Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Další postup bude takový, aby se při dalších hlasováních zdržel hlasování celý RV......Big Grin Už k tomu moc nechybí.....Big Grin
Ta věc se bude dál prodlužovat jako vedlejší produkt se už začala posazovat mlčenlivost vůči členské základně ta se posvětí morálním kodexem a nakonec to bude obyčejná normalizační bramboračka.
Bohužel to platí členové a přitom je to tak jednoduchý Včelpo odepsat a přestat na úrovni republiky podnikat.
Pak by totiž museli zveřejnovat plné zápisy schůzí neohánět se obchodní tajemstvím a dalšíma sračkama.
vítejme do svazové realitišouAngry
Pokud je ČSV stát ve státě, tak bych to udělal po vzoru ČR a její vlády resp. ministra financí Bureše.

Včelpo bych teda rovnou zrušil a prodal ho za nějaké drobné někomu od pana Kamlera. Je to odborník v oboru a bude zde záruka, že bude dobrým hospodářem, stejně jako pan Bureš. Už taky nepotřebuje krást, navhrovat účelové vyhlášky a odklánět prachy z dotací protože má už zkrátka své. Svou poctivostí a úsilím se vypracoval, když to dotáhl tak daleko, no a nemůže u něj být taky pochyb o čestných umyslech, když figuruje v řadě odborných funkcích včelařského ministátu.

Já bych volil Schwarz, ehm.. Bur..., sakra Kamlera.
Já volím Mažňáka ...
Proč je tady pořád tendence spojovat soukromou firmu s ČSV, byť je částečně svazem spojena. Pokud Včelpo prodat, tak veřejnou soutěží. Včelpo je vlastněno ČSV, tady oněch cca 50.000 členů v ní má své podíly. Je mi do toho houby, ale proč by jste se (členové svazu) měli nechat okrást o své podíly?
Odborníků jako Kamler je v republice více, zkušených podnikatelů, kteří by uměli ze Včelpa udělat prosperující podnik také. Tahle cesta by znamenala jediné, prodej pod cenou kamarádům.
(22.03.2016 8:09)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]...Tahle cesta by znamenala jediné, prodej pod cenou kamarádům.

To podlě mně bude preferované řešení - není přece rozhodující, co bude výhodnější pro podílníky (členy ČSV), o ty přeci nikdy nešlo. Tedy vlastně ano - u členských příspěvků a odvodů za včelstva. Je to samozřejmě pouze spekulace, nicméně co se léčiv a dotací na ně týče...
Jenže to se zas nebude líbit vernutovi že podnik nebude patřit všem, ale majiteli který se o něho bude starat.
Množící se "kvalita" některých příspěvků vypovídá o určitém vyčerpání tématu.
Začínají zde převládat příspěvky, ve kterých nám přispěvovatel chce mermomocí sdělit nějakou zásadní myšlenku, ovšem výsledek je jen nesmyslný blábol.
Možná by bylo lépe, kdyby se téma zmrazilo, neboť podle mne zde bylo již vše řečeno.
To se ale nedozvíme, jak se vše dokázalo bez problémů spláchnout.Big Grin
Já bych o tom nechal hlasovat a vsaď se že to "o hlas" neprojde.Big Grin U skupiny lidí lze těžko dosáhnout "konsenzu" ikdyž jde o inteligentní návrh....Big Grin
(22.03.2016 8:09)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Včelpo je vlastněno ČSV, tady oněch cca 50.000 členů v ní má své podíly. Je mi do toho houby, ale proč by jste se (členové svazu) měli nechat okrást o své podíly?

Člen ČSV má pouze povinnost odvést svůj podíl do SF. Bohužel již nemá právo z ČSV svůj podíl jakkoliv dostat. Např. při odchodu z ČSV.
Takže je podílníkem jen polovičním - povinnostním...
(22.03.2016 8:41)MartinP napsal(a): [ -> ]Množící se "kvalita" některých příspěvků vypovídá o určitém vyčerpání tématu.
Začínají zde převládat příspěvky, ve kterých nám přispěvovatel chce mermomocí sdělit nějakou zásadní myšlenku, ovšem výsledek je jen nesmyslný blábol.
Možná by bylo lépe, kdyby se téma zmrazilo, neboť podle mne zde bylo již vše řečeno.

Když ono toto udržování je jediná obrana proti zametení a vyšumění té kauzy. Konec konců i ty tímto svým příspěvkem dáváš jasně najevo, že ideální je to umlčet.

