Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
svět bez včel - anglicky

K tomu přemetání. Kolega všem ukazuje, že přemetení se na síle včelstev hodně podepíše. Je to tak a produkční včelstvo se klidně zmenší na 1/3. Užitek v medníku z jarní snůšky bude o dost menší, dále to budou ale samé bonusy. V prvé řadě včelstvo neuhynulo a to mu i při ošizené léčbě vydrží 3 roky. Takže výnosy v podstatě budou větší. Zvýšila se produkce vosku a podle rychlosti nabírání síly máme skvělý ukazatel pro chov. Také jsme odstranili zdroj možné infekce a jeho šíření do okolních včelstev. Žel velmi často se přemetají včelstva již v mizerném stavu a pak jarní výsledky jsou nic moc. Jediné řešení vidím v tom naučit se poznávat tato včelstva o pár měsíců dříve a také dříve zasáhnout a naučit se poznávat včelstva vitální která ozdravovat nemusím. Dřív jsem včelnice každé tři roky přemetal a tohle se teď učím. Na hodnocení je brzo - uvidíme! Jestli jsem v jiném tématu omlouvám se. R. S.
Skoda, ze z toho nechces Rudo udelat video Wink H.V.
"Zvýšila se produkce vosku a podle rychlosti nabírání síly máme skvělý ukazatel pro chov. "
Z Rudy to občas jen kape, ale dneska nám opravdu nalil. Díky.
"Jediné řešení vidím v tom naučit se poznávat tato včelstva o pár měsíců dříve a také dříve zasáhnout a naučit se poznávat včelstva vitální která ozdravovat nemusím."
To by som sa tiež rád naučil, ale neviem ako Wink
(31.03.2022 19:21)Albert Gross napsal(a): [ -> ]To by som sa tiež rád naučil, ale neviem ako Wink

Protože nechceš a hledáš výmluvy! R. S.
Další psychoanalitik
Neboj Albert dáš to- keď som to dal ja, taký,, amatér,, tak o tebe vôbec nepochybujem.. len sa treba naštartovať,
Pro kolegy- Šance pro včely-, kde probíhá téma na léčení moru - odkaz na YouTube- Karol Laco Chov včelích matek
Video Vidláka super, dělám to stejně ale ......... Generátor ozonu se provozem zahřívá a je chlazený ventilátorem který zároveň míchá vzduch s ozonem. Tedy směs zahřívá.
Nevím, jestli na cca 1m výšky nástavků vůbec dojde do dolního nástavku dostatečná koncentrace ozonu. Umíte někdo změřit nebo jinak zjistit přítomnost ozonu? Třeba něco, co by reagovalo a změnilo skupenství nebo barvu . Dík.
Dva z posledních příspěvků byly o dezinfekci ozonem. Můj článek na toto téma vyšel před rokem ve Včelařství. Jeho zkrácenou verzi jsem nyní dal do příslušného vlákna.
Teplá stavba sa mi na tom nepáči a je tam dáko málo včiel, med určite hustý nebude.Cool
Preto nestavajú krajnú medzistiennku lebo to je spôsobené tým že to je teplá stavba a málo včiel a celkovo je v úle málo včiel. Keby to bolo na studenu tak by to skorej mali záujem stavať aj pri takej sile včelstva aká je. Napokon tá farba medzistienky je dáka nezdravá a rovno pančovaná. Ako prvé pozabíjať matky a výmena za nové a výkonné. Také ako zaznami je nerevalentné a riadit sa dačím čo je akurát k ničom a hrajkanie sa v papieroch je tak pre amatéra. Pri pravidelnej prehliadke čo je každý týždeň mal by to včelár ovládat a pamätať si čo bolo pred týždňom a nie čumeť do papierov čo nič nedajú. Stačí sa pozrieť na letáče na 2 - 4 sek. čo je dostatočné a hneď sa vie čo a ako. Také behanie včiel po pláste nie je normálne čo vidno a ako behajú, akurát včely čo nemajú bud matku alebo ich zlá vlastnosť, u mna by také včely skončili v poraste pŕhlavi, proste katastrofa, to nie sú včely ale hokejisti.. takáto prehliadka, úprava včelstva nie je na dobrej úrovni to ako keby som nič nespravil..Cool

Připravil jsem časosběrná videa rozvoje včelstva vzniklého ze záložní matky vyzimované v miniplusu. První video je ze dne 24.3.2022 poslední natočím 24.5.2022



Máte to velmi pekné!Cool
(12.05.2022 8:45)Merkuri napsal(a): [ -> ]Preto nestavajú krajnú medzistiennku lebo to je spôsobené tým že to je teplá stavba a málo včiel a celkovo je v úle málo včiel. Keby to bolo na studenu tak by to skorej mali záujem stavať aj pri takej sile včelstva aká je. Napokon tá farba medzistienky je dáka nezdravá a rovno pančovaná.
Dle mé zkušenosti barva mezistěny neříká nic o tom jak moc je to pančované. Letos jsem si objednával přes internet, výrobce prý KEVA - křehké, matné, barva došeda, ani moc nevoněli. Pak jsem si osobně zajel do Mutěnic k Balaštíkovi, válcované, žluté, lesklé, ohebné. Na obojích včelky stavějí jako divé. Pravda ale je, že na kraj MS dávám jen když není jiná možnost, lepší je na kraj zásobní rámek, pak MS a vedle plodový.
moje stavajú medzistienky aj na kraji čo nie je žiaden problém pre včely.Cool
zajímavá forma včelaření Smile

Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :