Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak jsem si řekl, že kdyby Kauflan po dobu slevy cukru prodával i včelařský sortiment, např. krmítka, stáčecí nádoby atd. tak zacílí nejen na zavařující zahrádkáře ale i na včelaře Smile Třeba by jsme mu mohi tohle Know how poradit.
Dnes Kaufland 51 kg krystalu v košíku jako prd. A ještě se pokladní usmívala.
No Kaufland, Tesco ..., nejsou to náhodou ti šejdlíři co prodávají taky ten super kvalitní med, kteří jim všichni mi závidíme.Big Grin
A proč by to s cukrem mělo být jinak...Idea
I kdyby měli jejich rádoby cukr za 10korun ode mě nedostanou ani korunu. Tongue
A o tom to je Wink
Je fakt, že jsem si v Kauflandu koupil nemrznoucí směs do ostřikovačů co mi zamrzla při mínus dvou, oboustranné sáčky do koše a samolepící pečící papír. Vím že dokáží výrobce paštik donutit vyrábět je ze strouhanky. Vím že nákupčí se musí zodpovídat vedení, pokud to zjistí, že se mohl "sýr" jinde koupit o desetník levnějc.
Jak se dá ošidit cukr?
Toto je citace ze stránek ZO Olomouc. I cukr se dá šidit .

11.8.2009
Tento týden byly zaznamenány úhyny včel při krmení krystalovým cukrem z prodejen Lidl a Glóbus pod označením: CASTELLO SUGAR CRYSTAL- výrobce Maďarsko s nápadně nízkou cenou 9,90Kč. Zřejmě je tento cukr pro včely škodlivý. Dáme provést laboratorní rozbor tohoto cukru, jaké nebezpečné látky vůbec obsahuje. Tímto cukrem v žádném případě včely nedokrmujte !!!

17.9.2009
1) Informace k úhynu včel v důsledku krmení včel nevhodným cukrem
- viz článek ze dne 11.8.2010. Rozborem použitého cukru bylo zjištěno, že obsahuje větší množství vápna, které se jinak běžně používá k bělení cukru v cukrovarech. Vápník je pro lidský organismus neškodný, včely však nadměrné množství vápna nedokáží vyloučit a hynou. Nadměrné množství vápna v cukru se vyskytuje výhradně u cukrů z dovozu a u cukrů s výrazně nižší cenou, než je obvyklá.
Že se nemá krmit dovozovým cukrem jsem věděl dřív než to, že budu mít někdy včely.
Kaufland má teď cukr bílý krystal za 16,90, na obalu je logo KLASA a garance českého výrobku.

Martin R.
Nakupuji zásoby na příští rok a myslím si, že budu krmit stejným cukrem jako kdybych si počkal po akci a kupoval ho ve stejném regále za 24,50.
Cukr krystal vyrobený v Litovelském cukrovaru kupuji ve vinařských potřebách v 50 kg pytlech za 22,50 Kč. Holt do supermarketu daleko, benzín i čas rodinný jsou stále mi "dražší".
(27.08.2012 11:14)Kohout napsal(a): [ -> ]Martin R.
Nakupuji zásoby na příští rok a myslím si, že budu krmit stejným cukrem jako kdybych si počkal po akci a kupoval ho ve stejném regále za 24,50.

No pokud ho budete nakupovat ve stejném regále tak pak opravdu bude stejný.
Hold ...kdo chce kam, pomozme mu tam...Wink

PS. Z označování výrobků Klasou a jinými, např. medaile VUV jsem již též vyrostl. Jde jen o marketingový tah který si musíte u někoho zaplatit a pak dostanete známku i kdyby jste výrobky měli jakékoliv.
Z mého pohledu je 99,999% potravin ze supermarketů nejedlých.
Že Kaufland prodává atrapy cukru jsem ale vážně netušil.



(27.08.2012 14:24)Martin R. napsal(a): [ -> ]ný.
Hold ...kdo chce kam, pomozme mu tam...Wink

Umřou mi včely? Nebo k čemu mi chcete pomoct?
Cukr co je teď v akci v kauflandu je z cukrovaru Hrušovany nad Jevišovkou ,krmím ho už 8 rokem neuhynuly mi jediné včelky Smile(sice je beztak z dovozu ,ale neškodí ) Co jsem četl nahoře o tom globusu a lidlu , tak už mi bylo šoufl jenom s toho názvu Big Grin
Vím, že jsem ho minulé roky také částečně krmil (castello) a žádný problém. Korunní cukr Moravskoslezských cukrovarů je pak podle mě naprosto v pohodě a je úplně stejný v akci za 17,- jako kdykoliv jindy za 23,-. Když si představím, kolik včelařů v republice těmito cukry zcela bez problémů krmí, tak se domnívám, že buď mohla být v ZO Olomouc jiná příčina úhynů, anebo zde měli pech na nějakou nekvalitní výrobní šarži.
V předchozích letech jsem krmila i tímto cukrem CASTELLO SUGAR CRYSTAL a žádný zjevný problém včely během zimování neměly. Momentálně se dá koupit v Lidlu, bohužel ne za přátelskou cenu. Tuším, že za 23,90/kg.
(27.08.2012 16:56)Kohout napsal(a): [ -> ]Umřou mi včely? Nebo k čemu mi chcete pomoct?

