Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Hlavně ,že ředitel Včelpa má od RV zákaz poskytovat intervia médiím!!!To by mě zajímalo kdo mu to povolil?Že by matka představená?
pěkný večer ,co na to říct a nenasrat se??
Kdo lže ten i krade ale kdo to je??.Už jen to co tam říďa říká, o pesticidech ,Výzkumný ústav tvrdí taky něco jiného o pesticidech v řepkovém medu.Včelařství 4/2016 tak komu věřit ??A oba jsou placeni ČSV .Dělají nám krasné jméno a reklamu.
Nechtěj vědět pravdu....Confused
ja ale chciAngry
(15.06.2016 21:37)Hyju napsal(a): [ -> ]Hlavně ,že ředitel Včelpa má od RV zákaz poskytovat intervia médiím!!!To by mě zajímalo kdo mu to povolil?Že by matka představená?

Ty víš, kdy to bylo natočeno?
opět ztráta času ekonomické informace žádnéDodgy
Peníze z této firmy nikdy ZO neuvidí moc hladovců po cestě.
Proč má spolek o 53 000 členů vlastnit takovou firmu, když převažují negativaIdea
Veterináři potvrdili pokutu 1,2 milionu korun pro Včelpo
http://www.agris.cz/clanek/192579
M představená pravila, že se včelaři poradí, jaký bude jejich další postup. Tak to je dobrá zpráva ... Už jsem se bál, že se neporadí ... Angel
Jiří
Asi zda to vyberou najednou ještě od letošních členů jako mimořádný příspěvek - dříve známky Solidarity ROH - nebo později od těch co vydrží.

Ale nikde není nic o součtu pokut přeúčtovaných od řetězců.
Tam se dá čekat větší darda.
1,2M je na člena pakatel. Ve srovnání s desetinásobkem v NASA.
Karle ve Svépomocném Fondu je 28 milionů, to ještě pár těch pokutiček snesou. Do SF se sáhlo, když byl průšvih u financování projektu Bez medu to nejde, a jelikož tenkrát nikdo neprotestoval, tak to projde i tentokráte. Jen bych ten účet přejmenoval na Tvépomocný Fond, aby bylo jasno...
Žádné Tvé je tam správně Své - přece mají členové Své vedení a Svůj díl zodpovědnosti. A je jen správné a zodpovědné, že si na to Své, tak hezky šetří a mimořádně přispívají.
Když já vystupoval, prý tam bylo 100Mega. Ale nikdo nevěděl kde leží, protože tehdy by to dávalo na úrocích x mega netto ročně jen na běžném účtu. *)
A to je dva Sjezdy zpět, takže to neubývá moc rychle.

*)
Uložením do rizikových akciových fondů by jsi mohl mít o cca 100% víc.
https://cz.products.erstegroup.com/Retai...0%2C18C403

Možná by to bylo jistější než podnikat. Smile
Já bych to nazval Fond pro ty, bez kterých to nejde.
Aby to bylo co nejobecnější a dalo se to využít při jakýchkoli změnách vkusu, proudů, směrů, vyfukovačů, smetáčků i peroutek ... Abychom si všichni tak nějak přátelsky pomohli ... Wink
Jiří
(20.06.2016 14:46)KaJi napsal(a): [ -> ]Uložením do rizikových akciových fondů by jsi mohl mít o cca 100% víc.
https://cz.products.erstegroup.com/Retai...0%2C18C403

Možná by to bylo jistější než podnikat. Smile
Ahoj KaJi.
To jsi to zhodnocení opravdu vybral nezaujatě Smile?
Kdysi jsi se tady zmiňoval o Čezu. Předpokládám, že jej máš. Tam by to bylo zcela jinak. Před dvěma volebními období stál kolem 1400Kč, dnes je za 432.
[Obrázky: cez.jpg]

A co třeba takový NWR, ten má 100% ztrátu.
Napsal jsi: "Možná by to bylo jistější než podnikat", to možná je tam zcela správně Smile.
Do individuálních titulů investuji jako zábavu. Někdo sází sportku, já do akciíí.
Uložení úspor do akciových fondů.
Tam v podstatě držíme jen Biotechnologie a Techno /ERSTE/, dal jsem tam stavebka dětí a pak něco přihodil a pak TOPStock.

