Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Samozrejme tedy mohl zakrocit drive, ale me to jeho vyjadreni prislo take pravdive, mel jsem z toho pocit ze to je vyjadreni vcelare, ktery vidi firmu v zalostnem stavu, ktera naklada s vcelimi produkty. ...
Zdravím, taky si přisadím, vést firmu takovým způsobem, jak je to popsané, tak jsem již dávno skončil jako podnikatel. Toto je jasný příklad toho, že z cizího krev neteče, je to patrně jen dobrý zdroj zisku pro dodavatele medu a komu oni jsou vděční, pokud jsou, do toho nevidím a nepředjímám. Zde jasně chybí kontrolní činnost majitele, někoho opravdu kompetentního, kdo chce chránit vlastnické zájmy. Prostě takový státní podnik v malém (kdo nekrade, okrádá rodinu nebo kdo nekrade má za tři, kdo krade má za devět). Souhlasím, že tohle je na likvidaci a nebo prodej někomu, kdo se postará a bude řádně hospodařit s majetkem.
Hezký den T.
No, pokud se pan ředitel skutečně chová jak je popsáno, tak všude jinde by dávno dořediteloval.....takže jediná logicky vyvoditelná věc na tom je, že pan ředitel má v ruce "něco" co ho na tom místě drží. Co to je - by byla čistá spekulace....
Tak vyvolejme jako členové hlasování o odloučení a prodeji.
Tím tuto kapitolu můžeme uzavřít a nebude dohadů a spekulací.
Než zodpovídat za vyložený nepořádek a nefukční firmu raději prodej formou veřejné dražby.
A ať si to někdo z našich vekovčelařů pokud bude mít zájem odkoupí a udělá tam pořádek,
protože jinak to nepůjde a o tom jsem po tom co jsem četl jsem přesvědčen.

Představenstvo které nechá po takovém selhání vedení podniku stejné nebo obdobné není řádný hospodář
a dle mne pokud někdo podá podnět k trestnímu oznámení tak se ten chlév vyčistí pěkně zezhora.

Povinnost péče řádného hospodáře v soukromé a veřejné sféře ze zákona

Povinnost péče řádného hospodáře: taková péče, s jakou by hospodář, který je vybaven potřebnými znalostmi, dovednostmi, odpovědností a svědomitostí, pečoval o svůj vlastní majetek.
Povinnost odborné péče: vyžaduje se speciální, odborná znalost.
Povinnost loajality: povinnost jednat vždy v zájmu společnosti.

Ani jedna povinost nebyla dodržena.

http://www.wbos.cz/co_hledame/povinnosti...spodare/cz
Tam máte napsané jasně, kdo je viník a kdo zodpovídá, vy pořád tady melete toho chudáka ředitele. Nebo dozorčí radu.


V případě soukromé firmy, typicky obchodní společnosti kapitálového typu, tedy akciové společnosti nebo společnosti s ručením omezeným, obchodní směr udává valná hromada, kde společníci jsou při udílení pokynů statutárním orgánům (jednatelům a členům představenstva – dále jen „reprezentant“), vázáni povinností péče řádného hospodáře.


Takže tady máte mám pocit, že vyjádření pana Kamlera bylo podivné. V podstatě je to přiznání, Jeho - jejich vlastní.

To je to co psala př. Machová - odpovědnost vlastníka. PRV ČSV ve funkci VH. A ČSV jako vlastníka.
Odpovědnost a ručení jednatelů

Jednatelé společnosti s ručením omezeným, pokud řádné plní své zákonné povinnosti, za závazky společnosti sami vůbec neručí. Zcela opačná situace však nastane, pokud jednatel nejedná v souladu se zákonem.

Základní povinnosti jim ukládá zejména § 194 odstavce 4 až 7 (z dílu obchodního zákoníku o společnostech s ručením omezených se na ně odkazuje § 134 odst. 3). Jednatelé jsou zejména povinni vykonávat svou působnost s péčí řádného hospodáře, přičemž důkazní břemeno plnění této povinnosti nesou sami jednatelé (v případě sporu musí sami dokazovat, že jednali s péčí řádného hospodáře).

Ti jednatelé, kteří způsobili společnosti škodu porušením právních povinností při výkonu své funkce, odpovídají za tuto škodu společně a nerozdílně. Pokud tedy například jednatel bezdůvodně nezajistí včasnou úhradu faktury a tím vznikne společnosti škoda ve formě smluvní pokuty či úroků z prodlení požadovaných protistranou, odpovídá za tuto škodu společnosti jednatel (společnost, resp. její vlastníci, mohou škodu na jednateli vymáhat). Obdobně pokud je společnost "odměněna" pokutou finančního úřadu, když řádně nevede účetnictví.
Pánové myslete
Myslíte ,že by se k Vám správa o včelpu opravdu dostala jenom tak a tak rychle?Na to aby tam mohli balit med do menších balení musí prostory odpovídat určitým veterinárním předpisům a jiným např. požárním atd.
Nehledě na to ,že Sjezdem byl nařízen kompletní audit a to co ctěte je jenom technologický audit!!!!!!Kde je ten zbytek? Nenechte se prosím manipulovat k rychlým závěrům.
(18.03.2016 15:26)Koutensky napsal(a): [ -> ]Odpovědnost a ručení jednatelů

Základní povinnosti jim ukládá zejména § 194 odstavce 4 až 7 (z dílu obchodního zákoníku o společnostech s ručením omezených se na ně odkazuje § 134 odst. 3). Jednatelé jsou zejména povinni vykonávat svou působnost s péčí řádného hospodáře, přičemž důkazní břemeno plnění této povinnosti nesou sami jednatelé (v případě sporu musí sami dokazovat, že jednali s péčí řádného hospodáře)............

