Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
(17.07.2020 23:06)gupa napsal(a): [ -> ]Ekonomika 5G je jasná, zlikvidovat wifináře...
A tuhle pitomost si zase slyšel zase kde? Každopádně vesnický wifinář je fenomén u kterého by bylo dobré se zastavit. Je to v podstatě český fenomén, který nemá v zahraničí obdoby a důkaz jak jsme my Češi vynazlézavý národ a umíme si poradit. Jen připomenu, že díky tomu, že naše pseudopravicová ODS udělila blahé paměti SPT Telecomu monopol na telekomunikační služby (výměnou za sponzoring, vzpomeňme na Dybu a jeho čachry s šéfem SPT Telekomu Besselem Kokem) a tedy tímto zakonzervovala telekomunikační trh, někde v 80tých letech. Dostat pevnou linku byl zázrak, všude ve světě již byly digitální ISDN telefony běžné (přes ISDN se dalo připojit k Internetu až 2x64kbit/s a dále se dal využít 16kbit/s signalizační kanál) u nás byla cena ISDN telefonu normálnímu smrtelníkovi nedostupná. K Internetu se dalo připojit pouze přes modem rychlostí 33kbit/s a za každou minutu se draze platilo (vzpomeňme na aktivity pana Neffa a protesty před budovou UTB). Ve světě bylo již běžné připojení ADSL s tímto SPT Telekom jen experimentoval a zdržoval výstavbu co to šlo, protože věděl, že přijde o peníze z dial-upu (jak se odborně říká, bál se kanibalizace lukrativních produktů). V té době bylo volné pásmo jen CB 27MHz a pár nadšenců se na tomto pásmu snažilo nějaká data přenésti, ale bylo to tak na chatování (jen připomenu legendární časopis Výzva na kanále, kde se daly různé plánky a návody najít). V roce 1999 bylo uvolněno i pásmo 2,4GHz pro WiFi a tento krok nastartoval vznik firmiček, které toto pásmo začaly používat k připojení koncových uživatelů k Internetu. Začínalo se s technologií BreezeNET od Izraelské firmy Alvarion (frekvency hoping, standard 802.11a) časem začaly přicházet zařízení pracující v rozprostřeném spektru (standard 802.11b). Dále jen připomenu, že na uplinky bylo používáno volné pásmo 10GHz tehdy populární Miracly (dnes se ta firma jmenuje Orcave).
Díky této situaci začaly vznikat malé firmičky pokrývající vísky a také různé komunitní sítě (vzpomeňme např. CZFree.net, KLFree.net, Jabluňka, Pe3ny atd). Toto úsilí mělo velký podíl na šíření Internetu v ČR. Bohužel časem se začalo narážet na limity 2,4GHz pásma. Někdy v roce 2002 jsem provozoval node v síti CZFree.net a link Holešovice - Bohnice v pásmu 2,4GHz v pohodě běžel 4Mbps, což je dnes totálně nemyslitelné. Tehdy se experimentovalo s optickými pojítky, nakonec ČTÚ povolila pro WiFi i pásmo 5GHz, což v této tíživé situaci velmi pomohlo. Už v té době, ale začalo docházet k různým fůzím a prodejům WiFinářských firem.
Samozřejmě, že velcí operátoři z této lidové tvořivosti nemají radost, ale ze začátku se soustředili na velké firmy a státní zakázky (např. vzpomeňme na SPT Telecom a nechvalně známý INDOŠ a další projekty). Frantu z Horní dolní, který je ochoten platit za Internet max. 200Kč/měsíčně nechávali velcí hráči místním WiFinářům.
Tak jak se ale situace na trhu Internetu zahušťovala, tak i velcí hráči začali pokukovat po zákaznících místních WiFinářů. Rozhodně ale o ně nechtěli bojovat cenou, tak jak Gupa píše. K zákazníkům se začali dostávat tak, že začali skupovat místní WiFináře, např. Cetin skoupil desítky WiFinářů, to samé Vodafone (koupil např. Broadnet) či T-mobile (např. nedávno koupil T-mobile firmu AIM.) Nebo např. Pe3ny, původně část sítě CZFree.net skončila v rukách Dial Telecomu.). Co se bude časem dít těžko říci, ale uvědomme si jaký za posledních pár let nastal pokrok, tedy rozhodně bych se vyvaroval nějakých podobných soudů.

