Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská WIFI váha - diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jako wi-fi starou tatranku a hotspot + dostečnou baterii.
Teď jsem zprovoznil tohle
Napájení ovládám tímto (výstupní relé jsem nahradil optickým spínačem, 12 Volt verze díky tomu spolehlivě funguje na lithiovou baterii stejně jako první zařízení)
To celé nabíjí malý fotovoltaický panel. Chodí perfektně, velká spokojenost.

Tatranka má nectnost, že si užírá z dat. Zase je ale citlivější na mobilní signál. V lese mi tatranka jede, USB modem 3G ne.
WiFi si vytvářím na místě pomocí starého Android telefonu s HotSpot funkcí. Zkoušel jsem i ten stejný 3G modul z AliExpressu ale nefungoval, asi vadný kus. Napájím to přes starou 12V autobaterku, kterou dobíjím malým solárním panelem. Mám na tom ale víc věcí (měření váh, měření teplot/vlhkosti/zvuku.. v úlech, kamery). V případě samostatné váhy WiFi není potřeba, dá se to řešit třeba modulem SIM800L. Je nenáročný na odběr energie a velmi spolehlivý. Nicméně je to vyšší dívčí to pospojovat a naprogramovat..
To Míra
Jaký máš tarif na tomto singlu?
Dík

donglu

To Míra
Jaký máš tarif na tomto singlu?
Dík
Super, jsou ještě levnější.
(15.12.2017 12:08)mbalco napsal(a): [ -> ]https://www.aliexpress.com/item/2PCS-lot...256.html?.
Nuz ked to kupis z Aliexpresu tak to pravdepodobne fungovat nebude, ako 90% cinskych veci co su len trosku zlozitejsie nefunguje.
Ked uz tak taketo nieco:
https://www.soehnle-professional.com/doc...latt-1.pdf
https://www.utilcell.com/dokumenty/m270_2018_en_de.pdf
Ale to je kusok ina cenova hladina.
Z vlastní zkušenosti vím, že i tyto čínské tenzometry jsou pro úlovou váhu dostatečné a funkční. Smile
Dobrý den, chci se zeptat,možná to bude mimo téma wifi váha. Ale tak trochu to souvisí...máte někdo zkušenost z úlovou váhou od firmy APISDIGITAL z Plzně, která měří váhu a teplotu úlu na dálku? Případně jaké výhody to má při včelaření? Chtěl by si jednu zakoupit. Děkuji.
Zkušenost s touto váhou nemám, ale přijde mi to jako málo muziky za hodně peněz Big Grin, jako s každou komerční váhou. Pokud bych jí však měl kupovat, rozhodně bych asi chtěl vědět od prodejce více informací o váze , než uvádí na stránkách.
Kosťo dík.
Kdysi jsem ji měl půjčenou, celou jsem ji rozebral (byl jsem zvědavý). Je to poctivý kus nerezi s dobrou elektronikou, ale v současné době je to nechutně drahý krám.
Nejvíce mě zarazila výdrž baterie 10 let, to snad nemůže vydržet i bez žádného zatížení Big Grin, co tam bylo za zdroj
Byla tam nějaká velká, ve stylu gelové. Detaily si už nepamatuji
Já jí mám a je to takové....fakt jen váží a víc to neumí, aby si člověk třeba hodil nějaký graf za určité období to nejde....prostě jen to co je od nich nastaveno, čili jeden roční graf a pak po každém čtvrtletí......navíc já mám váhu u který musim data stahovat přes notas....přesně před rokem slibili, že brzy vyjde aplikace na telefon, že už tam nebudu muset nosit notas....no a rok se s rokem sešel a stále není...přitom mi Karásek sám volal a říkal, že v dubnu 2019 určitě bude....psal jsem jim nedávno kde se to zaseklo a ticho po pěšince.....no a pak ještě jedna věc se mi stala, že jsem zapoměl smazat pamět na váze a ta když byla plná, tak se nějak samy začnou mazat poslední data a prostě mi to na grafu háže přes celou stránku rovnou čáru, takže se v tom člověk blbě vyzná.....jo a pak taky na jejich stránkách píšou, že by se ti po konci roku měla v počítači udělat složka 2019 s daty z toho roku....ale já tam nic takového nemám a rok 2020 se mi zapisuje do stejného grafu jako 2019, čili se vše přepisuje a vidim tam uplný h....takže jak psali všichni, hodně peněz za málo muziky.
Ve své době to byl výstřelek techniky, ale zaspali dobu a koupit ji za tu cenu je nyní holé bláznovství.
(01.04.2020 13:28)Kosta napsal(a): [ -> ]Z vlastní zkušenosti vím, že i tyto čínské tenzometry jsou pro úlovou váhu dostatečné a funkční. Smile
Ano na hobisticku vahu mozno, ale ked chces vyrabat profi produkt (seriova vyroba), tak sa treba jednoznacne vyhnut lacnym komponentom pochybneho povodu. Aj Cinan vie vyrobit slusny vyrobok, ale to je skor vynimka. Len malo cinskych vyrobkov splnuje parametre ktore maju deklarovane. Problem je ze nemas moznost ako overit kvalitu a trafit seriozneho Cinana, oni oebavaju z principu. U nas vo firme mali kolegovia taku maniu kupovat z Aliexpresu, drviva vacsina veci bola dorob si sam, alebo na hranici funkcnosti. Vrchol boli napr. jednorazove sroubovaky. Aliexpres alebo Alibaba to je smejdiaren a fejky. Ked chces kupit daky overeny cinsky produkt tak treba cez zapadneho distributora, (Distrelec, Farnell atd).
Toto přeci není téma o sériové výrobě Big Grin. Na Ali už jsem nakoupil spoustu různých věcí a elektroniky a z 99% fungují spolehlivě
Zdravim mam dotaz, vahu jsme s kamosem uspesne otestovali,wifi funguje data odesila,ale problem je s vazenim..... Pri pridani zavazi se hodnota zacne zvysovat ,ale najednou zacne zase klesat dolu pri dalsim zatizeni...mohl by nekdo poradit co by mohlo byt za pricinu??? diky
Hodně málo informací na nějakou radu Smile popiš nám podrobněji co váha činí. Dáš závažá 10 kg - ukazuje 10 kg ? přidáš dalších 5kg co ukazuje nebo odesílá za data váha ? Jaký systém váy a kóku používáš ?Smile
Referenční URL's