Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
hlavně ta úvodní řeč by se měla vytesat do každého úlu!





moc pekne videjko zajimave poucne dekuju za nej

po 17 minute neni to ten vcelin jak ho zachranuje ta parta nadsencu ????
Jo jo, to je Machův včelín v Krušlově

[Obrázky: Machuv_vcelin.jpg]
Prošel jsem všechny odkazy v tomto tématu, nenašel co jsem dnes obdržel mailem, takže přidávám odkaz na celovečerní film Královna slunce:


Velmi zajímavé a důležité zamyšlení nejen ve vztahu ke včelám.
Škoda, že si to neumím stáhnout. Je to zajímavý. Neumíte někdo poradit?
Zatím jsem získal kontakt na člověka, který si film obstaral na DVD v Británii (ovšem jen v anglické verzi). Ozvu se až budu vědět více. Uvažuji o nasazení do kina cíleně na studenty a včelaře. Potřebuji vyřešit otázku autorských práv.
Tak jsem shlédl celej film
a skláním se před tím co to natočil. To by měl vidět každý člověk na světě včetně politiků, kteří možná ani nevědí, že když v parlamentním bufíku papají medovník že bez včel by si tak nepochutnali.
Architekt: to by bylo skvělé, kdyby se nějak pořešily autorská práva a DVDčko mohlo vyjí i u nás, ten film se mi moc líbil. Další zajímavá informace pro mě je že včelaři v New Yorku mohli konečně vylést z ilegality. To DVDčko by mělo vyjít jako příloha nějakého periodika aby si už konečně všichni snobové uvědomili, že krásná zahrada není jen herbicidem postříkaný trávník a plot z thůjek okolo (jak já ty thůjky nesnáším, kromě toho že z nich nic nekápne pro včely, tak se v nich drží rez, která nám zničila všechny hrušně). Krásná byla ta ukázka toho sadu mandloní, kde by šlo chovat včely celoročně jen tam někde zajistit i jinou pastvu, bohužel na to není vůle a je výhodnější svést včely z celých USA. Zajímalo by mě ekonomické porovnání zdali zasetí např. svazenky do uliček mezi stromy by nebylo levnější než ty hektolitry propálené nafty, při svozu včel.
Tak tedˇ jsem dokoukal opravdu nádherný dokument,u kterého jsem seděl jak přikovanýRolleyesA musím se přiznat že mi občas ukáply i slzy.Shy
Pro zájemce o vlastnictví tohoto filmu "Queen of the Sun" přikládám odkaz: http://www.queenofthesun.com/store/dvd/ Upozorňuji, že české titulky nejsou v nabídce.
Je to hezký, kde to koupit, ale bez těch českých titulků je to pro mě bezcenné. Stahnout by to chtělo, ale nevím jak.
Bezcenné určitě ne, u vědomí souvislostí oslovuje i jen obrazem. Každopádně je to výzva pro zde se vyskytující ajťáky, (teď se budou asi smát) kteří by dokázali vytáhnout jen titulky z výše zmíněného odkazu, nebo by je někdo mohl napsat sám. Pak už jen zbývá zakoupit DVD s příslušnými právy. Viděl bych to asi až na zimní období, idea filmu bude platná (bohužel) ještě dlouho, teď nám začíná praxe.
Film:

http://www.ulozto.cz/xXQYzpD/the-queen-o...3-rare-avi

Titulky:

http://www.opensubtitles.org/en/download/sub/4497336

Titulky se možná budou muset upravit, nezkoušel sem.
Neviem či to bude niekoho zaujímať, keďže rusky sa teraz už neučí.
Ani ja som nechodil na ruské stránky aj keď niečo ešte rozumiem, ale ako som hľadal videa tak som zistil že ruské sú zaujimavé. Sú tam nahrané konferencie, školenia, ukážky výroby, nápady. Proste hodiny a hodiny videa. Napr. 3 až 4 hodinové prednášky. Vôbec neriešia autorské práva a natáčaju všetky včelárske akcie. Niekde slovo je doplnené názornou ukážkou. Napr:Chov matiek - dobré pre začiatočníkov

Pokud by měl někdo zájem podívat se na film "Neuvěřitelné vlastnosti včel" tak je na uložtu ke stažení

http://uloz.to/hledej/?q=neuv%C4%9B%C5%9...+v%C4%8Del
Pěkná reportáž z Toulavé kamery

http://toulavakamera.ceskatelevize.cz/ar...sp?id=3626
A další reportáž ČT:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/relax/1...isic-vcel/

jen doufám, že jí neuvidí mé včely a nebudou se dožadovat příjezdu limuzínou...
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :