Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Buckfast
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak jeste jednou vazne menis kazdy rok 15 inseminovanych matek rocne do tvych vcelstev??ano ptam se na to protoze to bych musel nakupovat vic nez 30 inseminovanych matek rocne coz rozhodne nekupuju..
Vysvetlis proc??neznam nikoho kdo by kupoval toto mnozstvi inseminovanych matek kazdy rok a netes tu me resim to co jsi napsal vyse...
Jedinec u nás v Čr se 200 včelstvy , aby jeho chov za něco stál , tak si každý rok kupoval 20 inseminek ročně, některé mu držely do 5 roku , plus ještě každý rok dělal množství svých , na chov bral až to, co došlo do 5 roku bez vyrojení s plným výkonem .
Tak že to docela narůstalo .
Tomu se říká poctivá práce .
Potom od něj materiál může být skutečně lepší brojler , než BF KTM .

Pokud ty se podivuješ nad nějakými 15 inseminkami , tak jsi nás tady jen bulíkoval , že něco vybíráš a selektuješ a že to děláš na nějaké úrovni .
(08.11.2016 7:34)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]
(08.11.2016 7:28)JKL napsal(a): [ -> ]
(08.11.2016 0:56)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]... na rozdíl od tebe vím, že celé území ČR je uznaná oblast chovu včely Kraňské. ...

Prosil bych odkaz na zdroj tohoto tvrzení, rád si doplním znalosti.

Zdrojem je uznaný chov včely kraňské mají tam od ministerstva vyčleněné uzemí.

Prosím odkaz ne jen nepodložené konstatování.



Mimochodem onehdá tu byl i uznaný chov včely tmavé - ta se mohla chovat?
JKL nepodložené to není, nikam tě odkazovat nebudu, prostě starej se máš to vědět jsi chovatel a je mi jedno co si o tom myslíš. A Včela tmavá se u nás chová a je to snad i s požehnáním úřadů.
KTM, nevím jestli si fakt děláš srandu nebo troluješ a nebo to co bereš ti prostě nedělá dobře, ale já jsem o tom co mám psal a nemusíš ani listovat nikam do dávné minulosti stačí se podívat co jsem psal včera.
Aleši nepodložené, že lze chovat BF není, nikam tě odkazovat nebudu v legislatrivních dokumentech, kterými se občan, chovatel a nečlen chovatelského združení kraňky musí řídit, nic není, prostě starej sám o svou kraňku , máš to vědět jsi její chovatel a je mi jedno co si o tom myslíš.
Mily Jrm bavime se tady o vcelari co ma max.60 vcelstev jak sam poznamenal....navic to asi bude tim ze pokud mam ins.BF tak jen male procento je spatnych,je mi fuk co si myslis ale zrovna rojivost u nich neni treba resit vime??to ze kupoval takove mnoztvi ins.matek tak to by me pak zajimalo jak se snazil ustalit vlastnosti chovu navic to ukazuje na velke procento matek co nesplnovali pozadavky..navic pri 200 vcelstvech a poradny chovatel si inseminuje sam a vybira a nekupuje vsechno jinde teda pokud jak ty pises jeho chov za neco stal..

Alesi jak teda testujes F1 od takoveho mnozstvi ins.matek???kolik dcer delas od jedne matky furt mi ten pocet nevychazi pri 60 vcelstvech.
JKl abych zrušil souseda s BF nemusím zacházet do liter uznaného chovu, veterinárních zákonů příp. jiných co nějak souvisí přímo se zemědělstvím. Myslím zrušil právně.

Motorkáři, ty opravdu nevíš co jsem psal, i když to máš před nosem, to je jasný)) Podívej se na včerejšek.

Jinak pro dnešek musím končit, tady za to peníze neberu jak jiní.
Žák uvádí , že má myslím 70 inseminek ze 70 včelstev a nepřijde mu to moc.
Pokud se nechceš zdravit na setkáních včelařů obvyklým pozdravem ,, kolik jsi měl včelstev, když jsi včera odjížděl z domu ?" , tak musíš trochu přitlačit s tou selekcí .
Oki nema to cenu odpovedi se tu nedockam,JrM takze by kazdy mel mit ve vcelstvu ins.matku???ze tys nikdy zadnou nemel?

