Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
důležité je žít v pravdě
(04.08.2015 20:47)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Co je smyslem teto diskuze? Jedina mozna cesta kupredu je v jednotlivcich, kteri pujdou vlastni cestou a budou navzajem volne spolupracovat a sdilet se. Stado je vzdy o tom, ze se v nem da predevsim dobre schovat. Stado vzdy zvoli tu nejjednodussi cestu, nebot je limitovano "nejslabsimi" jedinci. Muzu si o tom myslet sve, ale to je realita. Nema smysl se snazit zmenit okolni svet. To uz zkouseli mnozi a rekl bych neuspesne. Ma smysl jit svou cestou (treba navzdory systemu) a maximalne komunikovat a spolupracovat s tim, kdo ma zajem jit podobnou cestou. Mozna az stado uvidi, ze nekdo proslapal lepsi cestu, tak se tam nakonec nahrne. Uprimne prilis nechapu oc tady nekterym lidem jde a proc stale jen neco naznacuji a nereknou veci otevrene tak jak jsou. To ego je zajimavy fenomen, ze? Kazdy mame jinou uroven poznani a zkusenosti a snizovat druhe a vyvysovat sebe je trapne. Vubec nevim o jake spory z minulosti a osobni antipatie tady jde, ale je to trapne, trapne, trapne.

Ano, souhlasím, je to o jednotlivcích, o těch, kteří táhnou a nasávají k sobě ostatní. Ale tak je to vždy ... Je to těžké a často se to nedaří. Proč? Protože je to práce ... Jak to nastavit, aby to fungovalo? Charismatické osobnosti? Obecná vůle spolupracovat a domluvit se?
Ale zároveň je to o komunikaci a pokoře. Volná spolupráce je dobrá, ale je třeba si domluvit elementární její pravidla. A respektovat i ty, kteří chtějí jít vlastní cestou.
Jádro současného problému je vzájemná rovná domluva na spolupráci. Obávám se ale, že to je zároveň i zásadní problém ... Jak z toho ven? Vyřadit ty, kteří jsou limitováni osobními zájmy, dávnými emocemi a osobními antipatiemi a zkusit se domluvit za pomoci nových a ničím nezatížených lidí? Možná. Bude to ale dál platit, když za nitky budou dál tahat ti, kteří stále sledují své vlastní zájmy řeší své vlastní frustrace?
Je tu řada lidí i pár sdružení, která mají v obecné rovině řadu společných témat. Což tedy zkusit se domluvit na některých z nich a na pravidlech komunikace a přestat si natřásat peříčka? Bez ohledu na to, kdo je kde členem ...
Jiří
Ahoj lidi
U nás tyto středy fungují učast 30 lidí z 35členů otom to je o komunikaci.
Zdeňku, zkusil bys to rozvést? Jaké byly praktické kroky, aby se toto podařilo? A co na setkáváních probíráte? Zkusili jste třeba ustavil lokální skupinu, která by prováděla monitoring?
S díky
Jiří
Můj názor
Je to otevřená výborová schůze které se mohou zůčastnit všichni členové ,já zde jsem členem krátce druhým rokem a nevynechal jsem ani jednu schůzi .Čím to že se to povedlo protože se nic nezatajuje a informace jdou rovnou ke členům ,chodí staří mladí všichni ti co se chtějí něco nového dozvědět ,a to dojiždím 10km
má zkušenost organizace v místě bydliště 1schůze za rok když maj být dotace léky aby si pomalu každý scháněl sám to nechci to radši budu dojíždět a budu informován je to v lidech.
(04.08.2015 15:40)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Leoši, jasně, chápeme, že jsi byl ve všem první a uznáváme to a ceníme si toho.
Ale co bránilo Tobě či ČSV zapojit se do veřejně prospěšného projektu VMS? Tobě jakožto vrcholénému představiteli ČSV?
Diskuse byla otevřená a možností byla řada. Otázka byla, zda jsou ty možnosti v naší realitě reálné ... Možná ano, ale to by k tomu musela být i vůle jiných a jinde než těch pár nadšenců, kteří to táhli a drželi v chodu. Tady a teď nás můžeš krásně úkolovat od klávesnice, ale vzpomeň si, jak to tehdy bylo a přiznej si realitu. Ty jsi byl tehdy ve vedení ČSV a určitě jste to probírali. Jaké bylo tehdy Tvé stanovisko?
Mnohokrát byla spolupráce ČSV nabízena, vždy odmítnuta. Už jen uveřejnění textu o VMS ve Včelařství byl neskutečný problém. A to jsi byl v redakční radě ... Proč jsi o tom nepsal? Proč jsi integraci nepodporoval? Napřed jste VMS nechali cíleně "vyhladovět" záměrnou ne-podporou a teď tu udělujete knížecí rady o tom, co tam mělo, má či nemělo být ... To je unfair ...
Promiň, ale tohle, co tu teď píšeš, jsou právě ty pokrytecké knížecí rady. Pokud si vzpomínám, tak už před cca 5 lety jste pro osobní nekompatibilitu (nejen s PSNV) halasili, že vytvoříte vlastní veřejný systém koordinovaný ČSV. Ani se neptám, kde je mu konec ...
Neberu to osobně. Je to spíš komické a ještě víc smutné ...
Ano, klíč je ve spolupráci včelařů v regionu, v tom s Tebou souhlasím bez výhrad. A je naprosto jedno, kde jsou organizováni. Monitoring je práce. Ti osvícenější to vědí a pracují. Propojit je, to není jednoduché. Pokud se Vám to ve spolku podařilo, klobouček ... Zkus se podělit, jak jste to dokázali. Moje zkušenost hovoří o tom, že už jenom získat ty dva - tři spolehlivé a dlouhodobé monitorovatele v efektivním okolí, je problém. Je to práce. A nabídka jednoduchých chemických řešení je konkurencí lákavou. Možná až tehdy, kdy budou zákazníci chtít med od těch včelařů, kteří nevolí ony jednoduché cesty, to dojde i těm ostatním. A je úplně jedno, jestli jsou v ČSV nebo v jiných spolcích, jichž je stále více ...
Pak ale bude třeba říci jasně ono "ano ano", "ne ne". Tedy jasně říci, kdo kde stojí. Mám tím na mysli jasnou podporu těch témat, která jsou pro naši věc cenná: odpovědnost chovatele za svá včelstva, požadavek na širší spektrum VLP, tak, jak je to v sousedních zemích, uznání organických kyselin jako biocidů, podpora metodik, které s tím souvisí a naopak snaha minimalizovat to, co je komplikuje (zimní měl, třeba ... ), podpora šlechtění namísto množení matek v copy-centrech ... Podpora takové zootechniky, jež umožňuje minimalizaci léčebných zásahů a dovolí včelám postarat se samy o sebe. Ony to umějí, to víme ...
Kdy tohle nastane? Zatím je výsledek tristní. A výsledkem snahy o změnu jsou spíš udání, takže toho, kdo nejede podle dané maršrůty, je třeba nahlásit a srazit mu hřebínek. A je jedno, že má zdravé včely a dobře se o ně stará a umí to.
No - a když už jsme ve vlákně o členství v ČSV: najdou se členové ČSV, kteří se tomuto zvráceném systému budou ochotni postavit?
Jiří

Omlouvám se ti, Jiří, že jsem nereagoval dříve na tvůj příspěvek. Měl jsem a mám mnohem důležitější a vážnější věci na práci a zdržovat se už nenechávám od nikoho a ničeho. Jinak ti ale za něj moc děkuji. Zřejmě se v tobě nashromáždilo tolik lidské špíny, že jsi ji musel na někoho vylít. Logicky to nemohli být tví ručitelé. Víc k tomu není co dodat. Lidé jako ty mně velmi motivují k práci, díky ti za to. To ostatní ti rád odpustím. On by totiž den bez noci nebyl skutečným, tedy celým, dnem.
Děje se to zřejmě v intencích zákona rovnováhy. Já měl po svém odchodu z PSNV (k 1.12.2009) zřejmě tak neuvěřitelné štěstí na včelařské poznatky a lidi, že by to nebylo vůči ostatním spravedlivé, kdyby se neobjevil někdo jako ty. To není přeci vůbec špatné a vše je jak má být.
Jsem moc rád, že jsem tě poznal a přeji ti v dalším životě především pevné zdraví. LD
Na to se dá už jen odpovědět písní ...
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/y...ren-430338
(překlad je, žel trochu nepřesný, ale souvislosti snad zjevné ... Wink )
Ještě jedna s lépe naladěnými kytarami ... Big Grin
https://www.google.cz/search?q=Teach+you...GjUtqLk8AM
Jiří
Pane Dvorský , musím jen souhlasit .
Kolik je asi v panu Matlovi zášti a zloby.
Josef
(08.08.2015 17:01)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Na to se dá už jen odpovědět

Big GrinBig GrinBig Grin

KDYBY NĚKDO PROBRAL TÉMA A DAL OD PŘÍSPĚVKU TY RADY A VZKAZKY K LEDU
Zpráva ze sekretariátu ČSV:
"od 1. 9. 2015 bude v rámci CIS bezpodmínečně nutno (povinno) zadat číslo katastru a parcelní číslo, jinak nebude možno zeditovat počty včelstev, a tím CIS nebude mít možnost správně spočítat dotaci."

Zajímalo by mě kde tuhle povinnost zase tohle vzali. Protože předpokládám, že nebude možno kontrolovat parcelní čísla v katastru, hlásím se k číslu 1045. Letopočet, který mi je ze srdce nejsympatičtější - vítězná bitva kníže Břetislava na Šumavě nad německými pány.
Já zase nevím, kterou Pražskou defenestraci, ale mám naštěstí víc stanovišť. Smile
Trapný,... v době, kdy je nad mé síly vysvětlit včelaři, že je potřeba pro 1D číslo stanoviště z ČMSCH z Hradišťka..... a při vyžadování toho se dozvím, že škodím včelařům a buzeruju, je zbytečnost schánět čísla parcel! Nedělal bych to ani za prachy a natož zadarmo.....Big Grin Mám jen jedny nervy a v široké základně ČSV je taky nezanedbatelně široké spektrum dementů.....Zatím to vypadá, že spousta lidí na 1D letos nedosáhne.
A to si představ, kdybys tam měl deset Kaju.Cool
Myslím si o tom své, ale letos se vyjadřovat zde nebudu, protože lidé rozdávající mínusy nemají ani tu odvahu (tedy snad kromě Milana v poslední době) napsat ani na email co jim na mých názorech vadí a co se jim nelíbí.

Jen k Milanovi - nerozumím, že se oslovujete přátelé a jinak o členech píšete v negativním významu a nepřemýšlíte jestli náhodou v mnohém nemají pravdu - dotace vyplácí stát a ten nechal volnou ruku k buzeraci.
A ty nerozdáváš. Zameť si před vlastním prahem.Big Grin
Rád oslovuji včelaře přítelem. Neboť to co děláme nás sjednocuje. Vem si třeba Sokol a podobně.. Možná kdybys začal o lidech přemýšlet jako o přátelích , vice bys jim porozuměl, ne je hned............
[quote='jjvcela' pid='118998' dateline='1440181399']
Zpráva ze sekretariátu ČSV:
"od 1. 9. 2015 bude v rámci CIS bezpodmínečně nutno (povinno) zadat číslo katastru a parcelní číslo, jinak nebude možno zeditovat počty včelstev, a tím CIS nebude mít možnost správně spočítat dotaci."

Zase přidělání práce lidem. CIS to sice ulehčuje, ale nad tím, proč se vymýšlí dodávání stále více dat do databáze občanského sdružení a ne nějaké státní instituce, lze vést nekonečné diskuze. ( nevím komu by se chtělo)
Už dávno se v ZO k vyřízení D1 muselo doložit potvrzení o registraci včelstev v Hradištku. No a teď se z něj nacvaká počet včelstev a čísla parcel do CISu. Daně si každý taky musí vyřídit sám, ale to je a bude asi věčné téma, proč chce ČSV přebírat administrativu ,,něčeho" a otravovat členy výborů něčím , co by si každý mohl vyřídit sám. Stejně nikdy nebude sedět počet včelstev, protože kdo má záložní, uvede do D1 jiný počet než do Hradištka.
,,Já chci včelařit, a ne být úředníkem"..... toto může být věta obyčejného včelaře, který ty starosti hodí takříkajíc na hlavu těm ve vedení ZO, ale také těch co jsou v tom vedení a mají stále více kancelářské práce.
(22.08.2015 6:07)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]A to si představ, kdybys tam měl deset Kaju.Cool
Tak to má bez starostí, kdyby jsi četl a pamatoval si. Smile

(08.09.2014 21:59)KaJi napsal(a): [ -> ]Napřed půlhodinový výklad o domněnkách/dezinformacích kterými byli nakrmeni na OV pak se sesbírala 1D a pochybuji, že většina těch co tam přinesla ten papír do Hradištka pro kontrolu pochopila že to mají odeslat sami a že to budou důvěrníci roznášet nazpátky aby si to ti co mají problém vyplnit 1D odesílali sami. Já své ovečky které jsem vybuzeroval k vyplnění oscanuji a pošlu.

Takže já tipuji zlepšení asi tak o 10%. A co u vás?
(22.08.2015 7:48)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]A ty nerozdáváš. Zameť si před vlastním prahem.Big Grin
Rád oslovuji včelaře přítelem. Neboť to co děláme nás sjednocuje. Vem si třeba Sokol a podobně.. Možná kdybys začal o lidech přemýšlet jako o přátelích , vice bys jim porozuměl, ne je hned............

Co, prosímtě, rozdávám? Myslíš jako mínusy? O ty mi vůbec nejde - ať se s radostí umínusujou, když v něčem se mnou nesouhlasí. Big Grin
Pro mě jsou cenní lidé, kteří si mínus dokáží buď na VF nebo přes email slušnou neurážlivějící a neosočující lživou diskuzí rozebrat. Jiní jsou pro mě trapní zakomplexovanci. Stalo se ti, že jsem po tvé výzvě nereagoval?

Jinak já nebudu o všech včelařích přemýšlet jako o přátelích, protože nejde automaticky mít všechny za přátele s členstvím v ČSV. Každý totiž včelaří z diametrálně odlišných důvodů a také se podle toho k ostatním včelařům i ke včelstvům chová a vyjadřuje.
Já už tady čtu jen příspěvky od NB1. Zklamou málo kdy. Big Grin
Jose68 - proč v tvým věku lžeš a nereaguješ na prvotní příspěvek, který začal diskuzi?
(Kdyby jsi četl JEN příspěvky od NB1 tak by jsi za celý měsíc nerearoval na jiné uživatele. Máš za potřebí číst někoho kdo se ti chce vyhnout a o tvé reakci se dozvídá jen přes hlášení nových příspěvků na email?)
[Obrázky: stalker_big.jpg]
Referenční URL's