Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(04.05.2016 10:46)Bubo napsal(a): [ -> ]... Čekal jsem tu ledacos. Různé názory, třeba i úplně protichůdné a debatu k nim. Nikoli nesmyslné osobní napadání bez nejmenšího důvodu.

No - a proto je třeba jít na to pivo v Lysé ... Big Grin Tam si to dopovíme. Demokraturně a samozřejmě zcela pluralitně a nezávisle ... Wink
Takže 21. 5. dopo ... Bude to dostatečně pluralitní setkání ... Big Grin
Jiří
(04.05.2016 7:32)KTM napsal(a): [ -> ]hele NB1 já sice taky tvrdil že rámek 39X24 je naprd a zastaralej...Podívej se na Milana Havelku a jeho včely navíc já nedávno poznal dalšího včelaře co mu to na týhle "zastaralý" míře pěkně frčí,,,,,seděl jsem onehdy u včel rozjímal a došlo mi to...není to jen o rám.míře a ulu je to o vrozeném citu,zkušenostech a porozumění...přesto že já bych tuhle míru fakt nechtěl urážet jí nebudu protože i na ní se zjevně někomu daří lépe než ostatním....

takže opět platí že chyba je mezi rámkem se včela a zemí na který bydlíme......SE UČIT,,,SE UČIT,,,,SE UČIT........

A jako nezažil jsi to, že ti co řídili obsah časopisu Včelařství, řešili informace o Langstrothu? Že konkurenční PSNV nazívají "langstrotháři" viz. nějaký nedávno zde zveřejněný zápis (ale v PSNV není podmínka Langstroth a vedení nás neučí jak hlídat svého nečlena a udat na SVS).



(04.05.2016 7:33)MartinH napsal(a): [ -> ]
(03.05.2016 20:30)NB1 napsal(a): [ -> ]ČSV je jen pro malé kluky, kteří se neumí sami postavit na vlastní nohy, sami si zařídit potřebnosti okolo včel, a pak pro ty, kteří vzpomínají na dobré nesvobodné časy. Mezi takové nepatříš už jen z toho důvodu, že nebudeš včelařit na rámku 39x24. Big Grin

Tohle mi přijde jako mustr pro hloupý příspěvek. Takový vzor jak se co nejvíc ztrapnit hloupostí, kterou pisatel napíše.

A že jste si vybral jen část z příspěvku aby jste z něj udělal mustr pro hloupý příspěvek. Big Grin Proč jste tam nedal taky tu moji "hloupost" jak nový potenciální člen (a nejen on, ale všichni členi) bude platit za hamižnost a lhaní přes okresy do vedení zvolených.

Pokud je BUBO = zájemce o včelaření počítačově gramotný tak prostě ČSV nepotřebuje - dokáže stát na vlastních nohou, informace si vyhledat, nepotřebuje pupeční šnůru funkcionářů. Z příspěvků je vidět, že je velký kluk s vlastním názorem a pro takové ČSV není.
Že byste si jako myslel, že vrána k vráně?
Přesně vrána k vráně = svéprávný včelař k svéprávnému včelaři, udavač k udavači, bývalý komár ke komárovi.

O BUBO jsem při čtení přesvědčen, že je první případ jako já. Prostě nerozumněl proč vstoupit a má tu velkou výhodu, že díky netu má větší informační možnosti poznat co je vlastně ČSV zač a jeho funkcionáři, o kterých si tady přispívající vyměňují své srážky.
(04.05.2016 19:55)NB1 napsal(a): [ -> ]
(04.05.2016 7:33)MartinH napsal(a): [ -> ]
(03.05.2016 20:30)NB1 napsal(a): [ -> ]ČSV je jen pro malé kluky, kteří se neumí sami postavit na vlastní nohy, sami si zařídit potřebnosti okolo včel, a pak pro ty, kteří vzpomínají na dobré nesvobodné časy. Mezi takové nepatříš už jen z toho důvodu, že nebudeš včelařit na rámku 39x24. Big Grin

Tohle mi přijde jako mustr pro hloupý příspěvek. Takový vzor jak se co nejvíc ztrapnit hloupostí, kterou pisatel napíše.

A že jste si vybral jen část z příspěvku aby jste z něj udělal mustr pro hloupý příspěvek. Big Grin Proč jste tam nedal taky tu moji "hloupost" jak nový potenciální člen (a nejen on, ale všichni členi) bude platit za hamižnost a lhaní přes okresy do vedení zvolených.

