Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
dostal jsem dnes také...podle mých výpočtů to je 42%.....
KKD,

každá kačka dobrá.

Sice nechápu, že když jsem začal podnikat, potřeboval peníze na materiál, výplaty, a také na odvody, soc. důch a zdr, poj a hlavně na daně - tehdy soudruzi Klaus, Kočárník a další vybírali přes 40% a DPH 23% (není nad pravicovou vládu) tak jsem musel platit a nikdo mi neodpustil ani korunu natož kačku přidal, že nyní se peníze rozdávají na kdejakou ptákovinu. Ale beru. Mám předplaceno. Smile
Taky mě zž to lejstro přišlo i s tím kofíkem 0,851. A jak píše KAJI = každá kačka se hodí a můžeme hnedle zase vyrazit pro další potřebný věci ke včelkám pro usnadnění práce včelaři Wink
tak já už mám dotační penízky na účtě Wink
Zároveň z informací o dotaci se šeptá o jakési pokuť svazu ve výši 2 000 000.A jakémsi připravovaném tunelu v hodnotě 9 000 000.Kusé nezaručené informace nic konkrétníhoHuh
nevíte nekdo jestli budou dotace z EU i v roce 2013. Rad bych si pořídil medomet a nevím jak postupovat. Ocením jakoukoliv radu. Děkuji.
Ano, rok 2013 je zatím poslední kolo EU dotací. Zda budou i další roky je ve hvězdách.
Obávám se, že díky tomu, že jde o poslední rok, bude poptávka velká a tedy plnění bude kráceno ještě více, jak letos.
Ale i tak se to jistě vyplatí.
Já si počkám až dotace skončí a výrobci medomety zase o 50% zlevní.
To by mě překvapilo. Smile

Možná bez DPH a bez dokladu za hotové, když nebude třeba dokladu k dotaci.
Taktéž si myslím že po ukončení dotačních programů výrobci a prodejci půjdou z cenami dolů.Můj názor je že větší část z poskytovaných dotací stejně skončí u prodejců či výrobců včelařských potřeb a né v kapse včelaře takže ať dotace jsou či nikoli včelař pořád zaplatí stejně.Stačí se podívat na stejné výrobky u jiných než specializovaných prodejců včelařských potřeb kde rozdíl ceny 50% není nic neobvyklého.Začínajících včelařů je málo a stávající včelaři nebudou ochotni bez dotací za nynější takzvaně dotované ceny modernizovat.A těch pár zlatokopů kteří budou chtít po špatném roce kdy vylezou ceny včelích produktů výše(i když si myslím že již není pomalu kam šplhat)zbohatnou a budou nakupovat jednorázově ve velkém aby další rok zjistili že nic není tak růžové jak zprvu vypadá určitě nevytrhnou prodejcům včelařských ptřeb trn z paty.
Ještě nezapomínejte na další zdroj zachovalých medometů. A to budou ti, co ho za dotaci koupili a těší se na to, jak ho po skončení dotace a jen po pár použitích se ziskem prodají a budou pokračovat v tom starém, který měli do té doby.
Toto už jsem zažil při dotacích na pásové zavlažovače, které zemědělci nakoupili a dnes, protože je nepotřebují ( nikdy nepotřebovali ), je zase pod aktuální cenou prodávají, ale se ziskem pro sebe.
Není mi jasné, když v některých zemích okolo dotace na nákup nebyly, že by tam měli vysoké ceny kvůli Čechům.

Problém vysokých cen v ČR je dle mě v minimální seriovosti a naprosté rukodělnosti a minimální modularitě a neexistující představě co to je DTC (design to cost) tedy nedělat něco zbytečně drahého.

A zbláznění do nerezu.

Já mám medomet z plastu (nádoba), zvratný s měničem, asynchroním moto držákem z MEZu, průměr 120cm za 40kKč od malovýrobce.

Takže si nemyslím, že by to nešlo vyrábět při určité seriovosti ještě laciněji, ale když lidi dají rádi za stejný 100 litrů, blbý ko nebere.
EU za lidskou blbost nemůže.
(11.11.2012 19:32)stanik napsal(a): [ -> ]nevíte nekdo jestli budou dotace z EU i v roce 2013. Rad bych si pořídil medomet a nevím jak postupovat. Ocením jakoukoliv radu. Děkuji.

Telefonoval jsem si s pní s SZIFu, příští rok pojede podle stávajících pravidel, to je jistota. Na další tříleté období by měl být nový dotační program, ale přesné podmínky ještě nejsou stanoveny. Např. by ale neměly být dotovány maringotky, naopak by nově měly být zařazeny ometače ... Ale jsou to nepodložené informace, nic se na nich stavět nedá.
Jak to bude tento rok? Je to opravdu naposled?
Ne. Dojednávají se nové podmínky pro další 3 roky.
Kdy by mohly byt karty na stole? Predpokkadat nekdy v dubnu?
(23.02.2013 18:59)Radek Botur napsal(a): [ -> ]Jak to bude tento rok? Je to opravdu naposled?

Kéž by tomu tak bylo, že by to bylo naposled!
sam nechapem co sa stalo, ked sa zacal EU presadzovat nerez. Npr je to aj v bytunkoch. Dokial boli bytunky zelezne meso bolo asi ine, teraz su nerezove cele bytunky a meso je tiez ine, uz nevedia ako zarobit tak predavaju konske. Ale vratim sa k vcielkam, ked som zacinal, vela vcelarov malo klasicke plechove medomety a nebol problem, zrazu niekto v EU vysiel s tym, ze asi nerez je krajsia drahsia a da sa na nej asi viac nabalit. Nie je az take ocividne ak niekto predaval nedomet plechovy za 4000 kč a teraz nerezovy za 15 000kč? Ale z toho iba plynie aky sme. A posledny priklad: kilo ceresni stalo kedysi 5 az 10 Kč, dosiel velkoobch. retazec a par rockov predaval kilo za 200 Kč a teraz mame cenu ze sa nam hlava toci.

Iba som chcel poukazat ako pise KaJi, ze cim sme ochotnejsi platit preplatene veci tym nam ich budu dvihat aj do buducna. A to nie iba pri nerezi. A hlavne nam dvihaju ceny dotacie. Ak niekto da 100 000 za medomet tak to snad uz aj ten medomet nosi med. Inak neviem co je za tu cenu. Iba ak k nemu maju pribalit dvoch cernochov a nerobia to tak, a mame iba plech skrinku a kos.
Sami by sme si mali uvedomit co sme ochotny zaplatit za vyrobok.
Odkdy EU prosazuje nerez? Dotace na medomet, na nádoby na med, atd. tam nikde snad nerez není podmínkou?
To spíž včelaři jsou papežtější jak papež a nic jiného neuznávají.

Ale jinak souhlas, teď jsem si listoval MV 2011/3 Výstava v Itálii, Slovinský (?) výrobce, bytelný 6r zvraťák s velmi dobrým provedením 2 900E. Nerez tavidlo 3700Kč, a natřený polonástavek i s hřebeny 8E (2011/4).

A to už nemluvím o cenách Varidolu před a po dotaci.
Myslel som to tak, ze uz ani nerozmyslame co ma vyrobok za cenu. Tj material, technologia, narocnost vyroby, dovoz , surovina, ina pridana hodnota.
Ak dnes reklamuju fastfudy len za cenu 1,5 Eura zemlu s nejakym sajrajtom, co ma robit chudak kuchar? aby zarobil tych 1,5 Eura za nic? Princip na vine sme si sami.
kedze je to tu o dotaciach dam konkretny priklad: ak som sa na vystave pytal predajcu ze si chcem kupit medomet, a za aku cenu by mi ho ponukol? Odpoved bola nie ze predajca zarobi a ma isty kseft, ale ze tu cenu musi navysit, lebo su to prave dotacie. Po tejto skusenosti som sa na vystavach uz ani nepytal na ceny nakolko sa mi to potvrdilo u dvoch predajcov. Dufam ze v cechach je to inak.

Cize dotacie nam zvysuju ceny a aj nas pristup k dotaciam nam zvysuje ceny.
Referenční URL's