Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pro svých 9 úlů nekupuji cukr do zásoby. Asi mám špatné skladiště, tvrdne. Kupuji až před krmením.
Cukr kupuji, když je za dobrou cenu. Bez ohledu a sezónu. Následně porušuji úmluvu o právech dítěte, nařídím svým potomkům otrockou práci cukr přesypat do 50 kg. Sudy mají víko s těsněním a jsou uzavřeny stahovací obručí, s tvrdnutím (cukru) nemám problém.
Poslední krmení jsem dělal ze zbytku loňských zásob (cca 1t). Naše děti rozbalovaly až těsně před mícháním - popravdě bez nařizování, docela je to bavilo (nás ten následný úklid už méně...). Ztvrdlých byla méně než polovina pytlíků a to jen v tenké krustě těsně pod obalem. Skladováno v obyčejné garáži na paletě.
S nakupováním do zásoby si po loňsku ale už nějak nejsem jistý.

Netušíte, kdy mají padnout kvóty, resp. omezeování dovozu do EU? Protože před několika málo lety býval cukr i za 10 Kč...
Ono to s tou otrockou prací není tak ostré Smile, do úklidu se ale také moc nehrnou. Ty při svých počtech včelstev máš mnohem větší spotřebu, takže skladovat v původních obalech je na místě. Já bych naopak nenašel prostor pro skladování na paletě, tak bohužel vše musím odtahat do sklepa. Ty kvóty by mě také dost zajímaly, mám takové tušení, že současné snížení cen je pouze na naše namlsání a cena půjde ještě níže.
Ono to je jak z křišťálové koule... Na jaře jsem taky na nějaké snižování nevěřil a nakoupil v 50kg pytlích za 18,-. Sice jsem měl pak klid a nebylo hektično, ale uspořit by se bylo dalo Undecided.

BTW: Nevěřil bych, jak se mění "váha" 50kg pytle na začátku a na konci krmného období... Pro příště už radši jen ty 25´.
Ty 25kg jsou zlaté, hlavně z folie, ale těžknou taky. Smile

Koukal jsem na včely, mohlo by to stačit, ale když je cukr tak levný tak jim ještě dodám. Zatím mám 1800 na 110 včelstev a to některé byly skoro na dně, takže, Nekupte to když je to tak levný. Smile
Tedy jestli Billa bude mít.
Možná by mohlo někoho zajímat, ceny k dnešnímu dni:

Dobrý den, pane Klinkovský,

cukr krystal hrubý bohužel v balení 50 kg již nemáme, ale máme ho v sáčcích 1 kg (prodává se v Tescu), cena je 19,30 Kč/kg + DPH jako byla u pytlů 50 kg. Cena cukru krystal vytříděného, tj. hrubšího podle ostatních výrobců je 14,50 Kč/kg bez DPH.
Včelařům tento cukr rovněž vyhovuje.

S pozdravem

Jitka Klabalová
Litovelská cukrovarna a.s.
Mám od pana Vacka s fabio produktu za 15.60 s dph a s dopravou, nyní ještě o něco levnější , všem doporučuji, super jednání. Cukr je v 25kg pevných pytlích.
Pan Ing. Vacek s Fabio produktu aktuální cena i s dovozem za 14.95 včetně DPH. Balený je v 25 kilových papirových pytlých s vychytávkou na otevíraní. Mám ho dva měsíce v garáži a už začíná tvrdnout, přece jen by to chtělo folii.
Já při objednání bazíroval na folii, ale stejně jsem jej skrmil.

Tady jde o to mít místo a nejlépe betonovou rovinku kam zajede 12t auto. To já bohužel nemám, takže u mě je vykládání trochu problém, ale přístup OK.
Fabioprodukt zkouší invert, byli by výborní, balí do 10l PETek oleje atd.

A k cukru doporučuji objednat řepkový olej. Vyšel mi při 10l. na 25Kč. Alespoň se podpoří český výrobce. Smile
[/quote]
(23.09.2014 10:08)KaJi napsal(a): [ -> ]Takže problémy zimních úhynů jsou jasné - v cukru jsou procenta soli, poznat to nejde a cukr nemluví aby jsme poznali že je z POlska.
to pravda a pak je divné, že jste nám takovou informnaci sem na VF nedali - my tady nakupujeme cukr na palety, nikod nepozná odkud jej dovezli, teď když mi uhynou včely tak to vím. Laciný cukr.

Opět se nabízí otázka zda se nesdružit a získat lepší cenu přímo v cukrovaru,
já vím že je to hodně pracné se domluvit možná na to založit téma
No, a do čeho by ses chtěl víc združit....ČSV....50.000 sdružených a koukám, že je to málo, aby to hnulo s cenou cukru pro včely.....To by byl třeba přínos pro vcčelaře, pokud by tohle ČSV dokázalo dojednat.....
Nevím to přesně, ale tuším, že svůj význam pro cukrovary trochu přeceňujeme. Že i kdyby se spojili všichni včelaři v republice, bylo by to stále jen malé procento jejich odbytu do řetězců, pekáren atd.
Hlavně jsou to logistické problémy.
Dneska vám přivezou za 15Kč až nadvůr. Ti co chtějí ještě lacinějši a pro korunu i do města zajedou to mají za 13.
Kokněte s ena světové ceny (cukr č.11) - je to jen "kontrakt" volně sypaný na lodi, vyložení v přístavu, doprava z přístavu, plus balení +DPH plus to zroganizovat.
Ani při otevření trhu EU to nedostanete moc laciněji.

Opět se nabízí otázka zda se nesdružit a získat lepší cenu přímo v cukrovaru,
já vím že je to hodně pracné se domluvit možná na to založit téma
[/quote]

volal jsem do cukrovaru a omlouvám se za svůj příspěvek je to výplod mého chorého mozku Confused
Nepřeháněj, chorý mozek by nenapadlo zjistit si fakta.
Nepřeháněj,ono to jde.Ale má to svoje ale.Jestli chceš pošli meil a já ti to soukromě vysvětlím.F.V.
Makro Ostrava cukr krystal 14,02Kč vč. DPH neomezené množství.
Penny Market, 13.90 Kč/kg
Pořád skoro dvakrát dražší jak za sociku. Kdy už konečně bude ten blahobyt? Smile
Referenční URL's