Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nějaký video z dílny třeba někdy ano, ale zatím je, co točit. Je to nahrané na Nikon D3300 a myslím že jsem tam měl pevný sklo 50 mm .
Díval jsem se, že jsi ze začátku podpořil vruty lepidlem, ale ty horní falce jsi již jen tak sesponkoval. Tam vidím slabinu kde se to bude uvolňovat až to holky zatmelí a ty to budeš páčit rozpěrákem.
Kolikátá minuta a jaké video?

Jo já už vím co myslíš. Ty myslíš ty zámkové laťky nahoře. Jo to je fakt tam mělo bejt lepidlo ještě Smile
Má někdo zkušenosti s Propane Insect Fogger, vizte šťavelka v
Rady, postřehy, nápady - pište Smile

Video moc hezky udelane, ale za sebe muzu rict, ze dnes po tech par zkusenostech, co jsem ziskal, budu volit radeji miniplusy nez oplodnacky a to z mnoha duvodu.
Tak co by ne ono všechny ty varianty mají asi něco do sebe. To je složitý každý včelaří jinak.
Ano Jari, to zcela urcite, nicmene mi prijde, ze kdyz uz bych se s necim takovym delal a takhle precizne, ze bych si vybral prece jen zpusob o něco efektivnejsi, nez je oplodnacek, ale to je pouze muj subjektivni nazor. Wink Hezky den
Honza
Jardo jsi frajer, tvoje videa mají něco do sebe. Já kdysi dělal tyhle Čermákovi oplodňáčky ze starých skříní okružní ruční pilou. Tento druh oplodňáčků má výhodu, že do něj stačí opravdu málo včel a dá se vyrobit prakticky jen za kus prkna a volný čas. Až uvidíš srdíčka na rámečcích a v nich nakladená vajíčka, udělá ti radost. Jen pak pozor na slabé osazenstvo, které je zdrojem nemocí a musí se často utrácet a tedy i oplodňáčky desinfikovat od nosemy. 2-3 matky v nich, ale při štěstí vzjedou a o to jde.
Děkuju! Smile Uvidíme, jak se v nich bude dařit tydle jsem dělal na příští rok. Teď mě čeká 30 nástavků pro naší včelnici a ještě pro ostatní včelaře, takže zima v dílně bude perná. Jinak co si myslíte o nástavcích 39x17 z polystyrenu?
u nás v poslední době hodně žlun - dřív tady nebyla ani jedna... jsou neskutečně drzé... pokud něco dělat z poly, určitě vymyslet sítě na ochranu... Wink
Lis na vosk aneb když se chce ušetřit za každou cenu
Více jak 200 kg z úlu - jižní Ural.


200kg? Tomu moc nevěřím. Očividně to nemůže být celoroční snůška bo tam není ani náznak slídivosti. Jedno plodiště, slabé včely... Takové video, taky naaranžujiWink Nevěřím.
Frey, tento také tvrdí, že má 200 i více kg ze včelstva. Wink
Už jen na pohled je to plodiště naprosto dostatečně velké proč by jako mělo vadit že je jen 1???
Navíc známej co kočuje odebírá ve vhodnou dobu matky ze včel,jen doplnuje rámek s plodem a málo a už ted vím že by jste neuvěřily co mu ve standartních podmínkách tyhle včelstva která se starají o minimum plodu donesou..dělá to jen na jarní snůšku protože pak postupně včelstva dostává do vhodné velikosti na přezimování.je k neuvěření kolik ty včelstva dokažou nanosit a samozřejmě zbyde to co nespotřebují pro sebe..
KTM, stejny system vyuzivaji i nekteri profi vcelari napr. v Rakousku, pred snuskou na alpskych kopcich odeberou ze vcelstev matky a ty nechaji s malymi oddelky "dole" na zimovistich a vcelstva bez matek vyvezou na kopce na snusku. Az s nimi priste budu mluvit, zeptam se na vynosy Wink
Hezky vecer
Honza
Odkaz na video kde likviduje klieštika varoa zadymenim bez chemie:
To je ten samý bazmek, jako v #684.
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :