Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Členství v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(24.08.2015 16:51)Mlha napsal(a): [ -> ]
(24.08.2015 14:24)MartinP napsal(a): [ -> ]ČSV žádost zpracovává, sumarizuje, kotroluje a posléze vyplácí dotaci.
No napadá mě akorát ten citát o funkci a lejstru. Tobě přijde to lejstro co vyplňuješ pro ČMSCH málo oficiální, že musí být ještě další formulář? A proč ne rovnou dva?
A co jako ČSV kontroluje? Ještě před dvěma lety ČSV evidovalo 48 132 včelařů, přesto že v Hradišťku jich bylo evidováno 33 529 a nikdo na nic nepřišel a nikomu to nebylo divné. De facto ČSV vyplatilo dotaci 1 D skoro 15 tisícům včelařů neoprávněně. A na tento nešvar nakonec musel upozornit někdo jiný. Za takovou důslednou kontrolu tedy pěkně děkuji. Stát se to někomu jinému to by bylo křiku, ale když se to stalo ČSV, tak jen ticho po pěšině a jede se dál v zajetých kolejích. Dodnes nevím, proč nejde poslat 1 D dotace na účet.

A když se chce po včelařích ať doloží kopií, že zaslali hlášení na CMSCH aby se toto odstranilo, tak nejvíce křičí ti, kteří kritizovali právě tento rozdíl.
Miloši promiň, ale tvůj příspěvek právě přesně vystihuje to o čem jsem tu již psal. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Mnohým lidem zde nejde o to aby to šlapalo, ale jen o to aby mohli kritizovat CSV bez ohledu reálné zhodnocení požadavků, činů a skutků.
Tvůj příspěvek je toho bohužel přesným důkazem.

Jinak nevím proč by dotace neměla jít zaslat na účet?? On to někdo zakázal?? U nás to funguje a pokud si o to někdo požádá, tak mu zašleme celou částku na účet a příspěvky zaplatí zvlášť. Nevidím v tom problém.
Udělej si u nás stanoviště, potom si u mne požádáš o dotaci 1.D a my ti ji zašleme na účet.
Kura, Pražáci a neumí používat internetbanking. Smile
(24.08.2015 9:10)MartinP napsal(a): [ -> ]Opět mystifikace.
Žádný pokladník nemusí objíždět vesnice. Žadatel si pro dotaci dojede na stanovené místo be stanovený čas s nebo může i zažádat o převod na účet.
Tak si nějak nejsem jist zda dojetí s žádostí a pak dojetí pro peníze není víc něž dotace po odečtení členských příspěvků. To už ani za tu klobásu na vyročce to nestojí být členem. Obzvláště pak při činnosti jaké některé ZO vyvíjí.
(24.08.2015 7:48)MartinP napsal(a): [ -> ]Mně zase po přečtení celé debaty a to nejen té letošní, ale i loňské atd. zcela jasně vyplývá, že nejde ani tak o dotaci 1.D samotnou, ale že jde o využívání (zneužívání) dotace 1.D k vcelařskopolitickému boji určitých skupin vcelařů.
Napíšu z čeho tak usuzuji.
Jistá skupina vcelařů velmi hlasitě i zde na foru kritizuje dotaci 1.D (i jiné dotace), že dochází ke zneužívání, podvodům atd. Dále kritizuje způsob distribuce 1.D tedy distribuci přes CSV.

Samozřejmě, že na ministerstvu nejslou hluší a tuto kritiku z "vlastních řad" vnímají a tedy potom tlačí na distributora - tedy CSV aby zpřesnil podmínky žádosti aby byla větší (přesnější) moznost kontroly čerpání této dotace.
CSV tedy na to reaguje. Člověk by si myslel, že kritici toto ocení jako krok k větší transparentnosti.
Ovšem ouha, zase všechno špatně.
Prostě platí to, že kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.
Nemá tedy cenu tu debatovat nad tímto tématem, neboť nelze a ani se nechce hledat nějaký rozumný závěr.
Jinak co se týká distribuce přes CSV, tak pro stát je to výhodné, jinak by tím CSV nepoveřil.
Můj názor je ten, že bud to CSV bude distribuovat a pokud ne tak stát tuto dotaci zruší úplně.
Na závěr napíšu jen tolik.
Nesouhlasí li někdo s tím jak jsou nastaveny podmínky dotace, tak o nni nemusí žádat a tedy se nebude muset obávat nějakého zneužití jeho dat.


