Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Pane Mlha, že jsou ty Vánoce:
[Obrázky: skenovani0002.md.jpg]
[Obrázky: skenovani0004.md.jpg]
[Obrázky: skenovani0005.md.jpg]

Máš tu 29 studií na téma elektromagnetické pole a rakovina. Doporučuji studie 28,29 Světové zdravotnické organizace z roku 2001 a 2011. Dále pak studii 26 a 27 zabývající se rakovinou a leukémií u dětí. Další studie vědeckých týmu z celého světa řešící GSM vysílače, mobilní telefony.

Další desítky studií mohu posyktnout v případě studií zabývající se narušováním řetězců DNA em.polem.
Používanie mobilov nieje škodlive..zistil to u nas vyskum,ktory robil Orange a O2 ......... Cool
(21.12.2019 15:45)Frey napsal(a): [ -> ]Pane Mlha, že jsou ty Vánoce:
Já v tom problém pro lidstvo nevidím.
(21.12.2019 0:04)gupa napsal(a): [ -> ]No a teď si představ že místo 7 kanálů co využívá nyní tvůj sběr dat bude využito 700 kanálů. Prostě 100 násobný smog, 100 násobný budoucí odpad, 100 násobný problém s odladěním takových fičur pro sběr dat, energií, atd. Otom se snažím diskutovat
Mých 7 vah nepoužívá 7 kanálů. Váhy používají jen jeden kanál a platí to i v případě, že by vah bylo 100.
Stejně tak v případě telefonů, když hovoříš, využívá stejný kanál jako ty, mnoho dalších uživatelů. Jen si každý z jednoho kanálu ukousne svých pár milisekund, což pro přenos dat (hovorů) stačí.
Já nejsem člověk, který to zná do detailů, vždy mě zajímá princip, jak to funguje. Pouhý základ. I z toho mála poznám, kdo si nechal navěšet bulíky na nos.

(21.12.2019 9:50)Frey napsal(a): [ -> ]Ja se ti divim gupo, ze mas na to nervy. To je jako vysvetlovat cloveku co si koupil levny stavebni pozemek v blizkosti trafacky ci dratu VN statisticky prokazanou vyssi pritomnost rakoviny.
Já se zas divím, že na to má nervy Miloš. Trpělivě věcně odpovídá na příspěvky od gupa. Mě to připadá, že se gupa snaží Miloše neustále provokovat a okrádat ho o čas, který stráví při odpovědích. No, věc názoru.

Frey - co říkáš na výzkum ohledně alkoholu, když jsi u té rakoviny? To by mi vadilo víc než VN dráty kousek od baráku.

Ještě pro Martina ohledně větrných elektráren.
V létě, až budu na Lipně, dojedu se podívat do Rakouska na větrné elektrárny, které jsou vidět i z naší strany. poslední kamera na stránce
Ta likvidace ptáků mě zajímá.
No ono je vždycky jednodušší strašit hrozbami z neznámého, zvláště když o tom většina lidí moc neví, to je nekonečný přísun nepodložených katastrofických scénářů, stačí na to rozvinutá fantazie Smile, na druhou stranu je to ale dobře, alespoň se mají všichni na pozoru (včetně kontrolních orgánů) já to obecně považuji za přínos, ale diskuse musí být věcná bez zbytečného napadání a fanatismu. Mlha má můj obdiv, že si dá takovou práci s věcnými odpověďmi, člověk se i něco dozví..

Ohledně ochrany soukromí se musím smát, ono za anonym se píše cokoliv velice snadno, ale za konkrétní osobu už je to náročnější Smile
A co na tuto 5G diskuzi střešní včelaři z velkých měst? Žijou ty včely natěch střechách nebo už ty co neumřely se přestěhovali mimo a dovezou se jen na focení a k prezentaci takového nesmyslu. Já jsem včelařil na plechové střeše mezi cestou s denní vytěžností až 15t-20t aut denně a naproti přes úly BTS. Přímka - silnice 1 tř, po 30m včely, BTS cca 500, takže to smažení naplné baterie podle Mlhy z MT(auta a obyvatelé města) jsem měl tu čest pozorovat včely v takovém prostředí. Původně to bylo místo kde byly v minulosti co vím 3 stanoviětě včelařů a jeden kroužek. Ten smog včely opravdu neuklidňoval. Musel jsem je přestěhovat tak jak to udělali ostatní do lesa do klidu.

P. Ptáček také není bez zkušeností z velkého provozu. (Mendelův včelín) Ale v jeho případě jde o principielní kolegiální věc a je to otázkou přesvědčení. Také ten včelín je ve svahu, což je jakýsi stín. Ale tu magistrálu také má to stanoviště hned za zdí.

Proč napadá někoho že něco zamotávám když píšu že včela není prase které mohu zavřít do chlívku.(Mlha) Proč že si prý nechám věšet bulíky na nos, když jen teoreticky (Miroslav Vochozka) ví co nemá otestované když mu začnou ty váhy blbnout spolu se včelama v zarušeném prostředí. A Ondřej Štefan identifikuje tu mou konverzaci za strašení fanatismus.

Promiňte, ale viditelně máte bohaté pozitivní zkušenosti při chovu včel ve velkých městech a sídlištích kde lze přirovnat přetížený bezdrátový provoz k budoucnosti co 5G (6G) zcela jistě přinese.
Teď to nechápu, v textu chybí čárky.
Problém je BTS nebo auta?
(13.12.2019 13:11)Mlha napsal(a): [ -> ]Prosím zkuste používat ten zdravý selský rozum, kterým se tu stále oháníte a zavzpomínat, co jste se učili na hodinách fyziky. Naletět na takovýto fake článek vyžaduje notnou dávku greténismu.

Počty a fake.
8 500 000 mobilních telefonů používaných současně v r.2019 c ČR.

Jaký to je obousměrný výkon když je relativně klid a když je např. pondělí dopoledne?

A výkonostní porovnání s jednosměrnými TV vysílači?
Mobilní telefon většinu času "mlčí", je na přijmu.
Občas se přihlásí k BTS (základnové stanici), aby síť věděla, kde ho má hledat, v případě příchozího hovoru.

V čem je problém?
Prosím jen čísla o výkonech a fyziku.

Když se mobil detekuje, o kolika obousměrných watech po jakou dobu se bavíš? Kolik mobil, kolik BTS?

Mlha píše že povoleno je dnes 2x20W max. Někde jsem četl, že může mít BTS na sobě dnes až cca 1000 aktivních mobilů. Nevím jestli těch 2x20W je pro jednu BTS, nebo jen pro jedno frekvenční pásmo.

Balení úlu Mlha potvrzuje. Nebrání se myšlence že bude nutné pro včely dělat zařízení proti signálu když zhoustne.


(09.12.2019 18:49)Mlha napsal(a): [ -> ]Každopádně abych alespoň trochu odpověděl, již dnes je jasné, že operátoři využíjí stávající infrastrukturu, protože výstavba telekomunikačních věží a hlavně dokopání optiky k nim stálo velké peníze. Pokud bude použité 5G na frekvenci 700MHz není ani důvod k nějaké velké změně topologie. Navíc i vysílané výkony jsou povoleny stejné (2x20W). Tedy mimo velká města se v podstatě nic nemění. Jak to bude vypadat ve městech je otázka, pokud bude opravdu zájem o rychlé datové přenosy, v každé ledničce bude čip, který si objedná zboží atd, tak bude potřeba síť zahustit. Pokud ovšem ale poptávka nebude, tak žádný operátor nebude budovat další vysílače (kupovat další technologii a platit drahé nájmy). Ale jak píši výše, bude to frekvence 3,5Ghz, která se velmi špatně šíří, tedy pokud nebudeš mít včely na střeše hned vedle vysílače, tak to na ně opravdu vliv mít nebude. A pokud ano bude stačit úl obalit vodivou fólií Smile
Kolik mobil? Jen to co potřebuje, podle vzdálenosti od BTS.
Co si představuješ pod pojmem aktivní mobil?
Je vidět, že vůbec netušíš, co je frekvenční pásmo, kanál, .......
Říkal mi včelař že slyšel že na Mělnicku už 5G zprovoznili a zabilo to všechny včely...
ale jenom ty s mobilama...
(06.01.2020 8:06)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Kolik mobil? Jen to co potřebuje, podle vzdálenosti od BTS.
Co si představuješ pod pojmem aktivní mobil?
Je vidět, že vůbec netušíš, co je frekvenční pásmo, kanál, .......
Takže neznáš, nevíš, ale princip jak dělat z druhého vola umíš.
(21.12.2019 15:38)gupa napsal(a): [ -> ]Pojem wifi, dneska, jen na 2,5 a na 5 Ghz představuje v součtu 39+237, 276 kanálů. 7 kanálů může obsadit IoT deska kterou zvolil Miroslav Vochozka do svých vah.
S tou WiFi to tak není. V 2,5GHz máme sice teoreticky 13 kanálů, ale je to takový švindl (rozprostřené spektrum), tedy opravdu nezávslé jsou jen tři kanály 1, 6 a 11, koukni do popisu.
Pro 5GHz je sice teoreticky vyhrazeno 200 kanálů, používat se smí ale 23 kanálů. Navíc se 5GHz smí používat pouze uvnitř budov.
Jen na okraj pracuje se na WiFi i na 6Ghz.
U IoT je dobré říci o čem mluvíte. Pokud o sítích SigFox, či LoRa, tak tyto sítě pracují v bezlicenčním ISM pásmu 868 MHz (SigFox nemá 7 kanálů) a na této frekvenci pracuje tisíce dalších zařízení, od bezdrátových čidel k teploměrům, odečty vodoměrů a měřičů tepla (M-Bus) po různé otevírače vrat atd. Pokud hovoříte o NB-IoT, tak to pracuje v licencovaném spektru sítí 2G, 3G, 4G a 5G, tyto sítě si řídí přenos zpráv samy.

(21.12.2019 15:38)gupa napsal(a): [ -> ]Otom je IoT. Já diskutuji o průmyslu 4. Nějaký SigFox, či LoRa sem nemotej, je to na úrovni průmyslu 3. Včelařství je na úrovni průmyslu 1. Ikdyž si tam dáš do úlu nějaký sběr dat, ještě jsem neviděl, žeby to mělo nějakou zpětnou vazbu a žeby váha zvážila a zároveň tak doplnila krmítka.
Asi nechápu přesně otázku. Tedy o jakém IoT tedy vlastně mluvíš? Dnes má zpětný kanál každý model jak SigFox, tak LoRa, tak i NB-IoT. Většinou to funguje tak, že se zařízení probudí, odvisílá své data a zeptá se sítě, zdali pro něj něco nemá. Pokud ano, zprávu přijme, pokud ne zase usne. Jen na okraj u SigFoxu se v první verzi se zpětným kanálem nepočítalo, byl tam přibastlen v dalším vydání, naopk LoRa má 4 možnosti jak zpětný kanál nastavit, podle toho jak moc chceme šetřit baterie. Umí také poslouchat pořád (nejnáročnější na baterii).

(05.01.2020 18:23)gupa napsal(a): [ -> ]8 500 000 mobilních telefonů používaných současně v r. 2019 c ČR.
Jaký to je obousměrný výkon když je relativně klid a když je např. pondělí dopoledne?
A výkonostní porovnání s jednosměrnými TV vysílači?
Maximální výkon telefonu 2W. U NMTček to bylo 15W u těch kufříků a 6W u ručních stanic. Každopádně ten mobil nevysílá maximálním výkonem, snaží se vysílat co nejnižším výkonem, jednak aby co nejméně rušil a také aby šetřil baterii, čím menší výkon, tím déle baterie vydrží. A také nevysílá pořád, pokud není používán tak se jednou za čas ozve, HLR registr věděl jde tě má hledat a pak je zase v klidu.
Tedy pokud bys rád slyšel něco ve smyslu: Cukrák má 200kW, tedy to je stejné jako když máme 100 tisíc mobilů, tak to opravdu neřeknu, to je naprostá demagogie. Těch 100 tisíc mobilů nebude nikdy na jednom místě a vysílat v jeden čas, navíc na plný výkon.
Každopádně není problém toto údaje (přijímaný výkon v dBm, vysílací výkon, BTSky atd.) sledovat. Na starých Nokiích či Alcatelech šlo aktivovat servisní menu a tam si vše vyčetl. S chytrými telefony je možné nainstalovat desítky aplikací, které Ti tyto údaje řeknou. Lovem BTSek se také hodně lidí baví.

(05.01.2020 21:52)gupa napsal(a): [ -> ]Mlha píše že povoleno je dnes 2x20W max. Někde jsem četl, že může mít BTS na sobě dnes až cca 1000 aktivních mobilů. Nevím jestli těch 2x20W je pro jednu BTS, nebo jen pro jedno frekvenční pásmo.
U digitálních sítí jsou tzv. kanály, které mají jednotlivé kanálové intervaly (time sloty), tedy neznamená co hovor to frekvence, jak o tomu bývalo u analogových přenosů. U různých sítí je to různé 2G sítě byly tzv. buňkové, frekvence se mohly opakovat ob buňku a byla použita tzv. modulace GMSK, s příchodem dalších generací sítí se tato struktura mění použitím OFDM modulace, která umožňuje lépe využít frekvenční spektrum (používá se dnes i u DVB-T). Pokud máte mobil, který umí více generací sítí, tak se Vás síť samzřejmě snaží převzít na té nejvyšší generaci, už proto aby např. 2G bylo volné pro lidi se starými telefony.
(06.01.2020 19:14)Mlha napsal(a): [ -> ]Maximální výkon telefonu 2W. U NMTček to bylo 15W u těch kufříků a 6W u ručních stanic. Každopádně ten mobil nevysílá maximálním výkonem, snaží se vysílat co nejnižším výkonem, jednak aby co nejméně rušil a také aby šetřil baterii, čím menší výkon, tím déle baterie vydrží. A také nevysílá pořád, pokud není používán tak se jednou za čas ozve, HLR registr věděl jde tě má hledat a pak je zase v klidu.
Tedy pokud bys rád slyšel něco ve smyslu: Cukrák má 200kW, tedy to je stejné jako když máme 100 tisíc mobilů, tak to opravdu neřeknu, to je naprostá demagogie.

Já to jako demagogii nevidím, proč? Cukrák píšeš má 200kW. Max teoretický výkon. Tečka.

Kolik bude mít ekvivalent po přechodu. BTS + koncové vysílače(mobily, zařízení, ..) Prahy když se výkon přesune do 5G mobilů? Max teoretický výkon. Tečka.

Chci vědět jaký výkon má být nahrazen jakým výkonem. Prezentace totiž píše stejně jako ty, že je to demagogie a nebo že výkon bude menší. Jenže to je lež. Chci jen čísla a výkony. Praktická čísla.

Jinak jsem objevil ten plánovaný podvod - "strategii", že přechod TV vysílání přinese státu 1mld.Kč na DPH jen na přechodu domácnosti když si bude muset koupit novou TV.

Kdyby ten přechod nebyl, stát by strategicky ušetřil domácnostem 5mld.

Citace:⦁ Náklady domácností
⦁ Nákup nových televizorů, resp. příslušných STB
Odhad nákladů domácností na Přechod na DVB-T2 je podstatně ovlivněn cenou přijímacích zařízení – nových televizorů nebo/a STB a jejich poměru. Při průměrné ceně 12 tis. Kč za 1 TV přijímač a 600 Kč za 1 STB lze očekávat celkové náklady cca 4,950 mld. Kč (z čehož stát získá v podobě DPH cca 1 mld. Kč).


[attachment=5620]
(06.01.2020 17:29)gupa napsal(a): [ -> ]
(06.01.2020 8:06)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Kolik mobil? Jen to co potřebuje, podle vzdálenosti od BTS.
Co si představuješ pod pojmem aktivní mobil?
Je vidět, že vůbec netušíš, co je frekvenční pásmo, kanál, .......
Takže neznáš, nevíš, ale princip jak dělat z druhého vola umíš.

Tohle nemá cenu. Chceš diskutovat a nakonec urážíš.
Napiš, co je v mé odpovědi špatně.
Například ten výkon telefonu - já to napsal jednoduše, pro pochopení. Miloš napsal to samé, jen podrobněji.

(06.01.2020 19:45)gupa napsal(a): [ -> ]Prezentace totiž píše stejně jako ty, že je to demagogie a nebo že výkon bude menší. Jenže to je lež. Chci jen čísla a výkony. Praktická čísla.

Tímto jen dokazuješ, že se v to příliš neorientuješ, diplomaticky řečeno.
Ten Cukrák o výkonu stovek tisíc Wattů bude nahrazen vysílači o výkonu desítek Wattů.
Vidíš ten rozdíl?
Pokud není okolí Cukráku nebo televizní věže v centru Prahy mrtvé teď, co se stane při výkonu pár Wattů?
Kolik to je tedy? 2W, 1W, 0,5W. Podle vzdálenosti, podle typu přenášených dat, ... takže dejme tomu že to funguje jako tvý váhy, nyní máme 8 500 000 mobilů které leží a v průměru sežere 2000mAh z baterie za 24h a půlku sežere kvůli přenášení dat. Proti tomu je neurčitý počet BTS prý o jakýmsi výkonu do 2x20W? Divný jak jsou ty BTS oproti mobilu úsporný.

No a teď to přepočíst na zařízení s 5G které budou přenášet data ale předpoklad - strategie je že mnohem více než dosud.

Takže o jakých počtech zařízení s jakými výkony to 5G bude? Když se tedy vezme hustý vzorek území - Cukrák a Střední Čechy.
Clanek nema zadne argumenty, pouze obycejna stvanice na lidi s cilem odhalit jejich soukromi (adresy, rodiny) pro potreby budouci mozne represe. Podobne jako za komousu.

Mam vahu nekolik let na SigFoxu a u kazdeho nadprumerneho vcelstva, ktere na to posadim pozoruji postupne oslabeni. Zamerim se na to v budoucnu vic, vcetne testu na nosemu ulu cele teto rady.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's