Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
je třeba číst to a !
A já v tom nevidím rozdíl. Naopak vidím rozdíl mezi Neziskový a Podnikající s rozumem za účelem zisku a hledám souvislost se slovy Národní dotace pro Neziskové Organizace.
(10.03.2016 13:52)Kořínek Petr napsal(a): [ -> ]Měl bych takový dotaz. Kvůli pochybách o vědomostech některých učitelů včelařství a přednášejících odborníků se ptám jak je možné získat tyto tituly?
Platí že učitele včelařství může dělat každý kdo dokončil výhradně jen Sou Nasavrky? Nebo může mít i vyšší vzdělání jak "učňák"?
Co se týče přednášejících odborníků: Kdo je jmenuje a za jakých podmínek?

Děkuji za info

Na přednášky se uplatnuje dotace, mě toto téma též zajímalo a na můj dotaz na SIZF bylo takto zodpovězeno každý včelařský spolek s tříletou historií může určit své přednášející odborníky na které se dají uplatňovat dotace.
SIFZ zatím nemá v plánu vytvořit vlastní seznam přednášejících Smile
Tak to má být. V prvé řadě je to zodpovědnost pořadatele koho si pozve. Pak je zde odpovědnost spolku koho dá na ten seznam. Ale tady je to už podle mě menší zodpovědnost, protože je to svým způsobem omezení nabídky.
Dobrý organizátor si dneska může sehnat dost referencí podle toho co zrovna potřebuje.

Pokud je někdo dobrý přednášející , tak by o něm nějaké reference a stopy měly být.



Vynechám to, že dotované přednášky může pořádat skoro každý někde v koutku hospody pro deset lidí (když se sejdou na pivko a je mezi nimi někdo kdo je na seznamu) a někdo v sále pro xx lidí a dotace je stejná.

Tam bych nastavil povinnost to nahlásit někam na SZIF v předstihu a publikovat a pokud za dotace tak přednáška pro všechny včelaře. Třeba i se vstupným, nebo jiným poplatkem, ale předem aby mohla být kontrola.
Jen bych dodal, že seznam učitelů včelařství a přednášejících odborníků nominovaných ČSV se dá stáhnout zde:
http://www.vcelarstvi.cz/seznamy-ucitelu...niku..html
Seznam lektorů a vedoucích kroužků PSNV je zde:
http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...Itemid=114
Prosim máte nekdo OSOBNÍ zkušenost, zda se uznává klasická kupni smlouva od fyz.osoby? Jde o zarizeni na získávání vosku a ten clovek to vyrabi na koleni, ale v daleko lepší kvalite nez kdejaký zámečník. Jen nema firmu. Volal jsem na csv a tam mi paní rekla,ze to ne lze. Podruhé jsem se ptal na neco jineho, a pritom jsem se znovu zeptal na kupni smlouvu a pry ze jo. Ale když jsem ji to pripomnel, tak teda vlastne asi nejde....Tak ted nevim....daval jste nekdo jako podklad kupni smlouvu?
Zařízení si nesmíš vyrobit sám, jinak by s tím neměl být problém. Vše je o tom popsáno v pravidlech dotací.

Pouze s tím budeš mít více starostí - jestli to říkám správně, zařízení se musí podrobně nafotit, na faktuře/kupní smlouvě musí být podrobně vše vypsáno a upřesněno, "zařízení na získávání vosku" kupříkladu nestačí.
to vis nebo si myslis?
s tim presnym popisem a fotkama problem neni......ale potreboval bych nekoho,kdo uz toto absolvoval..
Omlouvám se, slovo "osobně" jsem si přečetl až potom. Četl jsem to v informacích ohledně dotací, avšak raději se ještě ujisti.
Karle, zavolej na SZIF, pracuje tam paní Myšáková, ta mi vždy uměla velmi dobře poradit a vše vysvětlit.

Myšáková Jana Ing.
referent Oddělení dotací včelařských opatření, cukru a propagace
Oddělení dotací včelařských opatření, cukru a propagace Tel.: +420 222 871 524
E-mail: Jana.Mysakova(§)szif.cz
Karle já bych do toho nešel kolem dotací panuje hysterie, budeš mít hromadu problémů s nejistím výsledkem.Smile
Osobně si myslím že to jde. Kupní smlouva je přeci právoplatný doklad stejně jako faktura. I v podnikání pokud máš kupní smlouvu, tak postačuje pro zařazení do účetnictví.
A čo dane na strane predávajúceho (keď už bude existovať oficiálny doklad o predaji), ktorý nemá žiadnu živnosť, firmu ani oprávnenie vyrábať a hlavne predávať?
Hlavně si spočítej zda se ti to vyplatí na doklady. Pokud ti někdo udělá doklad a je plátce DPH, tak odvedete 21%. Dotace je až 50%, ale spíše cca 35%, tak je otázka zda má cenu něco vyřizovat. Lepší je najít neplátce atd. Nebo jít rovnou celé BUSEM a nebudeš ničím omezen.
PN.
On snad není plátce, dá to do par. 10 pokud překročí příjmy 30 000. ALe jinak pravda, pokud to jde je lepší si dotaci domluvit bez dokladu a DPH přímo - menší ale jistěšjí.
on žádný plátce dph ani ničeho není...je to normální člověk v důchodu, co to vyrábí pro zábavu a ve velice výtečné kvalitě...pokud bych chtěl dělat nějakou levou, tak si seženu doklad ze zámečnictví a na mnohem větší částku, ale to je mi proti srsti...chci to normálně koupit a normálně zažádat o dotaci.....jen ani paní na svazu mi není PŘESNĚ schopna říci, zda to lze, či ne. Proto jsem se ptal, zda s tím máte někdo OSOBNÍ zkušenost...ale každopádně všem zatím děkuji....
Karle, omlouvám se za tu prvoplánovost, ale že se na ty dotace nevykašleš ... Soousedovi dáš regulérně vydělat za dobrou práci, sám si na jeho odměnu vyděláš a taky a budeš mít pocit, že vše je tak, jak být má.
Za tu dobu, kterou strávíš (a zaplatíš) tím zjišťováním, by sis na to snad i vydělal ... Big Grin
Jiří
Jiří, hloupej kdo dává, hloupější kdo nebere.....
v podstatě máš pravdu, ale zde se již dostáváme k jiné otázce....já se ptal na to, zda již někdo měl tu zkušenost, že dával jako podklad kupní smlouvu s člověkem, co nemá žádnou firmu....
jinak nepřu se, že dotace jsou v podstatě zlo
...pokud bych chtěl dělat nějakou levou, tak si seženu doklad ze zámečnictví a na mnohem větší částku, ale to je mi proti srsti...

Myslim si, ze uz to davno neni tak jednoduche...
Honza
Referenční URL's