V případě ČEZU by ani nákup v té době za shodou okolností stejnou cenu +350 by byl výhodný.
https://www.patria.cz/akcie/CEZPbl.PR/cez/graf.html
Kamarád co taky vyndal peníze z banky někdy po 2009 a koupil jej za 600 je kupodivu spokojen - protože je třeba brát v úvahu vyplacené dividendy. Neprodal jej ani když jsem to radil a byl za 900, peníze nepotřebuje nechá jej dětem. A podle mě neprohloupil. Pokud by ty peníze nechal na nějakém "výhodném" účtě. Smile

Ale jak jsem ale psal, aby to nebylo na mě až někdo přijde o prachy, jsem pro ukládání dlouhodobé části (!) úspor do akciových FONDŮ. Vhodně vybraných.

Takže pokud bych byl ekonomem zodpovědným za správu SF, tak 30% je akciových fondů a na žádné kompresory a bez medu nedávám, jen půjčuji.

To jsem kdysi psal, takovou představu o propagaci medu (2005) - že ČSV zajistí výrobu propagačních materiálů, včelaři si je pak za "lacino" koupí.
Ono nchat si něco tisknout v nákladu 2 000 000 a 2 000 výtisků je rozdíl.

JO, ještě, nezaujatě, Cool Sporotrend jsem míval, ale TopStock je z dostupných univerzálních laciných akc.fondů podle mě lepší, ale nemá takovou minulost.

https://cz.products.erstegroup.com/Retai...0%2C18C403
Ať to tady nezapleveluji, jen krátce.
Pan Hájek patří u nás k tomu nejlepšímu. Na přelomu tisíciletí jsem dělal také fondy. Zprotivily se mi svými poplatky, hlavně těmi sčítajícími se, kdy jeden fond vlastní další a ten zas další. Je to vynikající nápad jak z lidí vytáhnout peníze. Přešel jsem na přímé obchodování, nějakou dobu jsem se nejvíce věnoval bonuscertifikátům. Po zrušení 6měsíčního daňového testu u mne převažují ETF, hlavně na indexy. Jak je to s tvorbou indexů zajisté víš, je to trochu takový podvod.
Jak jsou u toho peníze, není nic "čistého". Perníze jsou magnet, hlavně cizích lidí.
Ale toto je jedna z možností jak je co nejméně znehodnotit. Další je, nemít je. Proto mám v plánu držet med, pokud letos vytočím, dětem dám pak med - na školu atd. Určitě tam prodají lépe jak já tady a navíc cena medu (stejně jako dalších potravin a zem. půdy (tam bych si zainvestoval, ale zatím nevím o fonduSmile ) jde zatím spíš nahoru, nechápu ty co chtějí prodat za každou cenu každý rok
Na nákup půdy není třeba žádný inv. fond. Je lepší jí koupit přímo. O ornou půdu se není třeba starat, pronajmeš ji. Zemědělci budou rádi, u nás dávají 3000Kč/ha. Poslední dobou je problém, že nikdo nechce prodat.
Tady je o ornou půdu tvrdá řežba, nemám takové lokty a známosti. Smile

Já jen paběrkoval meze vhodné ke včelaření. Smile
(22.06.2016 14:50)joseff napsal(a): [ -> ]Na nákup půdy není třeba žádný inv. fond. Je lepší jí koupit přímo. O ornou půdu se není třeba starat, pronajmeš ji. Zemědělci budou rádi, u nás dávají 3000Kč/ha. Poslední dobou je problém, že nikdo nechce prodat.

Na Znojemsku se pohybuje orná půda za 100000 - 150000 Kč/ha, ale je problém koupit. Zemědělci se vracejí k trvalým hodnotám. Ví, co je živý. 4000,- Kč/ha platí nájem. Vždyť jen na dotacích dostávají zhruba 3000,- Kč/ha. To je teď největší páka MZe aby budovali biokoridory.
Referenční URL's