Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jde o to co je šarže. Vytáčení či stáčení do sklenic ? Nebo ke mě přijde kontrolor-ka a vezme vzorek z každé konve medu ? Nevím ale podvod se prostě musí vyšetřit , ne vyšumět.
Šarže je tvoje rozhodnutí. Je lepší menší, protože pokud tě něco najdou, stahuješ míŇ.
Cena za analyzy se me jednoduse na netu nepodarilo najit. Par korun to rozhodne nebude. Kdesi jsem nasel neco strasne stareho, mluvilo se tam o 200 DM. Mezitim to uz muze stat 2x tolik. Staci si ale do Eurofins zavolat. Ja med neprodavam, takze me to nestoji za to. At si tam zavola ten, kdo s medem obchoduje. A nemaluji certy na zdi, jen uvazuji trochu dopredu, co bude po skandalu. Je mozne, ze se trochu pritahnou srouby a to bude mit za vysledek snizeni zisku pro vsechny. Treba da na to stat dotace, ty ale nekteri nechteji. Ale k nejakemu ztizeni by dojit melo, a na to doplati nejvice ti nejmensi. To jsou ti, co ziskaji par kilo navic k vlastni spotrebe. A ziskaji na tom ti co prodavaji tuny.
u nás to bolo pár rokov dozadu 500€

..robili mi aj tento rozbor,na rôzne chemické"lahôdky",bola to súčasť monitoringu životného prostredia,cena 176€,hradené z eu...

[Obrázky: image.jpg]
Kdo prodá svůj med, tak do značné míry ví, co prodává a není důvod pro provedení drahé analýzy na kde co. Dokonce to i lépe prodává, když kupující ví, ze které farmy a kdo je producent. Ještě lépe s fotogalerií na webu. Je to konkrétní, bezprostřední a autentické. Za ostatní medy se konkrétní producenti asi stydí. Jsou to slivky na které plniči píší vznešené přívlastky a puncují to pochybnými známkami a certifikáty. V takovém případě nezbývá, než draze analyzovat.
Situace se může zvrtnout tehdy, pokud bude kontaminováno životní prostředí nebo mezistěny. Kontaminace vosku by přinesla ještě větší malér, než kauza med-Včelpo.
Presne tak vosk je pro nas klicovy, kvuli mezistenam jak jsem jiz psal o par prispevku drive. Jestlize cte nekdo ze svazu toto forum, tak bych byl rad za odpoved zda se budou delat i rozbory mezisten, ktere vcelpo dodava vcelarum po cele republice.
No a nebo napiš do Blesku a oni si to už přeberou. Jen abychom pak díky tomu zjištění nezaplakali všichni, až se lidé dozví, že máme mezistěny plné reziduí a oni z toho mají med. To by byl konec.

Naštěstí alespoň v tomhle mám jasno, včely si to vystavěly samy. Sice to dýl trvá, při vytáčení se to trochu láme, ale jinak čisto.
(01.12.2015 17:19)homole napsal(a): [ -> ]Naštěstí alespoň v tomhle mám jasno, včely si to vystavěly samy. Sice to dýl trvá, při vytáčení se to trochu láme, ale jinak čisto.

Souhlas.



(01.12.2015 17:19)homole napsal(a): [ -> ]No a nebo napiš do Blesku a oni si to už přeberou. Jen abychom pak díky tomu zjištění nezaplakali všichni, až se lidé dozví, že máme mezistěny plné reziduí a oni z toho mají med. To by byl konec.

Takže ututlat ? Naprostý nesouhlas.
Poslední zprávu o stavu vosku v ČR jsem našel 5 nebo 10 let starou. Už nevím, ale tudíž předběžná opatrnost. Smile
Když už jeden malér, tak raději všechno najednou. Totální katarze by to české včelařské prostředí možná postavila na nohy.
(01.12.2015 17:19)homole napsal(a): [ -> ]... Jen abychom pak díky tomu zjištění nezaplakali všichni, až se lidé dozví, že máme mezistěny plné reziduí a oni z toho mají med. To by byl konec.

Nebo nový začátek ...
Jiří
Máš pouze dvě možnosti .Dělat si mezistěny sám,nebo si je nechat udělat ze svého.
A nebo volná stavba.
Ze Včelpa bych mezistěny nebral.Zklamalo mne i Stražisko.
Tak že jsem se přiklonil k tomu prvnímu. A věř,že když prodávám med tak to hned dávám k dobru.F.V.
Nepodléhám nynější hysteryji a nejsem nijak zaujatý proti Včelpu. Pravda však je že jsem mněl ze Včelpa mezistěny asi před 8-10tilety a to byl hnus. Vypadaly jak lojové a včely na nich nechtěli moc stavět. Něčím to bylo naředěný. Taková bílo šedivá barva a konzistence se u včelího vosku dá těžko dosáhnout.
(01.12.2015 20:49)vlcek napsal(a): [ -> ]Máš pouze dvě možnosti .Dělat si mezistěny sám,nebo si je nechat udělat ze svého.
A nebo volná stavba.
Ze Včelpa bych mezistěny nebral.Zklamalo mne i Stražisko.
Tak že jsem se přiklonil k tomu prvnímu. A věř,že když prodávám med tak to hned dávám k dobru.F.V.

no ještě tu jsou plastové rámky Cool
Já jsem to myslel tak, že by to byl pro mnohé konec. Já používám volnou stavbu. Ututlat? Ani náhodou!!!
Už aby se začalo znovu a bez chemií, kromě těch přírodních. Je čas se nad tím zamyslet.
Za chvilku zprávy PRIMA -další zjištění o dalších šaržích s příchutí ....
To je na ručník do ringu.
Jen přidám odkaz na reportáž na Primě: http://play.iprima.cz/zpravy-ftv-prima/z...ma-2122015 (13:00)
(01.12.2015 13:59)mikr napsal(a): [ -> ]. Priliz veliky povyk bude mit za nasledek pritazeni sroubu, zhorseni podminek a zvysene naklady a mensi az zadne zisky. To je druha strana mince.

Sice nesouhlasím úplně s tímto názorem, ale nebudeme-li se bránit, dopadne to určitě jako kauza METHANOL.
Všichni věděli kde si sehnat levný alkohol, jen celníci, policie, úřady ne. Odnesli to kromě těch postižených jen hospodští ( pakárna s rodnými listy alkoholu,.. ) a výrobci alkoholu ( kamery, evidence, kolky,... ). Tedy pouze ti, co za nic nemohli. Do té doby slepým celníkům, policii a úředníkům zůstaly vybrané úplatky i funkce?
Už vidím jak budeme získávat za úplatu nebo za úplatky certifikáty a kolky na prodej našeho medu "ze dvora".
M.M.
Referenční URL's