Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Co tu teraz saskujete s cukrom,este len nedavno prestali platit kvoty na vyvoz/dovoz cukru,hypermarkety trochu znizili cenu a Vy sa idete osalit ... o par mesiacov este ceny pojdu ovela nizssie ako su teraz ... Big GrinBig GrinBig Grin
No já kupuji v kilovkách, ale klidně bych uvítal větší balení. Ty kilovky po sezóně sypu do plastových kbelíku s víkem po 15 kg a tak to skladuji do krmení.
Když se pak krmí, je to rychlovka Blush
Jaro: Kvóty padly clo zůstalo. Něco podobného se odehrálo s mlékem. Následoval pokles ceny krach nejslabších výrobců a postupný růst ceny do původních pozic.
Co bude s cukrem nikdo nevi. Nebo se pletu?
(25.02.2018 15:51)patko79 napsal(a): [ -> ]
(25.02.2018 14:37)musketyr napsal(a): [ -> ]Nechám se rád poučit od odpůrců kilovek v čem jsou pytle lepší.

skus rozbaľovať 2500 balíčkovBig GrinBig GrinBig Grin
Skus vysejpat to samé množství z pytlů.Je to z pytlů rychlejší?Pochybuji.S pytlem se fakt blbě manipuluje.Vysypání kilovky může být v řádu vteřin.Pokud je pytel rychlejší, tak kolik času se ušetří proti kilovkám?
Mušketýre máš pravdu. Ale vše je odvisle od technologie míchaní. Pokud ji máš a můžeš si dovolit nasypat cely pytel a vše se dobře rozmíchá. Tak to bude rychlejší. ALe pokud máš malou nádobu třeba jen na 4O kilo cukru. Tak v kilovkach to bude rychlejší už kvůli odhadu množství a zadruhé pokud se používá čerpadlo, tak po kilech a pozvolném sypaní , se to rozmíchá rychleji.
Přítel Kolomy používá tzv super turbínu a ta zpracuje tunu cukru za hodku a tam se s kilovkama nechytneme.
(25.02.2018 23:59)musketyr napsal(a): [ -> ]
(25.02.2018 15:51)patko79 napsal(a): [ -> ]skus rozbaľovať 2500 balíčkovBig GrinBig GrinBig Grin
Skus vysejpat to samé množství z pytlů.Je to z pytlů rychlejší?Pochybuji.S pytlem se fakt blbě manipuluje.Vysypání kilovky může být v řádu vteřin.Pokud je pytel rychlejší, tak kolik času se ušetří proti kilovkám?

sypem do suda naraz 100 Kg - dve vrecia, sorry ale v kilovkách ani náhodou Sleepy (prepočet nechám na TebaWink )
Už se mi nechtělo pobíhat kolem pokladny s vozíkem a cukrem, letos jsem chtěl koupit cukr ve větším balení. Ale ceně pod 10,- jsem neodolal a tento týden si z Penny a Billy navozil půl tuny. Nebyl žádný problém, necukali se, jen mi to museli rozmarkovat po 20 kg na nákup a nešlo to přes rampu (kamery). Takže jsem spokojen, cukr se má kupovat, když je k dispozici, ne když je potřeba.
Jsem zvědavý, jak se ukončení kvót odrazí v cenách u velkododavatelů, co nabízí cukr po paletách až do domu. Zatím jsem na jejich stránkách nenašel aktuální ceny pro letošní rok.
Tak ja mam pocit ze ceny do pul roku pujdou nahoru.pokles ceny u cukrovaru je protoze ja ted budu mit hruby krystal v 50 kg pytlich za 12kc/kg akorat pro velkej zajem jsem ukoristil uz jen 5 pytlu tak cekam jak se situace bude dal vyvijet.melo by jit o cukr z Litovelskeho cukrovaru a pokles je cca 10 kc na kg.
Já osobně upřednostním 25kg balení v igelitu. Krmení míchám v 80 kilovém pastovači z Oudoleně, ve kterém i stáčím med. Takže trojí využití pastovače. A vlastní příprava krmení 2 pytle plus 10 kilových balíčků doplním horkou vodou po horní prolis, tj směs 1:3 pro 8 včelstev po 7,5kg cukru. V neuteplených 3 dávky, bee boxy polyst 2 dávky, sypání kilovek trvá podstatně déle než tato varianta. Úspěšné vyzimování a celý rok Vám i včelkám.
Tak Fabioprodukt prodává v pytlích 25kg za 10,90 bez DPH. S DPH 12.50kč i s dovozem
50kg bude ještě o něco levnější
mohl by jste prosím poskytnout odkaz? Zkoušel jsem to hledat, ale cukr krystal sem u nich v nabídce nenalezl
A jak to chcete objednat, když neumíte použít telefon a email a zeptat se?
kdybych věděl, že se hned ozvou nepříjemní lidé, tak si počkám do pondělí a zavolám si tam
Neumím dát odkaz .Vyráběj a rozvážej jedlé oleje do pekáren po celé republice a k tomu rozvážejí i cukr. Beru od nich už několik let. Já jednám vždy s panem Tejchmanem.Už to tu někde na foru je.
aktuálna cena Trnava - 25kg vrecia 0,56 €/kg ..
Patko a kde kupujes balene vo vreciach?
Kúpil som vo Zvolenskej Slatine, chlapík tam má linku na balíčkovanie cukru do kávy/čaju.
(04.03.2018 18:23)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Neumím dát odkaz .Vyráběj a rozvážej jedlé oleje do pekáren po celé republice a k tomu rozvážejí i cukr. Beru od nich už několik let. Já jednám vždy s panem Tejchmanem.Už to tu někde na foru je.
Děkuji Zdenku, už jsem je kontaktoval a odpověděli dokonce v neděli.
50 kg balení prodávají za 10,50 kč /kg bez DPH. Doprava zdarma.
Mají skladem cukr krupici, ale dokazi sehnat i krystal.
Asi by to mělo byt jedno, ale zeptam se: muže byt mezi krystalem a krupicí kvalitový rozdíl?
Niekto Ti napíše, že nie je, že cukor je stále cukor. Podľa toho, čo však bolo povedané mne, kryštál má menej tých balastov používaných pri výrobe.
Já kupuju jen krupici protože vše rozpouštím. Rozpouštím 1500kg na ráz , nikdy jsem nezaznamenal žádný šum,vápno nebo cokoliv jiného, roztok je čistý jak křišťál. Krystal nebo krupice - je to jedno. Jen krupice se o mnoho lépe rozpouští.
Referenční URL's