(17.07.2020 23:06)gupa napsal(a): [ -> ]Telefonní služby se stávají nepotřebnými stejně jako nastupující 5G. Jsou to sebevrazi. Už se těším jak ty nabídky 5G telefonů pěkně zahodím, protože nejprve to budou jakési 5G preverze a nakonec hodně lidí zjistí že vůbec 5G nepotřebuje.
Toto má být nějaký žert, nebo to myslíš vážně? Pokud ano, tak tento výrok vstoupí do dějin stejně jako výrok Věry Pohlové před 20ti lety.

(18.07.2020 18:53)Frey napsal(a): [ -> ]Technokrat Mlha zamlžil svoje fabulace, které mu byly vyvráceny a zatratily se v textu. Byla by to škoda, tedy:
- 14 mld dotace z EU bude určena i na zrovoj bezdratových sítí a infrastruktury na kterou později 5G (třeba i z části) přejde,
- neexistuje žádné dlouhodobé testovaní 5G, které prokazuje její neškodnost,
- šíření 5G je odlišné (intezivnější) než šíření stávajícího signálu přes wifi.
Ale jdi ty brepto.
1) ty dotace jsou určeny především na pokrytí bílých míst, zatím se za ty peníze kopala optika. To že pro rychlé sítě je potřeba dostatečně kapacitní infrastruktura je snad jasné ne? A v koncovém efektu je páteřní síti úplně jedno, zdali je poslední míle řešena jako FTTH, WiFi, WiMax, či 5G.
2) to je pořád dokola žádná studie (ať SZÚ, nebo WHO) škodlivost neprokázala, ty sem stále strkáš nějaké "důkazy" např. toto (už jen grafika toho webu napoví mnohé). To můžeš klidně tvrdit, že pod Karlovým mostem ve Vltavě žije lochneska a já ti budu oponovat, že jí nikdo neviděl, žádný sonar jí nezaměřil a ty stále budeš říkat že tam je, že neprokázání její přítomnosti není dostatečný důkaz.
3) šíření signálu záleží na plno věcech, prostředí, frekvenci atd. Já celou dobu tvrdím, že na té samé frekvenci není mezi 4G a 5G z pohledu modulace a povoleného vyzářeného výkonu rozdíl. Co se WiFi týče tak i ta může být na 2,4GHz a na 5GHz a každá frekvence se šíří jinak, jsou jiné povolené vyzářené výkony, už sem to sem několikrát psal, tak si to prosimtě přečti než napíšeš zase takovouhle kravinu.
(20.07.2020 11:37)Mlha napsal(a): [ -> ]Rozhodně ale o ně nechtěli bojovat cenou, tak jak Gupa píše. K zákazníkům se začali dostávat tak, že začali skupovat místní WiFináře, např. Cetin skoupil desítky WiFinářů, to samé Vodafone (koupil např. Broadnet) či T-mobile (např. nedávno koupil T-mobile firmu AIM.) Nebo např. Pe3ny, původně část sítě CZFree.net skončila v rukách Dial Telecomu.). Co se bude časem dít těžko říci, ale uvědomme si jaký za posledních pár let nastal pokrok, tedy rozhodně bych se vyvaroval nějakých podobných soudů.

Soud že 4G má stejnou modulaci jako 5G máš jasný, to že modulace pojede řádově na mnohem četnějších spojení, tudíš spoj jako signál nebude hustší protože je stejný popíráš a vysvětluješ jak ti upalovači stožárů.

