Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská WIFI váha - diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ahoj kluci. Nema nekdo prosim hotovy sketch pro vahy s modemem Wisol pres Sigfox. Jak zde byl nekolikrat zminovany. Velmi dekuji pokud nekdo poskytne. Preji krasny vikend.
Petr Palisek
Když jsem viděl oficiální nabídku - ceník Sigfox, na poskytování služeb, okamžitě bylo vše v PC smazáno.
(aby mě to dál nelákalo)
Můj sketch vycházel z tohoto sketch

Konektivitu jsi kupoval nebo máš rok zdarma?
Dekuji. Mam rok zdarma. Treba za rok budou jine ceny nebo zkusit Loru od Ceskych radiotelekomunikaci. Ty uz to mas jen pres wifi nebo gsm?
Já jsem Sigfox, také opustil. Něco snad ještě najdu a případně pošlu
ceny
Podívej se na ceny, možná tě to přejde.

Jen pro zajímavost, nedalo mi to a koupil jsem ESP LORA

Asi to nedám. Je to podstatně složitější.
Dosah taky není, co jsem čekal. Ještě je v plánu otestovat jinou anténu.
Ok. Dekuji. Zrovna se divam na cenik Lora a tam je to tedy lakavejsi. Do 200 zarizeni a 100 zprav za den je cena 229kc za rok.
Pořád vychází nejlépe SIM od T Mobile, kterou koupíš za 50 , funguje bez dobití rok.
Nic nemusíš vymýšlet, je to levnější a nejsi omezenej počtem/délkou odesílaných dat.
To jsou jednoduché počty s nejlepším výsledkem.
To je pak skvele. Mohl bych poprosit o sketch arduino sim modem. Jestli to mas tak to vyzkousene a vyladene. Zdali je k poskytnuti. Velmi moc dekuji.
Špatně pochopeno. Pomocí SIM a vhodného zařízení vytvořit na stanovišti Wifi.
Použít váhu z návodu.
Tak to opravdu spatne pochopeno. A ano taky varianta. I kdyz energeticky narocnejsi. Podivam se na reseni a vyzkousim i variantu podle tohoto navodu.
https://www.arduinotech.cz/inpage/jak-je...hingspeak/
Myslim ze by slo lepe usporit baterii. Dekuji moc za informace. At se dilo dari. Jinak prave jsen se vratil od vcel a jedou na 150% ?v zakomorovanem pl. Tak jeste jednou dik a krasne jaro.
Z jiného soudku - nevíte někdo, zda je možné v Thingspeaku, rušit jednotlivé naměřené hodnoty?
Chanel můžeš vymazat/resetovat. Ale netuším jestli můžeš jednotliví záznamy smáznout.
(08.04.2019 22:21)Čeněk Burkoň napsal(a): [ -> ]Z jiného soudku - nevíte někdo, zda je možné v Thingspeaku, rušit jednotlivé naměřené hodnoty?

Dá se to, je třeba vyexportovat data celého kanálu "Download all of this Channel's feeds in CSV format", v souboru feeds.csv smazat řádky, které nepotřebuješ (doporučuji soubor před úpravou zálohovat) a uložit v tom samém formátu csv (text). V ThingSpeak vymazat data kanálu "Want to clear all feed data from this Channel?" a pak soubor feeds naimportovat zpět "Upload a CSV file to import data into this channel". Pracovat s daty je třeba v záložce Data Import/Export Pokud exportuješ data jednotlivých polí, nejde to vrátit Smile
A nebo složitě takhle. Jiná cesta nebude Wink
Co je dnes jednoduché? - velice děkuji!
Tak se to nepovedlo: Ačkoliv jsem byl přesvědčen (na vlastní oči), že jsem soubor feed.csv po vymazání řádků uložil zase v tomto formátu, tak Th.Sp. napsal "The file was not uploaded becase it is not in a supported format. See…" nikam jsem se nedíval a vzdal to. Dělám ruční export do svého Excelu 1 hodnotu denně a tak ztráta dat v Th.Sp. není tak drastická.
Tak to jsi Čeňku udělal někde chybu Smile, máš soubor zazálohovaný ?
Zřejmě při tom ukládání po opravě.... Soubor feeds.csv mám.
Tak si soubor opět za zálohuj, otevři ho v Poznámkovém bloku, nahraď čárku "," za středník ";" (Úpravy=Nahradit=Nahradit vše), pak stejným způsobem nahraď tečku "." za čárku "," ) zadávej bez uvozovek), soubor zavři a ulož ve formátu csv. Potom teprve otevři soubor v Excelu, kde budeš mít každou snímanou hodnotu ve sloupcích, ne všechny v jedné buňce a odstraň řádky, které potřebuješ odstranit, můžeš použít i filtr v horním řádku, kde jsou názvy sloupců (field1 ……..), v žádném případě nemůžeš měnit formát buněk. Pak soubor zavři a ulož, stále v csv. Opět otevři v poznámkovém bloku a v opačném pořadí zase nahraď čárku za tečku (Nahradit vše) a středník za čárku, soubor zavři a ulož v csv a proveď Upload do ThinSpeak Smile, běžně to tak dělám a funguje toSmile
Dostal jsem SZ od j_shadow s informací, že v LibreOffice se formát csv zachová ve stejném formátování jako původní csv. Vyzkoušel jsem to, a při otevření souboru se to hned zeptá na určení oddělovače, který hned nabídne ",". Po potvrzení se otevře soubor jako tabulka a zde stačí vymazat nepotřebné řádky a soubor uložit jako csv a naimportovat do TS. Je to rychlejší než přes Excel, který má snahu při převodu na tabulku formátovat buňky jak se mu to hodí Big Grin
Referenční URL's