Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
"Aj...,ne onom....". A o tom to celé je.
A Češi kteří vystudují v zahraničí se 20 let nebudou smět vrátit domů. To má logiku. Tak jako zahraniční studenti kteří u nás získají stipendium.
..enom.....Wink A jasně, že mosí byt nejaká "biodiverzita". Kohoute, a amíci nebo rusáci co vyštudovali u nich doma a dělajů u nás na tem budů nejhůř, zaplatijů dom za študia a u nás za to, že tu možů byt.
Cizáky co vyštudovali v cizině my tu nechceme. Jen nevyučené a nevzdělané co doma nic nedluží.
Toto je citace z diskutovaného článku který sem dal frey.

Vodafone příští rok v březnu vypne síť 3G. V provozu zůstane celoplošná síť 2G pro hovory (data jsou na ní nepoužitelná). 3G síť Vodafonu pokrývala spíše větší města a na většině území si vypnutí ani nevšimnete.
„Ze statistik víme, že využití 3G dlouhodobě klesá. Navíc kdo chce pouze telefonovat nebo psát SMS, telefon si měnit nemusí, využije celoplošnou síť 2G, ta zůstává. Výměna zařízení se proto týká jen těch, kteří využívají mobilní internet a jsou dnes v síti 3G. Mluvíme o jednom procentu našich zákazníků,“


Vysvětlete mi někdo jak ve vypnutí 3G vidíte tahání peněz z lidí a jak v tom najít těžení z lidské blbosti.
Kdo má mobil na telefonování a sms si nový telefon kupovat nemusí. A kdo chce v mobilu používat internet, ten už si dávno LTE telefon koupil dobrovolně. Nebo někdo z vás se místo na LTE připojuje ke 3G?
Co se stane s 3G, stane se hned s 2G ze stejného důvodu a z to samého důvodu do 2-4 let s 4G. Pařez
A bitcoin bude 16. července 2022 za kolik? A za 4 roky?
Tady máš kluka co dělal (tvrdí to) jako programátor 5G u Ericsonu. Vysvětluje že s 5G se zvedne strojová poptávka po bitcoinu a stím máš pravděpodobnou odpověď nato co se nadšeně dotazuješ.

Říkal že bude za 100000 ale neřekl jestli 2022 nebo 2024. Pak když řekl že si dělá srandu tak jsem ho vypnul.
Jak víš že nadšeně?
(16.07.2020 19:22)gupa napsal(a): [ -> ]Co se stane s 3G, stane se hned s 2G ze stejného důvodu a z to samého důvodu do 2-4 let s 4G. Pařez
2G je GSM (v pásmu 900MHz) a DCS (v pásmu 1800MHz). To že dochází již dnes k převedení těchto pásem ve prospěch 4G jsem zde již psal a věděl bys to, kdybys dával pozor. Kolik je dnes v provozu čistě 2G telefonů? Od doby, kdy operátoři zvládli nasazení technologie VoLTE opravdu není důvod podporovat starou a přežitou technologii, které má daleko horší kvalitu hovorů, kvůli několika procentům mobilů, to raději zadotují mobily těm, kteří se starých mobilů nechtějí zbavit. Tak jako byla vypnutá síť 1G a frekvence použité pro CDMA. Nebo jak jsou přepoužity frekvence pro MMDS, FWA, LMDS, WiMax, ale opět to bych se zbytečně opakoval.