A jestli se umíš vyjádřit k milulosti ale neumíš se podívat nato co se opravdu chystá, tak to tě upřímně lituji a další diskuzi stebou v tomto tématu považuji za situaci, kterou nemám zapotřebí, protože je velmi chudá a nic nedávájící a bez vize, lidé kteří žijí z přítomnosti jsou v podstatě zaměstnanci systému bez ducha a bytí.
(20.07.2020 12:57)gupa napsal(a): [ -> ]Soud že 4G má stejnou modulaci jako 5G máš jasný, to že modulace pojede řádově na mnohem četnějších spojení, tudíš spoj jako signál nebude hustší protože...
Tak pokud vysílám na té samé frekvenci, tím samým výkonem v tom samém pásmu s tou samou modulací tak u 5G mám daleko "hustčí" signál Big Grin Tongue Surprised Big Grin Wink Smile Big Grin

Chlape tohle mi nedělej, kdo má fur čistit ten poprskaný monitor.

Jo a říká se že 6G bude mít tak hustý signál, že po něm budou chodit ptáci a chudinky zapomenou létat Big Grin
Tohle už je spíš hon na čarodejnice než diskuse Smile

jsem tím zcela nepolíben, ale zatím jsem se dozvěděl že:
1) je to škodlivý protože nikde není studie, že to škodlivé není
2) je to škodlivý protože to vytahá z lidí peníze

Obavy chápu, jsou dokonce často prospěšné, ale tohle spíš fanatický odpor vůči něčemu novému. Ale asi to k tomu patří, myslím že stejný odpor byl při nástupu spalovacího motoru, letadel, mobilů (rakovinu mozku si živě pamatuju), apod.
(18.07.2020 16:07)TomasK1 napsal(a): [ -> ]co prijde misto dvb-t2...?
https://digital.rozhlas.cz/co-prijde-mis...da-8253141
To je opět otázka co bude. Pokud si dobře vzpomínám, tak když začínala DVB-T tak bylo kolem dražby multiplexů také velké haló. Různé telekomunikační firmy se o multilplexy praly a předháněly se, kdo jaký dostane. Nakonec jeden multiplex dostaly České radiokomplikace, druhý firma Czech Digital Group a třetí Cetin. Mluvilo se o velké revoluci v distribuci televizního signálu, vzhledem k tomu, že DVB-T vysílá v OFDM modulaci, tedy je možné pokrýt celou republiku na jednom kanále a odražené a překrývající vysílače se sčítají, tedy síla signálu se sčítá (na rozdíl od analogového vysílání, tam odražené signály dělaly tzv. duchy). Předpokládalo se, že pokrytí republiky TV signálem by mohlo připomínat pokrytí LTE (místo pár výkoných vysílačů, plno menších vysílačů o nižších výkonech) a očekávalo se, že přijde konkurence. A jak to celé nakonec dopadlo? Cetin ve svém multiplexu vysílal asi rok reklamu na O2 a pak svůj multiplex prodal ČRA. Něco podobného udělal i CDG. Takže místo "rozprostření" sítě a konkurenčního prostředí tu máme stále monopolní ČRA a ty ze svých vysílačů (Žižkov, Cukrák, Kleť, Hády, Buková hora atd. atd.) stále vysílají výkonem kolem 100 kW. Jediné co zmizelo byly problematické televizní převaděče, na druhou stranu pánové z ČRA nám připravili libůstku, kdy Cukrák vysílá horizontálně a Žižkov vertikálně, tedy pokud někdo přijímal Žižkov a neotočil si anténů o 90 stupňů, tak nastal takový posun signálů (Žižkov s útlumem 20dB a silnější Cukrák v pozadí) se kterým si ani OFDM neporadilo.
Tedy takových pohádek, co bude za 10 let jsem již slyšel a realita byla jiná. Vzhledem k tomu, že zájem o terestrikcé vysílání stále klesá může klasická televize jak jí známe dnes klidně úplně skončit. Vzhledem k tomu, že stávající držitelé TV licencí stále více propagují HbbTV (červené tlačítko) a lákají nás abychom se na jejich stránkách zregistrovali, tak se začínají připravovat i na dráhu poskytovatele filmů online.
Vše, co potřebujete vědět o 5G sítích. Podívejte se na záznam z konference
https://www.zive.cz/clanky/sledujte-on-l...fault.aspx

Vřele doporučuji poslechnout si alespoň přednášku profesora Vrby z mojí alma mater, začíná v čase 1:04.
Ptáci padající z nebe, paprsky smrti a uvařené mozky. Objasňujeme 13 mýtů o 5G sítích
Velice pěkně zpracované vyvracení hoaxů. V článku je vysvětleno jak je to s tím elektromagnetickým polem, co jsou to ty milimetrové vlny a o čem je nový prvek v 5G tzv. beamforming. Je zde vysvětleno i to, jak působí elektromagnetické pole na hmyz. Sice to vše již v diskusi zaznělo, zde je to pěkně všechno na jednom místě.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ptaci-...f6b220ee8/
Všechny tyhle články pro mě mají stejnou hodnotu, jako většina sdělení výrobců postřiků o jejich neškodnosti či odbouratelnosti. Nebo lékařské studie o neškodnosti některých vakcín zaplacené přímo jejich výrobci. Nebo moderované diskuzní panely o politice s včelařem Václavem Moravcem..

Vyždy je třeba sledovat řeč zlata. Tam kam plynou peníze, tam je pravda.. a proti těm vyjádřením co jsi sem vložil je k dispozici přes 3000 studií z celého světa, které je vyvracejí. Zde nejnovější.

Nová opatření Francie pro omezení EMG záření - o řadě těchto věcí si u nás ve východní Evropě můžeme nechat jen zdát.
Jednou jsem se setkal se zajímavou, velmi bohatou, asi padesátiletou (tenkrát-asi 10-12 let) ženou. Ptal jsem se jí na zdroj příjmů. Psala články. Znal jsem v té době jednoho, co se živil psaním pro různé regionální noviny a protože za článek dostával 200-400 Kč, šokovala mě odpověď té dámy. Na otázku, kolik že inkasuje za jeden článek, řekla, že tak 100-200 a já si pomyslel, že snad ani nespí. Bylo to nedorozumění, ona myslela tisíce.
Vysvětlila mi, že to "umění" spočívá v tom, napsat "vědecký" článek a odvolávat se v něm na vědce, kteří sice existují, nebo na univerzity někde daleko, ale tak, aby se 99,9% lidí nebylo schopných citovaným dovolat, domailovat a podobně. A pokud je takový článek napsaný dobře, je za něj takový a i vyšší honorář.

Takže jak píše Frey - cesta zlata - cui bono se ptejme v první řadě. Nejtrapnější a současně nejnebezpečnější (vypadají jako jedni z nás) jsou hujeři, podporující zjevné zlo z vroucí víry a zadarmo. Vžil se pro takové název "užitečný idiot".

Doporučuju nedávný pořad na YT o tom, co to jsou dezinformace. Ty nejzrádnější jsou z té skupiny, kdy je informace ověřitelně pravdivá, jen v ní chybí nějaký stěžejní detail, česky řečeno, neřekne se celá pravda.

Příklad. Zpráva (vymyšelná = pouze pro příklad). V posledních 30 letech se zvýšil počet případů rakoviny všech druhů o 700%. To je pravdivý údaj a je dohledatelný a nezpochybnitelný. Dezinformací je pak to, že se ve zprávě už neříká, že se za 30 let zvýšil průměrný věk o 20 let a protože každý organizmus nakonec zanikne - člověk zemře a na něco umřít musí a tak se víc lidí dožije svojí rakoviny! Před třiceti lety by umřeli na něco jiného dřív, než jejich staré a opotřebené tělo dostalo rakovinu. Původcem kriticky vyššího % rakoviny v tomto případě ale není žádný jiný vliv než jen to, že se lidé dožijí své rakoviny. A jen málokomu dojde, že na zprávě o nárůstu rakoviny o 700% něco nesedí, když se zvýšil průměrný věk o 20 let a současně vzrostla kvalita života nesouměřitelně s obdobím před 30 lety.

