Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Milan super! Povedlo se ti najít videa ze zrušeného IWF! Tato videa jsou o tradičním včelaření na Lüneburger Heide. Tahle rodina s tech videi takhle včelaří již ve třetí generaci od roku 1901. Prostě krásná tradice..
Myslím, že by se dalo někdy domluvit a zájemci přírodní včelaření by si mohli udělat výlet a vidět to na vlastní oči.Snad by pan Klindworth neměl nic proti.
Ten archív co našel Milan je naprosto úžasný. ,,Milan, sto bodov,,. To se oplatí všechno stáhnout a dát na DVD.
Hned pod prvním dílem je film http://www.youtube.com/user/pxsloot07#p/u/8/-gT-VeHAFIQ výroba košnicového úlu. Snímek z roku 1961. Když pomineme vše ostatní autentické a nádherné, určitě postřehnete, že oba chlapíci mají na nohou dřeváky a podle naprosto přirozených pohybú to nevypadá že je nosí jen z dúvodu natáčení. Druhá zajímavost, jeden z obou aktérú má na sobě součástky německé prvoválečné uniformy. U těch kalhot si nejsem tak jistý, ale blúza a čepice zcela určitě. Je velmi podobná Rakousko-Uherské uniformě, která je u nás známa zřejmě především díky Švejkovi. Podobné oblečení se používalo i u nás především v meziválečném období. Po druhé válce už jen vzácně. Pak se nosila UNRRA a hromada jiných přešitých uniforem, z obou stran fronty. (I já mám v šuplíku zimní bundu). Musím se nad tím usmívat v kontextu s tím jak občas vidím, jak se u nás běžně chystají pilčíci do hory. To je jak záložní rota ukrajinského frontu, akorát každý je jaksi z jiné armády. Cool
FanyR co máš za tu zimní bundu? Bílá a z druhé strany lámaná skála?
[Obrázky: IWF.jpg]
Tu nájdete výber odkazov na veľmi kvalitné videá z IWF, ktoré jasne vysvetľujú včelárove postupy pri rotácii nadstavkov v sezóne, ako aj fascinujúcu sériu filmov z prírodného včelárenia v košniciach.
Milan opět super práce! Škoda, že ty videa z IWF jsou v angličtině. Ja je mam všechny vypalene na v němčině. Akorát to CD po stěhovaní nemohu najít. Mám v umyslu to hodit někam ke stahnutí. Bylo by škoda, kdyby tato velmi povedena videa někde zapadla.
Například parádní film je Zucht der Bieneköniginen(aspon myslim že se to tak jmenovalo). Je v něm vysvětlen chov matek různým způsobem, selekce, zaklady genetiky, přidávání matek, ostrovní oplozovaci služba apod. no prostě moc pěkné!
Když tak občas vidím, co udělá zvěř s bytelným úlem, tak mě napadá, jak to je v případě těch košnic.

Všiml jsem si, že na obrázcích bývají umístěny na stolech - to by mohlo svým způsobem fungovat jako zábrana proti myším, ale další? Ptáci a tak?

Pěkné filmy, pěkná němčina.

A nejsem snad zas tak starý, ale dřeváky pamatuji i v poměrně vyšším věku. Když má člověk nahonem vyběhnout na dvůr, ke slepicím, husám, atd, tak takový vyšší podpatek není k zahození. Smile
Dnes se ke mně dostal odkaz na zprávy na Primě o moru u Světlé nad Sázavou.
http://www.iprima.cz/videoarchiv
(čas 2:50)
Moderné slovenské včelárstvo:




a k tomu zaujímavý príves na kočovanie z Nemecka:


Autor, ktorý robil SOČ (Stredoškolská odborná činnosť) z oblasti včelárstva.
http://www.youtube.com/user/Mikynineteen#g/u - opäť Slovensko.
Ten vozík na nakládání úlů prostě nemá chybu (snad vyjma ceny) ale ometač mi přijde ke včelám dost nešetrný, má s ním někdo zkušenost?
Teda ta masinka na prvnim videu je dooost dobra.Idea
Da se nekde sehnat?
A pre tých, čonemôžu spať,ešte jedno video na premýšlanie.
Téma: glukózo-fruktózový sirup
Vraždící včely
Nasel jsem tri zajimava videa na teto strance.
Bohuzel u tretiho videa nemam vubec tuchu o cem to je.
Vi to nekdo?
http://www.alfranseder.de/Dates-and-News.html
Léčení kyselinou šťavelovou.
Zaujímavý úl - z rákosia v drevenom ráme. Ink niečo obdobné používa aj jedna kolegyňa, ale ako výplň je slama.

To by se mi taky hodilo - Z rozpěrák
Vcera nam v NASA ukazovaly zajimavy dokument,ktery me nadchl Smile
Doplním Standu, takové ty "mexické vlny" ( čas 1:18 ) je synchronizované zvedání zadečků včel, které slouží k ochlazování plochy plástu.
Zajímavá videa z bratrského východu



Tady je parní nůž v detailu i sáňky pro Hofmanův rámek.

Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :