Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská WIFI váha - diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Zvážím si hodnotu při nulovém zatížení. Dám 1kg závaží a hodnota mi stoupne cca o 20000. Přidám další kilo. Zvedne se o dalších 21000. Když dám ale třetí kilo, Tak hodnota místo aby narostla tak o 10000 klesne. A tak to jde s další váhou. Do kalibrace sem se proto ještě nepouštěl. Za této situace by neměla smysl
Ty jsi váhu ještě nekalibroval ?

Mrkni sem a pošli data
Kalibraci rozumím. V tom problém není. Po kalibraci na třeba 60kg to měří dobře v tomto rozsahu. Nula je nula. Pak třeba 55-65kg to měří dobře. Ale když dám 4kg na váhu, tak to přepočítá na -2kg. Proto sem se začal koukat na surová data, která dostávám před přepočtem a zjistil sem, že jsou nesmyslná. Hodnoty do určité doby stoupají, pak s váhou začnou zase klesat... Už sem dal jiný Wemos i HX711. A je to to samé. Takže problém bude někde v čidlech. Mám váhu Sencor SBS113SL. Jak se zde již řešilo, tak má jako signálové dráty místo červených zelené a bílé. Takže to bych měl mít taky snad dobře.
jakou hmotností jsi prosím kalibroval
Tak problém byl ve Wemosu. Na jiných pinech je vše v pořádku. Kalibrace je hotová a vše frčí jak má. Díky za ochotu.
Ahoj, super návod, díky! Trochu jsem si to rozšířil (i o oled display) a zatím měřím v testovacím režimu. https://thingspeak.com/channels/1074794
Displej , nakonec zjistíš, že je zbytečnej.
No myslenka byla, ze by se display mel pouzivat pri termo-lecbe,kdy to bude ukazovat aktualni teplotu treba kazdou vterinu... uvidime
ahoj,
objednal jsem si Wemos D1 mini pro. Rád bych se zeptal co je potřeba změnit ve sketchi aby se nahrál do desky?
Pokud nechám nastavení vývojové desky, tak jak jsem měl na D1 mini, tak mi to skončí takhle https://postimg.cc/VdXWhmpp
a pokud změním nastavení výjvojové desky na D1 mini pro, tak se neprovede ani kompilace.
Můžete prosím poradit co s tím?
V historii fora jsem našel, že třeba Costa D1 mini pro používá, ale o žádném rozdílu v nastavení, nebo ve sketchi se nezmiňoval.
díky

(20.06.2020 20:24)Radomírek napsal(a): [ -> ]ahoj,
objednal jsem si Wemos D1 mini pro. Rád bych se zeptal co je potřeba změnit ve sketchi aby se nahrál do desky?
Pokud nechám nastavení vývojové desky, tak jak jsem měl na D1 mini, tak mi to skončí takhle https://postimg.cc/VdXWhmpp
a pokud změním nastavení výjvojové desky na D1 mini pro, tak se neprovede ani kompilace.
Můžete prosím poradit co s tím?
V historii fora jsem našel, že třeba Costa D1 mini pro používá, ale o žádném rozdílu v nastavení, nebo ve sketchi se nezmiňoval.
díky
tak jsem našel chybu u nastavení D1 mini pro - Upload speed, když jsem nastavil 115200, tak kompilace proběhne, ale pokus skončí stejnou chybou - viz obrazek výše.
Ano, to se běžně stává, že verze nainstalované desky ESP8266 nejde na všechny desky WeMos D1 Mini (Pro), budeš muset přeinstalovat verzi ESP8266, klidně začni na verzi 2.4.0

Ve sketch nic neměň, pokud jsi ho tedy měl funkční na D1 Mini
Máš to dobře napojené? str. 20, píšou tam něco o krystalu a přepočtu baudů když má jinou frekvenci.

https://drive.google.com/file/d/0B4B30jz...hoZ1k/view
Na výpisu monituru jasně vidíš, že PC nekomunikuje s deskou WeMos a nainstalovaná deska je verze 2.7.1, na str. 20 odkazovaného materiálu nenajdeš informace, které by toto vyřešily

Ještě mě napadlo, když ti prošla kompilace tak sketch je v pořádku a Arduino volá port COM4, opravdu je COM4 připojený ? Zkontroluj, popřípadě budeš muset nainstalovat jiné ovladače.
(20.06.2020 21:19)Kosta napsal(a): [ -> ]Ano, to se běžně stává, že verze nainstalované desky ESP8266 nejde na všechny desky WeMos D1 Mini (Pro), budeš muset přeinstalovat verzi ESP8266, klidně začni na verzi 2.4.0

Ve sketch nic neměň, pokud jsi ho tedy měl funkční na D1 Mini

Jestli myslíš instalaci v manažeru desek, tak jsem dal aktualizaci a je tam verze 2.7.1 a stále to nejede.
Došly mi 2 desky pro a 2 obyč mini - když zkusím tu mini , tak to normálně jede, ale ani jedna pro deska se nechytá.

