Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Mlha. Otázka byla, ale ty jsi nedokázal také napsat ani ano nebo ne. Takže se laskavě trochu uvolni a reaguj trochu k věci. Díky
(18.02.2020 10:58)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Dobře, jsou to obavy. Zkus prosím odpovědět stručně na mou otázku.
Co vlastně od této diskuse očekáváš?

Třeba že Mlha bude korektně odpovídat na škodlivost kterou přináší hodně odborných článků. Když mu někdo totiž dá věcný odkaz na problematiku škodlivosti, nazve odpověď cituji: "srágorami".

Když se podívá kdokoli přihlášený na jeho podíl v diskuzích celkově, tz. jaký přínos má ve fóru, jeho přínosem je že sem háže 2/3 odkazy na nějaké bulvární články nebo denní tisk, zřejmě neví co si o tom myslet, tak nahazuje diskuzní udičky. Nic odborného.

Takže možná nějaký člověk z VUT tu oponuje, což je pěkné, pěkně popisuje svoji polívčičku, ale diskuzi neposunuje a jeho reakcí jsou slova jako "srágory". Je to hodně urážlivé a takto reagovat na vědecké články je hodně podpásové.

Takže stručně představa je, že se bude diskutovat o škodlivosti mobilních signálů a různých vztazích ke včele. Srágory co tu píše Mlha je tak navrácení diplomu, protože vůbec nectí základní pravidla slušnosti vůči vědě a vědeckým článkům. Už ho slyším že 5G není 4G, že 4G nebo 2G neškodí, člověk mu sem dá na výběr reference z jednoho článku který popisuje nějaké škody mobilního signálu na vajíčku octomilky, v referencích jsou další odkazy, dám mu sem odkaz na to co může ovlivňovat chování potažmo náladu včelstev, prostě informace se hrnou a furt si mele tu svou zkratovou elektrickou mentalitou své. Připomíná mi mou drahou polovičku v různých diskuzních otázkách co život přináší. Ale Mlha je podle všeho asi opravdu muž.
Typická otázka a reakce a opověď Mlhy.

Otázka - Monako bude mít 5G.

moje reakce je. Každý návštěvník Monaka, má v místě kde se pohybuje, tz. na celém území státu velmi podrobnou mapu hodnot z měření. to se v ČR nemůže stát, kdo zakvičí, ten dostane. Tady přeci v ČR jezdí auto (píše Mlha), u baráku před brankou mám tedy jaké naměřené hodnoty Mlho?

No a co jsem dostal od odborníka jako odpověď: tady máš mapu pokrytí v ČR. Hodnoty z měření tam ale nevidno.

No a teď proč to tu vypisuji. Kdokoli, kdo by měl možnost v Monaku mít stanoviště - včely, tech míst je tam opravdu málo ale možné to je, má mapu nejen pokrytí, ale i měření záření z mobilních vykrývačů na cca 2m od sebe na přímce jako chodníku atp. Celkově to hodnotím jako dobrý příklad zřeknutí se odpovědnosti státního zřízení Monako vůči veřejnému mínění, celá věci se nejen důvěřuje, ale i kontroluje. Nikdy mi na chodníku před mým domem žádný český úřad neukázal hodnoty záření z BTS. A žeby mne to zajímalo jako včelaře, protože měl jsem včelstva doma ale velice trpěly vlivem smogů. (to jsem tu už minule vypisoval) Monačan prostě má veřejná data otom kolik smogu je přesně okolo vysílačů v rozlišení docela překvapivém. V případě včelaře by měl důkaz pro soudní při o náhradu škody pokud si spojí několik hodnot z vědeckých článků a reálnou situaci u sebe na dvorku kde má stanoviště s podezřele živořícími včelstvy. Sice by to bylo těžké dokazování ale podle oficiálních zdrojů se může taková hodnota z nezávislého měření z veřejných zdrojů dát jako důkaz.
Zdroj:
1. Parlamentní shromáždění opakovaně zdůraznilo význam závazku států chránit životní prostředí a zdraví životního prostředí, jak je stanoveno v mnoha chartách, úmluvách, prohlášeních a protokolech od Konference OSN o lidském prostředí a Stockholmské deklaraci (Stockholm, 1972). Shromáždění odkazuje na své dosavadní práce v této oblasti, konkrétně na doporučení 1863 (2009) o životním prostředí a zdraví: lepší prevence zdravotních rizik souvisejících se životním prostředím, doporučení 1947 (2010) o znečištění hlukem a světlem a obecně na doporučení 1885 (2009) ) o vypracování dodatkového protokolu k Evropské úmluvě o lidských právech o právu na zdravé životní prostředí a doporučení 1430 (1999) o přístupu k informacím, účasti veřejnosti na rozhodování v oblasti životního prostředí a přístupu ke spravedlnosti - provádění Ǻrhuské úmluvy.
2. Potenciální zdravotní dopady velmi nízké frekvence elektromagnetických polí obklopujících elektrické vedení a elektrická zařízení jsou předmětem probíhajícího výzkumu a značné části veřejné diskuse. Podle Světové zdravotnické organizace představují elektromagnetická pole všech kmitočtů jeden z nejčastějších a nejrychleji rostoucích vlivů prostředí, o nichž se šíří úzkost a spekulace. Všechny populace jsou nyní v různé míře vystaveny elektromagnetickým polím, jejichž úroveň se bude s technologickým pokrokem dále zvyšovat.
3. Mobilní telefonie se stala po celém světě samozřejmostí. Tato bezdrátová technologie se opírá o rozsáhlou síť pevných antén nebo základnových stanic, které předávají informace pomocí vysokofrekvenčních signálů. Celosvětově existuje více než 1,4 milionu základnových stanic a jejich počet se díky zavedení technologie třetí generace výrazně zvyšuje. Ostatní bezdrátové sítě, které umožňují vysokorychlostní přístup k internetu a služby, jako jsou bezdrátové místní sítě, jsou také stále běžnější v domácnostech, kancelářích a mnoha veřejných prostorách (letiště, školy, obytné a městské oblasti). Se zvyšujícím se počtem základnových stanic a místních bezdrátových sítí roste i vysokofrekvenční expozice obyvatelstva.
4. Zatímco elektrická a elektromagnetická pole v určitých kmitočtových pásmech mají zcela prospěšné účinky, které se uplatňují v medicíně, jiné neionizující kmitočty, ať už z extrémně nízkých kmitočtů, elektrického vedení nebo určitých vysokofrekvenčních vln používaných v oblastech radaru, telekomunikací a mobilních zařízení Při telefonování se zdá, že má více či méně škodlivé termické biologické účinky na rostliny, hmyz a zvířata i na lidské tělo, i když je vystaveno hladinám, které jsou pod oficiálními prahovými hodnotami.
5. Pokud jde o normy nebo prahové hodnoty pro emise elektromagnetických polí všech typů a kmitočtů, Shromáždění důrazně doporučuje, aby byla použita zásada ALARA (tak nízká, jak je rozumně dosažitelná), pokrývající jak tak zvané tepelné účinky, tak atermické nebo biologické účinky elektromagnetických emisí nebo záření. Kromě toho by se měla použít zásada předběžné opatrnosti, pokud vědecké hodnocení neumožňuje určit riziko s dostatečnou jistotou. Vzhledem k rostoucímu vystavení obyvatelstva, zejména vůči zranitelným skupinám, jako jsou mladí lidé a děti, by při zanedbávání včasných varování mohly vzniknout mimořádně vysoké lidské a ekonomické náklady.
6. Shromáždění lituje, že navzdory požadavkům na dodržování zásady předběžné opatrnosti a přes všechna doporučení, prohlášení a řadu zákonných a legislativních pokroků stále existuje nedostatečná reakce na známá nebo vznikající rizika pro životní prostředí a zdraví a prakticky systematická zpoždění při přijímání a provádění účinných preventivních opatření. Čekání na vysokou úroveň vědeckých a klinických důkazů před přijetím opatření k prevenci známých rizik může vést k velmi vysokým zdravotním a ekonomickým nákladům, jako tomu bylo v případě azbestu, olovnatého benzinu a tabáku.
7. Shromáždění dále poznamenává, že problém elektromagnetických polí nebo vln a jejich potenciální důsledky pro životní prostředí a zdraví mají jasné paralely s dalšími současnými otázkami, jako je licencování léků, chemikálií, pesticidů, těžkých kovů nebo geneticky modifikovaných organismů. Zdůrazňuje proto, že otázka nezávislosti a důvěryhodnosti vědeckých odborných znalostí je zásadní pro provedení transparentního a vyváženého posouzení možných negativních dopadů na životní prostředí a lidské zdraví.
8. S ohledem na výše uvedené úvahy shromáždění doporučuje, aby členské státy Rady Evropy:
8.1. obecně:
8.1.1. přijmout veškerá přiměřená opatření ke snížení expozice elektromagnetickým polím, zejména rádiovým frekvencím z mobilních telefonů, a zejména expozici dětem a mladým lidem, kteří jsou zřejmě nejvíce ohroženi nádory hlavy;
8.1.2. znovu zvážit vědecký základ stávajících norem pro vystavení elektromagnetickým polím stanoveným Mezinárodní komisí pro ochranu před neionizujícím zářením, která mají vážná omezení, a uplatňovat zásady ALARA, které se týkají jak tepelných účinků, tak atermických nebo biologických účinků elektromagnetických emisí nebo záření ;
8.1.3. zavedly informační a osvětové kampaně o rizicích potenciálně škodlivých dlouhodobých biologických účinků na životní prostředí a lidské zdraví, zejména zaměřené na děti, mládež a mladé lidi v reprodukčním věku;
8.1.4. věnovat zvláštní pozornost „elektrocitlivým“ lidem, kteří trpí syndromem nesnášenlivosti vůči elektromagnetickým polím, a zavést zvláštní opatření k jejich ochraně, včetně vytváření oblastí bez vln, na něž se bezdrátová síť nevztahuje;
8.1.5. za účelem snížení nákladů, úspory energie a ochrany životního prostředí a lidského zdraví zintenzivnit výzkum nových typů antén, mobilních telefonů a zařízení typu DECT a povzbudit výzkum k rozvoji telekomunikací založených na jiných stejně účinných technologiích, ale jejichž účinky jsou méně negativní na životní prostředí a zdraví;
8.2. týkající se soukromého používání mobilních telefonů, bezdrátových telefonů DECT, WiFi, WLAN a WIMAX pro počítače a další bezdrátová zařízení, jako jsou dětské monitory:
8.2.1. stanovit preventivní prahové hodnoty pro úrovně dlouhodobého vystavení mikrovlnám ve všech vnitřních prostorech, v souladu se zásadou předběžné opatrnosti, nepřesahující 0,6 voltů na metr, a ve střednědobém horizontu jej snížit na 0,2 voltů na metr;
8.2.2. před udělením licence provést vhodné postupy posuzování rizik pro všechny nové typy zařízení;
8.2.3. zavést jasné označování přítomnosti mikrovlny nebo elektromagnetického pole, vysílacího výkonu nebo specifické absorpční rychlosti (SAR) zařízení a veškerých zdravotních rizik spojených s jeho používáním;
8.2.4. zvýšit povědomí o možných zdravotních rizicích bezdrátových telefonů DECT, dětských monitorů a dalších domácích spotřebičů, které emitují nepřetržité pulzní vlny, pokud je všechna elektrická zařízení trvale v pohotovostním režimu, a doporučují použití kabelových, pevných telefonů doma nebo, pokud to není možné, modelů které trvale nevyzařují pulzní vlny;
8.3. o ochraně dětí:
8.3.1. rozvíjet na různých ministerstvech (vzdělávání, životní prostředí a zdraví) cílené informační kampaně zaměřené na učitele, rodiče a děti, které by je varovaly před konkrétními riziky předčasného, ​​špatně uváženého a dlouhodobého používání mobilních telefonů a dalších zařízení emitujících mikrovlny;
8.3.2. v případě dětí obecně, a zejména ve školách a učebnách, upřednostňovat kabelové připojení k internetu a přísně regulovat používání mobilních telefonů žáky ve školních prostorách;
8.4. týkající se plánování elektrických vedení a reléových základnových stanic:
8.4.1. zavést opatření územního plánování, aby vedení vysokého napětí a další elektrická zařízení byla v bezpečné vzdálenosti od obydlí;
8.4.2. uplatňovat přísné bezpečnostní normy pro zdravotní dopad elektrických systémů v nových bytech;
8.4.3. snížit prahové hodnoty pro reléové antény v souladu s principem ALARA a instalovat systémy pro komplexní a nepřetržité monitorování všech antén;
8.4.4. určit místa nových nových antén GSM, UMTS, WiFi nebo WIMAX nejen podle zájmů provozovatelů, ale po konzultaci s místními a regionálními vládními úřady, místními obyvateli a sdruženími dotčených občanů;
8.5. týkající se hodnocení rizik a preventivních opatření:
8.5.1. učinit hodnocení rizik více orientovaným na prevenci;
8.5.2. zlepšit standardy a kvalitu posuzování rizik vytvořením standardní stupnice rizik, stanovení povinné úrovně rizika, uvedení několika rizikových hypotéz do studie, zvážení kompatibility s podmínkami reálného života;
8.5.3. věnovat pozornost vědcům „včasného varování“ a chránit je;
8.5.4. formulovat definici preventivních zásad a zásad ALARA zaměřenou na lidská práva;
8.5.5. zvýšit veřejné financování nezávislého výzkumu, zejména prostřednictvím grantů od průmyslu a zdanění produktů, které jsou předmětem veřejných výzkumných studií k hodnocení zdravotních rizik;
8.5.6. vytvářet nezávislé provize pro přidělování veřejných prostředků;
8.5.7. stanoví povinnost transparentnosti skupin lobby;
8.5.8. podporovat pluralitní a protichůdné diskuse mezi všemi zúčastněnými stranami, včetně občanské společnosti (Ǻrhuská úmluva).
Myslím, že už by bylo vhodné toto téma uzavřít, zamknout a dát k ledu Big GrinBig Grin
Proč?
5G - Final Knockout pro včely? (hele nepištemi tu že jsem to blbě přeložil, to sdělte kamarádovi google)

01. Důležitá zásadní komunikace mezi včelami a včely pro přežití včel je masivně narušena mobilním přenosem. Martin Lindauer, jeden z nejdůležitějších německy mluvících výzkumníků v oblasti včel a chování, zjistil, že včely spolu komunikují pomocí elektromagnetických polí. Používají kolo a kroutit tancem, aby si navzájem naznačili směr a vzdálenost od dobrých zdrojů potravy. V roce 1974 ruští vědci Eskov a Sapozhnikov zjistili, že včely produkují kmitočty mezi 180 Hz a 250 Hz pomocí malých magnetitových krystalů v jejich svalovině (těle). Datový přenos mobilních komunikací probíhá s pulzní frekvencí 217 Hz (time slot frekvence) a je přesně v rozsahu taneční vlny. To narušuje přirozenou komunikaci včel. Výsledek: včely, které sbírají jídlo, se nemohou navzájem správně informovat, kde jsou dobré zdroje potravy. Krmení včelstev je tedy existenciálně ohroženo.

02. Mobilní záření vede ke stresovým reakcím a zkáze celých včelských kolonií. Například několik experimentů s nepřetržitým radiačním ozařováním úlů v Indii, Rusku a Německu trvale ukázalo, že vystavení záření vede ke zvýšeným stresovým reakcím u včel, což nakonec může vést ke smrti včelstva. Biofyzik a doktor přírodních věd, Dr. Ulrich Warnke, jasně popisuje velké utrpení včel v nízkofrekvenčních uměle vytvořených elektrických polích: „V 50 Hz střídavých polích s intenzitou pole 110 V / cm [síla elektrického pole], včelí kolonie v jejich příbytku jsou velmi neklidné. Teplota v úlu se výrazně zvyšuje. Obrana sociálního území se zvyšuje tak nekontrolovaně, že se členové úlu navzájem zabíjejí. Už se navzájem nerozpoznávají. Po několika dnech pole Včely odstraní své potomstvo z buněk a nové potomstvo již není vytvořeno. Podobně se spotřebovává med a pyl a poté se již nesbírají. “Včelí kolonie konečně cementuje všechny trhliny a vstupní otvor propolisem (pryskyřičnou pryskyřicí) masa vyrobená včely], aby se zabránilo údajnému „nepříteli“ (...). "Po cementování trhlin a vstupního otvoru se vytvoří akutní nedostatek kyslíku, a tak se včely snaží vytvořit vzduch s intenzivním větráním. Při tomto procesu svaly křídla způsobují tak vysoké teploty, že se vosk může roztavit. Včely se snaží ochladit nadměrnou teplotu ještě intenzivnějším vějířem. Konec je „hyperaktivita“ úlu, což znamená, že všichni lidé trpí smrtí teplem a udušením. “

03. Mobilní záření vážně narušuje orientaci včel. Různí vědci zjistili, že organismy na všech úrovních, od jednobuněčných organismů, bakterií, hmyzu, hlemýžďů až po obratlovce (např. Velryby nebo ptáky), se mohou orientovat elektromagnetickými poli, jako je zemské magnetické pole nebo předpovědi počasí a pohyby vzduchu. Všechna tato stvoření mají kompasový systém. Například v buněčném těle tzv. Magnetických bakterií působí krystaly obsahující železo poměrně jako silný magnet. Tyto takzvané magnetosomy fungují jako kompasová jehla a zarovnávají buňku vždy s magnetickým polem Země, takže se mohou pohybovat velmi přímočaře a neomylně přes jejich stanoviště. Zoolog a behaviorální vědec Prof. Dr. Med. Günther Fleissner prokázal magnetický smysl pro ptáky: Wolfgang Wiltschko a biolog Prof. Dr. Günther Fleissner: Krystaly magnetitu obsahující železo v zobácích ukazují na ptáky intenzitu magnetického pole. Vědí tedy v každém okamžiku svého letu, kde se momentálně nacházejí v jejich biologicky uložené mapě magnetického pole Země. Proslulý vědec v oblasti včel a chování Prof. Martin Lindauer experimenty na včelách dokázal, že se také orientují pomocí biomagnetitových částic (Fe3O4) na přírodní magnetická pole. Pokud jsou však přirozená magnetická pole překryta umělým magnetickým polem, je kalibrace přirozeného smyslu kompasu zvířat zkreslena, což nastaví falešné směrové impulsy tak, aby ztratily svou cestu. Technické komunikační přenosy (např. Mobilní, satelit) masivně narušují energetické a informační linie přírody, na které se zvířata spoléhají. Tým indických vědců dokázal, že orientace včel je nejvíce ovlivněna vlivem záření mobilních telefonů. Při svém experimentu byly k bokům každého ze dvou úlů připojeny dva mobilní telefony. Dvakrát denně byly aktivovány patnáct minut. Ve třetím úlu byly nainstalovány pouze figuríny pro mobilní telefony. Na čtvrtý úl nebylo nainstalováno nic. Po 90 dnech byly dvě ozářené včelské kolonie podstatně menší a produkce medu úplně skončila. Průměrný počet královen činil pouze 145 vajec za den ve srovnání s 376 u ostatních úlů. Pracovní včely zabloudily kolem úlu dezorientované. Když odešli, vrátili se stále méně. Na konci experimentu nebyl v ozářených úlech žádný med, žádné rozmnožování a včely.

04. Mobilní záření oslabuje imunitní systém. Vědci amerického zemědělského výzkumného institutu Beltsville zjistili, že zesnulé včely mají silně oslabený imunitní systém. „Je nesmírně alarmující, že umírání je doprovázeno symptomy, které dosud nebyly popsány. Zdá se, že imunitní systém zvířat se zhroutil, některé včely trpí současně pěti až šesti infekcemi.“ Jak to však lze vysvětlit? Imunitní systém funguje optimálně, pouze pokud buněčná komunikace funguje správně. Rozmanité biochemické procesy v buňkách jsou řízeny elektromagnetickými pulzy.

Právě tyto elektromagnetické impulsy jsou masivně narušeny mobilní komunikací, takže biochemické procesy v imunitním systému slábnou. Včely onemocní a zemřou. To by také vysvětlilo silné napadení parazitů mnoha včelských kolonií roztoči Varroa, o které včelaři a vědci bojují po celá desetiletí. Narušený včelí imunitní systém se už nemůže bránit proti tomuto vysoce nebezpečnému včelímu nepříteli. Závěr: Vzhledem k těmto skutečnostem, jak již existuje v mobilních generacích do 4G, by nyní chtít představit pátou generaci s nerovnoměrně vyšší radiační expozicí, mohlo znamenat úplné vymření včel. Vyžaduje to okamžité a nekompromisní přehodnocení všemi, protože naše přežití závisí na včelách! Pouze společně, ve spolupráci se všemi odpovědnými občany a politiky, mohou být včely zachráněny. Na nadcházejícím referendu v Bavorsku je proto zapotřebí správného a úplného vyúčtování. Ale nejen tam. Jako první krok, drazí diváci, informujte prosím svého kompetentního zástupce o propojení mezi včely a elektromagnetickým zářením. Protože bez zadržování transmise vytvořeného člověkem nebude záření schopné přežít ani včely ani lidské bytosti.
Takže děláš závěry na základě strojového překladu u odborného textu?
(pro ostatní, už jen reju pro potěšení)
Vochozko a proc by nemohl???Uz od roku 16 se uci neuronová sit googlu češtině, včetně skenování knih, tahá si data z ruznych for a z mnoha dalsich věci.Uz v roce 17 se preklad zlepsil o 60% a chybovost prekladu se 3x snizila.Uz to nebude trvat dlouho aa vude to bez chyby,pokud dokazes aspon trochu chapat jak ta neuronova sit funguje.Takze zarucene dokaze prelozit zda skodi ci ne protoze od posslednich vystupnich dat ubehly 2 roky a za tu dobu se sit nažrala terabajtu dat ruznych jazyku...takze nebude to dlouho trvat a bude preklad dokonalej.Vzdit uz davno potrebujem na ukladani zettabayty.....zato tys prispel do teto diskuse jen negaci v radu max.4 vet.
Když si dám přeložit například návod k nějakému výrobku, je překlad mnohdy nepoužitelný. Vývoj nepopírám.

(20.02.2020 9:28)KTM napsal(a): [ -> ].....zato tys prispel do teto diskuse jen negaci v radu max.4 vet.
Mým cílem bylo upozorňovat jednoduše, srozumitelně pro co nejvíc lidí. Vše bylo z mých všeobecných vědomostí, nikdy jsem neggogloval. Prostě upozorňuji na věci, které jsou podle mě nesprávné, zavádějící.
Ani pro mě není složité zkopírovat a vložit tisíce řádků.
Nedělám závěry, já opáčím, co vlastně čekáš od této diskuze ty Miroslav Vochozka?

Jednička je třeba ověřitelná, jména po dalším bádání existují, práce okolo Rusů také, ověření frekvence timeslotů GSM na frekvenci 217Hz také. Nedávám sem odkazy záměrně aby si mohly druzí také zapátrat pokud chcou.

Zajímavé že Mlha o těch frekvencích timeslotů vědět jako učenej musel, tak jsem zvědavej na reakci a k věci od něho. Pokud je schopen si najít a ověřit informace a vědecké práce jako já a vyhodnotit je místo chechtotu, musím ale uznat že snahu vnést odbornost z jeho strany a jako přínos k diskuzi tu bezpochyb je.

Ty tisíce slov jsou k vytvoření k přehledu a k motivaci dále bádat v tomto vlákně. Ne závěru nebo strachu. To jen pro upřesnění Miroslave Vochozko. Být toto např. wikipedií tak tu je jedna stránka k čistými dohledatelnými fakty a vedle toho diskuze s všelijakým smetí. Jenže toto je MyBB forum kde se může jen kecat.
Jak praví klasik: "je to marný, je to marný.... je to marný"


Těžko diskutovat s člověkem, který není ani schopen si po sobě přečíst co publikuje. Natož to pochopit. Toto vážně není diskuse, protože z toho co sem zase gupa zase naplácal je většina věcí již dávno dementovaných. V rychlosti jsem si to prolétl (na rozdíl od autora) a namátkou jsem našem minimálně 20 pitomostí. Nemám čas chuť a náladu již na to reagovat, protože rozumné vysvětlení zabíra čas, ale pládnout sem pitominu zabere copy paste půl minuty.

Tedy uděláme to jinak. Gupo za domácí úkol si povinně přečteš vše co si sem naplácal a najdeš minimálně deset nesmyslů, které zde již byly demontovány a napíšeš to sem. Pak se můžeme diskusi posunout dále.

(20.02.2020 9:28)KTM napsal(a): [ -> ]Uz v roce 17 se preklad zlepsil o 60% a chybovost prekladu se 3x snizila.
Tady nejde o překlad a jeho kvalitu. Zde jde o to, že gupa dá do vyhledávače "electromagnetic waves" dangers a první ptákovinu, která mu vyjede prožene překladačem a plácne sem, aniž by si to sám přečetl, aniž by se přesvědčil, zdali se tu to co v článku je již diskutovalo, popř. zdali je vůbec nožné aby to co publikuje bylo relevantní k tématu, protože jak jinak si vysvětlit, že sem plácne nějaký článek z roku 2011 a přitom diskuse je o 5G sítích. Prostě je to marný...

To co dělá gupa se v diskusních fórech nazývá tzv. tapetování a je v diskusích zakázáno, zajímal by mě tedy i názor administrátorů.
Mlho admin u mne je něco jako Ra. Prostě jestli chce může mne kdykoli vyškrtnout, téma vymazat, odmazat, použít fragmenty databáze k jinému společnému autorskému dílu. Může mne zabanovat, může vše. Proč by to udělal když jsou texty k tématu ak posunutí děje místo tvýho vykecávání o někom místo o něčem.
(20.02.2020 10:22)gupa napsal(a): [ -> ]Jednička je třeba ověřitelná, jména po dalším bádání existují, práce okolo Rusů také, ověření frekvence timeslotů GSM na frekvenci 217Hz také. Nedávám sem odkazy záměrně aby si mohly druzí také zapátrat pokud chcou.
Pane Bože za co????

1) timeslot se překládá co češtiny jako kanálový interval.
2) na 217Hz žádné GSM nepracuje.

Jaké frekvence pro mobilní technologie jsou používány najdeš zde:
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid226676
Z jednoho výsledku z datasheetu z webu výrobce čipů Texas Instruments

• TDMA Noise (“buzz”) in GSM mobile phones is generated from a 217Hz waveform which produces an audible noise when coupled into the audio path and conducts to the speaker, earpiece, or microphone 4 . Further details of this type of noise will follow.

google překladač:
Hluk TDMA („buzz“) v mobilních telefonech GSM je generován z vlnového průběhu 217 Hz, který při připojení k zvukové cestě vydává zvukový šum a vede k reproduktoru, sluchátku nebo mikrofonu 4. Další podrobnosti o tomto typu hluku budou následovat.


Odkaz přes heslo do google: 217Hz timeslot GSM

Klidně Mlho tomu říkej dál timeslot, protože bádání přes anglické hesla jsou obsažnější než přes češtinu.
Reagoval jsem pouze na popirani "strojoveho prekladu" protoze uz davno se neoznacuje jako stroj,ale umela inteligence...ne na obsah textu,zde si kazdej musi hledat z obou stran a udelat obrazek sám...
(20.02.2020 11:00)gupa napsal(a): [ -> ]audible noise
audible noise - zvuk slyšitelný pouhým uchem. Co je na tom divného? Lidské ucho slyší zhruba od 16Hz do 20kHz, tedy informace, že zvuková vlna o frekvenci 217Hz je slyšitelná má jakou informační hodnotu pro zdejší diskusi? A co to má společného se včelami a hlavně s 5G?

Raději bych se držel té češtiny, protože to tvoje "bádání" pomocí strojového překladu je katastrofa. Jen na vysvětlenou kanálový interval je část rámce, která je určena k přenosu jednoho kanálu, tedy máš nějaké přenosové médium (lhostejno zdali je to radiová, metalická, nebo optická trasa) a na ní v určitých časových úsecích přenášíš více kanálů (hovorů). Více např. zde:
http://www.elektrorevue.cz/clanky/99015/index.htm
(20.02.2020 11:29)Mlha napsal(a): [ -> ]
(20.02.2020 11:00)gupa napsal(a): [ -> ]audible noise
audible noise - zvuk slyšitelný pouhým uchem. Co je na tom divného? Lidské ucho slyší zhruba od 16Hz do 20kHz, tedy informace, že zvuková vlna o frekvenci 217Hz je slyšitelná má jakou informační hodnotu pro zdejší diskusi? A co to má společného se včelami a hlavně s 5G?

Ano, informační hodnota je taková, že včela se dorozumívá při předávání informací včelími tanci které jsou vydávány v podobných frekvencích jaké dosud GSM audible noise má. Pokud má 5G v timeslotech nějaké slyšitelné zvuky by bylo zajímavé zjistit to, jestli ta frekvence timeslotů je stejně podobná jako dosud a může tak nadále rušit včelí komunikaci při vyhledávání potravy. To je ostatně v bodě 1 docela pěkně přeloženo.

