Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nejde o "schopnost" ovládat aplikaci,to zvládne dnes ledni medvěd,ale o to,jak se nám vkrádaji do života,aniž si člověk uvědomuje,jak tím o sobě poskytuje informace a ztrácí soukromí.Za pár let už bude mít člověk mozek jenom jako výplň dutiny lebeční,myslet a konat za něj budou aplikace.Uz dnes je spousta lidi ztracená,když sebou nemá chytry telefon..Čim jsme "chytřejší",tím víc jako celek hloupnem.
https://www.gazetkowo.pl/gazetki-promocy...080bfdd7f9
Limit 1O kg a dalsi nakup v hodnote 24 zl a to iba 14.8.

Billa 1,09 € je dnes dobra cena.
To je Aberte jasné, ať tam nejedeš jen pro cukr. Bys byl blázen, abys nenakoupil I další zboží. Nám se vozík vždy prohýbá pod tím nákupem. Jsme velká rodina.
Ta úspora je obrovská.
Tak v Kauflandu cukr za 19,90 (vlastníci Cart). A podle mě to půjde ještě dolů. Já koupím, až bude za 17,-. Smile
Pffff.....

Za dva roky bude cukr za 13....
Právě vyskočila na seznamu zpráva jak obrovsky vydělal cukrovar u nás. Ale světová cena cukru je jiná a mělo by se to brzo srovnat.
Včelaříku, za 17? Energie na výrobu sice nejsou tak drahé, jak se původně zdálo. Přesto je energie výrazně, výrazně dražší.
Co říkal chytrolín Kovanda v půlce července
Cukr na trzích
Jeden známej mi říkal, kolik je velkoobchodní nákupka na další období. Je lehce nad 20 Kč!
Kaufland možná prodává předloňské zásoby.
Kaufland a jine retezce hodej par palet na plac, coz pritahne lidi, ktery koupej hromadu jinejch veci, kde je marze takova, ze zaplati tu slevu na par paletach cukru.
Chci rict, ze sleva na cukru a i na cemkoliv jinym neni ani tolik odrazem relane nakuoni ceny a marze, ale marketingovym nastrojem, se kterym jednotlive retezce a obchody pracuji, jak potrebuji.
Teď jsi objevil AmerikuSmile
Neobjevil, ja jen, ze se tady diskutuje o cenach cukru v akci jako kdyby to mely byt nejake normalni ceny neakcni. Jen tolik jsem tim chtel rict.
(31.08.2023 9:16)Včelařík napsal(a): [ -> ]Tak v Kauflandu cukr za 19,90 (vlastníci Cart). A podle mě to půjde ještě dolů. Já koupím, až bude za 17,-. Smile

Tak jsem musel rezignovat a mé očekávání, že cena cukru klesne k 17,- Kč se nenaplnilo. Nakonec jsem koupil za 19,90. Abych dostal 100 kg cukru ven z prodejny za jimi stanovených podmínek ( 10 kg na osobu a den) během jednoho nákupu, musel jsem zbantovat rodinu a udělat akci "divoká sviňa". Ale povedlo se, tak uvidíme co nás čeká příští rok.
PS: kde jsou ty časy, kdy člověk řekl že je včelař a vždycky se o nákupu většího množství cukru domluvil. Dneska už ani náhodou, musíme to kupovat jak nějací undervasrmani.
Zkus apivital...odpadne ti tenhle stres....??
Profíci, co potřebujou cukr v tunách z toho musejí mít srandu.
A směju se i já, když si představím ten zástup tetiček a sestřenic s balíčkem cukru před pokladnou. V kolika autech těch 10 lidí přijelo? Při ceně benzínu, vyplatila se ti ta sleva?

Pokud ti stačí nižší stovky kilo, stačí vzít pokaždé při nákupu s akcí na cukr těch povolených 10kg a do jara to máš doma.
(Beru vždycky 20kg a v nejhorším případě pokladní v klidu namarkuje druhý balík zvlášť).
m.
Apivital těsto používám v průběhu roku velmi rád, ale sirup používat na zimní zakrmení nechci. Jsem stará konzerva a zůstanu u cukru. Mé důvody jsou tyto:
1. pro svých 6-7 včelstev cukr seženu vždycky a mám zásobu minimálně na jeden další rok (kdo je připraven, není zaskočen)
2. cena sirupu je víc než dvojnásobná oproti cukru
3. krmím flaškama po menších dávkách (flexibilita) a nepovažuji za rozumné krmit 14 kg najednou (můj názor)
4. krmení cukrem z flašek a jeho příprava pro mě není práce, nýbrž odpočinek a určitý rituál (sem tam těm včelkám do krmení něco přidám)

Ale díky Karle za doporučení.

Marku, proč bych měl celý rok myslet na to, že ještě nemám dost cukru pro včely? Takto udělám jednu akci pro 4 lidi a za půl hodiny byl cukr v kufru. Každý to holt děláme jinak. A stačilo nám jedno auto a ještě u toho byla prča. Smile
Tak nevím, vždycky se zeptám předem na informacích jestli si můžu vzít najednou třeba 100kg, že jsem vcelar a nikdy nebyl problem. Kaufland, Tesco, kdekoliv.
Ano, to platilo u nás do loňského roku také. Ale letos je všechno jako mávnutím kouzelného proutku jinak. Včelař už není v super-hyper marketech kouzelné slůvko. Alespoň u nás. Wink
Neblázni. U 7 včelstev řešíš cenu cukru?
No jasne ze resi, ekonomicky to vubec smysl davat nemusi, to je proste soucast vcelareni!Smile
Přátelé, zítra Kaufland 18,90,- krystal, limit 20kg + krupice 20kg!
Pokud jsem dobře pochopil z letáku, není to 20 krupice plus 20 krystalu.
Je to jen 20 kg krystalu nebo krupice.
Dokáže někdo napsat na tuty jak to je?
Referenční URL's