Alesi prober se a nebalamut co se tyce tvych predpokladanych nakladu na matky.jak bys toho souseda zrusil upalis mu vcelstva s Bfkama??hele co se osobne sejit ze bys mi ukazal jak se ten nepohodlny soused likviduje,ze bych to pak taky zkusil
Ještě jsem tam připsal na konci "Myslím zrušil právně", aby i ti méně chápající psaný text pochopily, že se včelaře ani včel fyzicky či slovně ani nedotknu, dokonce jej nepotřebuji ani vidět, ale u tebe to je pořád málo. Teď jsem byl v neděli ve Zlíně u jednoho člověka z krajského soudu, když jsme skončily s jednáním kvůli kterému jsme se sešli, tak přišla ta neformální část rozhovoru. Také má v rodině včelaře, tak jsem mu ukázal zdejší fórum a příspěvek JKL kde píše o tom jak mají BF aj. svá práva, náramně jej to pobavilo.
Ale teď už opravdu jedu, když tak až večer.
JindřichuTongueřeklady 1965 strana 42.....Kolem. Popis návštěvy u b.Adama.I co dělá.
Právě odešly na Slovensko ke Gustovi....... F.V.
(08.11.2016 10:04)KTM napsal(a): [ -> ]JrM ....takze by kazdy mel mit ve vcelstvu ins.matku???ze tys nikdy zadnou nemel?

Prosím pěkně , buď trochu soudný s tím ,jestli jsem měl nebo neměl inseminky .
Zvýraznil jsi u zmíněné dotyčné selekce možnou rojivost, o které nevíš v jakém procentu tam byla , ale pozapoměl jsi zmínit tu délku věku matek 5 let .
Jedna mi jde do 6 tého roku .
Kolik že tobě dožívají matky let ? To jsi nějak přešel mlčením .
Říkáš 3 roky ?
Pak si něco říkej o kvalitní plemenařině a potřebném množství inseminek .
Ano , Bláto můžeš dělat i s tím množstvím co máš .
(08.11.2016 8:20)JrM napsal(a): [ -> ]Jedinec u nás v Čr se 200 včelstvy , aby jeho chov za něco stál , tak si každý rok kupoval 20 inseminek ročně, některé mu držely do 5 roku , plus ještě každý rok dělal množství svých , na chov bral až to, co došlo do 5 roku bez vyrojení s plným výkonem .
Tak že to docela narůstalo .
Tomu se říká poctivá práce .
Potom od něj materiál může být skutečně lepší brojler , než BF KTM .

Pokud ty se podivuješ nad nějakými 15 inseminkami , tak jsi nás tady jen bulíkoval , že něco vybíráš a selektuješ a že to děláš na nějaké úrovni .

Do 5 roku bez vyrojenie s plným výkonom si to ako myslel?, už ani 4 ročná matka nemá plný výkon. Už len to keď sa každých 8 dní prekladá plod čo sa matka núti klásť. Sa vykladie a je amen.
Jj to se ti Alesku omlouvam ty jsi myslel pravne taj to jo spatne jsem cetl tak hodne uspechu a nezapomen ze jsme v EU a co se tu tluce dohromady,tisickrat opakovane tim padem urcite v oravni reci vis ze BF je vcela medonosna a smejcich se zamestnacu jsem potkal dost,.
JrM proste ty pocty nesedej nema cenu s tebou debatovat,pokud budu mit ins.tak jak ty pises kam budu davat jeji dcery??nebo se pletu ze jeji vlastnosti se projevi az na nich a i dobra matka ma spatne potomstvo??co jeji dlouhovekost ukazuje ze ma kvalitni potomstvo kdyz bych jich mel tolik.tak dlouho matky ve vcelach nenechavam takze nevim davno je zamackavam ale jo uznavam jsi lepsi tady u nas prece o vcelach vime vse.az budu mit anonymni profil jako ty bez cehokoli klidne te trumfnu to se pak lehce machruje....



