Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelpo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Karle aspoň by jsi mohl napsat zdroj který cituješ
Ty neznáš vlastní slova matky představené?Big GrinBig Grin
Znám Zdeněku ....neboj se ale měl by tu vložit celý dokument a ne vytrhovat část Big Grin a proč celý abychom se zasmáli o to vice
Tohle je podle mě podstatné - pro mě je podstatné že s mými názory na odpovědnost PRV, RV i dalších funkcionářů a nakoenc i členů, že nejednali když měli - tedy základní odpovědnost vlastníka (tak jako u Babiše, Bakaly atd neřešíme kdo byl ředitle v kterém sročku) člověk s právnickým vzděláním který má navíc asi nejvíc informací.

Je mi jasné, že se budet nadále tvrdit, že za to může závozník. Vy "politici" určitě ne.
Mám akcie ČEZu (tím pádem jsem spoluvlastník), tak jen doufám, že mi KaJi nebude vyčítat vysokou cenu elektřiny a prodělek investic v Bulharsku Smile
Jistě. Je to taky jasně nastaveno. Akcionář a pak ti které volí. Taky ty prodělky odnesli akcionáři a i ti ketré volí.
Čez jsem minulý týden nestihl koupit a ve vysokou cenu proudu jako budoucí akcionář budu doufat - z čeho jiného by vyplácel dividendu a dosahoval zisku a vyšší ceny akcií.
A to že akcie stojí dneska 380 místo 1300 před lety je opravdu výsledek toho že se ČEZu nedařilo zvýšit cenu el. proudu na Balkáně i u nás. A chtěl to ve prospěch akcionářů a ti proto ty akcie držely aby měli podíl na zisku.
Logické a ekonomicky jasné. Pak je tady ještě morálka, ale ta s enedá vyčíslit.
To co jsem třeba nikdy nekoupil byly třeba akcie Philips Moris - na cigaretách pro děti nehodlám vydělávat.
Měl bych taky problém koupit akcie dolů kde dělají děti, nedodržují se bezp. předpisy atd. atd.

Za to na čem vyděláváme a co kupujeme a spoluvlastníme skutečně zodpovídáme.
Akciová firma je skutečně financovaná z akciíí a ty prachy co dostávají akcionáři někomu smrdí a jinému ne. To je věc osobní, jaký má kdo nos a žaludek.
Vážení,
Včelpo je s.r.o. - jediným vlastníkem je ČSV, tak nevím proč porovnáváte s akciovou společností.

Včela Předoj byla akciová společnost, většinovým vlastníkem byl ČSV. Kdo prohospodařil vložené peníze od ZO do akcií ? . Tu 10 000 Kč, jná ZO 20 000 Kč , další 40 000 Kč .
To jsou trochu jiné věci - v případě Včelpa byli včelaři jen držitelé akcií - zodpovědnbost je tady na těch co rozhodli že se mají za spolkové peníze nakoupit. Další, že tak prý činili na základě nepravdivých informací o hospodaření firmy.
Takže tam ta zodpovědnost byla při nakládání s finančním majetkem, pak už byli jen akcionáři.
Stejně tak ti v UV kdo hlasovali pro nákup akcií Včely. A všichni dohromady pak jako akcionáři, ale to už byl jen sekundární problém - akcionář ručí jen do výše svého podílu a přijde o něj, když se nestará. Tam byla zodpovědnost při nákupu a pak zda ti co spravovali akcie uplatnili svůj vliv na firmu - valná hromada atd dle obch.zák.
Ale kde není žalobce není soudce - to je pasé.

U Včelpa je to jinak, sro bylo plně ve vlastnictví a pod plnou kontrolou a zodpovědností zvolených zástupců. A stále se může najít nějaký odvážný co to nenechá být. Smile


A když už jsme u toho, tak jen pouhé nekonání - tedy jak se v lochu říká "za nic" je třeba 8,5roku. Paní taky jen nedělala i když měla informace a způsobila nečinností škodu - dle soudu. Nemuseli jí prokazovat úmysl.

V tu chvíli se ale podle verdiktu do případu vložila Vitásková. Přestože věděla, že její podřízená Michaela Schneidrová, ředitelka odboru licencí, se zná se Zdeňkem Zemkem starším, otcem majitelů elektráren, nijak nezasáhla a dala Schneiderové možnost smést přezkumné řízení o udělení licence ze stolu.

http://www.novinky.cz/krimi/395509-vitas...ezeni.html
tak nám to vyčíslili

můžeme se složit
To ještě není všechno.
Zůstává ještě flastr od SZPI a odběratelé se taky určitě ozvou. Kaufland určitě. No a k tomu cena těch 30 t medu, které se zlikvidovaly.
To ale není nic, proti na dlouhou dobu poškozenému jménu našeho včelařství. :-Q
To je za hubičku. Zajímalo by mě kolik by dostala normální firma bez kamarádů.

Vždyť to bylo podle všeho systematické a dlouhodobé poškozování zákazníků.

Vzhledem k obratu se příště opět vyplatí míchat laciný do českého, ovšem kvalitně. Kdyby tam nebyly ta antibiotika, tak by to mohlo dál jet a sypat.
mě zaráží, že se odvolávají ... měli by obíznout všech deset, že to zatím dopadlo takto...
Na 200 tunách prodaného medu ta pokuta dělá 6 Kč/kg medu.
Kolik tun medu zfalšovali?
Kolik Kč tak nekalým způsobem získali?
Ještě je ta pokuta vysoká?
Co z toho děláte takový drámo? Vždyť je to jen 24(slovy dvacet čtyři) Kč na člena nebo 2(slovy dvě) Kč na včelstvo. Naposled se platilo 4(slovy čtyři) Kč na včelstvo a moc velkej rozruch to nevzbudilo. Sad
Krásně jsi nám to spočítal bobře a to je dobře Big Grin
Škoda že neslyším hlasy těch co vždycky volali po likvidačních pokutách pro ty co dodávají nekvalitní med.I když to bylo ve srovnání s Včelpem jen lehké džentlemanské delikty. DOcela by mě zajímalo kolik zaplatilo takové JSG atd.
Docela rád bych je teď slyšel. