Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
No keď už dnes šírim konšpiračné teórie, tak čo ak to bolo takto:
Jednoducho mu ústne povedali vieš čo Franto, kúp ten med z Ukrajiny a on bol tak prezieravý , že si to nahral na mobil Smile
Alebo jednoducho ani dôkaz o tom nemá, ale má na nich niečo úplne inšie, o čom vy ani neviete, lebo to vtedy neprasklo Big Grin
Kde je hloubkový audit, ktetý schválil (nařídil) sněm?
Zná někdo jméno té firmy? Jestli měli dobře sepsanou smlouvu, tak by měla jít škoda i pokuta vymáhat po té firmě. Aspoň řetězce si to tak hlídají. Pan reditel to nevěděl, když s řetězci podepisoval smlouvy? Proč mají za chybu soukromeho dodavatele medu platit včelaři? A k té konspirační teorii. Být ředitelem takové firmy na zpracování medu, vlastněné samotnými včelaři ČR, tak bych si nikdy nedovolil bez pisemneho schválení koupit med, který nepochází od včelařů ČR. Nebo si snad někdo z vedení ČŠV myslí, že se nám to líbí? Čím více medu dovezou a zpracují, tím více bude levného medu v řetězcích a tím víc se bude tlačit na cenu od malovcelaru směrem dolů. Sám reditel přiznal, že se jim ztratilo 66 tun UA medu! Kam tak rychle zmizel? Opravdu si nikdo nevšimne minimálně dvou velkých kamiónů na dvoře, a nebo ve skladisti prázdného místa?
Podle mého osobního názoru Včelpo tyhle kšefty dělalo už dlouho viz. starší kauzy s cizokrajným pylem v medu. Tyhle móresy se naučili od své konkurence co prodává v supermarketech a viděli, že zisk jde o stovky procent nahoru. Při současných výkupních cenách, není moc lukrativní konkurovat ostatním prodejcům v supermarketech českým medem. Pár let zisku bylo, ale pak je ta konkurence ke které vzhlíželi zřejmě potopila. Tohle jsou všeobecně známé věci.

Spíš mě sere, že ČSV má tu drzost amnestovat ředitele (a s ním i ty lidi ve Svazu, kteří ho díky špíně co na ně ví drží) v časopise Včelařství a ještě věšet členům bulíky na nos prohlášeními, že z členských peněz nebudou hrazeny pokuty a náklady na likvidaci dovezeného medu. Vždyť se jedná o podnik Svazu! To je drzost a urážka inteligence všech 50tisíců (členů ČSV) akcionářů Včelpa.
stále tady řešíte tak jednoduchou věc na vině je nezájem neumětelství a obyčejná nenažranost lidí u lizu obraz dnešní realityUndecided
(28.11.2016 8:16)Frey napsal(a): [ -> ].... časopise Včelařství a ještě věšet členům bulíky na nos prohlášeními, že z členských peněz nebudou hrazeny pokuty a náklady na likvidaci dovezeného medu. Vždyť se jedná o podnik Svazu! To je drzost a urážka inteligence všech 50tisíců (členů ČSV) akcionářů Včelpa.

za 1. Chápu , že hospodaření Včelpa ( náklady na likvidaci medu , pokuty atd. ) nebude mít přímý vliv na ČSV. ( svaz nebude tyto pohledávky dotovat.)
za 2. Včelpo v rámci svého hospodaření se s těmito více náklady samo vyrovná.

Jak se to týká 50 000 členu ?
Je to sice už rok starý problém bohužel neustále přiživovaný některými včelaři a medii , kteří prohlubují nedůvěru naších spotřebitelů medu a navyšuji škodu jenž se stala a jen těžko se napravuje.
Vyjmenujte mi jedinou kauzu dovezených potravin třeba z Polska která by za pár týdnu nebo měsíců nevyšuměla. ( salamonela v vejcích , průmyslová sůl , antibiotika v kuřatech , zpracováni mrtvých jatečných zvířat )
Kde jsou ti spravedliví , hlídající kvalitu potravin .

A hospodaření Včelpa ? Každá firma má své dobré či špatné roky , své vzestupy i pády.
Josef
Vlastně máš pravdu, jen kdyby s těmi "vzestupy i pády" vzesupovali a padali zodpovědní - pak by to bylo OK.
Takto to klame a kdekdo si může myslet, že s tím pádem vzestupuje nějaký polointeligent a to pak zainteresovaní nesou nelibě.
Je s podivem, že se tomu někteří diví - asi zaseklé myšlení - neschopnost opustit myšlenku.
(27.11.2016 21:19)maci01 napsal(a): [ -> ]Sám reditel přiznal, že se jim ztratilo 66 tun UA medu! Kam tak rychle zmizel?
Evidentně má někde někdo zásobu, které by se rád zbavil:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...rnetu.html

(28.11.2016 8:16)Frey napsal(a): [ -> ]Pár let zisku bylo, ale pak je ta konkurence ke které vzhlíželi zřejmě potopila.
Mě jakožto členovi ČSV vrtá hlavou ještě jedna věc. Jak je možné, že když bylo Včelpo v zisku, tak do pokladny ČSV z tohoto zisku neodvedlo ani korunu? K čemu si spolek vydržuje firmu, která kanibalizuje produkty jeho členů, do spolkové pokladny nic nepřispívá, ale v případě ztrát, či pokut bude chtít tyto ztráty ze spolkové pokladny uhrait?
(28.11.2016 13:59)JKL napsal(a): [ -> ]Je s podivem, že se tomu někteří diví - asi zaseklé myšlení - neschopnost opustit myšlenku.