Martine, s tmto nesouhlasím, protože já jsem jiná skupina, já prostě NEVÍDÍM důvod, proč by měly být moje data v CISU, protože to NIC neřeší.
Ano zažádám o dotaci 1.D, ať jdou a kontrolujou kolik mám včelstev, přijede někdo z OV, dale pak jeden dva z vedlejší organizace (aby nebylo možnost to napadnout pro podjatost) a zkontrolují mi včely jestli obsedají sedm rámků.
Žádal jsem?? Ano
Je mojí povinností poskytnout včely ke kontrole?? Ano
I když se mi budou kroutit palce na noze, pokud jsem přistoupil na toto tak musim držet hubu a krok.
Ale nevidím důvod, proč i když nepožádám o dotace, tak musí být v CISSU čislo parcely kde mám včely...
A z rozhodnutí RV z roku 2010 jsem prý povinnen to poskytnout...

Zkrátka tyto data v CISU podvodum nezabrání, akorát udělají zle....
Příjde mi, že nejlépe a s nejvíce skutečnými informacemi tady disponuje MartinP.

Má pravdu, že současný ministr zemědělství má zájem aby dotace zrušena nebyla a vyplácena přes administrátora, který není jen nějakým spolkem, ale Uznaným chovatelským sdružením - jako důvod je uváděn, že většina včelařů jsou senioři a jsou to peníze k přilepšení. Považují i za správné, že může existovat Uznané chovatelské sdružení včely tmavé i když nemá registrovaného ani jednoho chovatele.

Jen bych chtěl položit otázku na lidi, kteří zde diskutují a provádějí kontroly - když najdete chybu právě jen v čísle - ať již číslo stanoviště, katastru nebo nyní pozemku, příp. čísla ve statistice med a vosk - Jak budete k příjemci dotace přistupovat?

A ještě podotázka jak se kontroluje plně obsazených 7 rámků? Musí být tyto rámky obaleny včelami tak, že se tam již žádná včela nevejde? Jak jste na tuto kontrolu proškolovány a jakou splňujete odbornou kvalifikaci?

Děkuji za odpověďi
Jaromír
Po dotazu mi bylo řečeno,že při vyplácení dotace se musí podepsat rozhodnutí o výši dotace na jedno včelstvo a to se neví hned to zjistíš při sečtení žádostí a vydělení s celkovou částkou dotace.
Tím pádem nemůžeš poslat peníze rovnou,protože podpisy dodatečně jsou těžko vymahatelné a podpis pod rozhodnutí potřebuje administrátor do zúčtování dotace a následné kontroly.
prostě byrokracie Sad
Pokud najdu chybu v "čísle - ať již číslo stanoviště, katastru nebo nyní pozemku" tak žadateli žádost vrátím k opravě či doplnění.
Na kontrolu speciálně proškolováni nejsme.
Pokud se chceme přesvědčit o počtu obsednutých rámků, tak požádáme chovatele aby nadzvedl víko a přes průhlednou strůpkovou folii pohledem včelstvo zhodnotíme.Rozhodně včelstvo nerozebíráme a ani k tomu nikoho nenutíme.
Chci říci, že nijak nehrotíme zda je všech 7 rámků obalených včelami nebo zda je to včelstvo slabší. Jistě pokud by bylo evidentní, že to včelstvo nemá ani sílu slabého oddělku na 4 rámcích tak prostě o toto "včelstvo" snížíme počet včelstev na která bude dotace proplacena.
[quote='JKL' pid='119128' dateline='1440361696']
Ono to není ani tak o zneužití ČSV jako takovou, ale o možném úniku těchto informací z CIS.
Někde ve Včelařství byl článek jak si desítky ZO nebyly schopny za rok změnit výchozí proflaknute heslo. Nedělám si iluze o zabezpečení CIS, politice změny hesel, evidenci rušení a zavádění přístupových účtů.

"Pro vasi bezpecnost vlozte nove heslo" "Penis" Vase heslo je prilis kratke!" Big Grin

Pouze pro odlehceni situace
Krasnej vecer !
Honza
(24.08.2015 18:55)MartinP napsal(a): [ -> ]Pokud najdu chybu v "čísle - ať již číslo stanoviště, katastru nebo nyní pozemku" tak žadateli žádost vrátím k opravě či doplnění.
Na kontrolu speciálně proškolováni nejsme.

A jakpak mi budete od stolu číslo pozemku kontrolovat když na to, jak píšeš, nejsi proškolen? Jakou máš pojistku odpovědnosti, když se "odvažuješ" manipulovat osobními údaji členů i nečlenů. Souhlas tvé osobě ani nikomu jinému konkrétnímu ti totiž nikdo nedává! A to vše za současných podmínek děravého CISu. Já teda odvahu nemám někoho nutit a kontrolovat správnost.
A u rybářů je to snad jiné? Zaplatíš roční paušál za členství a povolenku 2000 Kč. A příští rok zaplatíš úplně stejný poušál 2000 Kč, i když jsi chytil h...o Cool...a steně tak bude platit i Pepa, který si za stejný paušál 2000 Kč vytáhl z vody 2 a půl prasete...Cool

A to nemluvím o kaktusářích, holubářích, králíkářích, pejskařích, a já nevím o kom ještě, nesmíme zapomenout ani na myslivce...masovka hadr...

Normálka.. v Čechách...Dodgy Hlavně nemyslet a držet krok...by jsme tě mohli vyloučit...Angel
(24.08.2015 20:36)jjvcela napsal(a): [ -> ]
(24.08.2015 18:55)MartinP napsal(a): [ -> ]Pokud najdu chybu v "čísle - ať již číslo stanoviště, katastru nebo nyní pozemku" tak žadateli žádost vrátím k opravě či doplnění.
Na kontrolu speciálně proškolováni nejsme.

A jakpak mi budete od stolu číslo pozemku kontrolovat když na to, jak píšeš, nejsi proškolen? Jakou máš pojistku odpovědnosti, když se "odvažuješ" manipulovat osobními údaji členů i nečlenů. Souhlas tvé osobě ani nikomu jinému konkrétnímu ti totiž nikdo nedává! A to vše za současných podmínek děravého CISu. Já teda odvahu nemám někoho nutit a kontrolovat správnost.

Jestli máte představu, že si budu u každé žádosti zadávat do katastrální mapy zadané údaje a pak pojedu si zkontrolovat, zda tam ty včely skutečně jsou, tak to snad nemůžete ani myslet vážně.
Provedu kontrolu vyplnění všech údajů. Pokud přijdu na zjevnou chybu, (některé údaje mají své zákonitosti) nebo na údaj který chybí tak potom oslovím žadatele s žádostí o opravu či doplnění.
Jinak za správnost uvedení údajů je odpovědný žadatel. Svým podpisem toto podepisuje na žádosti.
Chlapi je třeba vše brát s rozumem. Netlačit věci do ad absurdum.
Prostě žadatel o dotaci je povinen splnit podmínky dotace, jinak na ni nemá nárok. To je celé a tak je to u všech dotací včelařských nevyjímaje.
Pokud uvedete mylné údaje a nějaký kontrolní orgán na to i dodatečně přijde tak vracíte dotaci a ještě vám hrozí tučná pokuta (viz CSV a účet v Nasa).
A opravdu jsou ty dotace potreba? Stoji to za tyto utrapy? Ja je nikdy nebral, nezadal a osobne se mi to prici. Dle meho nazoru jakakoliv dotace krivi trh...
Ale to už se tu psalo tolikrát. Pokud jsi člen ČSV tak potřeba jsou pro pocit že mzdy vedení svazu neplatíš ze svého.
JIž jsem to psal. Členství v čsv, má své výhody. Už jenom, protože mohu si půjčit knihy, které bych jinak nesehnal. A také svepomocny fond.

Dotace 1D byla nastavena , pokud vím. Jako tzv odměna za opylovací službu. Myslím si, že je dobré pokud si stát uvědomuje potřebnost včelařství. Myslím si že data ,která poskytujeme, jsou veřejná a dají se sehnat. Proto nechápu Vaše dohady. Podle toho co jsem slyšel, budou se porovnávat čisla i katatsralni čisla, jen proto, ŽE MEZI NAMI JE MNOHO NEPOCTIVCU. Kteří si berou co jim nenaleží. A to stejně jako v dotacích na matky. Pokud se znovu mezi včelaře nevrátí sociální hodnoty a slušnost, je kontrola na místě.
Kontrolou slušnost nevynutím, PŘÍKLADEM! Ten vzor v čele vašeho spolku je obrazem jeho stavu.
(24.08.2015 18:55)MartinP napsal(a): [ -> ]Pokud najdu chybu v "čísle - ať již číslo stanoviště, katastru nebo nyní pozemku" tak žadateli žádost vrátím k opravě či doplnění.
Na kontrolu speciálně proškolováni nejsme.
Pokud se chceme přesvědčit o počtu obsednutých rámků, tak požádáme chovatele aby nadzvedl víko a přes průhlednou strůpkovou folii pohledem včelstvo zhodnotíme.Rozhodně včelstvo nerozebíráme a ani k tomu nikoho nenutíme.
Chci říci, že nijak nehrotíme zda je všech 7 rámků obalených včelami nebo zda je to včelstvo slabší. Jistě pokud by bylo evidentní, že to včelstvo nemá ani sílu slabého oddělku na 4 rámcích tak prostě o toto "včelstvo" snížíme počet včelstev na která bude dotace proplacena.

