Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(03.05.2016 7:46)Kaprál napsal(a): [ -> ]Je krásné sledovat jak je toto vlákno uměle udržováno při životě. Bylo by zajímavé mít přístup k IP adresám řečeného Buba a porovnat ji s IP adresou toho kterého internetového válečníka, který zapředl tuto diskuzi s vymyšleným nováčkem, zvažujícím vstup do Svazu, kvůli kritice starých pořádků v tomto foru. Pěkně nalíčené.

Vážený Kaprále,
pokud pochybuješ o existenci mé coby včelařícího nováčka a nováčka tady na fóru, klidně se mi ozvi SZ. Můžu ti na sebe dát kontakt přes mail i telefon. To aby sis "ověřil", že jsi skutečně přestřelil a osočuješ mě podvodu (byť asi zanedbatelného) neprávem.
Jinak víc IP adres u mých přístupů bys skutečně našel. Přihlásil jsem se z práce, z domova a překvapivě mám v dnešní době web i na telefonu Surprised
Tak až si mě dostatečně prolustruješ, čekám na omluvu.
To snad měli poslat pohřební službě a ne SVS?

Mně bylo furt divný proč je ve Včelařství to Odešli z našich řad. To je asi seznam prověřených co léčí správně i po smrti.
(03.05.2016 14:13)Kohout napsal(a): [ -> ]Proč Bubovi neřeknete ať si prostuduje stanovy a že jako člen ČSV má nárok na právní pomoc, na 50000,- v případě umření při včelaření a úhradu škod ze svépomocného fondu?

Protože já nikoho do žádného spolku nelákám, a už vůbec ne na bonusy. Když našel VF, najde i stanovy a nejen ČSV. Myslím, že Buba není z těch, kteří neznají Google.
Já nerozumím z toho nasavrckého zápisu tomuto:

Seznam neorganizovaných chovatelů včel, kteří neléčili v r. 2015 prostřed­nictvím ZO.
Pověřena jednatelka M.Letáčková tento seznam dále postoupit na Krajskou veterinární správu za
účelem získat pro ZO informaci, zda-li tito chovatelé včel provádějí předepsaná léčení
prostřednictvím veterinární správy
, a případně výsledek vyšetření zimní měli na varroázu, tak
jak bylo odsouhlaseno na výborové schůzi
v 12/2015.


Oni si na schůzi odsouhlasili že kdo není člen spolku, bude mu včely léčit úředník veterinární správy?
(02.05.2016 21:21)František Němec napsal(a): [ -> ]Bubo:
dostal jsem ve svých třiceti letech dva úly se včelami od hajného, koupil si malou knížečku o chovu včel a začal bez jakýchkoliv rad od jiných včelařit.
A dnes to hodnotím jako nejlepší krok jak včelařit!
O kolik bych přišel kdybych si stále nechával někým radit!

Františku, to co jste napsal, je velice zajímavé a cenné!
Ono je to asi často i o nátuře "žáka", o tom, proč vlastně chce včelařit, jak se umí dívat, zda a jak se chce ve vší pokoře zdokonalovat ...
A pak je to samozřejmě i o tom, jak jej ten jeho mentor vede. Zda mu vnucuje nezpochybnitelné pravdy (víme, že jednak pravda vyděsí, jednak se vše dá zpochybnit a že včelky nečtou knížky o včelách ... ). Nebo zda jej občas nechá nabít si kokos (nejlepší poučení je z vlastních chyb a většina zkušeností je nepřenosná), ale nenechá jej dostat se do krize a padnout na dno. Takovéhle učitele a pomocníky a mentory pozlatit. Je jich avšak věčný nedostatek ...
Laždý si tímhle stavem musí projít a pokud najde někoho, kdo mu fakt pomůže dál se vyvíjet, je to dar k nezaplacení ...
Jiří
No, učitele pochopitelně mám. Jsme domluveni, že si od něj vezmu 2-3 oddělky a alespoň pro první rok se stanu hostem na jeho včelnici.
Mám i svou (paličatou) hlavu, takže nezpochybnitelné pravdy u mě často narážejí. Někdy k mé škodě si to dělám složitější než je nutné Smile
Takže ačkoli učitel včelaří v Optimalech, já se rozhodl pro Langstroth. On drátkuje, já dnes vlepil mezistěny bez drátů Wink

Od členství v ČSV jsem si sliboval zejména jistotu, že budu mít v pořádku zákonné povinnosti. A potom jsem to bral jako platformu, kdy se dá najít víc hlav, které třeba i víc ví. S lidmi bydlícími poblíž se pak dá ke včelám dojít a společně na místě řešit co a jak.

