Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kvalita medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vycházejme z toho, že nežijeme v aburdistánu a akreditovaná laboratoř pověřena rozborem medu pozná podle chuti medovicový med. Případně, že senzoriku nedávají posuzovat náhodně kolem jdoucím na vlakovém nádraží. Pozornost si zaslouží spíše všechny další parametry, které naměřili, nebo se nebyli schopni doměřit.
Ako sa najpresnejšie určí obsah vody?
Trh se nám pomalu čistí od medových šmejdů.

http://www.isir.info/isir/spis/233526/A/JSG-med-a.s
Moc se nečistí, tady jsou další cca od 12:50. Ten druhý si nedá pokoj a nedá.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10974...801081130/
takto si predstavujem poctivo označený med
[Obrázky: image.jpg]
A este si zabudol dopisat, ze poctivo prevareny a sterilizovany. Wink
.....skutečně poctivý mix z EU a mimo EU.Wink
(16.01.2018 21:27)gusto napsal(a): [ -> ]takto si predstavujem poctivo označený med
[Obrázky: image.jpg]

Je vidět, že akce Včelpo a následné mega kontroly medu měly i výchovný účinek Smile
I tak bych si tu Šmakuladu nekoupil. Nechápu proč bych si měl koupit MED namichaný s tolika různých oblastí. No fuj.
Tomu sa hovorí multikultimed... Ľudia nebudte xenofóbni! Big Grin
V minulých letech se utratilo několik miliónů na "bez medu to nejde" a nikdy nikde nikdo nikomu nevysvětlil, že s medem je to stejné, jako s vínem. Že si má spotřebitel všímat etiket a pokud chce kvalitu, tak koupí med s označením druhu, snůškové oblasti a farmáře-včelaře. Troufám si odhadnout, že je u nás víc včelařů, než vinařů, a když srovnám propagaci a edukaci okolo vína a okolo medu, je to žalostné, intencích toho, kdo tu má hlavní slovo.
Tak právě jsem se dozvěděl, že nějaký hajzl prodává/val poškozený med s mými údaji do prodejen na Brněnsku. Etiketa vytištěná na tiskárně. Baba co má nějaký krám se zdravou výživou si ho nechala vnutit za 95,-/kg. Prý ho ani nechtěla a nějaký pan Procházka byl prý velice neodbytný. Medu jí prodal více druhů, etiket na medech je od více včelařů. O kauze, kdysi si někdo vymýšlí etikety a prodává obarvený cukr se dozvěděla někde na přednášce. Vlezla do skladu kde jí ležel i ten můj a kontaktovala mě. Já samozřejmě žádný med do obchodu neprodávám. Hlásit to prý nikam nechce, s úřady má špatnou zkušenost. Tak teď co s tím. Někde po republice koluje nemed s mojí etiketou, kdo ví kolik toho bylo. Když do té prodejny pošlu SZPI, tak ty nemedy nejspíše zapře.
To je hnus... Chceš li do toho šlápnout, odkup to od prodejce, ať máš důkaz a podej trestní oznámení.. Nejspíše nic nezjistí, ale ty budeš aspoň trochu krytý, že v tom nejedeš...
Napíšu to sem, tak mi hned dneska přišel ten přístroj na měření vodivosti. Jelikož nemám váhu na desetiny gramu, tak ty měření nebudou uplně přesné, ale první měření 860 a druhý 970, takže jsem spokojený prodávám medovici Smile
Nejlepším opatřením proti poškození dobrého jména včelaře je prodávat med s evidovanou etiketou v rámci projektu "Med jak má být". Protože letošní snůška byla nad očekávání dobrá, zřejmě neprodám všechno "ze dvora", a letos opět nabídnu produkci svých včel spřáteleným prodejnám zdravé výživy, čaje, kávy ... a jednomu prodejci výpočetní techniky Smile
Proč nejlepším?
Na každé etiketě je číslo, které po zadání do vyhledávače na stránce http://www.medjakmabyt.cz/ zobrazí jméno včelaře a údaje o kvalitě medu z dané série. Je vyloučeno zneužití.
Prodávám med s evidovanou etiketou Med jak má být.
Jak to zabrání aby Procházka neprodával poškozený med s mými údaji do prodejen na Brněnsku? Etiketa vytištěná na tiskárně.
Tak tomuto by zabranilo jedine to ze by vsude kde to ten hajzl proda kazdej zavolal na cislo z etikety a zjistoval o koho ve skutecnosti jde a jeste to nekde overil ze cislo je spravne a nevydava se nekdo za nekoho neb i cislo na etikete jde zmenit..evidovana etiketa tady vubec nic nezmuze...Ja bych to prece jen resil pres urady at jsi alespon ty Ludku v klidu...zabranit tomu aby to ten smejd dal prodaval asi jen tak nepujde...
"... Jak to zabrání aby Procházka neprodával poškozený med s mými údaji do prodejen na Brněnsku? ..."

Kdo by si dal práci s falšováním etiket s evidenčními čísly, když může nakoupit štítky bez nich?
Projekt "Med jak má být" se mi líbí. Zákazníkům poskytuje záruku jakosti. Je to rozhodně lepší, než když se včelař chlubí, jaká dostal všude za své medy ocenění, a svým zákazníkům pak bez rozpaků prodá odporný blivajz. Na zkoušku jsem kdysi koupil jakýsi předražený - prý lesní - med z produkce včelaře, který měl na svých stránkách všelijaké zlaté medaile ... a horší med jsem jaktěživ neochutnal. Běžná nabídka medů ze supermarketů byla o několik tříd lepší, než ten tmavý humus.
Referenční URL's