Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
neposílají, jedině pokud by přišli na nějakou nesrovnalost tak tě vyzvou k opravě, není to ale jejich povinnost.
Tam kde ti poslali fakturu ti určitě poskytnou fotky. F.V
Dobrý den,
mám prosím ještě jeden dotaz. Chtěl bych věc trochu osvětlit. nechal jsem si od velice šikovného zámečníka vyrobit el. zvratný medomet s automatickou regulací, kterou mi osadil od firmy Apitec. Samozřejmě mi na medomet vystaví fakturu, ale není plátce DPH. Nemáte prosím někdo s tímto zkušenost, jak se to uvádí na dotaci? Na tom výpisu, se uvádí cena s DPH i bez DPH. Moc děkuji za radu.
Michale, zavolej si přímo tomu, kdo ti tu dotaci podepisoval z krajského úřadu. Já jsem měl taky nejasnosti, volal jsem tomu p. ing. z Pa krajského úřadu asi 3 x, vždy příjemný, ochotný a věřím tomu, že ta tvoje "příslušná osoba " ti to určitě taky vysvětlí.
Uvedení částky s DPH a bez DPH má smysl tam, kde žádá o dotaci plátce DPH. Tam se na dotaci uznáváí částka bez DPH, protože DPH vrací stát.
Ty pokud jsi fyzická osoba, neplátce DPH tak u tebe platí jedna cena a to včetně DPH a na dotaci se ti započítává celá. Tedy to zda je či není prodejce plátcem na to nemá vliv. Navíc pokud prodejce není plátce DPH tak ani DPH nepřipočítává.
Pokud výrobce není plátce DPH jak může účtovat a prodávat s DPH?
Samozřejmě že pokud není plátce tak účtuje bez DPH.Píši to na konci předchozího příspěvku.
Děkuji za osvětlení MartinP Smile
(30.05.2016 6:57)Kohout napsal(a): [ -> ]Pokud výrobce není plátce DPH jak může účtovat a prodávat s DPH?

Světe div se, už jsem jednoho takového zažil. Účtoval dle své sazby, pak si připočítal DPH, ale narazil, když obchodoval s plátcem. Přišli na něj a už sedí. Teda říká se, že toho měl víc.



Bylo to mimo obor včelaření
Hezký den,
jen abyste věděli, co se děje. V ponděli mi volal pán se SZIF, že jsem vloni čerpal EU dotaci na medomet a nerezové nádoby na med a že ke mně ve středu přijedou na kontrolu a chtějí ty věci vidět. Tak jsem mu vysvětlil, že mám v zaměstnání, kam na celý týden dojíždím, neodložitelné úkoly a že další týden mám dovolenou, tak se můžeme domluvit na jiný termín. Domluva s ním byla, tak přijede příští týden ve středu a veze s sebou ještě zástupce ČSV. Že chtějí vidět faktury, koupené věci, že na ně dají nějaké plomby a ty na tom musejí být pět let. Kdybych prý plombu nějak nešťastnou náhodou odstranil musím se jim ozvat a oni ji zase obnoví. Že mám počítat asi s půlhodinou... Mám vše v pořádku, takže žádný problém, ale překvapilo mě, že jsem zrovna ten vyvolený.... Po kontrole podám zprávu o průběhu.
Docela mě udivuje, že na nakoupených věcech nemá být nálepka "pořízeno s dotací EU" a na medárně bilboard s tímtéž už dávno a automaticky. Plus logo zprostředkovatele dotace.

Hlavně by se to dobře vyjímalo u zapřísáhlých včelařských odpůrců EU. Cool

Přemýšlel jsme zda letos žádat o dotaci asi za 30 000. Dobře jsem udělal a nežádal.
A další (vany na vosk a odvíčkování) pořídil rovnou bez dotace ze samovýrobny.
Že musím mít 5 let schovaný medomet vím, ale že faktury k němu jsem netušil.
Na základě čeho ti tam chtějí dát3 plomby? To bylo v podmínkách dotačního titulu?!?
Pokud vím, tak originály faktur a doklad že byly zaplaceny se posílají na SZIF, tedy můžeš jim předložit jen kopie, originály by si měli vzít oni sami ze svého archivu.
Zdravím a musím konstatovat,že jdou -li kontrolovat tak na základě faktury a rozhodnutí o poskytnutí dotace .Včelař nemá povinnost vést účetnictví a právě na základě faktury byla dotace přiznána,tedy kontrolující by měl ukázat co chce kontrolovat a proč?????
Plomby v podmínkách dotace nejsou a zástupce administrátora dotace nemá žádná práva pouze poskytovatel.Tedy proč přítomnost někoho dalšího z ČSV?
Kontroly plně podporuji -jen jsem udiven tím plombováním ,které není nikde ukotvené a tedy nelze akceptovat takovýto požadavek byť je možná smysluplnný.
(21.06.2016 16:36)KaJi napsal(a): [ -> ]Docela mě udivuje, že na nakoupených věcech nemá být nálepka "pořízeno s dotací EU" a na medárně bilboard s tímtéž už dávno a automaticky. Plus logo zprostředkovatele dotace.

Hlavně by se to dobře vyjímalo u zapřísáhlých včelařských odpůrců EU. Cool

Přemýšlel jsme zda letos žádat o dotaci asi za 30 000. Dobře jsem udělal a nežádal.
A další (vany na vosk a odvíčkování) pořídil rovnou bez dotace ze samovýrobny.

VŠšechny investice podpořené dotací EU, by doopravdy měly mít ceduli a menší předměty nálepku. Všechno by mělo mít odpovídající rozměry a dostatečně viditelné.

Jinak by mě taky zajímal ten člen ČSV, ten s tím přece nemá co dělat!
Velice se pletete v tom, že zástupce CSV tam nemá co dělat.
Žadatel o dotaci dle 197 žádá přes CSV, který je u MZE veden jako žadatel o tuto dotaci. Pokud SZIF zjistí u koncového žadatele porušení podmínek, tak dotaci MZE vrací CSV a ten následně tuto částku vymáhá po koncovém žadateli.
Takže jak vidíte, mnoho o tom nevíte.Doporučil bych si o tom zjistit více, než budete vynášet soudy o tom, že zastupce CSV tam nemá co dělat.
A ty plomby?
Podle mne pojistka proti tomu, aby si třeba daným předmětem pořízeným na dotaci neprokazoval ještě někdo jiný, nebo aby za čas nemohl za něj vydávat jiný. Ne všechny věci mají seriová čísla.
To je sice hezké, ale nepamatuji si, že by v dotacnim titulu byla řeč o identifikaci, ať už nálepkami či plombami. Take kontrola faktur je kravina, jelikož leží u správce dotace. Kopie faktury nemá zadnou hodnotu, pokud to neni kopie vydaná dodavatelem. Upřímně dat nálepku ci plombu např. na konve je nehygienické. Ta věc již nepůjde řádně ocistit.
Referenční URL's