Tuhle část jsem si, popravdě, vybral, protože mi přišla extrémně ubohá. Už v minulosti jsem od Vás čet podobně ubohé věci, ale když jste si pak asi uvědomil co jste napsal, tak jste je většinou vymazal a proto se tu najdou některé Vaše příspěvky prázdné. Teď už to nejde mazat, tak nám tu ten mustr hlouposti zůstane navěky Smile
(04.05.2016 10:46)Bubo napsal(a): [ -> ]Ne, nedojme Wink
Asi jsem alergickej na nepodložené očerňování a v podstatě osobní útoky, které jsem ničím nevyprovokoval. Jen jsem měl tu "drzost" se na fóru zeptat. Surprised
A protože takové ty pojmy jako čest a férovost považuju za docela důležité a snažím se tak jednat, vytáčí mě anonymní pomlouvání na netu úplně do běla. Jsem přesvědčený, že do očí by mi Kaprál nic takového neřekl. Dovolí si to jen takhle na dálku. Je to snadné, nic mu nehrozí a možná se tím i výborně baví. Takže příště klidně může zkusit o komkoli napsat, že krade včely.
Čekal jsem tu ledacos. Různé názory, třeba i úplně protichůdné a debatu k nim. Nikoli nesmyslné osobní napadání bez nejmenšího důvodu.

Patrně jste ještě úplně nepochopil jak to tady funguje. Kaprál vidí ve vašem profilu, milý Bubo, stran vašich osobních údajů NIC. Jste tedy taky anonym a on si jen myslí, asi (do hlavy mu nevidím), možná podle kontextu vašich otázek a reakcí na odpovědi, že to jen tak zkoušíte. Jste na tom oba stejně, ovšem on vám ani nikomu jinému nevyhrožuje. On jen vyjádřil svůj názor a to vy přece chcete? Píšete, že chcete i protichůdné názory, tak jo nebo se vám nesmí nic říct?

Jeden nikdy neví na co jste alergickej.
Tome.50, já přece nikomu nevyhrožuju. Výhrůžka by zněla třeba: "Jen počkej, až tě potkám, potom..." Nic takového jsem nenapsal - viz bod f) níže.

Zkusím shrnout, jak to vnímám já:
a) Kaprál mě nazval podvodníkem a na to je alergický leckdo, pokud tedy nemá hroší kůži. (Jo, jasně, jsem na to nadprůměrně háklivý.) Sad
b) Neměl k tomu jediný důvod. Absence osobních údajů k tomu neopravňuje. Ani o vás se tam nedočtu o moc víc. A přesto vás nepomlouvám.
c) Nabídl jsem mu, ať se ozve a že jsem ochoten mu poskytnout dost informací, aby pochopil, že přestřelil. A to docela korektně a v klidu. To přece není o tom, že nechci slyšet jiný názor. Kdyby chtěl, mohl se ozvat. Na mém profilu je i možnost poslat mail. Mohli jsme si to vysvětlit a byl klid.
d) Kaprál se neozval. Místo toho znovu přišel s dalším příspěvkem, že tady lžu. Angry
e) Jsem ochotný diskutovat a případně i doložit svá tvrzení. Není to ale možné, jestliže druhá strana nic nechce slyšet a jen kydá špínu.
f) Proto jsem vyjádřil přesvědčení, že se tak chová jen díky anonymitě webu. Tady mu za pomluvy a lži totiž nehrozí nic. A přitom, kdyby mi z očí do očí bez důkazů říkal, že jsem lhář, ačkoli ani trochu nevypadám jako Rambo a mám 60 kilo i s postelí, určitě bych se s ním nerozešel s přátelským úsměvem. Vy snad ano?
To zkrátka není vyhrožování. Jen konstatování faktu, že na dálku je snadné dovolovat si k druhým to, co byste si osobně nedovolil.
Podle vaší reakce předpokládám, že až o vás někdo, bez jakéhokoli důkazu, napíše, že šíříte mor, kradete včelstva a/nebo pančujete med, budete OK a mávnete nad tím rukou. Já vím, je to o poznání závažnější tvrzení, ale v podstatě jde o to samé.

Po pročtení diskusí mě překvapuje, kolik je mezi včelaři zloby, podezřívání a skoro až nenávisti. Mám i další záliby a koníčky a musím říct, že jinde jsem se s tím nesetkal. Místo aby tu byli lidé, kteří se snaží žít v harmonii a souladu - jak s přírodou, tak i mezi sebou, z mnoha příspěvků téměř odkapává žluč a jejich cílem je uškodit.

Chtěl jsem ještě napsat, že mě mrzí, že jsem tohle fórum začal sledovat a vůbec se zeptal. Ale ne, nemrzí. Nějaké rozumné odpovědi pro i proti jsem dostal. A k tomu navíc školení, že mezi včelaři jsou třeba i Kaprálové. Confused

V každém případě je to můj poslední příspěvek na toto téma. Na další už odpovídat nebudu.

Krásný večer a ať vám včely hodně lítají a málo bodají
(Sakra, to jsem se rozepsal.)
Nevidím žádný důvod k tomu,aby zrovna včelaři byli rozumnější,než jakýkoliv jiný vzorek populace,i když uznávám,že úroveň zdejší diskuse neustále klesá. Není to ale zdaleka jen vinou Kaprála. Bohužel.Dodgy
Bubo jen jednu poslední radu.
Nesud vztahy mezi včelaři podle zdejšího fora. Nějaké excesy a nedorozumnění se sem tam někde vyskytnou, ale v drtivé většině jsou vztahy mezi "normálními" včelaři korektní a přátelské a to bez ohledu na jejich členství či nečlenství v nějakém spolku.
Zde na VF je to spíše o tom určitém zviditelnění a ohřátí si své "politické" polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace.
Bubo, Bubo konečně jsi to pochopil, věnuj raději energii a čas svým včelám, než výmýšlením sáhodlouhých příspěvků jak a proč tě kdo smrtelně urazil, začíná plná sezóna a včely to potřebují. A těm je úplně jedno jestli kopeš (nebo kopat budeš) za Losnu nebo za Mažňáka.
Kaprále, bohužel se čím dál víc ukazuje jak kopeš ty.Cool
(05.05.2016 5:32)MartinP napsal(a): [ -> ]... Zde na VF je to spíše o tom určitém zviditelnění a ohřátí si své "politické" polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace.

Matine, já Vám několika ale rozumím a respektuji Vás i jako zastánce jiného vidění světa a nemám Vám to za zlé. Jde přece o včely ...
Jiří
Pana Matla bych si dovolil doplnit notoricky známým výrokem.

Opakování je matka moudrosti a tak pro oživení.

Voltaire: "Nesouhlasím s vaším názorem, pane. Do smrti se ale budu bít za to, abyste jej směl svobodně veřejně vyslovit".
No právě, Tome, o to jde a díky za připomeutí. Jistě tu spousta účastníků debaty pochopí frustraci těch, kteří věří Svazu nebo se dokonce snaží o nápravu. Jistě pochopí, že z frustrace a z vědomí toho, že je to fakt řada po sobě následujících průšvihů za tichého mlčení mlčící většiny a za zjevné snahy viníků mlžit a zametat ..., občas napíšou příspěvek, v němž je víc emocí než argumentů.
Jistě pochopí jejich další frustraci i z toho, že to furt někdo veřejně připomíná. Tu půatí ten drujý citát. Ale to je v pořádku, tu platí to Vaše vyjádření o opakování co matce moudrosti ... To je OK, jsme jen lidé. A tohle je veřejný prostor, tak kde jinde ... Je dobře, že tu mají všichni možnost říci si k věci své.
Jiří
(04.05.2016 20:41)MartinH napsal(a): [ -> ]
(04.05.2016 19:55)NB1 napsal(a): [ -> ]
(04.05.2016 7:33)MartinH napsal(a): [ -> ]Tohle mi přijde jako mustr pro hloupý příspěvek. Takový vzor jak se co nejvíc ztrapnit hloupostí, kterou pisatel napíše.

A že jste si vybral jen část z příspěvku aby jste z něj udělal mustr pro hloupý příspěvek. Big Grin Proč jste tam nedal taky tu moji "hloupost" jak nový potenciální člen (a nejen on, ale všichni členi) bude platit za hamižnost a lhaní přes okresy do vedení zvolených.

Tuhle část jsem si, popravdě, vybral, protože mi přišla extrémně ubohá. Už v minulosti jsem od Vás čet podobně ubohé věci, ale když jste si pak asi uvědomil co jste napsal, tak jste je většinou vymazal a proto se tu najdou některé Vaše příspěvky prázdné. Teď už to nejde mazat, tak nám tu ten mustr hlouposti zůstane navěky Smile

Tak hlavně, že ty ubohé věci někdo čte Big Grin, sleduje a reaguje slovně. Smile A hlavně si pamatuje co jsem napsal, protože já si to už všechno nepamatuji.