Místní diskuse o dění a praktikách ČSV a v ČSV mě pak vedly k mému dotazu. Narazil jsem tu na spoustu podivností, které se dějí pod hlavičkou ČSV o kterých nemají nevčelaři (a včelaři začátečníci) ani tušení.
Odpovědi nakonec byly z obou stran. Pro i proti. A jak tu někdo psal, jsem už velkej a přeberu si to sám Big Grin
Díky všem za příspěvky
Bubo - správné rozhodnutí - vstupem do ČSV by jsi hned dostal k úhradě podvody s medem obsahujícím antibiotika. I kdyby jsi nalezl místní fungující spolek - tak proč posílat desátky z členských příspěvků, do končin kde se nedozvíš jak je s nimi hospodařeno (a někdy je lepší ani nevědět) Smile

ČSV je jen pro malé kluky, kteří se neumí sami postavit na vlastní nohy, sami si zařídit potřebnosti okolo včel, a pak pro ty, kteří vzpomínají na dobré nesvobodné časy. Mezi takové nepatříš už jen z toho důvodu, že nebudeš včelařit na rámku 39x24. Big Grin
NB1
Nepřeháníš to už s tou horlivostí? Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. Confused
(03.05.2016 15:43)Kohout napsal(a): [ -> ]Já nerozumím z toho nasavrckého zápisu tomuto:

Seznam neorganizovaných chovatelů včel, kteří neléčili v r. 2015 prostřed­nictvím ZO.
Pověřena jednatelka M.Letáčková tento seznam dále postoupit na Krajskou veterinární správu za
účelem získat pro ZO informaci, zda-li tito chovatelé včel provádějí předepsaná léčení
prostřednictvím veterinární správy
, a případně výsledek vyšetření zimní měli na varroázu, tak
jak bylo odsouhlaseno na výborové schůzi
v 12/2015.


Oni si na schůzi odsouhlasili že kdo není člen spolku, bude mu včely léčit úředník veterinární správy?

Já tomu spíš rozumím tak, že nedokáží pochopit (nevědí, jak se to dělá bez ČSV), že někdo si může léčiva sehnat sám a sám je aplikovat. Prostě to berou tak, že u neorganizovaných přece musejí chodit léčit komise z veteriny, to dá přece rozum.



(03.05.2016 15:00)VaT napsal(a): [ -> ]To sou vůbec zajímavý zápisy z těch schůzí. Vejbornej je ze 4.3. kde doslova "Byl vypracován... Seznam zemřelých neorganizovaných chovatelů včel" a ten byl následně odeslán pani Letáčkovou na KVS za "účelem získat pro ZO informaci, zda-li tito chovatelé včel provádějí předepsaná léčení prostřednictvím veterinární správy". Asi už rozumim článku o udávání v "ryze odbornym" buletinu, páč udávat nebožtíky to už si bezesporu o nějakou tu odbornou průpravičku říká.

Mě na tom děsí, že nějaký soukromý spolek si vytváří seznamy na lidi, kteří nejsou jeho členy a veterina (stát) jim k tomu vesele poskytuje informace.
(03.05.2016 20:13)Bubo napsal(a): [ -> ]Od členství v ČSV jsem si sliboval zejména jistotu, že budu mít v pořádku zákonné povinnosti. A potom jsem to bral jako platformu, kdy se dá najít víc hlav, které třeba i víc ví. S lidmi bydlícími poblíž se pak dá ke včelám dojít a společně na místě řešit co a jak.

K tomu jen dodám že většina funkcionářů se v těch předpisech vyzná minimálně a je ve vleku mýtů, článků ve Včelařství a politických doporučení. Často bohužel i v případě včelích nemocí a postupů při jejich tlumení. Ještě žijí v dobách kdy se včelař o své včely nesměl start sám. (to ti přijde možná divné, ale takové předpisy leckde platily ještě v 2012),
A značná část ZO ty předpisy plošně porušuje, takže z tohoto pohledu je to bezpřednětné. Jenže pokud se neudává tak je to SVS víceméně jedno.

A s lidmi se buď domluvíš nebo nedomluvíš bez ohledu na legitimace.
Leckde panují uvnitř takové poměry že je sjednocuje jen vnější nepřítel a takové věci co tui čteš nejsou ani tak obavy o včely, ale aby si i další členové nedovolili odejít.
KaJi, asi to patří do jiného vlákna ale je ten roj o kterém jsi psal včera ještě venku?
hele NB1 já sice taky tvrdil že rámek 39X24 je naprd a zastaralej...Podívej se na Milana Havelku a jeho včely navíc já nedávno poznal dalšího včelaře co mu to na týhle "zastaralý" míře pěkně frčí,,,,,seděl jsem onehdy u včel rozjímal a došlo mi to...není to jen o rám.míře a ulu je to o vrozeném citu,zkušenostech a porozumění...přesto že já bych tuhle míru fakt nechtěl urážet jí nebudu protože i na ní se zjevně někomu daří lépe než ostatním....

takže opět platí že chyba je mezi rámkem se včela a zemí na který bydlíme......SE UČIT,,,SE UČIT,,,,SE UČIT........
(03.05.2016 20:30)NB1 napsal(a): [ -> ]ČSV je jen pro malé kluky, kteří se neumí sami postavit na vlastní nohy, sami si zařídit potřebnosti okolo včel, a pak pro ty, kteří vzpomínají na dobré nesvobodné časy. Mezi takové nepatříš už jen z toho důvodu, že nebudeš včelařit na rámku 39x24. Big Grin

Tohle mi přijde jako mustr pro hloupý příspěvek. Takový vzor jak se co nejvíc ztrapnit hloupostí, kterou pisatel napíše.
Hele Bubo, už nás tu nefabuluj, dyť včelaříš už dlouho. Tak Losnu nebo Mažňáka?
(03.05.2016 15:22)Bubo napsal(a): [ -> ]Vážený Kaprále,

Tak až si mě dostatečně prolustruješ, čekám na omluvu.

Kašli na něj. Kaprál není partner pro diskuzi.
Kaprále, tak znovu.
Už jsi se mi ozval na SZ? Ne?
Máš pro svoje tvrzení JAKÝKOLI důvod? Ne?
Tak přestaň trolit.

Ale to ty asi nepřestaneš, viď. Je totiž snadné, obviňovat druhé, když jsi schovaný za přezdívkou na netu a nehrozí ti za pomluvy pochroumání fasády.
Včelstev (podle popisku) máš dost, včelař možná budeš dobrej, ale jako člověk jsi zkrátka odpad.
Doteď jsem vám Bubo fandil...
To člověka, kterej v devátým příspěvku do VF mluví o "pochroumání fasády"...Big Grin....nejspíš nedojme.Dodgy
Ne, nedojme Wink
Asi jsem alergickej na nepodložené očerňování a v podstatě osobní útoky, které jsem ničím nevyprovokoval. Jen jsem měl tu "drzost" se na fóru zeptat. Surprised
A protože takové ty pojmy jako čest a férovost považuju za docela důležité a snažím se tak jednat, vytáčí mě anonymní pomlouvání na netu úplně do běla. Jsem přesvědčený, že do očí by mi Kaprál nic takového neřekl. Dovolí si to jen takhle na dálku. Je to snadné, nic mu nehrozí a možná se tím i výborně baví. Takže příště klidně může zkusit o komkoli napsat, že krade včely.
Čekal jsem tu ledacos. Různé názory, třeba i úplně protichůdné a debatu k nim. Nikoli nesmyslné osobní napadání bez nejmenšího důvodu.
Pane NB1 domníval jsem se po Vašich příspěvcích okolo nového roku kde píšete cituji/ Pořád nějaká reagování na co kdo komu v minulosti udělal a zbytečným výrazům soudruh, dotační almužna, já Vás měnit nehodlám, jen Vám některým přestávám rozumět, konec Vaší citace s částečným objasněním grantu v diskusi s Vašimi kolegy spolku. Domníval jsem se, že Vaše hrdost Vám nedovoluje snižovat úctu druhých, nevím, co Vás k tomu vede, zda získání bodů k udržení členství v PSNV-CZ příspěvek150 nebo jiná pohnutka.
Referenční URL's