Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
No tak na blbostech zametenych na strachu se vydělává nejlepe.Stejne jako Anti5G trenky je z meho pohledu varroa dno.Predrazena vec k ulu která ke včelaření vůbec neni potřeba.Presto se najde pocetna skupina ktera bude do krve tvrdit ze bez nej to nejde.A takovejch blbosti je na svete kvanta napric vším.
Možná bys mohl nafotit (a dát do patřičného vlákna) jak vypadá dobré a funkční dno aby někteří viděli, jak jde úspěšně včelařit i bez blbostí, které jsou dobré jen na to, aby se nakapsovali vychcánkové a platili hloupí. Byl by to jasný důkaz, že by se dalo žít bez blbostí jakou je i 5G. Copak jsme před mobily nežili a byli mrtví a nebo jsme o něco tak zásadního přicházeli? Já mám naopak dojem, že se žilo líp i bez zbytečných nesmyslů. Smysl a nebo půvab života nespočívá v technologiích, ale v něčem úplně jinačím.

Nejdřív nebylo nic, jen šumaři. Pak byl gramofon na mechanickém principu a kdo chtěl, hrál si na něm. Jen kdo chtěl. Pak byl elektronický a zase si na měm hrál jen ten, kdo chtěl, ale nikdy mocné nenapadlo vnutit gramofon (i muziku) všem ať chtějí nebo ne, hlava nehlava. Normální je totiž ticho!
Dneska už patnáctiletí a možná že už i dvacetiletí netuší, co to gramofon byl...

Jiný příklad - elektrické osvětlení. El en je pokrok, dovedete někteří pochopit, že nejhorší je světlo, které nejde zhasnout? Už Orwell psal o obrazovce, která 24 hodin chrilila propagandu a nešlo jí vypnout a neblo kam před ní utéct.
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/...tomoto_fdv

Já prostě tento svět nechci. Nevím proč mi to někdo nutí. Technologický pokrok = úpadek ducha. Je jasné jak to skončí, stačí se chvíli dívat okolo sebe.

Je třeba říci, že tlak na digitalizaci a "technologizaci" života je projevem síly, která působí věčně. Ona neumí život uchopit jinak, než snahou o jeho napodobení. Dnes je doba jakéhosi vzepětí, kdy tato síla přetlačuje sílu života samotného, autentického. Ale všeho do času. Víme, že všecky děje ve světě směřují k rovnováze, jíž ovšem nikdy nedosahují.
Tak se snad konečně tendr na 5G uskuteční a mimo jiné nám přinese dalšího operátora a lepší konkurenční prostředí:

Aukce 5G začne ještě během prázdnin. Přihazování na podzim
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob...m-40329056
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ctu-au...im/1907103

Telekomunikační úřad nově v aukci vyčlenil část kmitočtů 700 MHz pro nového hráče v síti 5G
https://domaci.ihned.cz/c1-66773090-tele...-v-siti-5g

Jen již po několikáté opakuji a připomínám, že se nedraží žádné nové frekvence, ale pásmo 700MHz, které bylo doposud využíváno pro TV přenosy. Začátek vysílání se datuje do roku 1927, kdy začalo vysílání v USA a Anglii. V ČR začalo televizní vysílání v analobové modulaci v květnu 1948. Od roku 1999 začala TV vysílat digitálně ve standardu DVB-T (modulace velmi podobná 5G). Další pásmo, které se draží je 3,5GHz, opět se nejedná o nic nového, jen recyklace pásma, které telekomunikační společnosti používaly pro FWA a nyní bude uvolněno a využito pro 5G. V pásmu 3,5GHz se vysílá více než 20 let, tedy opět nic nového.

(25.06.2020 15:33)Frey napsal(a): [ -> ]Nevím. Jen jsem zprostředkoval jiný pohled než ten co nabízí mainstream..
Toto ale není jiný pohled, toto je snůška lží a blábolů a vzhledem k tomu že se o tom zde již diskutovalo, tak to beru jen jako trolling.