K tomu asi tolik, že to by platilo, kdyby dnes bylo 18. března 2013. Jinak řečeno, citujete právní úpravu, která není účinná. Problematiku obchodních společností dnes (resp. od 1.1.2014) upravují především zák. č. 89/2012 Sb. občanský zákoník a zák. č. 90/2012 Sb. zákon o obchodních korporacích.
A z nich plyne?
Možná trochu souvisí: Cool
Vědci v rámci studie požádali dobrovolníky z 23 zemí, aby hráli jednoduchou hru. Závěry jejich experimentu jsou jednoduché: Lidé během hry podváděli více, jestliže pocházeli ze země, kde je korupce vyšší. Je tedy pravděpodobné, že celkové prostředí má i v této oblasti vliv na uvažování člověka. Jednoduše řečeno, lidé si myslí, že pokud to dělají ostatní, mohou porušovat pravidla i oni a je to v pořádku.

Gächter už v roce 2008 testoval, jak jsou studenti z 16 měst po celém světě ochotni potrestat ty, kteří podvádějí. Zjistil, že podvádění se více toleruje tam, kde nalezneme i pozitivnější postoje k daňovým únikům či menší důvěru v práci policie a soudů. Gächter k tomu říká, že „když podvádějí známí lidé a politici, když ředitelé firem prosazují do vedení své známé a příbuzné, budou i běžní lidé více podvádět“.


http://www.patria.cz/zpravodajstvi/31568...rupce.html
Je otázka chápani významu slova korupce. Politici západních zemi mají v tom trochu zmatek. U nás je to mnohdy korupce a u nich zasloužená provize.( ještě v nedávně době mohli provizní - korupční náklady započítat do nákladu)
U nás milovník sportu zajistí sponzora do sportu a sám si shrábne 10%.

Josef
Prý byl moc zajímavý RV..... Má už někdo info?
Co je to do toho.Cool
Já mám informace od našeho zástupce, že RV proběhlo v poklidné atmosféře atd.
Vyhrkli mi slzy dojetím, že se vrátili aspoň u nás pražských včelařů staré časy a máme takového hodného tátu zástupce, který nás chrání před tou bolestivou a zlou a zprávou o obyčejné sprosté lumpárně a imperialisty atd.TongueTongueTongueTongue
Krátký výňatek z toho, co kdy Dr. Kamler o medu napsal:

Kamler, František - Veselý, Vladimír - Titěra, Dalibor - Möllerová, Jana. Marketing
medu - hodnocení kvality a tržní úpravy. Praha: ÚVTIZ, 1992. 24 s.

Kamler, František. Zpracování medu. Včelařství, 1992, roč. 126, č. 2, s. 32

Kamler, František. Kurzy kvality a marketingu medu. Včelařství, 1993, roč. 127 ,
č. 5, s. 111

Kamler, František. Med a jeho kvalita. Včelařství, 1995, roč. 129, č. 6, s. 137

Kamler, František. Spolkové medárny - technologie zpracování medu. Včelařství,
1996, roč. 130, č. 5, s. 101-102

Kamler, František. Spolkové medárny - stavební uspořádání. Včelařství, 1996,
roč. 130, č. 6, s. 124-125

Kamler, František. Hygienické predpoklady pre získavanie kvalitného medu.
Včelár, 1997, roč. 71, č. 7-8, s. 117


Kamler, František. Hygiena při medobraní a skladování medu. Včelařství, 1997,
roč. 131, č. 7, s. 160

Kamler, František. Zpracování medu v současných podmínkách. Včelařství,
2000, roč. 134, č. 4, s. 76-77

Chtělo by se věřit, že co se zpracování a kvality medu týče, je to jeden z nejpovolanějších. Jsem zvědav, co nám jako dlouholetý člen PRV ČSV a tím pádem spoluzodpovědný za stav ve včelpu sdělí za novinky v oboru zpracování a kvality medu...
je velká pravděpodobnost, že kauza Včelpo vyšumí, dodneška nejsou všechny ekonomické informace pohromadě a je vůbec vůle je shromáždit.Huh
Je vůle je neshromáždit.
Vůle je, ale bohužel se čeká např. na výměr pokuty od SZPI, nebo například výsledek odvolání vůči pokutě od SVS. Toto bohužel neurychlíme.
Musím, říci, že je snaha celou věc aktivně řešit, jen je problém, že je v RV 81 členů no a každý to vidí třeba trochu jinak a tak se těžko hledají konsenzy.
Bohužel tak mnohdy neprojdou i dobré a logické návrhy.Ale toto zase někdo jiný může vidět jinak.
...zveřejnit ta algoritmus dalšího postupu...Wink

inženýři již vědí...Big Grin
Referenční URL's