Naopak si myslím, že čím víc spekulací tu bude, tím víc bude vedení svazu tlačeno do nějakého reportování o stavu a skutečnostech.
Takže s klidem si tu můžeme spekulovat (i na základě dokumentů z kontrol), že Včelpo bylo tunelováno tím, že členové vedení odprodávaly med do Včelpa za 200Kč/kg - a díky smíchávání s medem z UK za 50 se výsledná prodejní cena mohla pohybovat kolem 100-120kč.
Martine P -
proč je vůbec 1012 příspěvků Včelpo ?

Když jich bylo 871 jsem psal :

(01.03.2016 7:10)Karel Mišoň napsal(a): [ -> ]Vlákno Včelpo bylo založeno 4.11.2015 a bylo zde umístěno 871 příspěvků jen proto, abychom si ujasnili, že " lesknější blbost jak jsme lakováni snad být nemůže." Kdo máte trochu paměť, tak již od 18.5.2011 kolovala po ZO "Výzva ZACHRAŇME SPOLEČNĚ ČESKÝ MED A ČESKÉ VČELAŘSTVÍ. " Tam se o Včelpu a medu tehdy z Číny také psalo. Bylo to celých šest stran. Jako " jedna paní povídala " to bylo nazváno Pamfletem a čtyřmi, pro včelařství pracujícími institucemi, na jejich webech odsouzeno. Bylo, jak je zvykem, podáno tehdy trestní oznámení.

Pokud by bývala věnována tehdy pozornost této Výzvě, nemuselo by toto vlákno a ani ostuda se Včelpem vůbec vzniknout. Jako člena ČSV mne tato ostuda opravdu mrzí.

" Nic nemůže být křišťálově čistější " jsme již dávno slyšeli.
Alespoň jsme se po 5 letech dostali, k tomu, že ty pamfletové čínské sudy od medu stále leží na parkovišti ve Včelpu.
Za sebe mužů říci, že nevnímám žádné snahy o zametení pod koberec.Naopak vnímám velkou snahu věci řešit. Dozorčí rada v dnešní sestavě má mou velkou důvěru. Jsou to lidi, kteří jsou za prvé odborné zdatní a jsou i autority, které v životě něco dokázaly a nemají za potřebí se nechat v něčem vymáchat. Zpráva, která byla zpracována je i důkazem toho, že není snaha cokoli zamlčovat. Věci jsou v pohybu a mají svoji rychlost. To,že se to někomu zdá jinak je jeho problém, ale já s čistým svědomím mohu říci, že je snaha věci vyřešit.
(22.03.2016 8:41)MartinP napsal(a): [ -> ]Možná by bylo lépe, kdyby se téma zmrazilo, neboť podle mne zde bylo již vše řečeno.

Naopak, je zde mnoho nezodpovězených otázek, např. kdo všechno používal plnicí linku Včelpa (koupenou za dotace) ke svým soukromým kšeftíkům, prý to na RV zaznělo. Martine nepovíš? Smile
A těch otázek je více, bohužel odpovědí je málo...



(22.03.2016 12:37)MartinP napsal(a): [ -> ]Věci jsou v pohybu a mají svoji rychlost.

Myslím, že po takovémto průšvihu měl ředitel letět na hodinu, to že se tak nestal vybízí jen k tomu, že on na někoho něco ví...
....všechno má svou rychlost.....

Nikdo nechce aby RV řešil problémy "rychlostí světla"....ale zatím to nevypadá ani na "rychlost tmy" Dodgy
I toto se bude prošetřovat, je k tomu přijaté usnesení. To, že tam byla konána služba jiné firmě není nic nezákonného, záleží na tom zda to bylo řádně pod smlouvou a za odpovídajících podmínek.

Co se týká odvolání ředitele, tak jsem jel na RV také s tím, že to navrhnu. Musel jsem ale změnit názor. Ne proto, že by si to nezasloužil, ale bohužel z důvodů, že není alternativa. Ono je hezké si odhlasovat vyhození direktora, ale musíš umět říci co dál a zda to naopak nemůže situaci ještě zhoršit. A tady jsme museli opravdu být hodně odpovědní a museli jsme uznat, že bohužel v nynější situaci by to neprospělo, ale naopak bychom tím mohli napáchat další škody.
Nikdo není nenahraditelný.
Ano, je potřeba připustit, že jeho výměna nebude jednoduchá a bez zádrhelů, nicméně postup, kdy připustím dělej si co chceš, já se bez tebe neobejdu je prostě špatně.
Nemůže si dělat co chce.Jsou vytvořeny kontrolní mechanismy a vše je pod pečlivým dozorem DR.
Referenční URL's