(25.06.2020 23:00)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Je třeba říci, že tlak na digitalizaci a "technologizaci" života je projevem síly, která působí věčně. Ona neumí život uchopit jinak, než snahou o jeho napodobení. Dnes je doba jakéhosi vzepětí, kdy tato síla přetlačuje sílu života samotného, autentického. Ale všeho do času. Víme, že všecky děje ve světě směřují k rovnováze, jíž ovšem nikdy nedosahují.
Mohu se zeptat jak tyhle fylozofické kecy souvisí s tématem? Technologizace začala cca před 5 tisíci lety, kdy si pár kupců ušetřilo práci a vymysleli počítadlo Abacus. A pokrok šel dál, přišlo Napierovo logaritmické pravítko, Pascalův mechanický kalkulátor, Arithmometr, Turingovy stroje... Bez nich bychom se nepohnuli dál. Tedy pokud se Ti to nelíbí měl si se narodit před 5ti tisíci lety. Já se neopak bojím, že místo autonomních aut budou naše děti, díky různým aktivistům, kteří si nevidí na špičku nosu, jezdit na velbloudech. Ale dosti filozofování a pojďme se věcně bavit k věci.
Tak je to v pohodě, už mají na to tu lampu,......
Prý to funguje skvěle, každý, kdo si ji koupil, tak potvrdil, že na sobě žádné škodlivé účinky 4G/5G nepozoroval. Doporučte to prosím i těm Jesenickým matkám a tomu aktivistovi ze serveru Stop 5G . Prý to funguje stejně dobře jako svého času hit rakouských domácností Nucleostop. Chtěl jsem si jich ještě pát koupit, nechápu, proč ho přestali prodávat. Takže prosím nepropásněte příležitost, určitě to brzy vlády zakáží prodávat, přece si nenechají marnit své plány na zotročení lidstva pomocí 5G.

Český vynález: lampa proti signálu 5G i 4G:
https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/s...b_tech_LHR
Tady tyhle vsechny smesne anti 5G trenky, anti 5G lampy. Ty vsechny prisly, v dobe boje o nazor laicke verejnosti, jako na zavolanou vid?
Otázka je co je příčina a co důsledek. Pokud by lidé začali uvažovat rozumně a nepanikařili, tak nikdo ty anti 5G věci nebude vyrábět, protože by se nenašel nikco, kdo by si je koupil. Díky panice fake news mají výrobci těchto pitomostí širokou zákaznickou bázi.
Diky panice a fake news se prestalo pouzivat DDT, bylo stazeno nekolik vakcin co zpusobovaly postizeni detem, prestal se pouzivat zazracny material azbest nebo hlinik v potravinarstvi atd...
Ano, DDT mě taky napadlo, to byl průser. Nebudeš tomu věřit, na moc věcí mám podobný názor jako Ty.
Přirovnávat chemii k 5G ale není ideální.
Dá se říct, že 14 miliard korun, které EU právě nalila do rozvoje 5G v ČR, od lokalních až po vladní úrovně zabetonuje jakoukoliv diskuzi o škodlivosti 5G pro zdraví včel i lidí.

Ale mají to dobře spočítané, velmi rychle se jim to vrátí, tedy samozřejmě z našich peněženek.
(13.07.2020 18:05)Frey napsal(a): [ -> ]Ale mají to dobře spočítané, velmi rychle se jim to vrátí, tedy samozřejmě z našich peněženek.

Tři operátoři vypnou síť 3G kterou používá jedno procento zákazníků, uvolní tím frekvence pro nynější LTE. Co s tím?

(13.07.2020 18:05)Frey napsal(a): [ -> ]Dá se říct, že 14 miliard korun, které EU právě nalila do rozvoje 5G v ČR.