(16.07.2020 19:43)gupa napsal(a): [ -> ]Tady máš kluka co dělal (tvrdí to) jako programátor 5G u Ericsonu.
Mimo jiné také říká, že mu babička zakazovala pracovat na laptopu, protože se bála aby z toho nedostal rakovinu. To že bude v budoucnosti nutné zařídit rychlé a spolehlivé mirkoplatby snad nikdo nepochybuje, zdali to umožní stávající banky, nebo se otevře cesta pro Bitcoiny, Litecoiny, ThoreCoiny nebo PlatonCoiny je ve hvězdách a pokud bych dnes věděl, jak to bude vypadat v roce 2024 tak jsem milionářem.
Já se ptal první...
jen k otázce "tahání peněz z kapes lidí po zprovoznění 5G"....nejde o to, zda si lidi budou muset koupit nový telefon nebo notebook nebo tablet....jde o to, že čím dál tím víc obsahu bude možné stahovat rychleji a ve vyšší kvalitě a to povede k zpoplatnění takového obsahu a protože jeho stahování bude rychlejší a plynulejší, tím pádem více pohodlné, tak lidi budou více ochotní za ten obsah platit/stahovat ho víc. Po "kapkách", ale pořád a za více obsahu z různých zdrojů.
Současně obsah, který dosud na netu nebyl, protože aby z něj byl zážitek stejný jako v reálu, tak to vyžadovalo velké množství dat, tak nyní se takový obsah konečně na net dostane zcela nově, nebo ve větším rozsahu, a opět to bude jen otázka marketingu o tom informovat uživatele a přimět je k placení.
A v neposlední řadě dojde k tomu, že se masivně rozšíří internet věcí....což bude napřed zadarmo nebo za symbolické ceny, jen aby se to rozšířilo a dostatečný počet lidí si na to navykl, a pak se to začne zpoplatňovat, v to počítaje i více či méně autonomní fungování různých zařízení (auta, letadla, stroje, domy, domácnosti, atd. ).
Samotná síť 5G z lidí peníze nevytáhne, peníze z lidí vytáhnou výrobci všeho a poskytovatelé všech služeb, co/které může/-ou byť jen trochu smysluplně fungovat ve spojení s internetem.
Podnikání je na území České republiky činnost vymezená zákonem vedoucí k dosažení zisku.
TomasK1 - k čemu potřebuje internet věcí 5G? Vždyť internet věcí už dávno jede buď na vlastní síti (LoRa, Sigfox a další) nebo na běžném WIFI, na 4G atd.
Miroslav: ano, to já vím, že internet věcí už funguje, ale mám za to, že sítě 5G mají umožnit přenos větších objemů a vyšší rychlostí, tím pádem jak jsem psal bude více a více věcí a služeb fungovat ve spojení z internetem protože se zvýší propustnost a tím pádem bude možné mít "smart"/internet věcí kdejakou kravinu kam se kolem sebe jen podíváš - doma, na ulici, v práci. Takto jsem to myslel - expanze toho, co již principielně nyní funguje, a zavedení nového, co ještě nefunguje, protože stávající propustnost tomu brání, aby to bylo zavedeno v masovém měřítku, a tím pádem se to tomu producentovi služby či výrobku, ekonomicky vyplatilo.

kohout: já neříkám, že "tahat peníze z kapes lidí/firem/státu" je něco nelegálního, pokud je to v mezích zákona, protože to tahání je vpodstatě jak píšeš podnikání za účelem zisku, já jen napsal svoji úvahu a reakci na předchozí příspěvky, ve kterých je jako největší ekonomický přínos/náklad (záleží na to z pohledu koho se na to díváme) pořízení nových koncových zařízení typu telefon, tablet, notebook, což podle mne není/nebude, ve finále se najde někdo, kdo to bude rozdávat zadarmo, jen aby dostal k uživateli placený obsah nebo službu, za kterou bude inkasovat s podstatně vyšší marží (žádná doprava, žádné skladování atd), protože to bude nehmotná věc po internetu.
(17.07.2020 18:01)TomasK1 napsal(a): [ -> ].... a to povede k zpoplatnění takového obsahu a protože jeho stahování bude rychlejší a plynulejší, tím pádem více pohodlné, tak lidi budou více ochotní za ten obsah platit/stahovat ho víc.
A v neposlední řadě dojde k tomu, že se masivně rozšíří internet věcí....což bude napřed zadarmo nebo za symbolické ceny, jen aby se to rozšířilo a dostatečný počet lidí si na to navykl, a pak se to začne zpoplatňovat,...

Mohu se zeptat u kterého opetátora děláš produktového managera, že víš že se vše bude zdražovat? Zatím je to naopak, zkus si porovanat ceny mobilních operátorů např. před 20ti lety a před 10ti lety a uvidíš zdali se zdražuje či ne. Pokud tu byl monopolní EuroTel, tak byl paušál 7 tisíc Kč a platily se i příchozí hovory s nástupem konkurence v podobě Paegasu šly ceny dolů a s nástupem Oskara opět. Dnes máš flat tarify a ceny telekomunikačních služeb jsou dostupné každému smrtelníkovi.
Naopak já si myslím, že pokud stát totálně nezpacká aukci frekvencí pro 5G tak jako zpackal aukci kmitočtů pro 4G, tak se dá čekat vstup nového operátora a větší konkurenci.

