Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Uz ho studenta nechajte, svoj nazor nechce vysvetlit, nad cudzim nazorom sa nechce zamyslat, skoda krmit t... t... taku debatu.
Prasarna je vyrezavat trubci plod co 14 dni, jak to nyni nekdo publikoval ve vcelarstvi, udajne osvedcena metoda. Jenze kdyby to delali vsichni, kde by se vzali trubci na oplodnovani matek. Nutno podotknout, ze vcelstva nechovaji matky jen tehdy, kdy nevyrezavate trubcinu.... Takze je potreba se zamyslet, ano, klidne trubce masakrujte, ale pak dekujte sousednimu vcelarovi, ze vam jeho trubci s klestikem na zadech oplodnuji matky....

Panove, trochu o toho vcelareni premyslejte, vcela je tu nekolik milionu let, a to i s trubcem, tak jim to nekazme. Jak by vam bylo, kdy vas manzelky vyrezavaly a hodily slepicim??
Já tavim veškerou trubčinu ve stavebních rámcích, ale včely nemají trubčinu jen ve stavebních rámcích, takže trubců je dost. Jinak vyndavám celej rok stavební rámky, jakmile je zavíčkujou a je to výborná prevence proti kleštíkovi, dá se říct, že bych nemusel vůbec léčit.
Podle mě to zkrátka není správné. Zabíjet šmahem stovky trubců (larev), které si včelstvo chtělo vychovat. Vždyť je to váš chov. Trubci do včestva snad patří, nebo ne? Není to přece nějaký parazit.
Ano, paraziti na ně jdou, ale kvůli tomu je přece nemusím hned likvidovat? Jak to děláte u jiných zvířat (psů, králíků atd.)?
Mimochodem "masakr" = "hromadné vraždění", což vyřezávání trubčiny prostě je.
(18.05.2018 20:43)Louky napsal(a): [ -> ].. vyndavám celej rok stavební rámky, jakmile je zavíčkujou a je to výborná prevence proti kleštíkovi, dá se říct, že bych nemusel vůbec léčit.
...no povedať to môžeš, ale je to skôr tvoje zbožné želanie ako fakt.
Ak by to bolo tak jednoduché, prečo všetci šaškuju s tym polievanim, odparovaním či dymením...Wink
no to se uvidí za pár let, až to budu ještě víc testovat, zatim to dělám druhým rokem, ale některý včelstva jsem léčil jen jednou v lednu jinak nic a to padlo pár brouků, který kdybych tam nechal, tak je vyndám ted s trubčinou.....
Taky tu bejval jeden co hodne testoval, az dotestoval, ale zato ted dela na toto tema prednasky.. A zjistil jsem, ze jsem nic nezjistil...
(21.05.2018 14:19)goro napsal(a): [ -> ]Ak by to bolo tak jednoduché, prečo všetci šaškuju s tym polievanim, odparovaním či dymením...Wink

všetci nie...jenom ti, co ze sebe šašky nechají dělat..pro něčí dobrý kšeft
Louky, takto mají vypadat včelstva... to je bzukot ...
Ten těch 80 a více pravděpodobně mít bude a nemusí mít ani tak zbytečně vysoké věže jako ty. U tebe na videu to vypadá spíše jako reklama na úly... ale bez včel a s trochou medu.

ALe jdi ty, takhle mi lítaj na každym videu co jsem tu dával. Sundej si ty klapky.
Spíš máš ty velký oči, když se díváš na ty své.
A pak tobě by neměly létat "jen" takhle, tobě v tvých zateplených úlech a vysokých věžích a tvým vedením rozšiřování, musí lítat mnohem více, jinak k čemu ty super zatplené úly a tvá metoda vedení. A kdo ví, jaké má v tom Rusku včely. Takže kdyby ti to létalo jako jemu, na tvém místě bych pak nebyl spokojený... Ten včelař není ani z Balkánu jako Merkuri… jak jsi to o něm napsal, je někde z Ruska, možná z Uralu a létaj mu jako ty tvé západní značkové... ale podle mých velkých očí mnohem více.
(05.06.2018 20:50)Louky napsal(a): [ -> ]ALe jdi ty, takhle mi lítaj na každym videu co jsem tu dával. Sundej si ty klapky.

Louky začínám si myslet že nejsi zcela zdráv!!!
Chlapci a co vaše videa jak lítaj vám? Rád bych se už taky podíval na ty kritiky, co mají doma, nebo umí jen dělat chytrý a doma mají bídu?
Požádej ty co žádají videa od tebe!!!
Vlákno se myslím jmenuje: Videa s včelařskou tématikou. Tak jak nám lítají dejme všichni, ať už Louky nebo jeho oponenti. Stejně tak i jiní, které Loukyho metody až tak nezajímají.
(05.06.2018 21:23)richard1 napsal(a): [ -> ]
(05.06.2018 20:50)Louky napsal(a): [ -> ]ALe jdi ty, takhle mi lítaj na každym videu co jsem tu dával. Sundej si ty klapky.

Louky začínám si myslet že nejsi zcela zdráv!!!

To já si myslim o tobě už dlouho. Zelený palce u každýho hejtu na mě a pak mi píšeš do soukromých zpráv jak kamarád a vyzvídáš informace. Trochu si to v hlavě srovnej.
Glums tak to mi létaly v neděli. Úplně jsem je slyšel z dálky přes stromy a to mám "mrzaky" jen na třech až čtyřech nastavcich. Wink
Ty myslíš Big Grin Taky jsem tě upozorňoval proč tu SZ píšu, dusna tady bylo už dost !!! Za kamarády považuji jen ty slušný !!! Tvoje reakce jsou na úrovni ......
http://magazin.cz/lifestyle/11542-srsen-...-na-invazi

To bude zajímavé, jestli se sem dostanou.... Nedávno jsem slyšel o prvních výskytech už i v Německu.
Stanoviště v 600 m
Referenční URL's