(20.06.2020 21:27)Kosta napsal(a): [ -> ]Na výpisu monituru jasně vidíš, že PC nekomunikuje s deskou WeMos a nainstalovaná deska je verze 2.7.1, na str. 20 odkazovaného materiálu nenajdeš informace, které by toto vyřešily

Ještě mě napadlo, když ti prošla kompilace tak sketch je v pořádku a Arduino volá port COM4, opravdu je COM4 připojený ? Zkontroluj, popřípadě budeš muset nainstalovat jiné ovladače.

Port byl určitě COM4 - zkoušel jsme i jiný USB a přiřadil se na COM5 , ale bohužel výsledek stejný.
asi se zeptám blbě, ale kde najdu jiné ovladače?

podivej se do po kliku přímo do komentářů na youtube, jsou tam odkazy na ty ovladače, resp. https://www.silabs.com/products/developm...cp-drivers v release notes je jak nato.
Ano, přesně tam, kde odkazuje gupa si vyber ovladače pro svůj operační systém Big Grin, nainstaluj, otevři si v ovl. panelech správce zařízení a poté připoj USB kabel s WeMos a uvidíš ke kterému portu COM se připojuje a ten musíš zadat i v Arduinu 1.x.x. Pokud i pak to nepůjde změň v Arduino 1.x.x. v mažeru desek u ESP8266 verzi na třeba jak jsem říkal 2.4.0. Je lepší desku ESP8266 vymazat, program ukončit a po opětovném spuštění znovu nainstalovat verzi 2.4.0 a postupně verzi zvyšovat až to půjde.
Ovladače jsem stáhl, nainstaloval - úspěšně, nastavení com portu je jak ve správci, tak v arduinu na stejné číslo i stejnou rychlost -- bohužel stále výsledek stejný.

Co se týče verze desky, tak mi to umožní instalaci 2.6.3 a novější. U čehokoli staršího mi to napíše chybu stahování.

Jedu teď na rodinnou oslavu, večer pak zkusím ještě vyhrabat starý NB s win 7(nebo možná XP) a zkusím na tom.
Tak ještě vyzkoušej jinou (starší) verzi Arduino 1.x.x. i zde může být problém, zde opravdu musíš mít trpělivost. Co máš na PC za OS ?
zkoušel jsem všechny verze co mi to dovolí nainstalovat, tj. od 1.6.3 výše .
na pc mám win 10.
Pokud fungovalo mini a u mini pro ne, je to zajímavý z hlediska těch w10. Opravdu to máš dobře napojený na piny? Jsou tam dva USB výstupy, jeden co vidím a druhý se bere z pinů. Proto ta strana vpdf 20 a dále. Potom ten postup. Dále to napětí jestli není víc jak 3,3V na levé straně, prostě mi to vychází že problém máš ne v SW, nebo W10, ale na desce a mezi deskou a PC.

U w10 může hrát roli firewall u COM portu, atributy zkomlipovaného souboru, spuštění zavaděče jako správce, nastavení oprávnění pro složku nebo soubor. Zkusit w7 může být řešení, ale proč by to mini fungovalo a mini pro ne?
Buď jsem problém nepochopil já, nebo gupa. Mám za to, že je problém s nahráním kódu do desky a ne funkčností celého projektu úlové váhy. Informace, že ESP8266 na desce disponuje dvěma rozhraními UART (UART0 a UART1) neznamená, že má dva výstupy USB. Neděj toto téma složitějším, než je. Je zde spousta včelařů, kteří si chtějí postavit vlastní váhu a na to jim stačí návod a popis od Mirka V. a nepotřebují k tomu znát komunikační rozhrání a protokoly jednotlivých desek a jejich čipů, tak ani jejich technické charakteristiky. Zde problém ve funkčnosti váhy opravdu není. Může však nastat při nahrávání patřičného kódu do desky a zde je těch příčin neúspěchů mnoho (operační systém a jeho ochrana jak zmiňuješ, nastavení prostředí v Arduino 1.x.x. a pod). Existuje mnoho klonů desek WeMos D1 mini a WeMos D1 mini Pro a z vlastní zkušenosti vím, že různé desky potřebují různé ovladače jak u Windows tak i u nastavení prostředí desek u Arduino 1.x.x. Už jsem několik vah sestrojil a nikdy nebyl problém s kódem a zapojením celého zařízení co sem dal Mirek V., ale občas s nahráním kódu do zařízení.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Referenční URL's