Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
миролюбивая карника - mírumilovná kraňka
Celkem nuda, až na to kolik ten gerój má v tom Dadantu medových plástů a plodové tak celkem 3-4 ?
Také ten dutý trojúhelníkový náběh 5:20 je dobrá vychytávka, už jsem to někde vyděl
na obrázku, že se tím takto vychytávají rádoby rojivé včelky, ale využití tímto způsoben tedy ještě ne...
i jeho přibližovadlo stojí za zhlédnutí 3:40
tak přeji hezký hudební zážitek Tongue
ps. jestli tímto stylem dělá těch všech +- 100 úlů tak potěš...
píše tam že ponúka na predaj matky carnika,včelie pakety a že sa nachádza v luhanskej oblasti.. pokial sa nemá kam ponáhľat,tak nevidím problém v systéme práce..naopak,nemieša rámiky medzi včelstvami,každé dostáva naspäť svoje a to môže byť celkom zaujímavý bonus k udržaniu dobrého zdravotného stavu na včelnici
Jafil Je to velice stara věc http://ovcsvpardubice.blog.cz/0805/taranovuv-roj

Kranka je dobra
jj ty fčely jsem do dělal digitálně.
..náprava trúdicového včelstva..matku pridáva napevno zatvorenú,na druhý deň vypúšťa a pridáva plásty plus medzisteny..hovorí že plásty musia byť bez plodu,inak by natiahli matečníky a matku zabili..napráva len rodiny ktoré sú ešte v sile,slabé vysýpa..
[quote='Jindřich Meduna' pid='153023' dateline='1470082921']
Jafil Je to velice stara věc http://ovcsvpardubice.blog.cz/0805/taranovuv-roj

...jo to je ono, na těchto stránkách PSNV jsem to kdysi viděl, jenom jsem si nemohl vzpomenout kde že to bylo ...děkuji za připomenutí Wink
pohľad do Slovinska,chov matiek,inseminácia,meranie indexu z krídel...
Potrebujete kapiláru do inseminačného prístroja? Ako vidieť na videu, tak žiadny problém...


Když už sme u těch sršní azijských...
Video na ČT2 "České včelařství chemické"
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10959...-chemicke/
Že se nešli zeptat SVS proč to nařizuje. Smile
Možná by bylo lepší, když by autoři nepouštěli 50x téměř totožné věty od svazáků "bez chemie to nejde" (stačilo by třeba 5x) a raděj naznačili, že chov bez chemie vyžaduje dostatek znalostí jak teoretických, tak praktických, že to není to jen o šoupnutí jakýchkoliv včel na volnou stavbu a tím včelařova práce končí, alespoň zmínit nějaké rozdíly mezi měkkou a tvrdou chemií a hlavně mohli nechat víc mluvit L. Dvorského.

Osobně znám asi čtyři naivní aktivisty, kteří začali včelařit po shlédnutí pár videí Smolíka. Mysleli si, že teda včelaří fakt správně BIO, že nic lepšího nemůže být a všechny včelstva jim chcíply hned první zimu. Myslím, že toto video bude inspirovat hodně podobných lidí, snad narazí aspoň na Šanci pro včely a né na Smolíkovce...
Nemusí pršet, stačí jen když kape ... alespoň stále a stále. Wink
(02.10.2016 20:56)Maraakame napsal(a): [ -> ]...hlavně mohli nechat víc mluvit L. Dvorského.

... který marně hledal roztoče mezi pobíhajícími mravenci. Pro neznalé diváky dobry. Sami víme jak dokáži mravenci zkreslit monitoring spadu roztočů.
Josef
Mně chyběla otázka, jakým způsobem Včelpo produkuje kosher med a jak produkuje BIO med.
Jak to tedy je? Tu tvrdí, že to nejde, jinde zase, že to jde.
i ty jedaři jeden ... jen tak mimochodem - v době, kdy je to točeno, jsem na podložce taky neměl nic ... možná měli točit teď na podzim, to už by jim třeba toho "kluka" ukázal ...
na závěr pořadu mě napadlo - proč když je to už takto daleko, že někdo i tři roky neošetřuje chemií, nerozchová tato odolná včelstva a nešíří je dál ? bylo by po problému ... ale zatím ani Vašek na to nepřišel ...
Asi jsi to nepochopil. Tak jednoduché to bohužel není. O tom ten pořad nebyl.
Viděl jsem to také a jediné, co si z toho může povrchní český (ale i moravsko-slezský) včelař vzít je to, že neléčit je COOL. Prostě léčení je přežitá a škodlivá věc a jedině anarchie a revolta vede ke zdravému včelstvu, které je chované v souladu s přírodou, protože skleničky Varidolu v přírodě nerostou. Ať žijou Smolíci! (už ani nefungují jeho stránky mámevčely.cz - asi zkouší zase pokořit hranici nemožného někde jinde).
omlouvám se, ale ty stránky jsou přesunuty a já vycházel z doby, kdy nefungovaly Confused
(03.10.2016 3:10)MilkyWay napsal(a): [ -> ]Viděl jsem to také a jediné, co si z toho může povrchní český (ale i moravsko-slezský) včelař vzít je to, že neléčit je COOL. Prostě léčení je přežitá a škodlivá věc a jedině anarchie a revolta vede ke zdravému včelstvu, které je chované v souladu s přírodou, protože skleničky Varidolu v přírodě nerostou. Ať žijou Smolíci! (už ani nefungují jeho stránky mámevčely.cz - asi zkouší zase pokořit hranici nemožného někde jinde).
Ber to tak, že jsou nechemické varianty léčení.
Když tě bolí záda máš také na výběr. Můžeš do sebe cpát růžové pilulky proti bolesti, stále a postupně si opravovat vnitřní orgány. Bolesti se zbavíš, příčiny a podstaty nikoli. Další varianta je postoupit fyzioterapii, sérii masáží. Je to nechemické, ale velmi účinné.
Zastánci Varidolu, jsou takoví líní požírači růžových pilulek - jednoduché a rychlý účinek. Zastánci alternativ - kličkování, odstraňování trubčiny, detektování, bylinky a pod. - jsou ti co masírují.
A to důležité je - člověk má volbu jak si bude záda léčit, včelař nikoliv - je mu to v metodice MZe a v MVO nařízeno, aneb ministerstvo a SVS se ke včelaři chová jako k nerozumnému hovadu a vedení svazu to podporuje. To je důvěra ve své členy, co?
Automatické opravy opět zafungovali - otravovat vnitřní orgány nikoli opravovat.

"Povrchní český (ale i moravsko-slezský) včelař" by si z toho měl jen uvědomit, že on je ten požírač růžových tabletek, co mu je nařízeno, ale že existují jiné způsoby vedoucí ke zdravým včelstvům.
Možná by si z toho ještě mohl vzít to, že existuje propojená skupina, těch co se snaží stále ty růžové pilulky démonizovat jako jedinou variantu a vytváří davovou psychózu odsuzující každého, kdo růžové pilulky nemusí a přesto žije. Občas posílá donucovače co těm, kterým je po růžových pilulkách nevolno, otevírají ústa a sypou jim tam nařízený příděl i přes to, že je záda nebolí. Přece ty pilulky co vyrobí, musí nějak udat, aby nepřišly nazmar.
"Povrchní český (ale i moravsko-slezský) včelaři" už brzy nastane čas otevírání papulek a lup ružové pilulky do nich. Nezapomeňte!
Referenční URL's