Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
PC zdroj by na to měl jít, ale odhadl bych minimálně s označením 450W, případně se poohlédnout po zdroji ze serveru. Výrobci PC zdrojů obvykle udávají výkon zdroje jako součet výkonu na všech větvích +3,3V, +5V, +/-12V, navíc PC zdroje mají obvykle více větví 12V. Je zapotřebí se podívat, kolik je zdroj schopen na konkrétní větvi dát.
(27.09.2019 11:35)Rajles napsal(a): [ -> ]Ďakujem. Ja mám motor a riadenie motora (nastavujú sa otáčky a čas). Ukrajinci kúpili k tomu zdroj na napájanie počítača. Ten však nestačí a riadiaca jednotka signalizuje "slabý zdroj". Na batériu to ide. Preto potrebujem len zdroj (trafo s usmernením na 12 V), ale s dostatočným výkonom (cca 20A).

ja to riesim takto.... bateria a na baterii obyc nabijacka ..... ide vsetko ako ma.... mozno by mi niekto vytkol ze takto sa to nema.... ide to.... funguje.... neriesim....
Ahoj, neposkytl by, prosím, někdo výkres zvratného koše (třeba i ručně zvratného). Buben zůstane stávající po opravě (vnitřní průměr cca do 600), pohon mám 12V s regulací otáček + reverz.
Předem díky.
Mám sedem včelstiev. Viac zatiaľ neplánujem, alebo ak áno tak len príležitostne (neplánované vyrojenie), kočovať a zarábať si medom a inými produktami včiel však nemienim. Včelárim len druhým rokom v B10 úľoch a pre radosť. Chcem kúpiť nejaký pevnejší nie však drahý ale nový troj alebo štvor rámkový, antikórový, tangenciálny medomet s ručným pohonom, avšak s kovovým prevodom a vrchným plexisklom. Viem že medomet s elektrickým pohonom zatiaľ nevyužijem. Dočítal som sa že sú aj zvratné medomety ale tých pár rámikov poprevraciam aj ručne. Neviem sa však rozhodnúť aký. Čo som sa dočítal v rôznych diskusiách tak každý totiž hovorí o tom svojom medomete ako o najlepšom prípadne po nejakých úpravách postačujúcom. Kto by vedel poradiť a prípadne popísať výhody a nevýhody (stabilita, spoľahlivosť, poruchovosť, dostupnosť na slovenskom trhu, ...) medometov Lyson, Mineli, ... prípadne iných? Zaoberal sa tým niekto alebo pozná niekto stránku alebo odkaz , kde by som takéto porovnanie (podľa výrobcov) našiel? Každý výrobca a predajca chváli len to svoje. Chcel by som vyjadrenie posúdenie od spotrebiteľa. Ospravedlňujem sa administrátorovi, ak takýto dotaz na tomto fóre už od niekoho odznel a bolo mu odpovedané, ale ja som nenašiel, alebo som slabo hľadal.
Takové komplexní srovnání různých medometů asi neseženeš, aspoň mě se to nikdy nepovedlo Smile, ale pokud chceš něco levného a jednoduchého, najdeš to na Aliexpressu - sklad v ČR a GLS nebo DHL ti to dovezou do SK
zde je odkaz
Ak by som to objednal a prišlo by mi to z Čiech, ako je to s clom. Je to už preclené? Alebo s tým budem musieť niekam ísť ?
ak je sklad v EU, clo už neplatíš
co si tak pamatuju, tož záleží ale na tem, co je to za sklad.
Čo pozerám, tak na Slovensku sa nad 22€ platí DPH (20%) a clo až nad 150€ (3-11%). Pri nákupe priamo z Číny.
Pokud jde zboží ze skladu v EU, tak by se clo a DPH platit nemělo, možná by stálo zato, spojit se s prodejcem a zeptat se ho zda je zboží již procleno a uhrazeno DPH
Zde nějaké povídání o DPH a CLU při dovozech zboží.

Citace z článku
Nakupování v rámci EU

Pokud nakupujete zboží v rámci EU, placení cla ani DPH se vás netýká. Ovšem pozor, pro účely placení DPH a cla je důležité, odkud objednané zboží putuje. Pokud objednáváte přes čínský e-shop, ale zboží jde ze skladu z EU, placení cla ani DPH se vás netýká bez ohledu na hodnotu zboží. V opačném případě, kdy nakupujete například na německém e-shopu, ale zboží jde ze skladu mimo EU, se vás od určitých částek může placení DPH a cla týkat, viz výše.
jak píšeš v první větě - je dobré se zeptat. není sklad jako sklad, máme zboží proclené na vstupu do EU, máme různé celní režimy, třeba celní sklad....
To máš pravdu, že existuje několik celních režimů a celní sklady, ale nepředpokládám, že nějaký čínský obchodník využívá nějaké České společnosti, které mají zřízeny celní sklady, ve kterých se pohybuje jiné zboží a za jiné ceny. U toho medometu si myslím, že je již proclen a zásilky se odesílají ze skladu čínského gigantu Alibaba v Jenči u Prahy, pod který Aliexpress patří.
Ahoj,
prosím vás o radu kdo u Lysoně v Polsku nakupoval přímo v závodní prodejně.
Chci kupovat medomet a dojet si pro něj autem. Konkrétně tento a zároveň ho tady na té stránce i koupit:
https://lyson.com.pl/miodarki-4-kasetowe...40353.html

Ale nevím jak je to s cenou? Na stránce je 4990 zl brutto je to konečná cena nebo tam bude ještě nějaká daň,nejsem firma beru ho soukromě ? Dále dá se tam platit kartou a nebo musím mít hotovost a jakou měnu nejlépe?A je tam ještě nějaký zakopaný pes? Pojedu až z jižních Čech tak chci být na vše připraven abych nejel s prázdnou domů.
A ještě technická otázka: používám rámky 39x24 a kazety v medometu mají rozměr 44x32,5 , nebude to nějak velký problém to v nich vytáčet? Beru radši větší kazety kdybych chtěl přejít na jinou rámkovou míru a i kvůli budoucímu prodeji (je univerzálnější).

Děkuji moc za odpověď
Ano cena je jak je uvedena na stránkách prodejce. Tento co jsi si vybral už mám spoustu let (sice jen na 12V) a kupoval jsem ho za cenu 24000 Kč v česku, dnes už ta cena je někde jinde. Už ho mám jen jako záložní. Kupovali jsme si nový, radiál pro který jsme byli v prodejně v Bílsko-Bělá. Perfektní komunikace přes email. Dali mi týden dopředu vědět, kdy ho dovezou do prodejny s prosbou, jestli bych si hned ten den mohl pro něj přijet. Ani se jim nedivím, protože prodejna je opravdu malá a nevím, kde by ho tam skladovali. Navíc prodejna je ve středu města a je tam problém s parkováním. Dá se tam parkovat jen od 8:00 hod do 10:00 hod přímo před prodejnou. Byl jsem s nimi domluvený, že ho dovezou v 9:00 hod na prodejnu a tak se i stalo. Medomet jsem jen přehodil z auta do auta, zaplatil (kartou) a jeli domů.
Při placení se mě zeptali, zda to mám na dotaci, já řekl ano a dle toho mi vystavili patřičnou fakturu s poznámkou, že bylo uhrazeno kartou.

Komunikovat musíš hlavně s prodejnou, kam si pro to pojedeš.
Nechápem, prečo ich tí Poliaci nemôžu robiť celonerezové.
Zas tak veľký rozdiel v cene by tam nebol.
Nekupoval jsem medomet, ale to je asi jedno. Zboží vyrábí na zakázku, takže to nějaký čas trvá. Po mně chtěly uhradit nejdříve zboží a pak to šlo do výroby. Pokud to tak je, tak si nech vystavit fakturu v eurech ať při bankovním převodu neplatíš poplatek za platbu v cizí měně. Platba v eurech je u většiny bank zdarma. Až bude zboží k expedici, tak ti pošlou mail k vyzvednutí. Byl jsem vyzvednout v jejich centrále v Klece Dolne. Hezký výlet s návštěvou Krakova. Jednal jsem s Magadalenou Zasko , která má na starosti export.

Magdalena Zaśko LYSON
Specjalista ds. eksportu / Export Specialist
e-mail.:magdalenazasko@lyson.com.pl
tel.:+48 33 875-93-24 wew. 45
666 341 648kom.:
(20.01.2020 10:10)Aculeus napsal(a): [ -> ]Nechápem, prečo ich tí Poliaci nemôžu robiť celonerezové.
Zas tak veľký rozdiel v cene by tam nebol.

Vyrábí celo nerezové, jen jsou o 1240 zl. dražší Smile
(20.01.2020 10:10)Aculeus napsal(a): [ -> ]Nechápem, prečo ich tí Poliaci nemôžu robiť celonerezové.
Zas tak veľký rozdiel v cene by tam nebol.

Co by na tom medometu mělo být ještě z nerezu? Koš, buben i kohoutek jsou...
To ostatní? Na celonerezu se ti nemůže odřít barva a lépe se na něj kouká.
Já jsem nic dopředu neplatil, napsal jsem do obchodu email, že mám zájem o konkrétní výrobek, (číslo produktu), jestli můžu osobně vyzvednout na uvedené prodej, dotaz, zda cena uvedená na internetu je konečná a jaká je možnost platby. Odepsali mi, že cena je konečná, platba v PLZ anebo kartou a zboží bude za cca 8 týdnů a je možno si ho vyzvednout na prodejně. Dále mě upozornili, že mají zástupce v ČR a zboží můžu objednat u něj a pokud nechci ať potvrdím objednávku. Objednávku jsem potvrdil (v ČR stál o 16 000Kč více), to bylo v lednu, v březnu mi napsali, kdy bude medomet na prodejně.
Referenční URL's