Muzes sem pak dat fotku ty sestilety matky staci ramecek plodu z Jara at je jasny ze ma plny vykon???
Ty které za to nestojí, tak se z nich ani nechová . Nikde není řečeno , že se vše musí jet F1 .
Trpíš řemeslnickou slepotou ohledně podstaty inseminek a jejich dcer , vyplývající z toho , že jen rozchováváš ,vyděláváš nic nevytváříš .
Potomstvo můžeš , orientačně vyzkoušet tím ,že přidáš dobrým kolegům s kterými jsi ve styku, a kteří ti potom řeknou jestli to má nějakou pespektivu nebo ne , atd. .

Tak že říkám u tebe 3 roky matka a protože mlčíš jak ryba a zase odvádíš pozornost , tak vidím že ano , 3 roky u tebe .

Jestli bude kolečko plodu na jaře nevím , sám jsem zvědavý . Jinak šlo o můj vyjadřovací kyks z nepozornosti , toto není iseminka . Ale měla letos tentýž výkon a sílu co jiné roky , a to není vyjímka .Vím i o jiných výraznějších , už jsem tu zmínil sílu odpovídajíci 7 N 39*24 u 6ti leté matky , ne u mě . Tentýž jedinec tvrdí , že u svého starého chovu mu docházely matky v dřívějších dobách do 6 roku celkem v obstojném množství , dnes nyní už výrazně hodně vzácně .
Ani 5 ani 6 ročná matka už nie je dobrá. Matky max 3 roky a vymeniť lebo už zaostávajú, nie nechať to na osud že spravia včely výmenu. Jenoducho pri nútení ju klásť sa jednoduch vykladie jak sliepka a z výšin to z nou pôjde jak z kopca dolú. Keby sa matka nenútila klasť tak možná by vydržala aj 6 rokov, ale aj to by bola výnimka. Nato aby som vedel že je matka dobrá nepotrebujem ani kolegovcov čo by mi prikyvovali jak svätý Antonko v kostole keď sa hodí doň koruna...
Mám aj ja buckfast 6 včelstiev a ani nie sú dáko zázračne výnimočne od mojich pôvodných.
Mi jsme se ale bavily o ins.vime.ty se zase zamrejuses na to jak dlouho ti matka vydrzi.az budes mit pulku chovu 5 letych matek v plne sile muzem se o tom bavit takto je to jen vyjimka ktera nic nerika.ano jsem slepy stejne jako vetsina chovatelu kteri nemaji 5 lete matky.jsi holt pan chovatel a slechtitel skoda ze bez adresy,jmena,telefonu tudiz dal si tu hon Ego ja koncim protoze hrdinu jako ty je plnej internet.
(08.11.2016 15:59)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ani 5 ani 6 ročná matka už nie je dobrá. Matky max 3 roky a vymeniť .

Ty se na to díváš z těžařského ekonomického pohledu , momentálního .
Já z pohledu chovatelského a do budoucna .

Starý zkušený včelař co má odvčelařeno nějakých 60 let a nyní má pod svým dohledem asi 100 včelstev , 20 dělá svých , mi řekl , dospěl k tomu , že to byla chyba a krátkozrakost , že se jejich generace vydala po této cestě co 2 roky měnit matku a nevybírat tu dlouhověkost a nehledět na ni . Že to prý tím vše pos..li .

Mi tato 5ti letá udělala tu samou sílu a výkon jako její vnučka hned vedle .
A opravdu není jediná , o které vím to samé .
(08.11.2016 14:14)KTM napsal(a): [ -> ]nezapomen ze jsme v EU a co se tu tluce dohromady,tisickrat opakovane tim padem urcite v oravni reci vis ze BF je vcela medonosna

EU ti v občanskoprávních sporech nepomůže. Ty si prostě vůči svým sousedům nemůžeš dovolit co chceš.
Nemel z bahna nebudu to tady resit do tema to nepatri a pokud to beres obcanskopravni cestou tak hodne uspechu pri prokazovani jsem zvedav jak bys chtel prokazat ze mam na vcelnici BF zjevne jsi nikdy u soudu o nic nezadal klanim se pred vasimi vedomostmi a jistotou boj s BF jste stejne prohraly.davno tu je a bude.Zaroven jsem rad ze jeste veris nasemu pravnimu systemu v tom ze si nemuzes k sousedum delat co chces..
Ja treba mam na vcelnici vcelu medonosnou co tim porusuju???
Referenční URL's