Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ono je otevřených víc možností. Třeba si to jeho včely nanosily od nějakého léčeného s ATB i s dárečkem.

Spíš je otázka, za jak dlouho to zvládne laborka.

Nakonec se místo zimní měli na VD bude vyšetřovat na ATB a spory. Smile
Konečně něco užitečného.
Divím se, že se vyžíváte v této formě sebemrskačství - usilovně hledáte možnosti, jak se antibiotika mohla dostat do včelstev českých včelařů. Dokud se neprokáže opak, považuji za řádově pravděpodobnější varianu původu problému v dovozu závadného medu ze zahraničí. Je možné, že to do Včelpa dodal i některý konkrétní včelař z České republiky, ale spíše jako med, který překoupil od obchodníků. Za nejpravděpodobnější považuji stále možnost přímého selhání ředitele Včelpa, který "pod rukou" sehnal levný med, když se českým včelařům neurodilo.

Hlavní důvody pro zahraniční původ závadného medu:
1. Širší spektrum antibiotik - nevím jak dnes, ale dříve to bývalo typické pro čínské medy
2. Kauza cizích pylů v medu Včelpa
http://www.novinky.cz/ekonomika/363728-t...-ciny.html
Problémy s deklarací původu medů mělo Včelpo již před rokem (vzorky z října až listopadu 2014). Taky by bylo možné vymyslet konstrukce, jak se med z Číny a východní Evropy dostal českým včelařům do úlů. Mnohem pravděpodobnější je ale varianta, že jde o nelegální obchodování.

Počkejme si na oficiální výsledky vyšetřování státních dozorových orgánů. Od interního vyšetřování ČSV mnoho nečekám. Myslím, že jako vždy převáží snaha krýt kamarády a zamést problém pod koberec. Nejvyšší orgán ČSV (republikový výbor) se sešel tento víkend. Podle usnesení žádný závěr neučinili, ani nikoho nepověřili vyšetřováním. Problém Včelpa pouze "vzali na vědomí". http://www.vcelarstvi.cz/files/usneseni_....-2015.pdf
Problém Včelpa pouze "vzali na vědomí"
to je vazne sila... Sad
(24.11.2015 11:21)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]
(23.11.2015 19:04)NB1 napsal(a): [ -> ]Kauza Včelpo: máš/te náhradu za ředitele, že navrhuješ co navrhuješ? Často tady brečíš jaké máš špatné včely v okolí.

Nejsem si vědom, že brečím na to jaké mám špatné včely v okolí a tato věta mé uráží.

Kauza Včelpo souhlasím s Martinem

co nejdřív prodat a převést prostředky jinam.

a hlavně jsem napsal
Okamžitě utlumit komerční podnikání ČSV a vyvolat spolkovou diskuzi na toto téma. Idea

Vyprdni se na urážení. Smile Tak si tam dej místo brečíš=informuješ. Často se tu používalo spojení brečíš na špatném hrobě a tak sloveso používám a nejde o urážky.

Souhlasíš s MartinemP - aha no tak to už není potřeba abych na Tebe víc reagoval. Je zajímavý, když nebyl podnik zajímavý v tvorbě čísel a na úvěry používal zástavu jiných nemovitostí svazu tak jste mlčeli. Nyní omýláte prodat a neřešíte jestli je očištěn od nedávných úvěrů. Voláš po soudních řízeních a trestních oznámeních a nemáš ani ujasněno kolik je škoda a kolik by stálo případný soud, který stejně nazajiští, že obviněný škodu zaplatí ... jinak pojem komerční podnikání - vždyť komerční podnikání je i pronájem nevyužívaných částí nemovitostí, prodej včelařských publikací, DVD, almanachů ať již byly náklady na výrobu z dotací nebo přímo z peněz svazu ... a i ta administrativní činnost zpracování dotací také nejde nazvat nekomerční=spolková činnost.

Škoda jen, že jsi si z příspěvku vybral jen čím bych Tě urazil a nevěnoval si reakci odpovědět na tři příklady kde svaz nebo jeho ZO mají podíl (VÚV DOL, Stražisko, Jabloňany).
Tak pro ujasnění. Od koho jsou ty informace, že se dohledalo že je to od dvou českých včelařů.

Vyznělo to, že je to nějaký informace od členů RV.
Kdo s tím přišel?



Měl bych za to, že se tím v NASA strávil celý den, že již mají členové jasno, jak k této politováníhodné události došlo.



Člověk by čekal bouřlivé jednání, že po Pražských defenstracích se do včelařských dějin zapíše Nasavrcká.
Koho si to tam volíte, že jen vzali na vědomí?Cool
(24.11.2015 18:55)Bronislav Gruna napsal(a): [ -> ]Nejvyšší orgán ČSV (republikový výbor) se sešel tento víkend. Podle usnesení žádný závěr neučinili, ani nikoho nepověřili vyšetřováním. Problém Včelpa pouze "vzali na vědomí". http://www.vcelarstvi.cz/files/usneseni_....-2015.pdf

Broňku, to usnesení, které cituješ a které je na webu ČSV, je pravděpodobně jen usnesení PRV (Předsednictva RV). Celý RV zasedal o víkendu a v pondělí mělo být k dispozici jejich vyjádření. Slovy ČSV jak píše Honza Veber: "Lze očekávat, že oficiální stanovisko k celé záležitosti vydá ČSV v pondělí 23. 11. 2015"
Proč tedy žádné stanovisko není k dispozici? Ani na webu, ani v mailech pro členy?
Proč se musíme o dovolání dozorčí rady Včelpa (http://rejstrik-firem.kurzy.cz/46981853/vcelpo-sro/) dozvědět z Lidovek (http://byznys.lidovky.cz/vcelari-odvolal...-trhy_pave) a Blesku (https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo...ada.html)?
Tak jak to tedy je?
Odvolal Republikový výbor Dozorčí radu Včelpa? Mimo jiné členy RV?
Proč se vlastně ptám a divím?....



(21.11.2015 17:02)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Republikový výbor ČSV se bude nastálou situací podrobně a zodpovědně zabývat na svém pravidelném zasedání, které se koná o nadcházejících víkendu v Nasavrkách.
Lze očekávat, že oficiální stanovisko k celé záležitosti vydá ČSV v pondělí 23. 11. 2015.

A nejsem v tom sám, kdo v pondělí čekal alespoň nějaké vyjádření. I zkušeného matadora a kolegu zmátli....
velebnosti jdu bl...
(24.11.2015 21:39)KaJi napsal(a): [ -> ]Tak pro ujasnění. Od koho jsou ty informace, že se dohledalo že je to od dvou českých včelařů.

Vyznělo to, že je to nějaký informace od členů RV.
Kdo s tím přišel?

Ano Karle, je to informace od zástupce v RV.
A co jinak, co říkal?
(24.11.2015 21:51)Jan Maláska napsal(a): [ -> ]Broňku, to usnesení, které cituješ a které je na webu ČSV, je pravděpodobně jen usnesení PRV (Předsednictva RV). Celý RV zasedal o víkendu a v pondělí mělo být k dispozici jejich vyjádření.

V záhlaví dokumentu je jasně uvedeno, že je to usnesení ze zasedání republikového výboru (RV) v sobotu 21.11. Předsednictvo (PRV) zasedalo už v pátek 20.11. Viz tiskové prohlášení ČSV http://www.vcelarstvi.cz/?page=novinky
Mimo jiné tam také píší, že PRV ve funkci valné hromady Včelpa "přistoupilo k personálním změnám v kontrolních orgánech společnosti Včelpo", čemuž se dá rozumět tak, že odvolalo dozorčí radu.
Omlouvám se. Zmátlo mě to, jelikož jsem čekal, že ten dokument nebo jiné vyjádření RV bude na hlavní stránce ČSV.
Jaromíre (NB1):

Citace:prodej včelařských publikací, DVD, almanachů ať již byly náklady na výrobu z dotací

Já měl za to, že prodej materiálů pořízených z veřejných prostředků je porušení podmínek dotačního tituluSurprised
To je stejné, jako si nárokovat výstupy z bakalářské/diplomové/disertační, či jiné práce. Prostředky poskytl někdo jiný (veřejnost), tak s ní nemohu komerčně nakládat, naopak musí být veřejně a bezplatně dostupná.

Jinak jsem si rovněž nevšiml, že by tu milan brečel, natož často. Ale je to možná tou záplavou příspěvků...

K společnostem: problematika Dolu se tu řeší v jiných vláknech, tak pokládám za zbytečné to tahat sem.Ale určitě jsou tu otázky, které by snesly nějakou debatu, v ideálním případě s nějakým výsledkem.

Stražisko vzhledem k "rozložení sil" pokládám v tomto okamžiku spíše za servisní organizaci. Dodám vosk - odeberu mezistěny. V tom nevidím problém. Není tam třetí strana (zákazník). Ano beru, do té doby, než prodají vosk někam pryč - ovšem podmínka je, za jakým účelem.

S tím Stražiskem u Jabloňan jsem byl zprvu zmatený, neboť beru ohled i na intepunkci, ale pak mi to konečně došlo...A také nevím, proč by měl být problém zrovna se šlechtitelskou stanicí, která prodává matky - nám včelařům...Opět interní věc, která se veřejnosti ne úplně dotýká tímto výše diskutovaným způsobem.

Tedy nakonec zpět ke Včelpu. Osobně také pokládám za důležité, se s tímto problémem popasovat a vyvodit z toho také nějaké důsledky. Upřímně výměnu dozorčí rady za to nepovažuji, to je u mě polovičaté řešení. Raději bych také viděl, co a proč se stalo, kdo za to může, jaká byla jeho odměna a jak bude podobným událostem do budoucna zabráněno. Ale současně si uvědomuji, že vzhledem k nastavením jsem idealista...
Kontrola výstupního produktu bude obsahovat i vyšetření na přítomnost antibiotik, které není zpracovateli medů v ČR rutinně prováděno.
Už jsem našel ten článek, proroctví, které nemělo být naplněno. V MV 4/2004, strana 24 je popisována situace na trhu s medem, hlavně výskyt antibiotik v medu a vosku. Od té doby jsem také přestal používat mezistěny.
(24.11.2015 21:23)NB1 napsal(a): [ -> ]nevěnoval si reakci odpovědět na tři příklady kde svaz nebo jeho ZO mají podíl (VÚV DOL, Stražisko, Jabloňany).

Co blbneš strážisko svazu nepatří
Jabloňany jsou pronajatý Včelpu
Dol je mimo rozhodování RV, máme tam jen 20% podíl

Včelpo je jediný aktivní komerční podnik.
Samozřejmě ještě pronajímání nemovitostí, ale to snad zvládne i člověk se základním vzděláním.
To že nemáš majoritu neznamená že se neúčastníš rozhodování.
Máš tam zástupce.
(20.11.2015 21:04)milan.hula napsal(a): [ -> ]r. 2008 Justiční mafie...Wink
r. 2013 Lihová mafie...Dodgy
r. 2015 Medová mafie...Cool

...co to bude příště?

NEDELEJ TO NAPINAVY Big Grin
(25.11.2015 13:24)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Už jsem našel ten článek, proroctví, které nemělo být naplněno. V MV 4/2004, strana 24 je popisována situace na trhu s medem, hlavně výskyt antibiotik v medu a vosku. Od té doby jsem také přestal používat mezistěny.

Ja chapu clanek jako velike lobovani za nejakou vykupnu medu a vyslovne se v nem rika, nechte nas vykupovat med, protoze my se v tom vyzname a neplette se nam do toho. O jakou vykupnu medu se jedna nevim. Ovsem, uplne stejny clanek muze napsat Tesco, Spar a kazda jina jakakoliv firma, protoze kazda ma jen jedn jedine prani: Byt na trhu uplne sama! Mam pocit, ze jedine kdyz se budeme drzet pokynu teto vykupny, zajistime jako vcelari skvelou budoucnost. Panove, kdyz neco ctete, tak trochu uvazujte.
Tak me po par mesicich zde na "vcelarskem foru" napada jedna otazka: Co je to tady vlastne za spolek? Ja se ctyrmy vcelstvy mam pravdepodobne uplne jine priority nez nekdo s desitkami ci stovkami vcelstev. Ja budu mit med skutecne jen pro sebe a nemam zajem do nekonecna expandovat a vydelavat se vcelami. A tak me napada jedna otazka: jestli to vsechno nekazi jen ti, co se honi za neustalym ziskem. Copak me napadne vozit kdesi z Madarska nejaka antibiotika nebo vymenovat sudy a kseftovat s medem a nakupovat si ho v Asii? A tim sem mozna zavlekat ruzne nemoci a kdovi co jeste? A verim ze desetitisice malinkych vcelaru jsou na tom stejne jako ja. Ti takovehle veci nemaji vubec zapotrebi a ani o tom vubec nevi.
Jestli nakonec za vetsinou trablu nejsou zodpovedni prave ti, co se ve vsem "vyznaji".
(25.11.2015 13:48)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]
(24.11.2015 21:23)NB1 napsal(a): [ -> ]nevěnoval si reakci odpovědět na tři příklady kde svaz nebo jeho ZO mají podíl (VÚV DOL, Stražisko, Jabloňany).

Co blbneš strážisko svazu nepatří

příklady kde svaz nebo jeho ZO mají podíl to je příklad kdy jde o komerční činnost a když bude průser v novinách napíší z obchodního rejstříku, že vlastník je ČSV (a ten další ocásek, který bude buď ZO nebo pobočný spolek, který pochopí jako dceřinná společnost)



(25.11.2015 13:48)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Jabloňany jsou pronajatý Včelpu

takže prospěch z toho má vlastník a tak má nebo může mít zájem napomoci poptávce - leštění klik tam kde se rozdělují dotační peníze - prodej matek je fakt podle vás spolková činnost a chtěli to předci?



(25.11.2015 13:48)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Dol je mimo rozhodování RV, máme tam jen 20% podíl

asi podobně popsané jako u Jabloňan. I 20% podíl ukazuje, že stačí k aktivitám zajištění povinného odběru kde se nařizuje používat určitou značku léčiva viz. Varidol a nehrajme si, že je alternativa k jarnímu nařízení v okresech "nátěr plodu" jiným VLP - to samé s podzimním nařízením, tedy bez přínosu peněz do Dolu.



(25.11.2015 13:48)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Včelpo je jediný aktivní komerční podnik.

Nebudu vyvracet, ale viděl jsem čísla i z jiných komerčních činností svazu a nebyli zanedbatelné a pro podnikatele i zajímavé.



(25.11.2015 13:48)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Samozřejmě ještě pronajímání nemovitostí, ale to snad zvládne i člověk se základním vzděláním.

Taky ti pronajatou nemovitost může člověk i bez základního vzdělání nenávratně poškodit a nic na něm nevysoudíš, ale klidně se v tématu vraťme k VČELPU i když bych se rád zeptal všech co jsou pro ukončení komerční činnosti svazu a prodej Včelpa jak by se stavili k tomu kdyby svaz nikdy nepřišel o Včelu Předboj - taky činnost ukončit a Včelu prodat?



Pro doctor: odpovím v tématu JEN TAK http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Jen-ta...#pid126925.
Referenční URL's