Píšou jen že vysokorychlostní internet. Jak víš že 5G? Co když optické prvky?
Je zrejme, ze vytvoreni typove zcela nove 5G site si na strane poskytovatele i uzivatelu vyzada giganticke naklady. Rovnez je vetsine lidi zrejme jakym zpusobem se rozpousteji dotace a nedelam si iluze, ze v tech 14miliardach nebude i prostor pro zaplaceni propagace..
(13.07.2020 18:05)Frey napsal(a): [ -> ]Dá se říct, že 14 miliard korun, které EU právě nalila do rozvoje 5G v ČR, od lokalních až po vladní úrovně zabetonuje jakoukoliv diskuzi o škodlivosti 5G pro zdraví včel i lidí.
Tady si zase Frey plete pojmy, dojmy a průjmy. Dotace na vysokorychlostní Internet byly určeny především na vybudování NGA sítí (Next Generation Access), tedy infrastruktury, neboli přístupové sítě:
https://www.oppik.cz/dotacni-programy/vy...i-internet
nikoliv na nějaké 5G, což je v podstatě poslední míle (a čím vyšší frekvence tím je ta "míle" kratší). Takže ti Freyi další konspirační teorie nevyšla. To že máš na nějakém stožáru 5G neznamená, že je vše vyřešeno, musíš mít od stožáru do páteřní sítě dostatečnou kapacitu. Doby, kdy jsi měl někde 2G BTSku a uplink ze sajtu byla jedna či dvě E1ky (2,048 Mbit/s) jsou vážně dávno pryč.
Navíc ty dotace o kterých mluvíš jsou určeny hlavně na přivedení rychlého Internetu do tzv. bílých míst (alespoň nedávno se tomu ještě tak smělo říkat i když dnes je to už rasistické):
https://www.lupa.cz/clanky/skoro-miliard...est-firem/
https://www.oppik.cz/dotacni-programy/vy...i-internet
https://www.dotacni.info/vysokorychlostni-internet/
nakonec ani tobě nic nebrání, aby sis založil telekomunikační firmu, zažádal o dotace a pak najal bandu kopáčů a šel kopat optické kabely do Horní Dolní.
Otázkou zůstává smysluplnost těchto dotací, ale to je již taková libůstka EU, že dotuje předražené cyklostezky od nikud nikam, rozhledny v údolí a tahá optické kabely do míst, kde nikdo nebydlí. S tím se holt musíme smiřit, že financujeme z našich daní nesmysly. Navíc v současné době všichni telekomunikační oprátoři jsou v zisku a svým mateřským firmám odvádějí miliardové zisky. Každopádně pokud se ti tyto dotace nelíbí, tak si stěžuj na EU, která rozhazuje plnými hrstmi a nenadávej těm, kteří ty peníze ze země zvednou.

(13.07.2020 18:05)Frey napsal(a): [ -> ]Ale mají to dobře spočítané, velmi rychle se jim to vrátí, tedy samozřejmě z našich peněženek.
Tohle jsem ti již vysvětloval asi desetkrát, naposledy zde, to jsi tak natvrdlý, že to nejsi schopen pochopit? Dobře vysvětlím to ještě jednou, zkusím hodně blbuvzdorně, použiji analogii a do hranaté závorky uvedu souvislost s telekomunikacemi. Tedy:
Představ si, že jsi podnikatel, který podniká v autodopravě [telekomunikacích]. Pro obsloužení svých zákazníků jsi si na začátku podnikání koupil v dražbě nákladní auto [vydražil jsi frekvenční spektrum]. Auto samozřejmě kromě pořizovacích nákladů má také nějaké provozní náklady, musíš platit pojištění a povinné ručení atd. [platíš ČTŮ poplatky za přidělené frekvence, za přidělené rozsahy čísel atd.]. Když jsi si před deseti lety to auto kupoval, tak zákazníci měli zájem o převoz dřeva, proto si si koupil speciální korbu, která umí převážet dřevo [UMTS, chceš-li 3G]. Bohužel v současné době již nikdo nechce převážet dřevo a tak ti stojí to auto na dvoře a ty jen umořuješ cenu auta a platíš náklady. Ale denně ti volají zákazníci, kteří by rádi aby si jim převezl písek, bohužel na to není korba tvého auta uzpůsobena. Co tedy uděláš? Budeš koukat z okna jak ti auto stojí na dvoře a dál platit náklady, nebo auto vybavíš novou korbou, která umí převážet písek [5G]? Navíc, když s tou úpravou vzroste i nosnost auta a ty budeš moci převážet daleko těžší náklady, navíc umožní spojit více aut k sobě, tedy budeš moci obsloužit zákazníky, které by před úpravou to malé nákladní auto obsloužit neumělo a ty si je musel posílat ke konkurenci?
Preci nelze srovnavat pokrok v nakladni preprave, ktera produkuje uz sto let zname emise a za druhe, dotyka se uzkeho spektra uzivatelu s 5G. U 5G se sireni elektromagnetickeho zareni nepujde vyhnout a jeho dopady na zdravi nebyly seriozne overeny. U tebou zminovane nakladni dopravy mohu zavrit okno, kdyz mam tu smulu a bydlim u silnice. Kdyz mi a 15 sousedum namontuji 5G site v byte a k tomu zapnou dalsi nove anteny na dome a v ulicich, tak pak uz se emisim z nich nevyhnu. Nezavru to okno jako u pokrocilejsich nakladaku co zminujes.

A co se tyce dotacniho titulu na ktery jsi dal odkaz. Kazdy si muze precist, ze dotace se vztahuje i na budovani bezdratovych siti a rozsirovani stavajici infrastruktury, ktera samozrejme bude vyuzita pro dalsi nastupnicke site, tedy i 5G.
A co se tyce tahani penez lidi, tak nejde jen o vymenu nekterych telefonu. Zacalo to vlastne uz digitalizaci televizniho vysilani. Kolik si to lidi kupovali setoboxu a vyhodili televizi kvuli pasmum na kterych nakonec stejne pobezi 5G? To jsou stovky milionu korun...
Jisté je, že zhruba za 10-12 let budou běžní diváci konfrontování s další vlnou možné výměny přijímačů. Před 10 lety byla většina diváků nucena vyměnit své starší televizory za nové, nebo je alespoň doplnit set-top-boxem. Nyní se celý proces opakuje v důsledku vynuceného přechodu na DVB-T2. Po roce 2030 může DVB-T2 postupně vyblednout a být nahrazeno novou 5G technologii, která diváky znovu přinutí měnit přijímače
(14.07.2020 17:16)Frey napsal(a): [ -> ]Preci nelze srovnavat pokrok v nakladni preprave, ktera produkuje uz sto let zname emise a za druhe, dotyka se uzkeho spektra uzivatelu s 5G. U 5G se sireni elektromagnetickeho zareni nepujde vyhnout a jeho dopady na zdravi nebyly seriozne overeny.
Ach jo zase jeden o voze druhý o koze. Ty jsi se tu rozčiloval nad tím, že operátor Vodafone přepoužije frekvence ve spektru 2,1 GHz na nový modernější standard vysílání. Tak jsem se Ti snažil vysvětlit, že radiové spektrum je vzácný statek, součást národního bohatství a je potřeba s ním nakládat efektivně, použil jsem příměr autodopravy, prředevším proto, že doprava přepravuje věci hmotné, přes frekvenční spektrum dopravuješ informaci. Pokud koupíš prostředek k té dopravě a necháš ho ležet ladem, tak se nechováš jako správný hospodář. Bohužel jsi zase nepochopil. Naopak bys měl mít radost, že ty vysílače nebudou jen zbytečně žrát elektřinu a zbytečně vysílat. To že v pásmu 2,1 GHz se vysílá již 30 let jsem již psal a nebudu se opakovat (jen by mě docela zajímalo, proč za strohé informace v jakém pásmu, kdo vysílá mi dal Víťa Richtr palec dolů, mohl bys mi to vysvětlit?)
https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Skodl...#pid240129
K tomu dopadu na zdraví se již vyjadřovat nebudu, žádné katastrofické vlivy nebyly za ty desítky let zaznamenány a 5G v současné době vysílá na frekvencích, na ktrých se desítky let vysílalo. Dlouhodobé účinky mobilních sítí na lidské zdraví zkoumala v loňském roce například i Národní referenční laboratoř pro neoinuzijící elektromagnetická pole a záření, která je součástí Státního zdravotního ústavu. Škodlivost 5G sítí se v rámci této studie neprokázala. Celý dokument si můžete přečíst zde:
https://www.mpo.cz/assets/cz/e-komunikac...NRL_20.pdf
A nebo si přečtěte i toto:
https://www.5gvcesku.cz/cs/bezpecnost-5g.html
https://www.lupa.cz/aktuality/jak-zari-5...lyzatorem/
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zmeril...47ab5f122/


(14.07.2020 18:08)Frey napsal(a): [ -> ]A co se tyce tahani penez lidi, tak nejde jen o vymenu nekterych telefonu. Zacalo to vlastne uz digitalizaci televizniho vysilani. Kolik si to lidi kupovali setoboxu a vyhodili televizi kvuli pasmum na kterych nakonec stejne pobezi 5G? To jsou stovky milionu korun...
A on Tě někdo nutí kupovat nové telefony, nebo televize? Znám plno lidí, kteří mají svoji Nokii 3310 a na volání jim funguje. A také plno lidí, co TV vůbec nemají.
Palec dolů byl za "stavění do latě zlotřilých aktivistů,bojujících v žoldu Sorose".
Myslím,že podobná unfair argumentace tě není hodna.
Takže když chci argumenty a ne jen aktivistické výkřiky, které zazněly např. v tom Freyově příspěvku od jakýchsi dam z neziskovky, tak je to špatně. Díky za vysvětlení. Původně jsem myslel, že jsem něco zapomněl, nebo nepřesně uvedl v tom přehledu využití frekvencí různími operátory v minulosti.
Argumenty klidně chtěj,s tím nemám problém,jen přitom slovníku mi naskakovaly nepříjemný reminiscence.
Stavění do latě,většinou nedopadlo dobře.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's