Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medomet
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Med nestříká ven, protože jsem dodělal blatníky Smile
Plástve se nebortí.
Ještě dodám fotky. Nějak se mi pomíchaly v dropboxu. Nejsou lidi na úklid a rozdělení.
Děkuji, zajímavé.
Jak velké rámky to zvládne?
je to na míru 39*24 a je to nadoraz. Mezi sudem a košem je mezera asi 1 cm možná méně. Ten medomet je už starej asi rok a půl. Teď už mám na něm všechny chybky vyřešené. Tak hurá, ať je co vytáčet. Sned to nebude, jako minulý rok, kdy jsem z 8mi včelstev vymedil asi 30 kilo medu. Jo a může mi někdo vysvětlit, co to je včelovina? Co to je?
Včelovina je další název medoviny. http://www.vcelovina.cz/
Jo a může mi někdo vysvětlit, co to je včelovina? Co to je?
[/quote]

na Slovensku sa dvaja bratri co vyrabali medovinu rozdelily. A jeden z nich si zaumienil, ze si da svoju znacku a vymyslel včelovinu - medovinu. Otazka je ci je to zo vciel alebo z medu? je to z medu.
ahoj kamaradi a pratele,mel bych jednu otázku,chci si koupit medomet na 12v protože mam vcely mimo dosah el.proudu v lese,nevite jakdlouho vydrzi baterie při vytaceni (cca h),nikde jsem nenasel zadne parametry,letos chci včelstva rozsirit na 30 a chtěl byh vedet jestli my bude stacit jedna baterie ebo budu potrebovat 2 dekuji za informace
Pokud je ta baterie v autě, tak stačí občas nastartovat ...a proudu bude dost.
Tohle nejde jednoznačně říci, záleží na konstrukci medometu, jeho zatížení, příkonu motoru ... Tyto údaje by měl dát výrobce.
dobry den, planujem si kupovat medomet, chem poradit, ci mate skusenosti s tymto vyrobkom?
http://dum.bazos.cz/inzerat/44067879/Med...ky230V.php
Dobrý den mohu se zeptat kde skladujete medomet přes zimu zakoupil jsem si zvratný medomet automat od lysoně a v příručce mne zarazilo že se má skladovat v prostředí od +10 do +40 zde na foru jsem nic podobného nenašel.Můžete mi prosím někdo poradit jak medomety automaty skladujete .Já jsem uvažoval že ho budu skladovat v nevytápěné kůlně kde podle počasí může teplota klesnot i hodně k mínusu.Mohli by jste mi popřípadě naznačit co se na medometu může popřípadě pokazit a může mít mráz vliv na řídící jednotku.Předem velice děkuji za nějaké odpovědi
Prostě ho nechám v medárně. U mě to ani jinak nejde, abych ho dostal do medárny, musel jsem ho do šroubku rozebrat. Výrobce se skladovacími teplotami kryje proti vlhkosti, která se teoreticky může v nízkých teplotách vytvořit. Pokud ho nepustíš v -10 °C, tak to nevadí. V době, kdy se vytáčí je případná kondenzace dávno pryč.

Edit: některé medomety umožňují jednoduše odmontovat motor a regulaci (Kovář ...), tak to bych určitě pro klid duše elektroniku uskladnil v suchu a teple. Mrznout tak bude jen železo.
Mám medomet od Lysoně a pro jistotu vždy na zimu sundám řídící jednotku .Jde to celkem jednoduše.
Mě na medometu překážel, tak jsem ho přišrouboval na zeď a je tam napevno.
Děkuji za rady jdu do toho že ho na zimu z medometu sundám.Mohu se ještě zeptat dnes jsem ho cvičně poprvé zapnul na zkuošku a je normální že při nízkých otáčkách píská (hučí) až na 95-100% to přestane na videu zde na fóru je zde také něco podobného při startu (http://pupek73.blog.cz/1006/video-medometu-pri-vytaceni) je to normální nedá se to něčím namazat vypnout nebo to dělá klínový řemen popřípadě nějaká ochrana .Netušíte čím to může být dá se to nějak vypnout.Ještě jednou velice děkuji za rady pokud máte stejný problém dá se to nějak vyřešit nebo reklamovat.
S těmi otáčkami pomalu...
nám to dělá cirkulárka domácí výroby. Motor má na desce na pantech, aby, když se kousne, mohl klínový řemen proklouznout a když je teď chladno a zapnu jí, tak do té doby, než se řemen zahřeje a "chytne se ", tak také vydává takový zvláštní zvuk, neboť řemen lehce prokluzuje. Po nějaké době provozu, nebo přes léto to už nedělá...
Takže nezapínat, nebo točit pomalu, aby se řemen zbytečně neopotřebovával.
Nemáte někdo zkušenost s zvratným medomete který má dole místo pružin gumolano?
Loni jsem to viděl na BVV, ale zapomněl jsem výrobce. Chtěl bych to použít do svého medometu, tak hledám informace.
Děkuji
Ahojte včelári, nevedel by mi niekto poradiť, kde by bolo možné zohnať medomet na viac ako sto rámikov? Ďakujem
Pro Vetrák:Co myslíš že hučí?Motor když běží na plné otáčky a nehučí, tak je asi v pořádku.Snižováním otáček,
to je ten problém proč je hlučnější.Jestli byl použit správný motor a regulace.
Nenapsal jsi jestli je to motor stejnosměrný nebo na střídavý proud.
Kdyby jsi chtěl něco dávat do teploty nad nulu tak jen ovládání.Proto že nevím jaké máš.A dřív dávej pozor na vlhkost.Ta nadělá u ovládání největší patálii.Jestli nemá krytí aspoň IP 44.
Motor a klínové řemeny neřeš,ty jsou na to stavěné.
To chceš říci, že v autě vyděláváš startér a klínové řemeny když mrzne? F.V.
(08.03.2015 20:55)sorel.julien napsal(a): [ -> ]Ahojte včelári, nevedel by mi niekto poradiť, kde by bolo možné zohnať medomet na viac ako sto rámikov? Ďakujem

Na to že včelaříš od loňska si dosti troufáš, ale budiž ...

Jedna z možností je medomet paralerně - radiální, v podstatě stavěný na míru, viz. http://api-novo.cz/20-vcelarske-stroje/7...e-radialni

Dále se podívej po radiálním medometu, ale medomet o průměru 100 cm má kapacitu cca 40 rámků. Takže trochu počítej. Pokud vím, ani největší farmy v ČR nemají a hlavně ani nepotřebují takový kombajn. Zkus upřesnit, k čemu ti bude takové montsrum, docela by mě to zajímalo.
Zdraví k medometu a hučení mám ho zatí doma teplota kolem 20 C jedu na 230 v a to hučení je stejné a začíná na videu okolo 7sekundy při startu (http://pupek73.blog.cz/1006/video-medometu-pri-vytaceni) dá mse to nějak odstranit nebo to přestane časem .Popřípadě netušíte čím je to způsobené nestačí to někde promazat děkuji.
Referenční URL's