(04.05.2016 22:34)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Nevidím žádný důvod k tomu,aby zrovna včelaři byli rozumnější,než jakýkoliv jiný vzorek populace,i když uznávám,že úroveň zdejší diskuse neustále klesá. Není to ale zdaleka jen vinou Kaprála. Bohužel.Dodgy

Neustále úroveň podle tebe klesá, ale pořád jí čteš a palcuješ. Big Grin



(05.05.2016 5:32)MartinP napsal(a): [ -> ]Bubo jen jednu poslední radu.
Nesud vztahy mezi včelaři podle zdejšího fora. Nějaké excesy a nedorozumnění se sem tam někde vyskytnou, ale v drtivé většině jsou vztahy mezi "normálními" včelaři korektní a přátelské a to bez ohledu na jejich členství či nečlenství v nějakém spolku.
Zde na VF je to spíše o tom určitém zviditelnění a ohřátí si své "politické" polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace.

Jak jsi přišel na to, že nečlen nebo vystupující člen z ČSV má osobní frustrace? Nebo tomu špatně rozumím a správně bylo - píšící nečlen si ohřívá politickou polívčičku, vystupující člen a člen s kritikou na vedení a otázky k vedení jak je to možné se zviditelňuje a spokojený člen neměnící současný stav vyjevuje své osobní frustrace?

Jen si pořád říkám když jsi zde psal ty o vystoupení z PSNV jestli šlo o zviditelnění, ohřátí politické polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace?
Že vás to baví... Rolleyes
Ať je kdo chce v jakém chce sdružení...

Asi zapomínáte na to, že zde reprezentujete sami sebe a jak se zde chováte a vystupujete, tak si vytváříte svoji vizitku...
Mne to tady připadá jako diskuze pod nějakým článkem na Idnesu. A věřte že málokomu je z projevů obou táborů při čtení veselo.
(05.05.2016 19:48)NB1 napsal(a): [ -> ]Neustále úroveň podle tebe klesá, ale pořád jí čteš a palcuješ. Big Grin

Právě proto to mohu posoudit.Smile
(05.05.2016 19:48)NB1 napsal(a): [ -> ]
(05.05.2016 5:32)MartinP napsal(a): [ -> ]Bubo jen jednu poslední radu.
Nesud vztahy mezi včelaři podle zdejšího fora. Nějaké excesy a nedorozumnění se sem tam někde vyskytnou, ale v drtivé většině jsou vztahy mezi "normálními" včelaři korektní a přátelské a to bez ohledu na jejich členství či nečlenství v nějakém spolku.
Zde na VF je to spíše o tom určitém zviditelnění a ohřátí si své "politické" polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace.

Jak jsi přišel na to, že nečlen nebo vystupující člen z ČSV má osobní frustrace? Nebo tomu špatně rozumím a správně bylo - píšící nečlen si ohřívá politickou polívčičku, vystupující člen a člen s kritikou na vedení a otázky k vedení jak je to možné se zviditelňuje a spokojený člen neměnící současný stav vyjevuje své osobní frustrace?

Jen si pořád říkám když jsi zde psal ty o vystoupení z PSNV jestli šlo o zviditelnění, ohřátí politické polívčičky nebo vyjevení své osobní frustrace?

Martin se nechtěl ani zviditelnit, ani si přihřát politickou polívčičku, natož aby byl frustrovanej.....on jen zjistil, že tys se přihlásil. Dodgy
(05.05.2016 20:38)PetrM napsal(a): [ -> ]Že vás to baví.

Richtere nečti to.
Bylo by dobré si obarvit nicky domluvenýma barvama s vysvětlivkama. Na způsob tabulky s pylovejma rouskama. Aby se poznalo kdo je ve svazu a kdo není. Kdo vystoupil a kdo se teprve chystá a kdo o to jen mluví. Kdo se chystá vstoupit a kdo ještě není rozhodnutý. Kdo je ve spolku z přesvědčení, kdo z prospěcharství a kdo proto aby ho napravil (položil) zdola. Zkrátka aby se hned vědělo kdo s kým proti komu. Zatím však nevím jak nabarvit Slováky.
Referenční URL's