Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
A ta DR, to je něco nového anebo už tam byla dříve?
Martine ponechat ředitele s tím, že to má vlastně spočtené jakmile bude klidnější situace bude odepsán je jako - dělej jak nejlépe umíš, máš čas na zametení stop. Nevím s jakou jinou motivací by tam ten ředitel měl dále fungovat.

A ještě malou rekapitulaci souvislostí:
Citace: KOMISE PRO VČELPO – dílčí zprávy Hromek, Polláková, Kamler
HROMEK Ing.
...Podél budovy je v sudech uložena surovina. Dle vyjádření jsou zelené sudy z Číny a šedé sudy z Ukrajiny. Ukrajinské sudy jsou kvalitnější a po vyprázdnění se opakovaně používají v provozu. Označení zboží je na papírových štítcích, které ale mizí v důsledku působení povětrnostních vlivů...

Výzva
[attachment=3963]

Stanovisko DOL

Reakce ČSV

Posuďte sami kdo tu lže a komu záleží na zametání stop a stále se cpe do jednání se státními institucemi.

Věřit tomu, že vedení má tendenci věci řešit je hezké - ale taky věřím v Boží mlýny, jen je jim potřeba občas trochu pomoci je roztočit - na to už víra nestačí.
(22.03.2016 13:27)MartinP napsal(a): [ -> ]I toto se bude prošetřovat, je k tomu přijaté usnesení. To, že tam byla konána služba jiné firmě není nic nezákonného, záleží na tom zda to bylo řádně pod smlouvou a za odpovídajících podmínek.

Co se týká odvolání ředitele, tak jsem jel na RV také s tím, že to navrhnu. Musel jsem ale změnit názor. Ne proto, že by si to nezasloužil, ale bohužel z důvodů, že není alternativa. Ono je hezké si odhlasovat vyhození direktora, ale musíš umět říci co dál a zda to naopak nemůže situaci ještě zhoršit. A tady jsme museli opravdu být hodně odpovědní a museli jsme uznat, že bohužel v nynější situaci by to neprospělo, ale naopak bychom tím mohli napáchat další škody.

Už sem na VF moc nepíšu, ale rád bych na Martina reagoval. Předesílám, že má reakce není kritika na Martina (což on doufám ví)! Martin má sice pravdu, co se týká alternativy k řediteli, ale rád bych připomněl, že situace trvá cca od listopadu - dnes máme březen, takže vedení už minimálně 4 měsíce mohlo pracovat na výběru vhodného kandidáta. Jenže vedení je vedení a to snad ani nemá cenu komentovat.

Komentovat se ale musí infekční nákaza, kterou se nakazila podstatná část zástupců v RV. Ta nemoc se jmenuje "zržel jsem se hlasování" a nejvíce jí zástupci tpěli právě v okamžicích, kdy se mělo hlasovat o naprosto logických, správných, důležitých a zásadních návrzích.

Ten do očí nejvíce bijící je návrh na jmenování druhého jednatele do Včelpa! Zeptejte se, vážení členové, jak hlasoval váš zástupce na posledním RV a pokuste se mu vysvětlit, že v případě zdržení se, je to ve výsledku naprosto stejné, jako když hlasuje aktivně proti. U konstruktivních návrhů, které chtějí věci měnit je zdržení se naprosto nepochopitelné! Jediné, co lze chápat je fakt, že v RV sedí značná část diletantů, kteří ani nemají názor.

