Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kolik jste letos vytočili medu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Točím med z medníkov a zatial 19kg a z plodiska sa nedá nakolko to tečie. Lucerka meduje nakolko + dalšie pole kvitne 90Ha a dobre že je žatva že nerobia senáže. Tongue
Merkuri koĺko maš priemer medu v kg na včelstvo tento rok. Keď točiš plodiska koĺko matiek stratíš a či chováš náhradne matky . Ja som zatial vytočil 48 kg na včelstvo.
Ja nemám straty na matkách a matku keď strasieš do úľa nič sa jej nestane to jak roj keď strasieš a môže biť aj strata keď sa vymetie mimo úľa, primačkne alebo ju zoberú do klbka. Náhradných matiek mám 9 v oplodniačikoch. Medu mám tento rok tak normálne. Vonku mám viac nakoľko sú tam lepšie podmienky a to je o 3,5km a nie sú tam žiadne včely okrem mojich.
To je koľko normálne.
(05.07.2017 14:46)KTM napsal(a): [ -> ].... na to je i Kocour "malej pan" ?

Nepodceńovat!
Merkuri je najväčší včelař v Nitranskom kraji a bude ještě väčší.Smile
(Kohout tvrdí, že to není možné)
V nitrianskom je najväčší včelár Jokay.
ing. Tíbor Jokay je zo Želiezoviec tam má aj prevádzku.
Želiezovce -Nitriansky kraj.
Rok 2017 uzavírám s výnosem 56kg/vč.
Ahoj malý dotaz tedy nejlépe někoho kdo je na Brdech – Řevnice -Osov
Jak jste na tom s medovicí? Já jsem byl trochu paf jsem přišel k úlům a nic úplně vymeteno úly prázdné suché krásně uklizené včely v podmetu občas přinesou pyl ale med nula nula prd?
Já mám dost mizerné stanoviště v lese (zima, vlhko, tma) ale ještě se mi nestalo že by nebylo nic.
to tam chodíš dvakrát do roka jen pro med nebo jak? že jsi to zjistil ted Smile
Mám o 35% medu méně než loni....ale i tak vcelku spokojenost.
Ja dotacim krasnou medovici barvy vyjeteho oleje,na celkove soucty je jeste brzo,ale tri nastavkova vcelstva 40 kg,ctyrnastavkova vcelstva 60 kg za rok.Zbytek co nedorostl pouzit na maso.Nejvetsi radost mi udelalo vcelstvo,ktere jsem odepsal-prezimovalo v sile 1,5 ramku v 3 nastavkovem ule 39x24 v prostrednim nastavku namackane na stene. .Nikde nic,jen jsem podhodil horni nastavek plny zasob pod zebracka,ze je pak vymetu...Nepadlo,dorostlo do 4 VN a plneho podmetu,postavilo 16 mezisten a 3 trubci ramky.Vcera jsem z nej vytocil 28 kg medu.Vcely jsou neskutecna stvoreni.
to:Louky
Ne jen nesedím jak pecka na netu, abych hned psal jak mě bodne včela.
stáčím med jednou na začátku prázdnin. Jarní rozvoj je hodně pomalý a první snušku nechávám pro včely. Tak si nech vtipné poznámky pro někoho kdo je na ně zvědavej. A drž se tématu.
dnes vytočeno a připraveno na gabon a krmení.... produkční letos 41kg na rodinu.... roj a oddělek taky spokojenost... dílo hezké a dost, medík jim nechám..... nemá cenu je stresovat
v týdnu dostanou po 3 kg a začne se pokrmovat.... děkuju holky, bylo to letos dobrý...
Dobrý den,
na neděli se ke mně nahlásila televize na rozhovor. Jedna z věcí na kterou se mě zeptají je, kolik bylo letos medu, za sebe mohu říci že -35% oproti loňsku. Bylo by zavádějící to paušalizovat, nemohli by jste mi napsat
jak to bylo u Vás. Chtěl bych si udělat obrázek a nepouštět do světa bludy, které se občas dočítáme a dozvídáme z médií. Abych mohl říci, že kolegové v jiných oblastech to mají tak a tak. Moc by mi pomohla stručnost:

+10% oproti loňsku
okres Nový jičín
Moravskoslezský kraj

Výnos 55kg/včelstvo mi nic neřekne, nevím kolik jste ho měli loni. Také nechci aby z toho udělalli, že všude je o třetinu medu méně. Držte mi palce, znáte to. Aby to nestříhali tak, že budu nakonec byl za idiota....Smile
Na stříhání se připravte, z 30 minutového rozhovoru zůstane minutka - dvě Big Grin
Náš pokladník říká: "Loni byl nejhorší rok za dobu co včelařím a letos je to ještě horší."
Na procenta je to o 10% míň než loni a o 80% méně než dlouhodobý průměr.

Nicméně co se ceny na našem trhu týče se ptej spíše kolegů na Ukraině, v Číně popřípadě v Jižní Americe.
Jihovýchodní Morava akát zmrzl jak kde z 50 až 100% lípa kvetla v suchu nedala skoro nic tak to zachránila řepka a pak ještě zamedovala slunečnice. Medovice letos žádná. Oproti loňsku výnosy nižší tak o 20 až 50% . Samozřejmě že jsou lokality kde bylo medu víc, ale vím i o takových kde nevytáčeli nic a byli rádi že nemusí krmit. Celkově teda moc medu nebylo, ale zaplať PB aspoň něco.
Luďku, v Havířově (Severní Morava) tak o 40% méně. Nejdřív udeřily mrazy a lípa, medovice téměř žádná. Taky se včelstva vzpamatovávala z loňkych veliký úhynů. Takže nebylo moc produktivních včelstev, aby něco donesli.
Referenční URL's