Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(09.09.2014 11:47)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]To jako myslíš,že by se v té záplavě vyžírků,co se přiživují na nejrůznějších dotacích,dalších čtrnáct kousků ztratilo? Děkuji nechci. Doufám,že se ti vrátí ty erotické sny,jejich realizace nadělá mnohem méně škody.

já to spíš myslel pozitivně,že bude čestný,byl to sen a ne erotickýBig Grin
(09.09.2014 15:13)vlcek napsal(a): [ -> ]Váš erotický sen se pomalu naplňuje,aspoň z části.
To co jsem slyšel v Praze - padl tam návrh ohledně technické pomoci - Dávat dotace podle včelstev.
Dokonce tam aj,dávat AŽ od určitého počtu včelstev. F.V.

To jsem slyšel jak žblebt už na MZe. Píši jako žblebt, protže to bylo naprosto nepřipravené.
Protože předtím byla delegace PSNV napadena ČSV že svým názorem že by si měl každý včelaž zařídit sám registraci a dotaci přímo, že chce okrást malé včelaže kteří si ji nebudou schopni zařídit.
Na návrh ČSV,DOL, CECH (?) že by byl limit 3000 na včelstvo se úředník dotázal - a tedy jen pro ty co mají 7 a víc včelstev - viz limit 20 000. A odpověď byla pkrčení rameny a šlo se od toho. Smile

Je to do samého počátku udělané jako tunel pro ty co se vyznají, členy UV a další funkcionáře co spolu mluví atd. Kolik včelažů vědělo o fintě udělat si odhad a prodali si v rodině provoz za velmi pěkní částky a z nich pak měli 50% na účtě.

Informaci mám přímo z jednoho semináře "Novinky v dotacích", přednášeno jako že už to nebude možné - Tak mn nekamenujte a nechtějte jména a důkazy Smile
A nebo by to šlo také tak, že by se částka určená na dotace (technická pomoc atd.) rozpustila do dotace D1. Peníze by se dostali včelařům a ať si s nimi dělá každý co chce. A možná, že by se včelaři časem dočkali toho, že by se zlevnilo vybavení, které je stejně díky pokřivení dotacemi nechutně předražené Huh.
Ono p.Šumera je to k zvážení,to souhlasím.
Narazíte ,ale na jeden problém.Teď mluvím jak jsem se stím popral já.
Rozhodovali jsme se o koupi medometu.
V té době 12 včelstev.Čtyř rámek,šesti rámek, dvanásti rámek?Ruční nebo elektrický?
Víte co rozhodlo?Další otázka,Na kolik včelstev?A to je vlastně ono co rozhoduje.Předpoklad čtyřicet včelstev.
Ale to nevidíte na tom papíře co podáváte.
A teď by jste mi dali na výběr máš 12 včelstev stačí ti tří rámek.Máš 20 včelstev tak si můžeš koupit čtyř rámek.Atd.
To chcete říct,že mám při každém zvednutí včelstev kupovat druhý medomet atd.
Kupuji tak abych to měl aspoň na 20 - 30 let.To je k tomu medometu.
Tudy cesta nevede.Ale třeba - návštěva u jednoho farmáře - prohlídka co si postavil za dotace,nakonec
prohlídka inventáře který pořídil za dotace.Traktor s nasazeným pluhem - odpověď -protahuji cesty v obci,
aspoň si vydělám.Dál co tam stojí v rohu ,co to je?Ještě zabaleno.Ale to je pastovač na med,to jsem nevěďel
co mám koupit - ještě jsem ho ani nepoužil třetí rok.
Ono to není černý nebo bílí.Jenom to chce pravidla,rovné a pro všechny stejné.Já jsem včelař /aspoň si to myslím/,vy jste včelař a oni jsou též včelaři.Tak jaképak rozdíly.Velkovčelaři mají možnost čerpat dotaci
z jiných fondů.Ale ten,jak se říká malovčelař ten má jenom jednu šanci. F.V.



Pro Sarr:Nesčítejte hrušky s jabkama.
Tam je totiž rozdíl, kdo ty dotace dává Technická pomoc EU
Dotace 1D - ministerstvo zemědělství ČR. F.V.
(09.09.2014 18:38)Sarr napsal(a): [ -> ]A nebo by to šlo také tak, že by se částka určená na dotace (technická pomoc atd.) rozpustila do dotace D1. Peníze by se dostali včelařům a ať si s nimi dělá každý co chce. A možná, že by se včelaři časem dočkali toho, že by se zlevnilo vybavení, které je stejně díky pokřivení dotacemi nechutně předražené Huh.

To je právě to proč se peníze rozlišují na investiční a na ty na prožrání.
Kam patří 1D a kam technická pomoc - nákup HW je podle mě jasné.

