Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výhodné ceny cukru
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
S tím souhlasím,ale zkusit se má všechno.Co když ministr je včelař?Nebo jeho náměstci? F.V.
Penny od čtvrtka 17.7 15,90,- max 10ks na os/den.
(15.07.2014 11:48)vlcek napsal(a): [ -> ]Co takhle se vrátit na předválečnou zkušenost a kupovat tak zvaný " cukr pro včely"/ místo 1D dotace/
přímo od výrobce.
Tohle by měli přednostně vyjednávat s ministerstvem zemědělství. F.V.

Jednalo se tehdy o cukr nakupovaný bez tehdejší Daně z přepychu - tak byla skutečně nazývaná. M.j. ukázka jak mít složitý daňový systém v dobré víře.

Zahradník měl deník, prošitý nitý vzatý do evidence berního úřadu a u zeleniny do sloupečku DZP (Dan z přepchu) nenapsal nic, u květin vypočítal uvedená procenta - tehdy bez kalkulačky. To mu to muselo připadat hrozně jednoduché, vyplnit asi 8 sloupečků na tržbu ve výši 1Kč 85hal. Kam se hrabou el. evidence tržeb. Smile

A na důkaz toho že každá složitost a nelinearita přivádí k podvodům byl včelařský cukr předmětem mnoha podvodů.


Takže doufám že zase nebude zavedena daň z přepychu jen aby včelaři měli pocit že mají výhody.

Nevím co je na ceně 15Kč včetně opravy tak vysokého. Málokdy byl k ceně medu lacinější.

Deset procent z prodejní ceny medu? To bude cukru v medu. Smile Smile

Notabene, D1 by mohla dát sama o sobě na víc jak deset kilo cukru. Nevíte kolik letos bude? Tedy celkovou částku?
Já to beru tak,že když je cena cukru u překupníka,jak píšeš i s dopravou,15 kč.Tak by měl cukr přímo z cukro-
varu za těchto podmínek stát o 30 až 50% méně.Nekoupil bys za 7.50 kč?
A 1D není pak potřeba.To by byla pomoc státu.Nemyslíš?
Jinak si nestěžuji,/na cukr/.Pouze na svoji blbost,že jsem měl loni víc peněz nazbyt
tak jsem se předzásobil /24 kč/. F.v.
Miluji to slovo překupník.
I ty co je používají.

Ten cukr ke mně z cukrovaru přímo sám doskáče?

A včelaři budou mít větší nákup/obrat jak velkoobchod? A velkoobchod si přiráží 100%?. A dopravu má zadarmo?
Já ho mám za humny a omlouvám se za slovo překupník.U nás se tohle slovo používá u člověka,který je
bez obchodu,jen vezme auto zajde do skladu, zaveze na náves otevře bočnici a prodává.Samozřejmě laciněji,i když jak kdy.U těchto je tam výhra / něco navíc/,zaveze Vám to až domů.
.Není to myšleno hanlivě.F.V.
Ta firma co to tady za 15 rozváží podle všeho není překupník. Podle všeho zaváží výrobny, pekárny a cukrárny.
FABIO PRODUKT spol. s. r. o. a její kontaktní osoba p. Ing. Tomáš Vacek jsou překupníci. To jsou ale i Supermarkety. Fabioprodukt neobchoduje jen s cukrem, ale i s moukou, oleji a dalšími zem. komoditami. Když na to přijde, tak zaváží i supermarkety.
Čeho si cením je jejich ochotné a slušné jednání. Bez řečí mi bez dopravného dovezli 500 kg až pod nos. Bral jsem cukr u prvovýrobce cukrovar Hrušovany nad Jevišovkou. Když pominu to, že jsem cukr kupoval u obchodní zástupkyně a platit jsem musel u pokladní, která sídlila na druhé straně administrativní budovy, tak pohoda. Obě dámy byly ochotné. Tím to ale skončilo. První rok jsem narazil na hrozně arogantního vrátného a druhý rok jsem čekal hodinu a půl než naloží paletákem kamion, abych si nakonec odnosil svých 300 kg na rameni bočním chodem do auta, protože od kamionu se ztratily papíry a ve vzniklém zmatku přestali platit všechny vnitropodnikové směrnice Wink
Kaufland ma cukr za 14,70
(15.07.2014 18:08)KaJi napsal(a): [ -> ]Ta firma co to tady za 15 rozváží podle všeho není překupník. Podle všeho zaváží výrobny, pekárny a cukrárny.

Já uvažuji jinak. Každý kdo produkt neevyrábí a přitom ho takto nabízí a prodává je obchodník nebo překupník - jak to kdo nazve.Žádný cukrovar zde cukr nenabízí ,tak jsou to všichni jen obchodníci.V čím větších oběmech prodávají tím lepší vyjednávací pozici mají v cukrovaru.Proto se jim i velmi hodí včelaři kteří jim zvednou odbyt biť i s minymální marží.

vlcek:
Já to beru tak,že když je cena cukru u překupníka,jak píšeš i s dopravou,15 kč.Tak by měl cukr přímo z cukro-
varu za těchto podmínek stát o 30 až 50% méně.Nekoupil bys za 7.50 kč?
--- Toto je strašný omil. Cukrovary vůbec nestojí o to aby jim tam obtěžoval včelař který chce 300-500kg cukru. Cukrovary vyhlíží takové zákazníky kteří u nich udělají najednou obědnávku a smlouvu na stovky tun. To je pro ně partner kterému poskytnou množstevní slevu.
Já se držím zažitého že obchodník je normální živnost. Pojem překupník je víceméně hanlivé označení které používali hlavně "seriozní výrobci" pro své zákazníky na počátku devadsátých let.