Původní zpráva je alarmistická, bije na poplach (něco je jí sledováno). Ve skutečnosti je vlastně rakoviny u věkových skupin lidí před 30 lety nižší.

Rodí se čím dál víc dětí s ADHD, poruchami osobnosti, nevyjsněného pohlaví - pesticidy spolu s hormonální antikoncepcí žen v odpadních vodách prokazatelně způsobují přeměnu rybích samců na samice, má se za to, že se nejedná jen o ryby, ale o vodní živočichy obecně. Lidé jsou stále agresivnější a schopnost učení je značně omezena - říkáme, že úroveň školství klesá. Je to opravdu jen úroveň školství? Několikrát jsem tu odkazoval na videa kde vědci tvrdí, že vliv technologií na mozky dětí a mladých je nevratně zhoubný, hlavně v tom, že nechápou věci kolem sebe jako celek, ale jako oddělené segmenty. Polopatě. Namočí si ruku a strašně se diví, že je mokrá - vůbec si neumí poskládat v mozku fakta, že jestli strčím ruku do vody, nemůže zůstat suchá.
To je jen nepatrný příklad zhoubnosti moderních technologií v nejširším smyslu a dalo by se ve výčtu poračovat.

Takže. Nakonec si to (cokoliv co si zamanou) majitelé zeměkoule prosadí a udělají si s námi co budou chtít a nikdo s tím nic nemůžeme udělat. Jen je možná dobré si pamatovat ty hujery.
(27.07.2020 13:27)tom.50 napsal(a): [ -> ]Vysvětlila mi, že to "umění" spočívá v tom, odvolávat se na vědce...

Několikrát jsem tu odkazoval na videa kde vědci tvrdí, že...
(27.07.2020 11:53)Frey napsal(a): [ -> ]...a proti těm vyjádřením co jsi sem vložil je k dispozici přes 3000 studií z celého světa, které je vyvracejí. Zde nejnovější.
Takže jako důkaz odkaz na jakousi stránku, ze které vede dalších padesát odkazů kamsi, kde se dozvíme např. že "elektromagnetické záření je radioaktivní". To snad ne po tak dlouhé diskusi, to snad i ty méně chápavější vědí, že to není pravda.
Navíc co je to ten web 5gcrisis.com? Nikde žádné jméno:
https://www.5gcrisis.com/about
jen jakýsi mail: Report@5gcrisis.com
Ale z každé stránky na mě bliká Donate, Donate, Donate.
Takže jen další šmejdi, kteří se snaží na hysterii kolem 5G něco trhnout. A Frey jim to sežral i s navijákem.