Jediný, kdo z celé kauzy vychází se ctí je současná DR a její zpráva. Tito lidé celkem pregnantně nazvali věci pravými jmény a v tom směru mají mou podporu. Že se zpráva dostala na veřejnost a byla částečně použita i v tisku, je jen logické vyústění celé situace. A jak se postupně dozvídám, vypadá to, že za informování veřejnosti, se bude v blízké budoucnosti ze svazu vylučovat. To je sice smutné (a možná až nehorázné), ale díky schváleným stanovám, je to možné. A protože většina včelařů v době schvalování stanov mlčela........
Ono je třeba, ale i říci, že to jak to tam vypadá nyní je důsledek různých vratek od zákazníků. V normální době vyroby, kdy vše ještě běželo normálně tam tolik různého baleni medu nebylo a tedy i ten "nepořádek" tam byl menší.Což ovšem neospravedlňuje další nálezy, které komise udělala. Myslím, ale že je ted zbytečné předjímat závěry vyšetřování. Je třeba vyčkat výsledků a mezitím se snažit minimalizovat škody a odstraňovat nedostatky.
(22.03.2016 12:37)MartinP napsal(a): [ -> ]Za sebe mužů říci, že nevnímám žádné snahy o zametení pod koberec.Naopak vnímám velkou snahu věci řešit. Dozorčí rada v dnešní sestavě má mou velkou důvěru. Jsou to lidi, kteří jsou za prvé odborné zdatní a jsou i autority, které v životě něco dokázaly a nemají za potřebí se nechat v něčem vymáchat. Zpráva, která byla zpracována je i důkazem toho, že není snaha cokoli zamlčovat. Věci jsou v pohybu a mají svoji rychlost. To,že se to někomu zdá jinak je jeho problém, ale já s čistým svědomím mohu říci, že je snaha věci vyřešit.

Martine, promiň, ale tomu nevěřím. 12.3. jsem byl na semináři ve V. Libeni, kde byli přítomni jak předsedkyně Machová, tak člen RV p. Kamler. Na mé dotazy k průběhu vyšetřování ve Včelpu oba odpověděli velmi vyhýbavě. Machová jak je u ní poslední dobou zvykem, svalovala vinu na předchozí předsednictvo. Přitom ty dotyčné zprávy jim oběma byly velmi dobře známy.
V návaznosti na juryn př.996

nalistujte Včelařství 4/2014 str.101 " Naše Včelpo je prosperující společností " a jak je v úvodu napsáno, parafrázuji " a mimo jiné, docela jedovatě se ptám " proč Včelařství nyní mlčí ?

v článku se dále píše : "...rád vás s našimi výsledky i službami pro včelaře seznámím a vy můžete čtenáře našeho časopisu objektivně informovat, co jste slyšel a viděl."
(22.03.2016 13:27)MartinP napsal(a): [ -> ]Co se týká odvolání ředitele, tak jsem jel na RV také s tím, že to navrhnu. Musel jsem ale změnit názor. Ne proto, že by si to nezasloužil, ale bohužel z důvodů, že není alternativa.

V normální firmě by letěl na hodinu, protože vlastníkům způsobil škodu. Ale tady asi není zájem, zřejmě vlastníci v tom jedou také.
Vždycky je alternativa, když zítra dostane infarkt nebo ho na přechodů srazí auto či si z toho hodí mašli, tak se to bude řešit hned a půjde to.
Moc toho ví. Není alternativa. Alternativně je ale potřeba podat veřejnosti proč není alternativa.
To mi alternativci dobře chápemeBig Grin
Někdo by měl udělat celkovou bilanci tohoto průšvihu a pak celkovou bilanci existence Včelpa. Kolik na té jeho existenci naši včelaři vydělali. Pak je otázkou, kolik na něm mohou vydělat v budoucnu. Je tu obecná závist, komu to spadne do klína? Rád bych ho už poznal. To je na tom to nejcennější. Já doporučuji ten podnik odstřelit a věnovat se místo toho spolkové činnosti.
je to marné se domnívat, že zvítězí zdraví rozum Cool
Dnes jsem navštívil veletrh Techagro v Brně a hádejte co jsem tam ve včelařské expozici viděl? No kdo by to byl řek, stánek podniku Včelpo. Nedalo mi to a zeptal jsem se obsluhy, kde berou tu drzost po tom průšvihu se tam prezentovat. Dostalo se mi odpovědi, že VW má daleko větší malér a přesto vystavoval v Ženevě.
Jenomže je tady velkej rozdíl. VW poškodil sám sebe, kdežto Včelpo všechny české včelaře.
a měli i medovou pochoutku ? tenhle sajrajt jsem viděl předevčírem v Penny vyrobený od Medokomercu - no lidi to vzhledem k ceně kupovali, na složení nekoukal nikdo...
takže takto nám pomáhají dál ... Angry
(03.04.2016 18:20)Jan Jáchymstál napsal(a): [ -> ]Dnes jsem navštívil veletrh Techagro v Brně a hádejte co jsem tam ve včelařské expozici viděl? No kdo by to byl řek, stánek podniku Včelpo. Nedalo mi to a zeptal jsem se obsluhy, kde berou tu drzost po tom průšvihu se tam prezentovat. Dostalo se mi odpovědi, že VW má daleko větší malér a přesto vystavoval v Ženevě.
Jenomže je tady velkej rozdíl. VW poškodil sám sebe, kdežto Včelpo všechny české včelaře.

