Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdeněk Barnat - to je na Nobelovu cenu- vo včelárstveSmile Rád pozerám videika aj zo Srbska, Slovinska či Ruska- ale toto som ešte tam nevidel.
Nakouknutí do včelstva v polystyrenovém nástavku. Toto včelstvo od července minulého roku žilo v polystyrenovém nástavku a neprojevuje se zde lepší rozvoj o proti tenkostěnným úlům.

Koukněte si všichni na videa na předchozí straně
Zdeňku gratuluji, je z tebe youtuber Big Grin
Včelstva máš moc pěkné, jen pan kameraman má co zlepšovatBig Grin
Kameraman je skvělej! Nejlepší je ta část, když ho jedna nakouřila p..o. Big Grin
Tak je to přesně jak jsem říkal...v polystyrenu se musí umět včelařit a musí se umět využít jeho výhoda, což Zdenda nepochopil.....úl med nepotí, potí ho včelař svou zootechnikou.
ten zvedák je parádní...
Kdo chce poznat výhody polystyrenových úlú musí chovat slabá včelstva ,jinak tu výhodu polistirenu nepozná. Kdo z vás se hlásí, že chce chovat slabá zubožená!!! včelstva ?
Jinak včelstva máš pěkný to vidí všichni. Když budeš mít takhle velká včelstva v polystyrenu, tak je ten problém, že spotřeba zásob je tak malá, že tam pak nemáš tolik místa na kladení, jako u těch tenkostěných, který toho prožerou daleko daleko víc, proto se ti zdá, že jsou zmrzlý na zásobách, ale ty včely byly stejně rozlezlé jako ostatní úly....prostě nemaj místo a nestíhají spotřebovávat tolik, aby udělaly rychle místo pro nový plod.

Pořid si váhu a uvidíš jaký je úbytek zásob ve dřevě a pak to porovnej s grafem mojí váhy......nejde o zimu ale o celý jaro léto....kolik musí včelstvo spotřebovat na topení tenkostěného úlu a kolik na polystyren? to je obrovský rozdíl, který já pak vytočím a ty ho nemáš. Ve finále tvoje včelstva přinesou tolik nektaru jako ty moje, akorát mě z toho zůstane 80kg a tobě 20kg. Až ti dojdou tyhle souvislosti, tak se možná dostaneš na lepší výsledky.

99% včelařů ale nemá tak silná včelstva jako je máš ty a ty pak vidí jakej je rozdíl ve včelstvu, který obsedá 5 rámků ve dřevě a v polyši....tam je ta velikost plodu markatntní....jenže ty jsi prostě zamrznutej na svejch včelstvech a nevidíš doprava doleva.

(05.03.2021 20:48)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Kdo chce poznat výhody polystyrenových úlú musí chovat slabá včelstva ,jinak tu výhodu polistirenu nepozná. Kdo z vás se hlásí, že chce chovat slabá zubožená!!! včelstva ?

Ted se vysmíváš 90% včelařů....kolik včelařů má na jaře plný nástavky včel?
Zdeňku, nemá cenu na Loukyho reagovat, špatně snáší kritiku. Mám 11 těch Lysoň úlů několik let a je to prostě jeden z dalších úlů. Má své výhody i nevýhody, ale tak je to i u jiných včelařských systémů a technik.
Ale vždyt to píšu....má výhody a ty musíš umět využít a né že zakrmíš včely na maximum a čekáš, že budou plodovat....kde asi? když je spotřeba malá.....neviděl jsem v těch vidiích žádnou kritiku, tak nevim co mám špatně snášet....jen říkám svůj pohled na polyše a jestli tobě jich 11 nic víc nedává, tak to v nich prostě neumíš tak jako Zdeněk....ale je mraky dalších včelařů, který mi každý jaro píšou, že jsou z toho nadšený a děkujou mi, že jsem je svými videi přinutil je vyzkoušet....to je prostě fakt a můžeš se třeba stavě na hlavu, ale ty si je na svojí metodiku prostě nenapasoval, to se stane i v lepších rodinách.
Louky, já včelařím v 220 m.n.m. Nemusím řešit podmínky Vysočiny nebo Jeseníků. A za svoji nadmořskou výšku říkám, dřevěný nebo polystyrenový, není to u mne důležitý faktor ovlivňující medný výnos. Opravdu. A nepovažuji se za člověka, co nezkouší nové věci a je zamrzlý v minulosti.

Aha takže Zdeněk neumí včelařit v polystyrénu.
No mně z toho vychází,že pokud bys ty uměl vyzimovat v polyši tak pěkný včelstva(mimochodem tom50 má srovnatelný včelsva se Zdenkem) tak ti nepřinesou 80kg ale min.140-150 takže podle tvých měřítek by bylo lepší naučit se vyzimovat silné včely a mít víc medu.
Tady snad každej rozpozná koho včely by to zjara na medníky vyhrály pokud by Zdenek dovezl 10 včelstev k Pejru a kdo by se víc smál.
Tady je jasně poznat,že je to jen místem a Zdeněk tratí na horších snůškových podmínkách.Nebo snad má někdo pocit že když tyhle včely v tuhle dobu dokáže Zdeněk udělat u něj tak na lepším fleku to nedokáže???Myslím že s kávou v ruceBig Grin
Mám kámoše co včelaří v polyši v polabí a říkají, že ten rozdíl je markantní....bud ho nevidíš, nebo ho fakt nemáš, což by mě na tvém místě nenechávalo moc klidným a zkoušel bych přijít jak je to možné....a nebo bych všude začal pssát, že to je lež a nefunguje to tak jako se to snaží namluvit Zdeněk, který si dá jeden nástavek na tenkostěnej a říká tomu polystyrenový úl.
Ještě se mi líbí mačeta místo rozperaku... Zdeňku příště na to vem sekeruBig Grin
(05.03.2021 21:27)KTM napsal(a): [ -> ]Aha takže Zdeněk neumí včelařit v polystyrénu.
No mně z toho vychází,že pokud bys ty uměl vyzimovat v polyši tak pěkný včelstva(mimochodem tom50 má srovnatelný včelsva se Zdenkem) tak ti nepřinesou 80kg ale min.140-150 takže podle tvých měřítek by bylo lepší naučit se vyzimovat silné včely a mít víc medu.
Tady snad každej rozpozná koho včely by to zjara na medníky vyhrály pokud by Zdenek dovezl 10 včelstev k Pejru a kdo by se víc smál.
Tady je jasně poznat,že je to jen místem a Zdeněk tratí na horších snůškových podmínkách.Nebo snad má někdo pocit že když tyhle včely v tuhle dobu dokáže Zdeněk udělat u něj tak na lepším fleku to nedokáže???Myslím že s kávou v ruceBig Grin

Tak já jsem měl taky hodně pěkný včelstva, když jsem mýval 100kg, než jsem začal pokusničit se sublimací a všechno šlo do.....

To že má krásný včelstva tady nikdo nerozporuje, ale takový krásný včelstvo má taky krásnou spotřebu a ještě větší spotřebu má v horách, kde není taková snůška, takže veškerá snůška padne na provoz. Srovnávat to, že by vytočil u mě hodně je uplně mimo logiku, on přeci včelaří tam a měl by se snažit mít co největší výnosy u něj a né u mě....a věřím tomu, že moje včelstva by v jeho horách donesly uplně stejně jako ty jeho i když by byly poloviční, protože by měli třetinovou spotřebu.
Louky, vykašli sa na to, zober svojich 10 najlepších včelstiev, zavez ich ku Zděňkovi a vytri mu po sezóne zrak so svojimi výnosmi Tongue
I kdybych to udělal, tak by zase přišly další pochybnosti, jako loni s váhou nástavků a s kvalitou medu ze sušičky atd atd atd....je to naprosto zbytečný. Tady nikdo realitu slyšet nechce. Tady chce každej jen plácat po ramenech a říkat, děláš to nejlíp ze všech.
Zdeněk Barnat - Super videa ,SUPER včely aké linie matiek chováš ,sprav také videa z celej sezóny čo kedy robíš ako Bio uly,určite by to malo veľký úspech ... Rád pozerám v zime včelárske videa Big GrinBig GrinBig Grin
No nic ve zlém,ale tyhle velký včelstva maj když né srovnatelnou spotřebu zimních zásob tak nižžší než slabší včelstvo.To je fyzika a milionkrát ověřená věc at řikáš co říkáš.Rozdíl nastane až po zimně když včelstva začnou plodovat a na tom jaká je v místě snůška.

Větší blbost je myslím tvrzení,že kdo nevytočí 100kg na včelstvo neměl by včelařit Tongue
Referenční URL's