Že by ceny šly dolů pochybuji, pokud by bylo někde laciněji i při nižší životní úrovni a platech, určitě by se ty medomety atd dovezly. Ceny nerezu jsou světové, svářečky a plyn a vybavení si každý musí koupit za světové ceny a mzdy jsou v tom medometu poměrně minimální záležitostí. Jinak by se sem už valily laciné medomety z dotacemi nedotčené Ukrajiny. A to mají/měli svoji ocel.

Jediné co by to mohlo zlevnit je skutečně seriová výroba ale to by musela nastat jo velká krize aby se toho pustil někdo kdo je patřičně vybaven a má vybavení a kapitál
C5tace:
""dovedete si představit tu pohodu,že každý kraj bude mít placeného chlapíka přes dotace a ten k tobě příjde a řekne hele vole jak koukám potřebuješ nakoupit nový ouly medomet dokážu ti sehnat dotaci v takové výši a já to zařídím,peníze přijdou k tomuto datumu.
CRRRRRRRRRRRRR zazvonil budík jdu do práce,ksakru už se mi nezdají""
_____________________________________________________

Ono to tak funguje v jiných oblastech, kde jsou poskytovány dotace. Ale celý znění je "
Hele, nepotřebuješ medomet (cokoli jinýho)? Když koupíš tam kde Ti řeknu, a dostanu X% z ceny, tak Ti to zařídím. A neboj, ta suma pro mě - o to navyšime rozpočet." Takových vykuků je. A mají se dobře :*(

Mě osobně mrzí, že dotace na kočovná zařízení jsou až od 20-ti včelstvech. Technická pomoc takto omezená není a jak už někdo psal - můžu si koupit medomet za 100k i pro jedno včelstvo.
(18.10.2014 6:20)Jose68 napsal(a): [ -> ]""... dovedete si představit ... k tobě příjde a řekne hele vole jak koukám potřebuješ ...""

Co bych nedoved. Tudle jsem stloukal úly, šel kolem chlap, chvíli na mě kouká a pak říká že kraj bude vypisovat dotace. A že je ze z krajského zastupitelstva a že mi pohlídá termíny a pomůže to sepsat a že už takhle pomohl dvěma včelařům k dvaceti tisícům korun.
Už je to tři čtvrtě roku, furt nic nevypisujou, ale tak jednou měsíčně se u mě stavuje na pokec že to prej hlídá a dá mi vědět. Doteď mě vůbec nenapadá co si koupit, tak jsem jeho pomoc odmítl. Ani hlas do senátu jsem mu nakonec nedal.
Včera mi přišel dopis z ČSV. Jako nováček jsem žádal o dotace na nové úly. Dotace měla být na 4 úly po 1000Kč. Výsledek je: 4000,-Kč x (koeficiend) 0,6955 = 2782,00 Kč. Smile
A dobrý, ne? 2782,- mít a nemít je 5564,- rozdíl.
Tak asi se letos pořádně projevilo navýšení nekrácených dotací (matky a další,) proto po loňském koeficientu 0,9593 je ten letošní jen 0,6955.
na matky je taky krácená dotace místo 300 nějakejch 208 nebo kolik...
To jako všichni producenti matek přišli zhruba o 1/3 na matku? S tím asi nepočítali.
no pravděpodobně jo ... o nic nepřišli , jen jsou tak kde byli... až budu s dědou hovořit podrobněji tak zjistím detaily
tak na letošek je na tzv. Eurodotace vypsaná částka 64 677 576 Kč.

Níže je pdf ze stránek SZIFu


[attachment=3103]
Mám takový dojem,že to letos sotva bude stačit na léčivo.Však jsi viděl jak spotřeba stoupá.
Moc toho na druhé nezbyde. F.V.
má dotaz ohledně dotací: pořízení váhy - musí být jen jedna nebo zkoušel někdo zažádat třeba o dvě? A míchadlo k pastování medu - může být klasické na míchání lepidla ? Děkuji.
Váhy ( i jiné zařízení) může být ve více kusech. Třeba nádoby na med (kbelík) si taky nekoupím jeden. Musí být ale splněny veškeré podmínky dotačního programu (min. výše investic, faktura s uvedeným zbožím ...) Toho míchadla bych se obával. I když budeš mít fakturu, že je to na med, případná kontrola by se na to mohla dívat jinak.
Když si na to nechá vyrobit nerez vrtuli, a při kontrole nebude od malty. Smile
Děkuji za odpovědi. Nedalo mi to a tak jsem to zjišťoval i na svazu a opravdu může být i více vah (zdůvodněno, že přeci včelaři můžou mít i více stanovišť). A k tomu míchadlu - musí být ve faktuře napsáno míchadlo na pastování medu. Samozřejmě si k tomu koupím hranol a budu používat jen na pastování. Je to asi stejné jako lis na vosk (klasický lis na ovoce), nerezové nádoby na med, které můžou být určeny také na něco jiného apod.
Dobry den preju. Rad bych pozadal o radu. Kde muzu najit, prosim, seznam veci na ktere letos muzu pozadat o dotacni prispevek ? Dekuji moc
Referenční URL's