Docela by to osvětlovalo to mé zjištění co přesně ruší klid včel u mých GPS lokátorů.


Jemi jedno v jakém jazyce v podstatě hledáš, hodně pomůže i lokalizace do různých jazyků, např. v čínštině by se mělo najít a často nachází na čínských search servrech mnohem více informací než v angličtině v google.

(20.02.2020 11:29)Mlha napsal(a): [ -> ]http://www.elektrorevue.cz/clanky/99015/index.htm

Můžeš mi Mlho potvrdit informaci:
Kanálový interval (KI) se skládá z osmi symbolových intervalů, má jmenovitou délku 3.9 ms, opakovací kmitočet 256 kHz, označení symbolových intervalů S1, S2, S3, S4,S5,S6,S7,S8.

Pokud vezmu sekundu která má 1000ms, jak může být opakovací kmitočet 259kHz? Nemá jít o 259Hz? Díky

256kHz - 256Hz ne 259
Pánové, přecházím na názor tohoto moudrého muže.
čas 13:25, stačí velmi krátký poslech
Uzlovi bylo ale vždy vše jedno, on si své ego vyhlazuje sexuologickými přiběhy už nějakou dobu. Nakonec spad do žumpy reklam a tím ukázal svůj pravý zájem jak se prezentovat. Pokud je to odpověď na otázku na tebe Miroslave Vochozko tak to akceptuji tak že přínos je akorát rejpat a mít nějakých pár obav a dál nic nevědět.

Například mne velmi zajímá odkud se ta frekvence 217Hz při E1 bere. Číňani třeba mají úplně jiný obsah. A tam se v rámcích k té frekvenci 217Hz co Texas Instrumets uvádí, dá nějak dopočítat. Jasné je že Mlhy zdroj v m je bráno jako mikro ne mili. Ještě by mne zajímalo, jestli E1 je používána v GSM mobilní síti.

Zdroj


překladač:
E1 line

Linka E1 se skládá ze dvou vodičů, obvykle využívajících kroucené dvojlinky . Špičkové hodnocení je 3 volty a schéma kódování je takové, že polarita signálu se v průběhu času nemění. Rychlost přenosu dat je 2 048 Mbit / s (plný duplex, tj. 2 048 Mbit / s pro downlink i uplink), který je rozdělen do 32 časových slotů, a každému bitu je přiřazeno 8 bitů . Proto každý timeslot vysílá a přijímá 8bitové vzorky 8000krát za sekundu (8 × 8000 × 32 = 2 048 000). To je v souladu s vzorkovací frekvencí obecné telefonní řeči. Časové sloty jsou číslovány od 0 do 31.

Jeden časový slot (TS0) je vyhrazen pro synchronizaci snímků a nese pevný periodický vzor. To znamená, že přijímající strana může znát počáteční čas rámce každého kanálu tím, že se podívá na tento časový slot. Standard definuje kontrolu cyklické redundance pro všechny bity přenesené v každém rámci a může detekovat bitové chyby, ale není vždy používán.

Jeden časový úsek (TS16) je vyhrazen pro signalizační standardy, které řídí nastavení a zrušení hovoru. Například v signálu přidružení kanálu (CAS) se používá řada bitů pro duplikování otevřeného / zavřeného vedení (operace, jako je zvednutí přijímače a otáčení číselníku) nebo pro duplikování tónového signálu vysílaného na samotné hlasové lince. Od té doby se ISDN a signalizace společného kanálu č. 7 (SS7) stala populární jako signalizace společného kanálu (CCS). Zakóduje různé informace, jako je ID volajícího a požadovaný typ přenosu, do krátké zprávy a odešle ji. ISDN se často používá v místních telefonních ústřednách a pobočkových ústřednách, zatímco SS7 se většinou používá pouze mezi telefonními ústřednami.

Na rozdíl od systému T-line vyvinutého dříve v Severní Americe , všech osm bitů každého vzorku je k dispozici pro každé volání. Řádek E1 tak při výměně dat neztrácí informace.

Ačkoli původní standard CEPT G.703 specifikuje několik standardů pro fyzickou vrstvu, používá se prakticky pouze formát HDB3 (bipolární řád 3 s vysokou hustotou).
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's