Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Už se to tady řešilo mnohokrát.....že "cukr není to co býval".... Ještě chybí vyřešit vodu...ta možná taky není "to co bývala"....Dodgy....Big Grin
Tak Patko hoď čísla co jsi naměřil.
(27.03.2015 19:55)Kohout napsal(a): [ -> ]U nás Kaufland co hrdlo ráčí.

V sobotu už omezení 70 ks na nákup. Většinou mívají 20 ks na osobu. Tak jsem naložil 71 kilo.

Pokladní nervózní že mě to nepustí, já že jo, ona že ne, já že jo. A nepustilo. Dva účastnící fronty za mnou se nabídli že mi to vezmou na sebe. Kilo, za 9,80, dal bych každýmu dvě stovky a bylo by to. Jenže jsem se chtěl párkrát otočit tak jsem se domluvil s pokladní že vozík nechám za pokladnou a pudu zjednat nápravu. Na informaci potvrdili omezení 20 kg na nákup. Došel jsem pro cenovku, sundal jsem ji z regálu a ukázal informátorce. Ta zavolala velitelku pokladen, ta vyhlásila pokyn prodat mi 70 kg (ta kilovka navíc neprošla). Zeptal jsem se jestli mi prodají dalších 70 kg a že prej ne, že to blbě napsali. Tak jsem jel domů a ušetřil 2058,-
Dobrá práce Wink že ses nedal. Já bych asi ztahnul krovky Sad
A tos měl vidět ty nadšené Vietnamce co jsem potkal když jsem tlačil cukr z krámu. Vraceli se pro jeden vozejk navíc.
(29.03.2015 8:09)KaJi napsal(a): [ -> ]Tak Patko hoď čísla co jsi naměřil.

Ja to nemeriam, meria to u nás neďaleko vinár a ten je z toho inak na prášky.Tongue Hold jemu treba cukru viac ako nám včelárom dokopy.
Tak já dnes suploval shromažďovací pud včelek Kaufland Tábor cukru co hrdlo ráčí 420 kg doma.
A s úsměvem, nebyl jsem za padoucha to jsem ještě nezažil..Big Grin
hoši co s tim cukrem furt děláte? dyt ty akce jsou co tejden v nákym marketu Smile to vypadá, že letos bude medovat krystel či co....
V Jičíně to brali s citem, takže vzhledem k tomu že jsem tam odvezl naši vícečetnou sociálně slabší rodinu na pochod za Rumcajsem nebyl ani tak problém s pokladními jako s nosností auta. Střídali jsme se tam s Vietnamci u pokladen až oči přecházeli.
A při odpytlíkovávání když jsem to sypal do pytlů od cukru 25kg jsem si říkal, jestli nebudu za magora až zjistím že bude v létě v pytlích taky za 10.
Jak jsem dnes vděčný pokladní v Penny co mi odmítla namarkovat košík cukru za 13. Smile
Cukr přes zimu hamouním pro oddělky. Když už ho mám, tak ho do nich narvu. Kdybych ho měl pro ně nakupovat v létě, tak bych šetřil každou desetikorunu.
(29.03.2015 22:28)Louky napsal(a): [ -> ]hoši co s tim cukrem furt děláte? dyt ty akce jsou co tejden v nákym marketu Smile to vypadá, že letos bude medovat krystel či co....
Louky, minulý rok sem dělal 16 oddělků a to velmi brzy tj plod plod zásoba a hotovo. Vše ostatní sem musel dohnat cukrem- a že ho spotřebovaly Wink to jen tak mimoděk na vysvětlenou, proč cukr bereme "po vozíkách"
já sem třeba nikdy nedal do oddělku ani kilo cukru Sad a třeba ty lonský mám ted ve stejný síle jako starší včelstva
Ty můžeš krmit medem když ho máš tak levně.
(30.03.2015 6:38)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Louky, minulý rok sem dělal 16 oddělků a to velmi brzy tj plod plod zásoba a hotovo. Vše ostatní sem musel dohnat cukrem- a že ho spotřebovaly Wink to jen tak mimoděk na vysvětlenou, proč cukr bereme "po vozíkách"

Mé loňské oddělky tvořené v dubnu nedostaly až do zimního zakrmování ani kilo cukru a dnes to jsou nejlepší včelstva.Smile
Však já taky nikdy nekrmil než jsem si tu přečet od iRP že oddělek má sníst 30 kilo cukru.
tak sem rád Víťo, že to někdo dělá jako já Smile

(30.03.2015 20:34)Kohout napsal(a): [ -> ]Však já taky nikdy nekrmil než jsem si tu přečet od iRP že oddělek má sníst 30 kilo cukru.

takže si se svezl s davem........a má to pro tebe nákej přínos oproti dřívějšku? krom toho že ti ubyde 30kg cukru?
Dobrá otázka.
Já loni krmil oddělky jen v době nedostatku snůšky. Zazimoval jsem je na dvou nástavkách. Druhý nástavek ale nemusely postavit, ale dostaly lej z produkčních včelstev po vytáčení.
Tenkrát jsem "čekal" na vytáčení, abych jim mohl ten nástavek přidat a musel jsem dokonce udělat oddělek z oddělků, abych je ještě udržel nějaký čas na jednom nástavku.

Druhý nástavek (a třetí vůbec) by loni sami určitě nepostavily.

Takže odpověď je taková, že 30kg cukru měním se včelami za 2 nástavky nově postaveného díla. V tom vidím ten rozdíl.
Dobrá odpověď.
(29.03.2015 20:39)patko79 napsal(a): [ -> ]
(29.03.2015 8:09)KaJi napsal(a): [ -> ]Tak Patko hoď čísla co jsi naměřil.

Ja to nemeriam, meria to u nás neďaleko vinár a ten je z toho inak na prášky.Tongue Hold jemu treba cukru viac ako nám včelárom dokopy.

A ako to meria?
Referenční URL's