Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Krásne úle,ale... Ja keby som išiel včeláriť,tak v prvom rade si naštudujem niečo o zakŕmovaní včelstiev a o rozdieloch zakŕmovania v tenkostenných a uteplených úľov! Najhoršie je skúšať na včelách a ešte v zime!
Už se nedivím, když někdo zimuje na nedostavěných mezistěnách s nedostatkem zásob, že včelstvo nepřežije. Nebo jsem to tak viděl z toho videa jenom já.
jo, mám z toho stejný dojem.
Tenhle člověk, na tom videu, by zasloužil nakopat do p...... Vlastně jsem neviděl nic, co by na tom udělal dobře. Pokoušet se zachránit včelstvo bez zásob tím, že mu dám placku medocukrového těsta.....na to se nadá nic říct....To, že zimuje na panenských plástech by až tak nevadilo, ale ten nevystavenej rámek ....to je opravdu trestuhodný. Tenhle člověk nebude umět včelařit ani v těch uteplenejch.....Dodgy

Nejlepší na tom je, že si tu svou "blbost" natočí a píchne na YouTube......Big GrinBig GrinBig Grin
Mě to připadá jako by to dílo na rámku bylo zborcené.Při tom záběru jak říká dole je vidět zbytek nějaké souše nebo se mi to zdá?
Asi zdá.Díval jsem se ještě jednou a muselo by tam toho být dole spadeného asi více.
Tohle humorné video už tu párkrát bylo.
A ten rámek drží jak prase kost. První co mě učil táta když jsem vytáhl svůj první rámek, že neexistuje mávat rámkem rovnoběžně se zemí, že se musí točit podle horní loučky, která je k zemí kolmo.
je to humorné i smutné zároveň, smutné pro včely, že jim osud nadělil takového "hospodáře" a hlavně že pouští do světa takový kydance
Pěkný dokument, škoda, že není celý.
Těch včel na výzkum a použití ,,pro naše dobro" je mi líto.
No treba zkusit o nejaky grant u MO ......CoolBig Grin
"Královna slunce - co se nám včely snaží říct". Tento dokument je trochu delší, ale stojí za shlédnutí. Pokud tu již je na něj odkaz - omluva.

Včely - Svěrák a Uhlíř
Váš příspěvek obsahuje příliš mnoho videí. Maximální povolený počet: 10

neco malo Smile srsen versus vcela
Zajímavé video, nové poznatky o vztazích včela vs. dřevokazné houby - zachování obranného štítu proti virům, pesticidům a varoóze. Video dává smysl povážíme-li, že po tisíce let včely přežívaly v trouchnivějících dutinách. O včelách od 9 minuty:
Je to velmi, velmi zajímavé a to i přes to, že tam říká některé úplné nesmysly.
On je Stamets už takový, prostě umí zaujmout, jinak by nenaplnil sál a nikdo nekupoval jeho knihy.

To ale nemění nic na tom, že skutečně stovky druhů hub prokazatelně obsahují antivirotika. A že si včely chodí pro vodu často i do míst nevábných, místo k vedlejší křišťálové studánce, to asi víme všichni. Takže vzhůru do experimentů s odvarama z chorošů SmileIdea
myslíš ty na těch loukáchBig Grin
no, v kalužích poblíž hnojišť žádné mycelium asi nebude, tam jdou po minerálních látkách. Myslel jsem například střešní okap s tlejícím listím.
Ono na těch houbách a plísních asi něco bude.
http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=3882
Ale průser, jsou ti Rakušáci. Ti nám sem posílají odolné Vd.
A je to jasný, nemají naši dokonalou metodiku.Big GrinBig Grin
Referenční URL's