To snad ani nemuzes myslet vazne Sad...
Honza
VW poškodil své majitele = akcionáře - někteří se chtějí co jsem zaslechl se soudit.
A Včelpo taky své vlastníky, 98% včelařů. Tam je to naprosto v pořádku, dobře vám tak, když se nestaráte.
Pořád mě překvapuje, že se členové ČSV cítí nějak poškozeni a ukřivděni. Vyjímečně jednou dopadla rána na ty pravé. I když spíš ranka než rána.

Kdo má právo se cítit poškozený neprávem jsme my mimo ČSV a další. Třeba spotřebitelé.
Já, po letošních a minulých kauzách ze strany ČSV a potažmo Včelpa, jsem přestal odebírat svazové sklenice i přes to že se mi celkem líbí. Zákazník pokud vidí logo ČSV český med, se ihned ptá není to umělý med? Změnil jsem sklenice a postupně se odkláním od svazu. Svými průsery a kauzami poškozují nejen své členy, ale všechny včelaře a zákazníky. O tom co se tam děje nyní netřeba hovořit.Huh
To jsem rád, že to necítím takto jenom já.
Taky už mám objednanou paletu sklenic bez loga....
On tam na rozdíl od vás zůstává, myslím že to není 100% shoda v názorech, jen <10%. Kdyby zákázníci neměli jiný názor . . . Cool
Nevím, proč z toho průšvihu ve Včelpu děláte, někteří, takový problém. Sklenice s logem "Český med" za to přeci nemohou. Moji zákazníci k medu v jiných sklenicích nemají důvěru. Po zkušenosti, kdy jsem omylem stočil med i do několika sklenic, zbytek starých zásob, bez loga, mě jeden známý ze žertu řekl: "Tak ty už také chodíš vybírat sklenice do popelnic"? Nyní dávám pozor, abych se tohoto omylu již nedopustil. Zákazníci jsou zvyklí a možná někteří i hrdí na "Český med". A průšvih Včelpa? Opět slovo zákazníka: "Jdu raději ke včelaři. Zde mám jistotu, že kupuji dobrý med z místa mého bydliště". Ale on i ten průšvih ve Včelpu odnese čas. Nakonec to, snad, vyčistí i tu firmu Huh?
JK
(04.04.2016 8:37)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Taky už mám objednanou paletu sklenic bez loga....

Máme možnost volby. Mě právě před týdnem došlá paleta sklenic s logem.
Zákazníci jsou spokojení a já tím pádem také. Mají jistotu nového nepoužitého obalu. A aféra VCELPA ta je nezajímá. Med kupuji ode mně.
"Nic není staršího než včerejší noviny"
Tu aféru pořád dokola přikrmují některé noviny a také pořád ti samí přispívatele fóra.
Josef
Referenční URL's