Ředitel marketingu jedné fabrky dokonce vytvořil dokument, že "účelem podnikové prodejny je svým příkladným servisem /otvíračka asi do 15hod/ zlikvidovat překupníky kteří na továrně parazitují.

Po mnoha letech ztráty prodejnu zavřeli a překupníci na ně dlabou a distribuují zboží jiných výrobců A jsou atakováni obchodním oddělením místní firmy aby byli "patrioti" Smile

Možná se to nezdá, ale i jen překup vytváří hodnotu. Dělal jsme to taky a měl hodně debat.

Můj argument byl - můžete si to samozřejmě nakoupit sám a ušetřit - já vám to dovezu o 500kč dráž (nepočítám to že časme přešla většina dodavatelů na rabatové-množstevní slevy/, vy ztratíte tři hodiny a možná ani dobře nenkoupíte, neboť to není váž obor.
Takže budete mít "zisk/úsporu" 150 na hodinu. Pokud nedokážete vydělat za hodinu ve svém oboru stejnou částu a budovat si svoji pozici na trhu, bude lepší když to zavřete hned a nebo se zamyslíte že je něco špatně. Smile



Prostě každý kdo mi to dokáže pohodlně dodat a ušetří mi čas je pro mě rozumný dodavatel.

Pokud bude takový u cukru budu používat cukr, pokud bych stejně pohodlně nakoupil invert budu u invertu.
Samozřejmě když dodá zboží v dohodnuté kvalitě, přiměřené ceně a termínu.
Nevím proč bych si kvůli třeba 2Kč na kile omplikoal život a ztrácel čas a nervy ježděním někam kde je akce a ještě s nejsitým výsledkem.

Pokud si dodavatele "uživím" tedy nezanikne je pro mě spolehlivý dlouholetý a stabilní dodavatel perspetivnější i kdyby měl cenu oty 4kč vyšší než je monetálně nejlepší suprák.
Nemyslím, že slovo překupník je hanlivé. Postupek doby nabralo úplně jiného významu. Stejně jako oslovení kapitalisto (podnikatel), protože už není vnímáno, jako někdo, kdo odírá proletářskou třídu aby si žil v blahobytu. Ale jako někdo, kdo se má co otáčet, aby zajistil svým zaměstnancům mzdu Wink
někdo, kdo se má co otáčet, aby zajistil svým zaměstnancům mzdu - ty asi nejseš zaměstnanec. Ještě jsem neviděl podnikatele-zaměstnavatele který neodírá své zaměstnance. Věty: Když se ti to nelíbí, tak můžeš jít; Dnes nechoď, není práce - máš tam hodiny v mínusu a tak tady budeš v sobotu a v neděli; můžu Ti nařídit 8 hodin práci přesčas každý týden; Uděl jsem ti fond pracovní doby - vtip je v tom, že čtvrtletně se to má vynulovat, ALE když máš přesčas, tak Vám ho dají vybrat, ale když máš mínus, tak si to musíš nadělat(děláš potom od rána do večera a so, ne - správný postup zaměstnavatel by měl být, že mínusové hodiny fondu pracovní doby proplatit 80% platu a rozhodně nepřekračovat týdenní pracovní dobu což tady v tom bordelu nikdo nekontroluje)
Ještě jsem neviděl podnikatele-zaměstnavatele který neodírá své zaměstnance.

-------------

Tak se přijď někdy podívat. Smile
(17.07.2014 14:48)maci01 napsal(a): [ -> ]správný postup zaměstnavatel by měl být, že mínusové hodiny fondu pracovní doby proplatit 80% platu a rozhodně nepřekračovat týdenní pracovní dobu což tady v tom bordelu nikdo nekontroluje)

Vidíš, člověče, úplně první krok by měl být aby jsi si založil odbory, protože zadarmo ti nikdo nikdy dobrovolně nic nedá, stejně jako ty ne (že by jsi dělal zadarmo, atd. )
a potom jako druhý krok si nastudovat předpisy.

Třeba ty o o 80%. Smile
Odbory máme, ale nevím koho zastupují. Mě se zdá, že zaměstnavatele.
(17.07.2014 14:48)maci01 napsal(a): [ -> ]Ještě jsem neviděl podnikatele-zaměstnavatele který neodírá své zaměstnance.

Také jsem viděl zaměstnance jak odírají své zaměstnavatele. Také mnohý zaměstnavatel na své zaměstnance skončil v dluzích. Zkrátka byl moc hodný a chápavý.
JK
(15.07.2014 16:51)KaJi napsal(a): [ -> ]Zahradník měl deník, prošitý nitý vzatý do evidence berního úřadu a u zeleniny do sloupečku DZP (Dan z přepchu) nenapsal nic, u květin vypočítal uvedená procenta - tehdy bez kalkulačky. To mu to muselo připadat hrozně jednoduché, vyplnit asi 8 sloupečků na tržbu ve výši 1Kč 85hal. Kam se hrabou el. evidence tržeb. Smile
Není to sice zahradník, ale takhle to vypadalo. S pečetí berňáku.

[Obrázky: DSC_0021.jpg]
(20.07.2014 10:49)maci01 napsal(a): [ -> ]Odbory máme, ale nevím koho zastupují. Mě se zdá, že zaměstnavatele.

Jednou za čas jsou volby, je třeba zakandidovat a změnit to. Tedy odbory.

Pro začátek.

Za členství v odborech se maximálně vyhazuje, nezavírá, do demonstrantů se tady střílelo naposledy v 1969. do stávkujících 1953.
Já tedy nevím, ale z posledních příspěvků jsem se toho o výhodné ceně cukru moc nedozvěděl. Confused
Zato rozebrání pracověprávních vztahů a sága o kapitalistovi, to by vám šlo.Big Grin
Referenční URL's