(27.07.2020 11:53)Frey napsal(a): [ -> ]Nová opatření Francie pro omezení EMG záření - o řadě těchto věcí si u nás ve východní Evropě můžeme nechat jen zdát.
Tak nevím o čem si necháváš zdát, ale co to je SAR jsem Ti již vysvětloval zde. Jen shrnu SAR (Specific Absorption Rate) je specifická míra absorpce a má jednotku (W/kg). Hodnota SAR silně závisí na pozici v exponovaném objektu, na rozměrech objektu, na vzdálenosti od zdroje záření a také na samotných rozměrech zdroje záření a jeho výkonu. Kdybys ses snažil o tom svém odkazu najít něco více narazíš na originál odkud článek čerpal:
https://www.anfr.fr/en/controle-des-freq...on-du-das/
Francouzsky sice neumím, ale dle google translatoru sami přiznávají že neví jak přesně SAR měřit, tedy v jaké vzdálenosti od vysílače.
Místo toho u nás u každého přístroje znáš jeho vyzářený výkon, což Ti řekne více než SAR. Každý přístroj musí projít zkušebnou a žádný operátor nemůže vysílat v pásmu, které si nekoupil, ostatní přístroje používají volná kmitočtová pásma, za předem danných podmínek a za jakékoliv překročení jsou fyzické, či právnidké osoby sankcionovány. Ano občas si někdo dělá co chce, např. radioamatéři místo povolených 4W si koupí zesilovač (tzv. topení), nebo si někdo nechá poslat z číny různé autíčka na ovládání vysílající např. v pásmu 27Mhz. Také občas venkovští wifináři (o kterých jsme si tak pěkně popovídali), vysílali v pásmu 2,4GHz vyšším vyzářeným výkonem. Každopádně také za to mnoho z nich zaplatilo tučné pokuty ČTÚ. A tenkrát ČTÚ šel docela na jisto, jak viděl na střeše anténu Andrew 24 dBi, tak mu bylo jasné že s největší pravděpodobností bude EIRP překročeno.
Tedy vážně nechápu, proč bychom místo vyzářeného výkonu, bychom měli sledovat měrný absorbovaný výkon? Pro neznalé to bude stále jen číslo. A proč vlastně uvádět měrný absorbovaný výkon, proč ne hustota dopadajícího výkonu? A proč ne výkon absorvovaný na 1kg tkáně? A proč ne výkon absorvovaný na jednotce objemu? A proč ne intenzita magnetického pole? Prostě další nesmyslná ptákovina, která ničemu nepomůže, kdo chce ví co potřebuje. Ale nech si o tom zdát.

(27.07.2020 11:53)Frey napsal(a): [ -> ]Vyždy je třeba sledovat řeč zlata. Tam kam plynou peníze, tam je pravda...
Otázku Cui bono si tu jako přeskočená gramofonová deska kladeš již po padesáté a stále si na ní nezodpověděl. Tak já ti odpovím, tahle panika je ku prospěchu pouze takovým šmejdům, kteří se na té panice snaží něco trhnout, jedni prodávají speciální anti5G lampy, druzí vytváří anti5G weby z nichž z každé stránky bliká Donate, Donate, Donate a třetí vydírají operátory a zapalují stožáry.
Honíme se tu neustále dokola, jako pes za salámem přivázaným k ocasu. Dostal jsi desítky studií vyvracející tvoje studie. Musím zazimovat čtyři stanoviště včelstev a nemám čas si přeměřovat pindíky s technokratem co neuznává názory zahraničních vědeckých teamů, odborných kapacit. Zlato rozhodně nepylne nějakým živořícím serverům, bojujícím proti 5G. Ty dostanou možná pár stováků. Zlato plyne z dotací pro protlačení této agendy, naposledy 15 miliard pro rozvoj vysokorychlostního internetu. Podívej se jak se napříč médii všichni můžou přetrhnout v propagci 5G a honu na čarodějnice vůči jejich odpůrcům. To dělají jako z dobroty? Ne, to dělají kůvli zlatu, které hledáš. . Jan Hus k tomu řekl. „Psi se rvou o kost. Seber jim kost a přestanou se rvát."

Co se týče Francie, vůbec se nesnaž nás tu zahltit technikáliemi (jak máš zvykem). Pointou článku, kterou jsi velkoryse opominul je, že Francie z nějakého "záhadného" důvodu zakazuje wifi:
- plošně ve všech mateřských školkách,
- záření striktně omezuje ve školách,
- občané mají mít přístup k měřením radiace věží mobilních operátorů, aj..

Pokud jsem já sežral i s navijákem nějakou hysterii vyvolanou, jak píšeš, jakými si "šmejdy" (pravděpodobně máš na mysli pana profesora Ptáčka), tak francouzská vláda ten naviják musela někdy v minulosti sežrat také.

Mlho, budeš mít svůj pěkný kšeft v telekomunikacích, i dotace na 5G pro tebe budou pokud, budeš mít jako techonokrat zájem. Ja jen doufám, že si na naši marnou diskuzi vzpomeneš za 5 nebo 10 let, až ti to co ti ted ještě nedochází pomalu všechno dojde..
(28.07.2020 12:49)Frey napsal(a): [ -> ]- občané mají mít přístup k měřením radiace věží mobilních operátorů, aj..
Pokud ani po tak dlouhé diskusi nejsi schopen pobrat, že telekomunikační vysílače opravdu žádnou radioaktivitu navyzařují, tak to už je na docenta Chocholouška.
Na seznam vysílačů v ČR jsem tě již v minulosti upozornil, tak hledej šmudlo. Ale ono je jednodušší brečet, že mi někdo něco nedal na zlatém ponose, že.

(28.07.2020 12:49)Frey napsal(a): [ -> ]Zlato plyne z dotací pro protlačení této agendy ... všichni můžou přetrhnout v propagci 5G a honu na čarodějnice vůči jejich odpůrcům. To dělají jako z dobroty?
Stále tu hovoříš o jakési "straně zla", která se ti snaží uškodit. Prosím můžeš být konkrátnější? Když už nejsi schopen pobrat základní fyzikální zákony a nejsi schopen si rozkliknout odkaz a pochopit co je to optika, na kteoru šla ta dotace, tak nám alespoň napiš kdo je ten velký zlý bratr, který se nás chudáky proti naší vůli snaží poškodit zlepšením telelkomunikací.
Pojem radiace dle slovníku cizích slov lze chápat jako záření či sálání. A ty moc dobře víš, jak jsem toto myslel.

Urážet můžeš, ale manipulovat mě ne.
Mě by jenom zajímalo kdo z vás dvou vychází z vědeckých článků které píše tomova bohatá známá.
(28.07.2020 20:58)Frey napsal(a): [ -> ]Pojem radiace dle slovníku cizích slov lze chápat jako záření či sálání.
Přestaň už plácat nesmysly, radiace je fyzikální veličina jejíchž jednotkou je Rentgen
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rentgen_(jednotka).
Z té definice bych rád vypíchnul, "1 rentgen je množství ionizujícího záření, které v 1 cm3 suchého vzduchu při standardní teplotě a tlaku vytvoří ionty s celkovým nábojem každého znaménka 1 statC" a znovu připomenu, že z žádný telekomunikační vysílač neemituje ionizující záření. Tedy opravdu žádná radiace. Tož tak Freyi. A prosím neoháněj se tu nějakým technokratem, naopak pokud nebudeme používat správné jednotky a správné termíny, tak to pouze vede k hoaxům, které tu tak rád šíříš. Naopak, pokud tu budeš strašit radiací a pak řekneš, že si měl na mysli pouze tepelné záření, tak to je učebnicová ukázka šíření hoaxů.

Pokud někdo po Černobylské havárii řekl, že smrtelná dávka radiace je 500 rentgenů, tak rohodně neměl na mysli nějaké sálání tepelné energie Smile

To že jsi fyzikou či matematikou nepolíben nám již dokazovat nemusíš, myslím že stačilo, ale ptal jsem se tě na jinou otázku, na kterou nemusíš umět ani malou násobilku, tedy prosím můžeš nám vysvětlit, kdo je to podle tebe ten zlý v pozadí, který má velký zájem na protlačení jiného standardu šíření telekomunikačního signálu:
(28.07.2020 13:39)Mlha napsal(a): [ -> ]
(28.07.2020 12:49)Frey napsal(a): [ -> ]Zlato plyne z dotací pro protlačení této agendy ... všichni můžou přetrhnout v propagci 5G a honu na čarodějnice vůči jejich odpůrcům. To dělají jako z dobroty?
Stále tu hovoříš o jakési "straně zla", která se ti snaží uškodit. Prosím můžeš být konkrátnější? Když už nejsi schopen pobrat základní fyzikální zákony a nejsi schopen si rozkliknout odkaz a pochopit co je to optika, na kteoru šla ta dotace, tak nám alespoň napiš kdo je ten velký zlý bratr, který se nás chudáky proti naší vůli snaží poškodit zlepšením telelkomunikací.
Prosím tedy odpověz na tuto otázku, stále to tu uvádíš, kladeš si řečnickou otázku cui bono, strašíš cestou zlata, ale zatim si doposud nedal jednu jedinou smysluplnou odpověď. Tedy prosím konečně se vyjádři.
Mlho, tím, že bazíruješ na zřejmé věci, dokazuješ pouze svoji zaslepenost a neschopnost konstruktivní diskuze... Urážky a manipulace pak svědčí o tvé nevyzrálosti či jisté omezenosti.

