Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Eco Bee Box - ekologická vcelí bedna - a better way to bee? Tu musís najít Big Grin



VarroaController za 2292 Euro

anglicky:


nemecky:

Včely na napajedlu (doporučuju HD)

není vhodné pro kardiaky a mládež do 18ti let Undecided

Už jsem pár videí na téma včely vs. sršni viděl, ale tohle je síla. Někde jsem četl, že sršeň je mírumilovný tvor, tenhle výrok by autor po shlédnutí tohoto videa jistě přehodnotil.
I mírumilovný tvor se jednou musí najíst.
V tomto případě se patrně nejedná o naši sršeň "domácí", ta neprovádí soustředěné útoky na včelstava. Patrně jde o sršeň mandarínskou z Asie. Ta u nás na kontinentě zatím není. Pokud bude, bude to vážné ohrožení našich chovů.
JK
Já bych řekl,že se jedná o sršeň mandarinskou (Vespa mandarinia).Jestli je mírumilovná nevím. Naše "česká" vypadá takto . Nevím jak jinde,ale u nás momentálně shání spíše nektar.Dělnice ještě nelétají.
I v titulku videa je uvedeno, že jde o mandarinskou.
zádnéi starosti, nasi srsnáci jsou mírumilovný. Pouze v jízní Francii jse objevuje príbuzný srsen (Vespa velutina), ale i ta je pro vcely cukr, pri srovnání s rizikem insektizidú.
Zde dávám odkaz právě na výskyt sršňu dovezených z Asie, které řádí ve Francii. Myslím, že z uvedeného textu je jasné, jak mohou být pro včely nebezpečná, záleží jen na tom, jak se jim bude dařit.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnew...itain.html
By nám neuletěly včely
Včera jsem si pohrál s kamerkou a natočil provoz na česnu při 240 fps. Což znamená, že jsem následující obraz mohl zpomalit 10x (člověku stačí 24 snímků za sekundu, aby viděl obraz plynulý) a zde je výsledek:

Velice zajímavé, jak včely slézají po předku úlu uvnitř dolů a pak venku po něm nahoru, některé až 3 cm vysoko a pak startují "curykem" - zpátečkou za nektarem nebo pylem.
Krásné video! smím se zeptat, to je kamerkou a nebo videem ve fotoaparatu? A jak jsi to zpomalil? Děkuju za info!! Rolleyes
Honza
Jelikož jezdím na kole, tak mám kamerku GoPro Hero black 3. Dokáže na nejhorší kvalitu snímat 240 snímků za sekundu. Potom je možné to takto zpomalit. (samotné zpomalení jsem provedl v programu, který je ke kamerce ke stažení) Důležité je právě to snímkování, jelikož např.: klasický fotoaparát má 24fps, což by při zpomalení 10x vyšlo na 2 snímky za sekundu a to by už bylo značně trhavé.
Pěknou sérii videí (nejen) pro začátečníky najdete zde:
http://www.ohiostatebeekeepers.org/beekeeping_class/
Honzo Matoušku,
tuhle kamerku už mám hrozně dlouho v plánu na filmování za pomoci quadcopteru ze vzduchu v deltě Dunaje, jsem rád, že vím o někom, kdo ji používá. Jsi s ní spokojen??
Krásnej den! Rolleyes
Honza
Ano s kamerkou jsem dost spokojený. Za slunečného dne natáčí nádherně. V šeru nejsou tak pěkné barvy, ale i tak je kvalita dobrá. Toto video je fakt na nejhorší kvalitu, abych dosáhl toho snímkování. Jinak točím na 1080, což je HD a tam je obraz velmi zdařilí. Chce si to ze začátku vyzkoušet, co se nejvíce na co hodí. Také to ještě vychytávám.
Kód:
https://www.youtube.com/watch?v=S49DHjGoO9A
Kdyžtak další dotazy piště do PM, ať neodbočujeme.
Pěkné video.Fakt pěkné. To je spousta detailů,které lze z té pomalé sekvence zahlédnout. Všimněte si v čase 2.27 té srážky odlétající včely s přilétající. Wink
Referenční URL's