Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
nádhera, dokoukal jsem se slzou na oku
Tonda Blaník se dal na včelaření.
Ze stejného soudku. Ono to ponalu půjde.
Tie klieste na tom videu mu ten ramik aj zatrasu alebo vidim zle? To by mohla byt super vecicka.
Nyní v podsevech, zatravnění atd jsou na tom dobře vinaři. Určitě ne všichni, ale docela se to rozmáhá. Za chvilku se budem stěhovat na JM Smile .
Oni vinaři jsou stějně ve většině věcí dál než včelaři. Využití dotací + rozsah , obal, reklama, ceny.... Chytli to za lepší konec.
PN.
A hlavně půlka národa chlastá....Big Grin
A druhá půlka zobe pilule na deprese Smile, pak je lepší chlastat Smile .
Pn.
(19.02.2019 14:16)fofoja napsal(a): [ -> ]https://youtu.be/_4Hrl2Xpuyg

video vzniklo pro ČSV... jaký paradox, že na výroční schůzi ZO Uh. Hradiště v roce 2017 předseda (člen republikového výboru) věnoval část schůze tomu, jak se nám po kraji rozmáhají ARCHAICKÉ úly, kdo takovou stupiditu vymyslel, že by se to mělo zakázat, blázni kdo v tom bude včelařit, atd... A nyní se na ty archaické úly musím dívat v jednom filmu i s logem ČSV Smile
A další paradox, první úvodní slovo v tomto filmu má doc. RNDr. ThLic. Karel Sládek Ph.D.
Před několika lety vyučoval v NASA, pro své pokrokové názory se stal nepohodlný a moloch ČSV se ho zbavil. Byla na něj udání, vyhrožování, nelegální kontroly jeho včelstev ....
(21.02.2019 0:19)RadimŠ napsal(a): [ -> ].....jak se nám po kraji rozmáhají ARCHAICKÉ úly, kdo takovou stupiditu vymyslel, že by se to mělo zakázat, blázni kdo v tom bude včelařit, atd... A nyní se na ty archaické úly musím dívat v jednom filmu i s logem ČSV Smile



Big GrinTongueBig Grin
To ječ o špalku kde autor říká, že je to na venek klát a uvnitř moderní nástavkový úl?
To mě pobavilo.
Pán Havelka čo to je NASA? Ja poznám tú z USA, ale Vy myslíte asi niečo iné.
Včelařská škola v NASAvrkách u Chrudimi tak nějak historicky spjatá s ČSV
Jak jste to myslel ?
(21.02.2019 12:33)roslp napsal(a): [ -> ]To ječ o špalku kde autor říká, že je to na venek klát a uvnitř moderní nástavkový úl?
To mě pobavilo.

řezbář asi není odborník a plete pojmy - kláty mají vložku na principu budečáku. Ale co vím, tak je všichni včelaři nějak předělali, aby se dala použít běžná rámková míra

[Obrázky: IMG-20180322-174419.jpg]
(20.02.2019 16:14)Scipio napsal(a): [ -> ]Tie klieste na tom videu mu ten ramik aj zatrasu alebo vidim zle? To by mohla byt super vecicka.
ano otriasa to včely, cena asi 610 USD
NASA vrky. Čeština nemá chybu v zjednodušovaní.
Nedávno se tu opet rozhořela debata je-li dřevo lepší než polystyren a obráceně. Zoran jí evidentně nečetl a dal je do pletiva jako králíky. Těch videí má mnohem více.

Vcelku nezajimavé video jak přelořit oddělek do úlu. Ale v čase 4:32 a 4:37 je vidět jak vkládá rámky s vodorovným drátkováním a přes mezistěnu prosvítají svislé drátky. Je to skutečně mezistěna vyztužená svislými drátky? Přijde mi to jako zajímavý příspěvek do diskuse o kvalitě vosku. Na východním pobřeží USA to řeší takto.

(23.02.2019 9:59)Pavel Šuk napsal(a): [ -> ]Nedávno se tu opet rozhořela debata je-li dřevo lepší než polystyren a obráceně. Zoran jí evidentně nečetl a dal je do pletiva jako králíky. Těch videí má mnohem více.

Referenční URL's