Děkuji ti za odpověď, ale přesto nerozumím jak dokážeš poznat, že udělal včelař chybu třeba u čísla stanoviště, které ještě nemáš v systému z loňska tím, že přehodí třeba posloupnoust dvou čísel. Nebo třeba zmateně zadá číslo stavební a né pozemkové nebo pokud stojí na hranicích pozemků sousední číslo (párkrát jsem fakt měl problém najít hranice pozemků a jejich majitele). Nebo třeba do Hradišťka pošle s datem 1. září a pak do 15. září přesune na jiné stanoviště.

Považuji tedy z pohledu administrace dotací ze strany ČSV za zbytečné zavedené novinky: číslo pozemku a celkový počet včelstev, protože správný má být hlavně údaj počet včelstev na které žádá.
Též není do dneška dotaženo to hlášení na SVS o úhynu a vystavení potvrzení. Hlavní chyba je v mých očích pořád to lpění nad stavem včelstev v září (v období, které je nejproblematičtější na úbytek včel a nejvyšší úhyny v roce za které né vždy může sám včelař = určitě to vidíš sám v děsivých otázkách kolik a kdy krmit na FB).

Jinak považuji z tvé strany za zbytečné psát o přispívajících, kteří nesouhlasí s nastaveným systémem, že jde o skupinu a psát něco o bití psa, plakání na špatném hrobě apod. třeba o mě nic nevíš a uráží mě, když tím napadáš lidi, kteří již před několika lety aktivně dávali návrhy přímo minulému ministru a očekávali, že jejich návrhy budou skutečně projednávány, ušetřeny státní peníze a odstaněny byroktatické papíry (dvě hlášení ve stejnou dobu s podobnými údaji dvou subjektům) místo toho co svaz dělal mrtvého brouka (jen otiskl dopis k hlášení ve Včelařství a něco pronesl na schůzích) a tím došlo k těm rozdílům počtu včelstev a včelařů. Stačilo, kdyby jste svým členům svaz jako celek pomohl s hlášením do Hradišťa (třeba i ve stanovách stanovením povinnosti včelaře k udělení plné moci v nahlašování stavu do Hradišťka a třeba i se snažil prosadit označovat stanoviště včelaře číslem včelaře a číslem stanoviště) a nikdo by takové rozdíly neřešil, protože nečlenové by takový rozdíl nedokázali udělat.

Pišme tedy méně emočně než tomu bylo loni Wink
Jaromír
Pro Jindřicha: Vyvedu Vás z opakovaného omylu - nedají se sehnat čísla.A můžete dělat jak chcete.Je to
pouze výmluva aby ospravedlnili svoje výmysli.
Příklad,abych jen netvrdil a nemohl to dokázat - co je zřejmé a jednoduché :
Mám napsáno v Hradišti katastr Dubicko a zkuste si najít moje stanoviště.Nenajdete,proto že
je pronajaté.Můžete se dívat na satelitní snímky - nevidíte nic - je to pod stromy.Tečka.
A myslím si,že dobrá polovina včelařů je na tom stejně.
I když znám jedno pořekadlo Confusedtále opakovaná lež dokola, se stává za čas pravdou.

A to je to samé se stále opakovaným /p.předseda ČSV/,nemůže se přímo psílat z Křemencové
peníze za 1D členům na účet,proto ,že jich hromadu účet nemá.
Tak jsem si to zjistil/jako příklad/ v naší ZO.
Jeden a ten se letos vzdal včel ve prospěch svého vnuka.
A jinde to bude podobné.
Ale tam by byl asi totiž háček,vzali by peníze a zaplatit členství............F.V.
No prece proto je dotace 1D jeden z piliřů včelařského svazu Smilea spolkoveho zivota vubec
Zkusil jste se někdo zeptat na SZIF jaký má administrativní požadavky na svaz aby proplatil dotaci D1Exclamation
Františku, čísla pozemků se dají sehnat...Jsou volně přístupná i s eLVéčkem na Netu....Nevidím v tom žádný problém. Pokud máš včely na svém, číslo máš určitě doma a pokud na cizím, tak bys měl znát minimálně majitele toho pozemku a ten ti číslo určitě ochotně sdělí. Přece mi neříkej, že v Hradišťku dostaneš registrační číslo stanoviště bez uvedení čísla parcely a katastru.....I začátečníci, kteří si letos odváželi oddělky museli být zaregistrováni a číslo pozemku měli všichni uvedeno....i jeden 86ti letý pán....a všichni bez problémů....

(26.08.2015 6:50)jirka.marx napsal(a): [ -> ]No prece proto je dotace 1D jeden z piliřů včelařského svazu Smilea spolkoveho zivota vubec

Pravda....bez 1D. by se některé ZO ani nesešly......Big Grin
Asi reagoval na Jindrovo, že čísla parcel je veřejně dostupná informace.

Chtěl asi říci, že když má schované stanoviště před nepřejícími, tak že to není veřejně dostupná informace.

Dokud to nezadá do CISu. Smile
Referenční URL's