(17.07.2020 18:53)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Vždyť internet věcí už dávno jede buď na vlastní síti (LoRa, Sigfox a další) nebo na běžném WIFI, na 4G atd.

Jen bych upřesnil, že v tuto chvíli se operátoři spíše kloní k NB-IoT (Narrow Band - Internet of Things), tedy asi budou provozovat IoT na svých vydražených frekvencích pro 4G a 5G. Navíc technologie LoRa a Sigfox pracují na veřejné frekvenci 868 MHz a navíc systém LoRa je otevřený, tedy alternativní síť LoRa si může postavit vlastně kdokoli, zmínil byh např projekty města Plzně, Starnet, Českých Radiokomplikací nebo mezinárodní The Things Network, který je dostupný i u nás. Tedy tak jak vznikali vesničtí WiFináři, kteří nabízeli Interenet v dobách, kdy Český Telecom přešvihl cenu ADSLka, tak v případě, že operátoři zvolí špatnou cenovou politiku, tak budou vznikat další. Klidně bychom se jako včelaři mohli dohodnout a udělat si vlastní LoRa siť pro sběr dat z úlových vah a lokalizaci úlů. Navíc by tato síť ani nebyla moc náročná IoT vysílají krátké datagramy a signál překlene i několik desítek kilometrů.
mlha: asi jsem se i na podruhé špatně vyjádřil. netvrdím, že operátoři začnou zdražovat, naopak si myslím, že pokud - jak sám píšeš - se povede aukce a vstoupí čtvrtý operátor, tak bude větší konkurence.

co jsem se ale snažil napsat je to, že bez ohledu na ceny operátorů, i kdyby zůstaly stejné nebo se snížili, tak tím, že díky 5G bude vyšší kapacita/propustnost sítí (omlouvám se laický slovník, u žádného operátora nepracuji a jsem jen spotřebitel datových služeb), tak se do toho internetového prostoru vrhne a dostane daleko více věcí a služeb a produktů, a tím při zachování (i kdyby) stejných cen za datové služby, bude větší nabídka toho, co lze "spotřebovat" spotřebiteli, takže pak už jen bude na produktových manažerech těch produktů - věcí a služeb, které se jakkoliv dají propojit s internetem a ještě s ním vůbec nebo málo jsou propojeny - aby přesvědčili spotřebitele, že se bez takových služeb a věcí neobejdou a musí je mít a konzumovat, kupovat.

Čímž samozřejmě vydělají producenti takových služeb a věcí (souhrnně produktů) a i operátoři, i kdyby ceny za jednotku datového objemu zůstaly stejné nebo se i snížily, protože se navýší spotřeba "jednotek objemu dat". Což odpovídá tomu co píšeš, operátoři postupně zlevňují, protože spotřeba jednotek je vyšší než dříve, a i tak mají slušné zisky. A se zprovozněním 5G a jejich využitím na maximum to bude stejný vývoj jako za posledních X let na stávajících sítích/technologiích. Už dnes - a trvá to roky - se operátoři předhánějí, jaké slevy na telefon dají, jen aby se jim člověk / firma upsal/-a. Jen se k operátům přidají výrobci mixérů, ledniček, klik u dvěří, okenních žaluzií, čehokoliv dalšího a budou vymýšlet, jak činnosti, které se dosud dělali s jejich výrobky offline, dělat s jejich výrobky online.

Takže výdaje koncových uživatelů spojených s pořízením nových koncových typických zařízení jako je telefon, tablet, notebook (koncovým zařízením ale ve finále bude např. i lednička napojená na internet), budou jen nevelkým zlomkem z celkového objemu tržeb/peněz, o které ve finále půjde.
například všechno co souvisí s kvalitně provedenou virtuální realitou bude nesmírně vděčné za zprovoznění 5G sítí.

chceš jet na dovolenou do Benátek a dívat se na historické památky přes ramena a hlavy desítek turistů? nebo si to chceš prohlídnout v klidu v kvalitní virtuální realitě bez toho aby do tebe někdo strkal, mačkal ses, neviděl na to pořádně? určitě se najde dost lidí, který si zvolí alternativu virtuální reality, aby viděli, to co chtějí vidět.
někdo tím získá, jiný ztratí, ale jsou místa, kam se prostě nedostaneš, protože to technicky / kapacitně není možné...třeba Machu Picchu.
takže třeba i v tomto se budou točit velké peníze, ne v telefonech.
Potopní mikroplatby, virtuální realita z míst kam se nedostanu, vždyť nato 5G vůbec nepotřebuji! Pánové kašlete na 5G protože babička s rakovinou měla pravdu. Zlehčovat něco Mlho očem víš houby, co se teprve zjišťuje, je zásadním tématem tohoto vlákna VF. Jestli je to pro tebe hotovka, tak tu nezaváděj nějaké fantazie jak co by mohlo být, jak co bylo drahé, když pořízení věci se řídí zastoupením položky ve spotřebním koši.

Ekonomika 5G je jasná, zlikvidovat wifináře, ještě více zdegenerovat naše děti v prostém uvažování. Vytvořit virtuální potřebu a tu nabízet jako službu kterou by člověk potřeboval k žití a tak zvětšovat podíl ve zmíněném spotřebním koši. 2012 to bylo 3,3% 2019 je to 2,7%. Proč? Protože se zdražuje hodně věcí okolo a lidé mají dané limity u služeb s připojením na 5G mnohem níž, což si nějaký nový operátor umí dobře spočítat aby se nevrhl do pasti. Hodně lidí se také chytlo do telefonních pastí operátorů a nemohli se vyvlést z podvodných smluv. Je hodně lidí co když slyší slovo faktura za telefon, tak si odflusnou jak je možné podle toho našeho českého zákona podnikat a odírat spotřebitele.

Zlevňování na jedné straně je vždy důsledkem zdražování na straně druhé, protože objem utracených peněz je omezený jejich vyděláváním a nebo splácením.

Telefonní služby se stávají nepotřebnými stejně jako nastupující 5G. Jsou to sebevrazi. Už se těším jak ty nabídky 5G telefonů pěkně zahodím, protože nejprve to budou jakési 5G preverze a nakonec hodně lidí zjistí že vůbec 5G nepotřebuje. Protože potřebují něco jiného a podíl v koši klesne až někam k 2,0-1,8% protože to ktomu směřuje. (pro ty co se stydí převídat budoucnoust a prezentují se tak, že asi žijí z ruky do huby)

Víte podle čeho kupuji telefon? Už jsem to tu v jiném vláknu psal, podle toho, jak velkou má kapacitu baterie a jestli má duální ramku a trochu ucházející foťák. Koupil jsem s 12Ah a vydrží 3 týdny bez nabití. Tz. telefon nabíjím cca 20x doroka.
gupa: mám za to, že to nebude ani tak o cenách operátorů za přenesená data ve smyslu jednotky dat, ale o tom, že operátoři se stanou "průtokovým ohřívačem" a budou žít fakticky ne z toho, že spotřebuješ X GB dat nebo provoláš X minut, ale z toho, že budou kasírovat za propojení uživatele s dodavatelem obsahu/služby/produktu navěšeného na internet. A aby s tímto principem vydělali, tak těch propojených - dodavatelů služby/výrobců věcí napojených na internet a spotřebitelů/uživatelů - musí být opravdu hodně, a aby to celé při tom kvantu propojených "subjektů" fungovalo, tak musí být zajištěna vysoká/vyšší než dosud propustnost dat. A k tomu poslouží technologie 5G.

Před časem (nepamatuji si kde a kdy) jsem četl, že operátoři vážně uvažují a usilují o změnu legislativy (jak v EU, tak i v USA) o možnosti zpoplatnění přístupu na určité webové stránky, že prostě zkasírujou provozovatele daných webových stránek za to, že uživatelé si budou moci zobrazit jejich obsah. A to právě proto, že ceny dat a minut volání a SMS zpráv a dalších klasických služeb již negenerují příjmy dle představ operátorů a že musí hledat zdroje příjmů jinde/jiným způsobem je získávat.

Takže ve finále se může stát, že až se pořádně rozjede technologie 5G, a spotřebitelé si navyknou na internet věcí v dostatečném rozsahu a na služby využívající vymožeností technologií 5G, tak operátoři budou vyžadovat poplatky v podobě, jaké je známe třeba u distribuce a spotřeby elektrické energie - za připojení a za "rezervaci" kapacity. A to pro každé zařízení, každou věc, každou službu, každý web. A asi jim to vyjde, protože se zatím nezdá, že by lidi byli ochotní si od internetu a života online odvykat. Zjednodušeně jde o to, vybudovat nejdřív závislost na něčem, co bude za málo nebo zdarma, a až nebude cesty zpátky, tak na tom začít vydělávat.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's