Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Skoro si říkám jestli se to vyplatí za to papírování a kontroly, atd... Čím dál víc jsem rozhodnutý jet jen za svoje, jak budu vylepšovat vybavení.
Už moc ne....termokomora +- 27tis a nádoba 6tis limit 10tis a 5tis a koeficient tedy na účet +- 6,5 tis což je cca 20%
Ceny zařízení díky dotacím vyšší .Tedy jsem za okamžité zrušení všech dotací....
přesně jak říkáš.....vyplatilo se to letos těm co kupují levné věci do toho limitu, pokud sis koupil něco kvalitního třeba od Kováře, tak si byl rád za 20% z celkové ceny, přitom ty ceny kvůli dotacím vylítly uplně jiným procentem.......mě o ty prachy nejde, včely si vydělaj několikanásobně víc, takže by to člvověk vůbec nemusel tohle řešit, spíš mi jde o ten princip, proč to takhle debilně předělali.....timhle spíš podporujou polskou výrobu levných medometů a včelaře s pár včelstvama, kterému stačí malinkej medomet a dostane ho skoro zadarmo.....co je spíš ale na celé té dotaci frustrující, že celá technická pomoc spolkla 35 mil a dotace na léčiva 25 mil......Dol krásně prosperuje
Asi jsem to špatně pochopil. Myslel jsem, že když si koupím el. Medomed, dostanu max. dotací 30000. Takže kdybych si letos koupil medomet za 60 tisíc, tak bych letos těch 30 tisíc skoro dostal celých. Nebo se pletu? Jestli ne tak proč bych měl dostat 20 procent z celkové ceny. To by musel stát medomed 150 tisíc abych z něho dostal 20 procent.
co je na tom složitého?
limit x koeficient
Az teď jsem si to pořádně přečetl. Myslel jsem, že byla letos vypustena věta 50 procent vynaložených nákladů. Takže je to stejné jako jiné roky, jen je to omezeno navíc max. částkou , kterou je možné získat za určité věci.
Co nechápeš?
Všichni na hoře již mají nakoupeno - čtyrkolky,medomety ...........
A teď normální včelař se musí strouhnout ,aby Dol / v soukromém vlastnictví / mohl vydělávat na ....... F.V.
(17.10.2017 18:32)M+M napsal(a): [ -> ]co je na tom složitého?
limit x koeficient

Podle mě ne limit x koeficient, ale například koupím medomet za 35 tisíc. 50 procent z celkové ceny, krát 0.4359. Na dotací dostanu 7628 Kč. Limit je max. Částka kterou můžu dostat za určité zařízení. Takže letos je to ještě míň než loni. Loni cca 33 procent, letos cca 22 procent.
nejsem si úplně jistý ,ale vycházím z toho co mi přišlo na účet a to odpovídá +- .zítra se podívám na přesná čísla kolik jsem posílal,jestli to někdo neobjasní dříve Smile
Neni na tom nic sloziteho u elektrickeho medometu dostanes koeficient x 30 000 v pripade ze stal 30 000 nebo vice. Rozhodne to neni tak ze kdyz koupis medomet za milion ze bys dostal koexicient x milion Smile
Tak a tedka si jeste prectete podminky pro udelovani dotaci a zjistite, ze jste mohli mit pokryto ne 50%, ale 100%. 50% bylo minuly rok. 100% tento rok. Koeficient je pro tento rok 0.43. Takze je to skutecne bud limit, nebo cena zbozi, pokud nedosahuje limitu x 0.43.. to je castka, kterou dostanete za jednu polozku. Zezhora jste omezeni 100 000 max, zespoda 20 000 minimum.
Docela mi ten výpočet zamotal hlavu. Každopádně teď už vím na čem jsem, pokud si chci koupit medomet za 20000,- a vezmu tuhle dotaci tzn. x 0,43, vrátí se mi 8600,-. Pokud vezmu dotaci JMK, tak ta je 0,5 (50%), tak dostanu zpět 10000,-. A to mám ještě jistý, že to bude 50%, takže takhle nízkej koeficient krácení se už nevyplatí. A ještě trnout kolik bude koeficient. Jistota 50%. Jinak je to loterie.
Hoši vy v tom máte pěknej hokej. Takže ještě jednou. Na elektrický medomet je sazba 30 000,- to je max co můžete dostat. Ale ta sazba byla krácena na 0,4359 což zneamená, že za medomet dostaneš 13 077,- a ted záleží kolik ten tvůj stál. Pokud si ho pořídil jen za 20 tisíc, tak se ti vrátí 13 a jsi vysmátej, pokud si ho koupil za 80, tak si nasranej Smile doufám, že už to chápete.
Když tak čtu ty vaše příspěvky, tak se vůbec nedivím, jaký je ve všem bordel. To si to fakt neumíte pořádně přečíst a pak spočítat ?
Často si říkám, že je daleko jednodušší se domluvit se strojem, než s lidma. Cool
Jako jednoduchý algoritmus se to dá napsat následovně:

if (Pořizovací_cena < Limit) {
Uznaný_náklad = Pořizovací_cena; // Nákupní cena byla nižší než limit pro danou kategorii
}
else {
Uznaný_náklad = Limit; // Nákupní cena přesáhla limit, pro kalkulaci se použije limit
}

Výplata = Uznaný_náklad * Koeficient;
(18.10.2017 9:43)Louky napsal(a): [ -> ]Hoši vy v tom máte pěknej hokej. Takže ještě jednou. Na elektrický medomet je sazba 30 000,- to je max co můžete dostat. Ale ta sazba byla krácena na 0,4359 což zneamená, že za medomet dostaneš 13 077,- a ted záleží kolik ten tvůj stál. Pokud si ho pořídil jen za 20 tisíc, tak se ti vrátí 13 a jsi vysmátej, pokud si ho koupil za 80, tak si nasranej Smile doufám, že už to chápete.

Pokud koupíš za 20 000Kč. Dostaneš 8718 Kč.

Koeficient se počítá z hodnoty medometu, ale min.20 000kč a max 30 000Kč.

Když koupíš medomet za 27000kc tak dostaneš 11769kč. (27000 x 0.4359)
Máš pravdu, jen s tim, že minimum pro medomet není 20 tisic. Můžeš mít k tomu ještě další věci a dohromady ti to dá těch 20. Ale tak jako tak, ty co měli medomet do 30 berou 43% a ty co za 60, tak berou 20%........což mi přijde docela smutný, když se podporuje nákup levnějších nekvalitnějších věcí, ale to je jen můj názor
Přikládám pěkné video od zemědělců z Itálie. Zde je vidět celá nesmyslnost a závislost na přerozdělování evropských dotací. Zemědělec se prodluží ve vidině čerpání dotací, EU pak změní podmínky pro čerpání kdy vyplácí peníze za to že zemědělec hospodaří jako zemědělec, ale následně pak musí pod další dotací veškerou úrodu zničit. Tak aby v jiných částech EU mohli jiní profitovat:


Trošku mi to připomíná situaci kdy stejný medomet v ČR je o 10 tisíc dražší než jeho dvojče v Polsku. Opět díky dotacím, které v Polsku na medomety nemají.
V Polsku jsou obdobné EU dotace jako u nás
http://phbarc.pl/dotacje-unijne/
Koho to vlastně překvapuje:
NKÚ: Dotace na lesy byly nehospodárné, vznikly posedy za 300.000
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zprav...za-300-000
Referenční URL's