Ne, omlouvám se tak jsem to samozřejmě vůbec nemyslel. Použil jsem tuto hlášku spíše v obecné rovině a chtěl jsem tím říci spíše to ,že podporovat tyto prodejce je házení si klacků pod nohy.

Neznám výrobu cukru ale myslím že tak jako u všeho ostatního se zde dá hodně ošidit a nahradit. Kolikrát už jsem slišel že dnešní prodávaný cukr v těchto obchodech nemá takový sladící účinek jako dřívější cukry. Může jít o technologii výroby , druh použité řepy, přidávané příměsy nebo třeba plesnivou řepu. Co jsou někteří schopni vymyslet pro úsporu nákladů je někdy až neuvěřitelné.

Uvedu jeden příklad co se mě přímo také týká. Pěstuju kmín, mám klasickou dvouletou původní českou odrůdu, která se u nás do příchodu těchto prodejců vždy i na trhu prodávala. S příchodem těchto společností vznikl tlak na dodavatele a začal se sem tahat a následně i někým pěstovat jednoletý kmín, který nemá ani poloviční obsah tříslovin a je téměř bez aroma. Když dnes prodávám na trhu svůj původní dvouletý český kmín lidi jsou nadšeni, že opět mají ten voňaví a poctiví kmín tak jak na něj již téměř zapoměli.
A tak si myslím, že je to téměř se vším. Standart na který nás tito prodejci navykli je kolikrát žalostný. Proto se mě osobně příčí, je nadále podporovat v čemkoliv.

To že vám z cukru včely neuhynuli ještě neznamená že jim neuškodil.Idea
Je to vaše svobodné rozhodnutí tyto prodejce nepodporovat, když se vám příčí obchodní praktiky.
Když ale píšete o "nekvatním zboží" musíte mít důkaz (nezávislý test ...) jinak se jedná o pouhou pomluvu a šíření nepravdivých informací. U medu jsou mi testy známy u cukru z těchto supermarketů né. Jestli o něm víš - dej odkaz. Jinak šíříš paniku.
neviem či castelo nieje len obchodná značka,baliaca výrobky iných výrobcov,ako napr.robí pilos..v tom prípade by bol cukor roznej kvality predávaný pod týmto názvom..ja chvalabohu včelárim v oblasti(trnavská úrodná sprašová rovina-trnavská tabula)kde sa mi darí už veľa rokov fungovať na mede bez kŕmenia cukrom..ak sa občas vyskytne včelstvo,ktorému musím dodať 3-4kg,tak pritom škrípem zubami a tŕpnem že bohvie čo im s tým cukrom do úla dodávam(vápno,škrob,neonikotinoidy z repy a pod.)ak by som bol odkázaný na kŕmenie cukrom,tak určite by ma viac zaujímala kvalita než jeho cena..vela vecí v akciách má v sebe nejaký kvalitatívny problém,takže je treba nech sa čo najskor predajú(a zmiznú tým z dosahu kontrolórov)...čiže-najvýhodnejšia cena cukru nemusí byť tá,ktorá má na cenovke najnižšie číslo..
(27.08.2012 20:33)Martin R. napsal(a): [ -> ]Pěstuju kmín, ...

Tak to si musíte přečíst tuto knihu
http://www.kosmas.cz/knihy/122159/liska-v-kurniku/
Můžu ji když tak půjčit, třeba za pytlík kmínu.

U nás má Kaufland aktuálně v akci cukr tohoto výrobce http://www.cukrovaryttd.cz/vyroba/kvalita-potravin/
Billa 3-9.rijna
Krystal 18.90
10kg/ osoba
Kaufland - do čtvrtka 1.11
Cukr krupice - 16,9Kč, 20kg/osoba
Bohuřel mají to po 1kg (ejsou balení po 10) a musí se vše rovnat na pás.
V Jihlavě v Kaufu není potřeba vyrovnávat na pás, už jsem ukořistil 140kg Smile Navážejí postupně, takže snad dnes ještě bude Smile
Albert sepermarket + Albert hypermarket , od 7/11 do 13/11:
Cukr moučka TTD 17,90 Kč/kg, 10ks/osoba/den
Referenční URL's