Když neuznáváš žádné odborné studie a považuješ jejich autory za nekompetentní. Normy jsou v pořádku, rovněž tak emitované záření. Mohl by jsi zde veřejně vysvětlit proč Francie a část Izraele plošně zakazuje wifi u dětí v jeslích a mateřských školkách?

Toto téma není o tom proč Mlha nesouhlasí.. Toto téma je o škodlivosti 5G a elektromagnetického záření a vývoji dění u nás a ve světě. Proto přikládám jednou týdně aktualizovaný seznam měst v Evropě zakazujících postupně 5G. Je zřejmé, že počet těchto měst stále roste.
Zřejmě jo. Zatím jich je na seznamu šest.
(29.07.2020 19:33)Frey napsal(a): [ -> ]Mohl by jsi zde veřejně vysvětlit proč Francie a část Izraele plošně zakazuje wifi u dětí v jeslích a mateřských školkách?
Tak v tomhle se shodneme ve školkách a školách bych zakázal WiFi z fleku. Nechápu, proč mohou děti o přestávkách čumět na youtube, misto toho aby si odskočily a připravily se na další hodinu. Když byla dcera na prvním stupni, tak učitelka vybírala na začátku výuky mobily, teď je na druhém stupni a nedělá se to. A syn je na prvním stupni a bohužel mobily jim už nesbírají. Navíc když deset hlaviček hezky vedle sebe čumí na jeden mobil, tak je to krásná příležitost jak si předat vši mezi sebou. Bohužel to že 5G šíří koronavirus se nepodařilo prokázat, ale to že WiFi šíří vši je dokázáno nede vší pochybnost, mé děti jsou důkazem.
Každopádně nevím zdali ten zákaz bude k něčemu, protože když měla školní WiFina výpadek, tak i tak byla dcera online. Ptal jsem se jí kam se připojila a řekla mi, že jedna spolužačka z dobře situované rodiny, která má nejnovější ajfoun a neomezený tarif všem spolužákům udělala hotspot. Takže ten zákaz bych podepsal z fleku, bohužel se bojím že to nebude k ničemu. Ledaže bychom se vrátili k břidlicovým tabulkám.

Ale vraťme se k tématu, můžeš mi konečně prozradit, kdo je ta temná síla, která se snaží tu síť 5G prosadit proti vůli nebohých občanů? Celou tobu tu tvrdíš, jak sleduješ cetu zlata, kladeš si otázku cui bono a stále si na to neodpověděl. Prosím tedy konečně mi na tuto otázku odpověz.
A sakra já žiju celej zivot v bludu ze vse kde se tocej velky penize slouží bud k vojenskym ucelum nebo k navysovani, optimalizaci a maximálnímu zisku zainteresovanych firem a lidi a ona ta 5G je vlastne dar pro lidstvo aby mu bylo líp.Vubec co se tyce 5G nejde jen a jen o penize ale o neco vic...... Zvláštní je ze kdyz jde teda o dar a ne o to jak z lidi vytahat vetsi mnozstvi penez ze je jeden z nejvetsich hracu na trhu tak silne podrazen a brzden ve stavbach a vseho okolo vo se 5G,6-7G tyce....To jsou pekny hlupaci takhle odmitat dar 5G
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's