Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Hezké to mají u sousedů.



Mají to krásně vychytané. Možná by to mohlo někoho v naší zemi inspirovat k podobnému dokumentu. Místo různých debat ukázat to co funguje.
Moc krásné, takové mírné včely bych chtěl mít, zajímalo by mě, jaké plemeno chovají.
Tak tento dokument Ein Volk und seine Königin je asi to nejlepší co jsem na netu viděl. Jeden čas to na youtube zmizelo a ja si říkal, že je to velka škoda, hned jak sem to opětovně našel, tak jsem to pro jistotu stahl. Je to velice dobře natočené slečna Jasmin je velice sympatická včelařka, absolventka zemědělské školy a všichni aktéři mluví velice krásně o včelach a včelaření.
Chovají kraňku alpského ekotypu (pro Josefa K) Smile
Já mám stejně mírné, ne-li mírnější včelky Vigorky Smile
Mimochodem je to točené ve spolupráci s Imkerschulle im Warth - Aichhof v Rakousku. Možná by stálo se domluvit a navštívit formou exkurze tuto školu, případně prostřednictvím činovníků z PSNV udělat dohodu o partnerství této školy se školou v Blatné.
odkaz na školu: http://www.lfs-warth.ac.at/de/noe_imkerschule/
(15.01.2012 15:28)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]... a všichni aktéři mluví velice krásně o včelach a včelaření.....

navštívit formou exkurze tuto školu, případně prostřednictvím činovníků z PSNV udělat dohodu o partnerství této školy se školou v Blatné.
odkaz na školu: http://www.lfs-warth.ac.at/de/noe_imkerschule/

to je sice hezké ž, že mliví krásně, ale pro nás co se s bídou domluví anglicky zbývají jen ty obrázky, ale ty jsou taky pěkný.

tak na takovouto návštěvu bych jel rád a s chutí Wink
(15.01.2012 15:28)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]Možná by stálo se domluvit a navštívit formou exkurze tuto školu, případně prostřednictvím činovníků z PSNV udělat dohodu o partnerství této školy se školou v Blatné.
odkaz na školu: http://www.lfs-warth.ac.at/de/noe_imkerschule/

Zdravím, výborný nápad Tomáši.
Pro Bobr: existuje přeci dost lidí, kteří by mohli dělat překladatele Smile
Pro Zdeňka Klímu: nápadů mam nepřeberné množství, ovšem ta realizace je horší, vzhledem k tomu, jak jsem nyní vytížen. Ta Imkerschulle im Warth není zas tak daleko a přínos by mohl být více než dobrý.
Mám ještě jeden nápad a již sem ho tu prezentoval. Kus od Hamburku je včelařská farma s dlouholetou tradici. Chovají ve velkém včelstva v košnicích, s kterými i kočují do ovocných sadů, nebo na Lünebugská vřesoviště(Lüneburger Heide), což by mohlo zajímat tu skupinu včelařů, kterou oslovilo přírodní včelaření, případně onu skupinu co se zajíma o A.m. melifera na našem území.
http://www.imkerei-klindworth.de/
Tome to vím a u těch videí se dá spousta odpozorovat i z obrázků což je dobře
mě tam třeba ve 2. díle zaujal chov matek a to nasazování mateřích klícek (na systému nicot jak jsem vyinternetoval ) Wink
No mě spíš uchvátily ty lokace, kde mají umístěná včelstva.... O takových stanovištích se mi může jen zdát..
Navíc u nás je problém a to velký! Krádeže! Mám možnost na pěkná místa, kam bych umístil včelky(a aktuálně to musím řešit), ovšem jedno stanoviště je tak blízko u silnice, že si o krádeže přímo říká(daň za velmi dobrou přístupnost autem). Další je naprosto idealní pro chov matek(přímo v CHKO) a bude i slušně úživné,ale je problematické z hlediska přístupu. V zimě je těžké se tam dostat autem. Pokud bych nemusel léčit aerosolem a poté odebírat měl, tak si tam zajedu na běžkách dvakrat za zimu pro kontrolu a na jaře už to zvládnu autem.
Výborný príspevok.
Keď som ho začal včera večer cca o pol deviatej večer pozerať,prišiel ku mne môj šesť ročný syn,či môže pozerať aj on.Váhal som,lebo vtedy chodieva spávať,ale dovolil som mu.Tak ho to všetko zaujalo,že dnes to chce pustiť ešte raz.Večer v posteli sme sa ešte dlho rozprávali o včelách,hovoril som mu svoje príhody so včelárením,ako som dostal prvé žihadlo,čo je to roj a ako sa chytá .....
Možno aj pomocou takýchto zaujímavých reportáží v našich potomkoch pomaly rozvinieme lásku k včelám a včeláreniu.
pěkné video od pana Jaroše
Vývojový cyklus včely a roztoče:

Chov včelích matek:





(15.01.2012 19:17)Josef K napsal(a): [ -> ]http://www.youtube.com/watch?v=088sGVkDZlk

No tak se musím též vyjádřit k tomuto videu,, takovéto videa a pořady jsou velice suprové , velice mě to baví sledovat , a musím říct že jsem si to pouštěl dvakrát.Je to fakt super.RolleyesRolleyesRolleyesRolleyes
Takto paní doktorka Soňa Dubná bádá mimo jiné nad možností léčby včelí choroby,které se každý včelař bojí jako čert kříže.Smutné podmínky na tak významný výzkum.......(kam se ty prachy z mých daní,a všelijakých stupidních poplatků ztrácí?)
http://respekt.ihned.cz/video/c1-5013185...z-lednicka
Pokud to není žert, tak je to rozhodně zapálená vědkyně. Přejí jí i nám ať se jí to povede.

Díky Martinovi Voborníkovi
Možná budu nosit dříví do lesa:

Program na stahování videí z YouTube:
http://www.youtubedownloadersite.com/

A program pro přehávání stažených souborů (přehraje téměř vše, co máte v počítači:
http://www.videolan.org/

Oba programy jsou Freeware, ten druhý umí rovnou vytvořit DVD ze stažených souborů (zatím jsem nezkoušel) a oba jsou česky!
Pokiaľ používate Firefox (Mozillu), ale aj do Opery sú tam tzv. Add-ons (Doplnky), ktoré funkciu sťahovania implementujú priamo do prehliadača, napr. Videodownloadhelper, Videodownloader. Len si treba vybrať ten správny. Big Grin . A pracujú to aj s inými videoservermi.

Je jedno, akú platformu používate, či Windows, alebo Linux.

VLC - ten nemá chybu. Silný nástroj, len sa ho treba naučiť riadne ovládať. Big Grin
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :