Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Dotace EU
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(04.09.2013 20:25)hhonza napsal(a): [ -> ]... a pro příští rok už nebudou. Tedy lépe řečeno, nebude to co bylo do teď, to byl dotační program na období 2007-2013, od roku 2014 budou nové dotační programy a dosud nejsou známy a tudíž se ani neví, zda opět bude myšleno i na včelaře a jestli ano, tak v jaké podobě.

Bobr už to napsal výše (díky za to!), ale dovolím si to znovu vypíchnout, aby se tu nešířil dál tento omyl, že se neví a že nic není známo.
Nový dotační program platí od 1. 9. 2013 a je přístupný na výše uvedených adresách.
A je třeba důsledně odlišovat evropské dotace od dotací lokálních, krajských především ... Tohle téma se týká evropské dotace.
Jiří
Takže už se věci daly do pohybu a pilní včelaři zapracovali. Stručný přehled i s popisem jednání, která k této podobě novely vedla, navíc z pera jejich účastníka, je na webu Mgr. J. Danihlíka Díky autorovi za nikoli malou práci a vposledku i za upozornění.
Jiří
Ahoj ,nemáte náhodou někdo informace jaké jsou vyhlídky letošních výplat dotací ? kdy pop. kolik ?? díky
Dobrý den,

Prosím Vás, ví někdo, jakým termínem končí žádosti o dotace na medomet v mém případě?
No, jestli nejsi nějaký extra případ, tak ve stejném termínu, jako ostatním.
Určitě nejsem. Big Grin JJ tak to jsem taky prošvihl.
Nechci se opravdu nikoho dotknout. Ale vše mi připomíná soudobého genia slova...
který řekl následující:

Přizpůsobiví nebo nepřizpůsobiví ???

Mnohá města si trpce stěžují, že nedokážou vyjít se svými takzvaně nepřizpůsobivými občany. Ještě nikdy jsem však neslyšel, že by si takzvaně nepřizpůsobiví občané trpce stěžovali, že nedokážou vyjít se svými městy. Způsoby takzvaně nepřizpůsobivých jsou totiž měštěnínům nemálo proti srsti, kdežto způsoby měštěnínů jsou takzvaně nepřizpůsobivým zcela upřímně šumafuk.
A tak si jedni holt stěžují, kdežto druzí důvod ke stížnostem přirozeně neshledávají. A neshledávají ho ne proto, že by byli nepřizpůsobiví, nýbrž právě naopak, že se přizpůsobit hravě dokážou, a to čemukoli, nejlépe pak systému sociálních dávek.
Nazývat je nepřizpůsobivými je tedy naprostá mýlka. Jsou totiž stejně přizpůsobiví jako ti, kdo bystře postřehli, že se dá vesele žít třeba ze státních či evropských dotací, provizí za zprostředkování armádních zakázek nebo z úplatku od stavebních firem.
Nepřizpůsobiví jsou všichni ti ubožáci, co se výzvám doby přizpůsobit nedokázali, a nepřišli tudíž na nic lepšího než se způsobně živit prací. A jelikož schopnost přizpůsobit se je nepochybnou známkou inteligence, je očividné i to, kdo z nás je tu blbec.

Úspěšný den a vysoké IQ vám přeje
váš Ivo Šmoldas.

A i já musím přiznat, že jsem mnoho inteligence nepobral. Na ty dotace také jen koukám a neumím si o ně říci.
Admine promiň.
JK
Nevíte někdo, kdy se zasílají peníze za EU dotace? Nějak by se teď hodili Smile
přimo ze Szifu Smile

Dobrý den,
zatím SZIF provádí kontrolu požadavků a doložení, Rozhodnutí zatím není - předpoklad říjen/listopad. Takže musíte ještě počkat.
Rozhodnutí Vám půjde formou dopisu a přiznaná dotace na č. ú. uvedené v požadavku.
S pozdravem Rottová
Paní Rottová není ze SZIFu, ale účetní z ČSV. Já jen pro upřesnění.
Závěrečný rok byl úspěšně ukončen. Bylo přistoupeno ke krácení u některých opatření koeficientem 0,9593.
http://www.szif.cz/irj/portal/anonymous/...537446.xml
Ahoj ,tak dnes to dorazilo Szif poskytuje 50 % ,ale jelikož jsem měl přes 100 tis násobeno koeficientem 0,9593 takže mi uhradily i to nad 100000 ,-
to znamená že jsem pořídil odvíčkovací stůl ten největší , medomet na 6 rámků automat, dekrystalizační komoru ve velikosti pro jeden sud ,vyhřívané síto s přepážkami o dvou hrubostech a pastovač na 50 L za krásných 70 tisíckorun ..... věci jsem chtěl kupovat a dotace jsem zkusil ,takže vracet je rozhodně nebudu ,tak jak s některých příspěvků odpůrců dotací výše plyne ..
Nevíte, kdy začnou posílat peníze z EU dotací? Nebo mi předtím ještě pošlou nějaký dopis?
Dnes mi přišel od svazu dopis s vyrozuměním o výši přiznané dotace.Letos je plná 50%.Maximální spokojenost.
Já bych to upřesnil - dotace je krácena koeficientem 0,9593 (taky spokojenost) Smile
Asi ty dopisy odesílali hromadně. Mě taky včera přišel. Jsem ráda, že jsem to dobře vyplnila, protože jsem měla určité pochyby. Když letos u nás v kraji nebyly vyhlášeny pro začínající, využila jsem technickou pomoc EU na úly. I když je to kapka v moři, jsem ráda, něco se vrátí do rodinného rozpočtu.
Podle informací z loňska od úřednice s SZIFu, pokud by v žádosti byly chyby, kontaktovali by žadatele a snažili by se chyby odstranit. Nedošlo by to tak daleko, že by až v době rozesílání dopisů a vyplácení dotací poslali informaci, že žádost byla zamítnuta.
Tak to není pravda. Před 14 dny mě přišel dopis, že nesplnuji podmínky dotace.
Žádná nabídka nějaké možné opravy. Žádal jsem pouze o dotaci na 3 úly jako začínající včelař. Takové malé částky oni asi nedávají. Ti, co žádají desetítisíce, tak je
dostanou. Nebo, ti co to rozepíšou na celou rodinu. No hold, kdo v tom umí chodit,
ten se má vždy dobře. Delik.
No nevím, za sebe můžu říct, že mi to vyplňování dalo zabrat - tedy spíše to pochopení co mám kam napsat a co je čím myšleno. Asi jsem měla štěstí, ale také jsem žádala na úly pro začínající. I když jsem jich kupovala 5 úlů a za mnohem vyšší částku než ten 1000, Kč jak je v tom tiskopise uvedeno, žádosti vyhověli. Nejvyšší možná částka byla 4000, tu vykrátili tím koeficientem a tak je z toho 3837,kč. Jsem ráda, že to tak dopadlo. Ale také jsem slyšela, že když to někdo má špatně vyzvou ho k opravě, že právě proto se ty žádosti posílali tak brzy. Že to někomu nevyjde je smutné ,ale abych se přiznala, taky jsem s tou dotací raději nepočítala, protože jsem tak nějak smolařka. A ono to vyšlo.
Deliku, třeba zase něco vyhlásí třeba kraj a nějak se do těch nesmyslných kolonek vecpeš. Tobě i dalším držím palce. Wink
Referenční URL's