Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
I já můžu potvrdit, že mi dneska přišla potvrzená dotace - přesně na 50% , za medomet Tongue a zároveň i peníze na účet.
Pokud bych si požádal o dotace, kdo mi zaručí, že to bude těch 50%? A pokud to bude třeba 20% lze to odmítnout?
Nikdo ti nezaručí výši dotace, není na ni právní nárok. Proč odmítat dotaci, když je vše papírově vyřízeno?
Na dotace je určena jistá částka peněz, a podle toho, kolik se jim sejde požadavků, tak se to pak rozpočítá mezi všechny. Takže 50% je maximum na opatření technická pomoc, ale když bude hodně požadavků, dotace se krátí. Tuším, že nejméně bylo 38% (kdyžtak mě opravte) .
Ano pokud si koupím medomet za 40 000,- 50% já dám 20 000 a EU dá 20 000. Pokud to dojde do fáze 38% já dám 24 800 tak EU dá 15 200. Bohužel se mí líbí ta první varianta.. Pokud i tak se Vám nebude líbit moje odpověd. Tak tedy dobrá.. Tak znovu lze potom tyto dotace odmítnout bez udání smysluplného důvod jenž by se týkalo mé malichernosti?
Spede: Mám dojem, že netušíš jak dotace funguje.
Tak ve zkratce: zažádáš o dotaci, koupíš medomet, odešleš doklady o koupí a čekáš kolik procent dotace přijde.
A opravdu i po tom všem odmítneš 38% a ...
(01.11.2011 11:43)Spede napsal(a): [ -> ]Tak znovu lze potom tyto dotace odmítnout bez udání smysluplného důvod jenž by se týkalo mé malichernosti?

určitě ano..pokud je nebudeš chtít ,můžeš mě je přeposlat na účet :-)
Právě, o dotace se žádá až po pořízení zařízení. I když by byla nižší, nevidím důvod ji odmítat. Ty musíš nejdřív zařízení koupit - zaplatit plnou cenu, a fond ti pak v listopadu pošle dotaci podle vypočtených %.
Neexistuje žádná dotace, která se vyplácí předem. Vždy je potřeba nejdříve investovat a poté až žádat.
Tak to je škoda s danou dotací Sad Pokud by člověk věděl, že dostane 50% tak si koupí mnohem dražší věc než počítat s 38% Sad
(02.11.2011 7:02)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Neexistuje žádná dotace, která se vyplácí předem. Vždy je potřeba nejdříve investovat a poté až žádat.

To platí žel jen pro včelařské dotace. Jinak by se nestavěly rozhledny uprostřed kopce, budovy, které si nevydělají ani na provoz atd. ... už aby to zrušili.
Budiž, možná existuje nějaká na vládní úrovni atp. Osobně jsem zařizoval dotace na revitalizaci paneláku ( program panel ), zateplení RD ( zelená úsporám ) a solární systém na ohřev TUV. Všechny požadovaly 100% krytí ze strany investora a až následně byly přiznány dotace, takže to není jen včelařská výsada.
On to inak je nastavené pre obce a organizácie, ako pre firmy a jednotlivcov. Obec na dotácie od EU musí predložiť komplexný projekt vyhotovený externou firmou. Aj u jednotlivca je možné dostať niektoré dotácie vopred, ale opäť musí byť vyhotovený projekt externou firmou, vyjadrením konzultanta a ešte potom zástupca EU preveruje "možnosť realizácie. Po obdržaní dotácie to "obnáša to minimálne raz ročne ohlásenú "návštevu" a aj pár neohlásených. Jednen kolega prehlásil: "Nikdy viac, radšej si to kúpim na úver."

Samozrejme vyhotovenie projektu niečo stojí, vybehanie potvrdení, dochádzanie na dokladovanie taktiež.
(02.11.2011 11:14)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Budiž, možná existuje nějaká na vládní úrovni atp. Osobně jsem zařizoval dotace na revitalizaci paneláku ( program panel ), zateplení RD ( zelená úsporám ) a solární systém na ohřev TUV. Všechny požadovaly 100% krytí ze strany investora a až následně byly přiznány dotace, takže to není jen včelařská výsada.

no, pokud vím tak dotace se předem nedostávají. my když vyprojektujeme nějakou stavbu, třeba kanalizaci, tak obec zažádá o dotace. ty bud jsou nebo nejsou přiděleny. pokud ano, nikdy ne 100%. vždy tam je nějaká spoluúčast investora. proběhne výběrové řízením, kde dodavatel stavby musí prokázat, že má na účtě dostatek finančních prostředků, aby mohl stavbu rozjet a min 3 měsíce stavět. po té době většinou dochází k proplácení faktur. stavbu platí investor, který potom žádá peníze na fondu který mu přiznal dotaci. takže nikdy to není tak že dostanete peníze a pak začnete stavět. je to obráceně. dotace sice dostanete přiznaný, ale nejdřív musíte začít stavět za svoje a pak až požadovat peníze po fondu. R
Je možno žádat i další rok dotace z EU - tech. pomoc nebo je to omezeno jako u krajských?
Tyto dotace v současné podobě by měly být do roku 2013.
Mohu požádat o dotace v roce 2013 pokud jsem v organizaci od roku 2010? Vím, že tam je 3 roky být v organizaci, ale jestli to je 3 roky a potom 4 rok žádat nebo žádat, už v třetím roce
3 roky v organizaci ? Máš na mysli ČSV ? Pokud vím, tak dotace z EU (ale i 1D) jsou pro VŠECHNY včelaře bez ohledu na členství, tedy i pro včelaře neorganizované. ČSV je pouze zprostředkovatel dotace.
Dobrý den.
Mám dotaz,Chtel bych pozadat o dotaci na 4nové nástavkové uly/39x24/,Včelařím rok a pul ve starych nevyhovujících ulech po dedovi,v organizaci jsem registrovany od roku 2010,ale registracni číslo chovatele jsem obdrzel teprv pred mesícem a pul.Je mozne zatechto podmínek dotaci ziskat?A jestli ano tak kde a jakym zpusobem.Předem dík za odpoved.
P.S:Peníze na nove uly mam,ale nejaka kacka od statu by se sikla,preci jen muj plat ani náhodou neodponída celorepublikovému prumeruConfused
Mrkni sem (§ 4 technická pomoc, odst. 1, písm f)
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf/197_komplet_2011.pdf
Referenční URL's