Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.08.2016 11:32)tom.50 napsal(a): [ -> ]Přesně, richard1 neumí chápat čtené, ta cena je doslova bomba i v tehdejší době! Tehdy stál cukr 7,30 Kčs, kostkový 8,- Kčs.

Cena ve výkupu medu byla 35,- Kčs v konvi po 35 kg a nikdo neřešil a nebuzeroval za vlhkost a vodivost.

Jestli tedy je dnes normální cena cukru cca 17 Kč/1 kg, pak by měla být výkupní cena asi 5x vyšší a tedy kolem 85 a ne 58 a méně...

Nikdy nebylo (a už nebude) včelařům tak skvěle, jako za komančů! Proklínaných a posmívaných komančů. V podpoře včelařství se tihle nynější zmetci nemůžou komančům z r 1982 podívat ani do řiti!
Jo včelaři se měli jako prasata v žitě. Tmavý med se vyvážel za devizy a státní a družstevní podniky jej se svojí efektivitou nebyly schopny dodávat. Tak se nastavila jednotná cena (dobré se vyvezlo, řepka šla do krámů) a dokonce to bylo z jeden z mála legálních vedlejších příjmů. A daňově osvobozen.

Zato taková máma od dvou dětí co makala za 1 200 Kčs (a to byl poměrně dobrý plat, byly ženské co makaly za 800) a táta nosil 2 000Kčs tak když ta šla kupovat dětem med tak v jejím případě na ten med makala 7 hodin.
Radostí byla bez sebe když jej sehnala, byly ho plné pulty.Cool

Takže včelařská většina si polepšila (a většina by měla mít pravdu ne?) - dneska i za minimální mzdu na to stačí dvě hodiny.
Zdravím.
Dôležité je pán KaGa,že zostalo dosť na to ,aby bolo čo vo veľkom rozkrádať a veľa chytrákov mohlo tak zázračne zbohatnúť.Bolo by dobré,keby ste nás informoval o výhodných cenách cukru a nevymýšlal si ,lebo podľa toho čo ste napísal v tej dobe ste asi nežil.,

Bojo.
Oprava:
Takže NEvčelařská většina si polepšila (a většina by měla mít pravdu ne?) - dneska i za minimální mzdu na to stačí dvě hodiny.
Zdravím.
KaJi,,tá máma co má dve deti a minimálnu mzdu a poplatí všetky nutné výdaje,tak na med určite ani nepomyslí,lebo má problém finančne zabezpečiť nutnejšie potreby svojej rodiny.

Bojo.
tom.50 jakých 17 kč? nejezdil si náhodou v marketu dokola jako bl.. za 9.90?
Tak si ty svoje počty hoď znovu, pokud ti komanč vykoupil za 35 a ty jsi dal 7,30 za 1 kg cukru tak je to 4,8 násobek.
Takže když ti dá dneska někdo za tvůj med 48 kč tak tě zaplatí luxusně jako komančSmile a pokud ti někdo dá těch 58 jak píšeš tak tě přeplácí Smile
(10.08.2016 13:09)Jozef Bojkovský napsal(a): [ -> ]Zdravím.
KaJi,,tá máma co má dve deti a minimálnu mzdu a poplatí všetky nutné výdaje,tak na med určite ani nepomyslí,lebo má problém finančne zabezpečiť nutnejšie potreby svojej rodiny.

Bojo.


Přesně tak to pamatuji, přišlo září, děti potřebovaly zimní boty, věci do školy, našetřit na uhlí od jara objednané měsíční výplatu kdyby jej náhodou dovezli, . . .
a med?
To nám ani nevadilo že ho zrovna v krámě nemají.
V albertu (hypermarket) 10.90,- ode dneška do 16.8. Není omezeno množství (aspoň na Vsetíně). Akorát dnes kolem poledne jsem bral posledních 47kg. Nevím jestli doplní.
U nás je to stejný a mají zatím dost
tak vas na zapade potesim . aj u nas v bille je akcia na cukor od dnes 0,69 eura. ak chcete no nekup to !Big Grin
V lidly je po 0,66 "akcia". V Lidly kupovať cukor je radosť, kusovo to hádzať do vozíka a potom do auta a nakoniec z auta Big Grin Big Grin Vždy si od srdca ponadávam.
Tesko Skuteč dnes za 10,90 celkem 300 kilo. Byli ochotní i přes omezení 12 kilo na osobu/den. Jen to markování po 10 kilech jsme jim nezáviděl.
Tesko Chrudim na telefonický dotaz o prodeji většího množství byla negativní odpověď. Albert ve Chrudimi měl ráno údajně 3000 kg ale nelze se tam dovolat, mají jen zákaznickou linku a tam se nic nedozvíte (kromě toho že cukr mají mít skladem).
(10.08.2016 11:39)KaGa napsal(a): [ -> ]No je mi záhadou z čeho ti komanči podporovali... odborové zájezdy a pařby, pionýry, svazáky, svazarmovce, závodní stravování.... a to bez koruny z unie Smile.
On asi tehdá každý podporoval každého až nakonec STB muselo tu sametovou "revoluci" zorganizovat - když už se všichni vypodporovali tak že nebylo na žádný rozvoj prúmyslu, zemědělství...

Zemědělství pane bylo na takové úrovni, že to mělo konkurenci jen za mořem. Měl byste se ještě hodně učit.

Soudruzi měli na podpory ledasčeho jen tím, že oligarchové nebyli a tak nerozkrádali po stovkách milionů. O lidi bylo postaráno tak, jako se o tom už nikdy nikomu nezasní. Ne jen o vyvolené, vzdělané, nadané, mladé, ale i o ty průměrné a podprůměrné, slabé, nemocné, staré nemohoucí a na děti z Jedličkáren se rozhodně nemusely pořádat organizované žebroty = sbírky! Nebo vy byste ty podprůměrné, staré, nemocné, co nejsou nejlepší dal do plynu?

No a do unie si ty peníze dáváme sami a místo na něco pořádného se tu za to staví kraviny, samé cyklostezky, nesmyslné aleje napříč přes pole (aby se snížila konkurenceschopnost zemědělství) golfová hřiště, chodníky širší než vozovky a spousty dalších bláznovství. Vše za takové blbosti, abychom náhodou nedohnali čtvrtou říši a její spojence.
Je vidět, že unijní vymývání mozků funguje dokonale.

Ale tady je to o cukru, zase jsem se nechal vyštengrovat.
Od dneška do pátku v TESCu cukr za 10,90 tak spěchejte komu schází.
Pokud jsem to dobře pochopil MilkyWay zvýraznil příspěvky, které nás neupozorńují na výhodnou cenu cukru.
Tak jsem se přidal.
A zrovna u vás jsem měl z minula dojem, že umíte vnímat svět v souvislostech.

(10.08.2016 13:19)richard1 napsal(a): [ -> ]tom.50 jakých 17 kč? nejezdil si náhodou v marketu dokola jako bl.. za 9.90?
Tak si ty svoje počty hoď znovu, pokud ti komanč vykoupil za 35 a ty jsi dal 7,30 za 1 kg cukru tak je to 4,8 násobek.
Takže když ti dá dneska někdo za tvůj med 48 kč tak tě zaplatí luxusně jako komančSmile a pokud ti někdo dá těch 58 jak píšeš tak tě přeplácí Smile

Tak počítat já umím, tomu věřte!

Normální cena je v Tescu 22,90, opakuju že to je NORMÁLNÍ CENA! A tak jsem byl s těmi 17 Kč ještě moc hodný. Myslím, že ta cena 17 je reálná, 23 je nesmyslně nadsazená, aby to vykompenzovalo ty akce.
Takže nechte si vrátit školné, jestli vy berete za normál REKLAMNÍ akci, což sleva s idiotským názvem AKCE ve skutečnosti je, tak pak neumíte chápat podstatu světa, kde žijeme. Pravdu byste měl až ve chvíli, kdy by byla úplně všude a neustále cena 9,90 Kč!
Pokud je pro Vás sleva idiotská,tak to tam pak jezdíte dokola né jako bl... ale jako id.... a nakupujete v té idiotské slevě Smile a pokud nakoupite za 9,90 tak jak Vás napadlo si počítat náklady za těch Vašich 22,90 .......ještě že jste neplatil to školný vy Smile teď už věřím źe počítat neumíteSmile
Vzdávám to, vám vysvětlit já neumím vůbec nic.
Co chcete vysvětlit? Že nakoupíte za 9,90 a započítat chcete 22,90? No to tady nevysvětlíte nikomu..... to by měl z Vás Babiš a jeho EET radost Smile
U nás jsem jim dobral paletu (300kilo) a zítra ráno jdu zas. Smile Při nakládání jsem přemýšlel kolik letos bude dotace - asi bude hodně včelstev.
Pokud by to bylo jako loni, tedy asi 120Kč tak je to pak skoro dvakrát lepší jak za socialismu když se to tady řeší. Smile Tehdy bylo 35Kč na včelstvo, tedy necelých 5 kilo cukru, pokud by člověku nestrhli přes pět korun na členské příspěvky, takže fakticky 4kila.
Dneska to bylo 11 kilo na loňskou dotaci. Takže dvakrát lepší. Smile
On ti to tom přepočítá po svém Smile
Referenční URL's