Věřit na Cimrmana ? Mám devadesátilého tchána a ten na tom není tak špatně. Rozezná fikci od skutečnosti.
Josef
V mnoha ohledech to je casto jen zasterka pro legalizaci vynosu protoze tohle se tahne leta a ovecky to stale nechtej pochopit,zadny audity k nahlednuti mlzeni v kauzach vsechny ty veci kolem nitky co vedou stale k jednem a tem samim lidem snaha o ovladnuti rozpadajici se lodky..Vcelpo,vcela predboj,dotace zasnu co vsechno si lidi nechaj nandat na zada pro par drobnejch a pocit pratelstvi..a ve vedeni stale ti sami jen se prohodej dle dohody..chtelo by to vymenit matku vyrezat trubcinu a nechat vymenit dlouhodobou generaci..zda se mi ze tohle vcelstvo uz hodne zapacha...
(28.11.2016 18:24)KTM napsal(a): [ -> ]..a ve vedeni stale ti sami jen se prohodej dle dohody..chtelo by to vymenit matku vyrezat trubcinu a nechat vymenit dlouhodobou generaci..zda se mi ze tohle vcelstvo uz hodne zapacha...

Dobrý příměr. Souhlasím vnímám problémy . Kroky k nápravě jsou nutné ale konsolidovat včelstvo neznamená nechat jej napospas sršňům. ( zásoby včelstva jsou lákavé) Někteří pomyšlením slintají.
Josef
Ano Josefe me je do toho vlastne nic nejsem v CSV chapu ze spolek je fajn spousta lidi tam nechala a nechava hromadu prace ale to co vsechno si clenove nechaji nakydat a horlive obhajuji no proste jen to nechapu..
Odkdy, prosím, jdou sršni po zásobách?
Můžete upřesnit či jmenovat ty, kteří podle Vás "pomyšlením slintají"?
S díky
Jiří
Stale tu resime co bylo, ale resme co bude.....proc se schvaluje dovoz medu kdyz v jinem tematu se řeší ze je moc vcel, vcelaru i medu? ..nejak to nechápu...myslite ze je tu nekdo kompetentní, kdo by mi to vysvetlil? Děkuji
Kdo jsou ti sršni - konkurence. Jen těmi zásobami je myšleno místo na trhu.
(30.11.2016 9:15)karelretik napsal(a): [ -> ].....proc se schvaluje dovoz medu kdyz v jinem tematu se řeší ze je moc vcel, vcelaru i medu? ..


Protože Včelpo patří včelařům.
(30.11.2016 9:15)karelretik napsal(a): [ -> ]Stale tu resime co bylo, ale resme co bude.....proc se schvaluje dovoz medu kdyz v jinem tematu se řeší ze je moc vcel, vcelaru i medu? ..nejak to nechápu...myslite ze je tu nekdo kompetentní, kdo by mi to vysvetlil? Děkuji
Neptej se. Napiš co si ty o tom myslíš a dej konstruktivní návrhy.
Čekají, ozývají se a tázavě koukají jen hospodářská a domácí zvířátka po tom co jim kdo nasype. To přeci nejsi.
(30.11.2016 9:15)karelretik napsal(a): [ -> ]Stale tu resime co bylo, ale resme co bude.....
Co by bylo? RV již schválil další úvěr (přesto že si předem vyslechl že Včelpo skončí v konkurzu tak jako tak), tedy vše poběží dle stejných notiček jako Včela Předboj. Jako obyčejný včelař máš dvě možnosti, buď být v ČSV a svým členstvím celému tomuto procesu dát legitimitu, nebo nebýt ve svazu. Je to jen na Tobě.
(30.11.2016 10:18)Kohout napsal(a): [ -> ]
(30.11.2016 9:15)karelretik napsal(a): [ -> ].....proc se schvaluje dovoz medu kdyz v jinem tematu se řeší ze je moc vcel, vcelaru i medu? ..


Protože Včelpo patří včelařům.

A protože málo včelařů prodalo Včelpu za 60 kč Smile
(30.11.2016 11:27)JKL napsal(a): [ -> ]
(30.11.2016 9:15)karelretik napsal(a): [ -> ]Stale tu resime co bylo, ale resme co bude.....proc se schvaluje dovoz medu kdyz v jinem tematu se řeší ze je moc vcel, vcelaru i medu? ..nejak to nechápu...myslite ze je tu nekdo kompetentní, kdo by mi to vysvetlil? Děkuji
Neptej se. Napiš co si ty o tom myslíš a dej konstruktivní návrhy.
Čekají, ozývají se a tázavě koukají jen hospodářská a domácí zvířátka po tom co jim kdo nasype. To přeci nejsi.

Jediným konstruktivním návrhem je vystoupit z WTO a EU. Jinak jsme Vázáni tím, co naši papaláši a tím nemyslím ČSV schválili a v případě EU potvrdila v referendu cca třetina obyvatel, zbytek byl proti, nebo se neobtěžoval v referendu svůj názor vyjádřit.
Referenční URL's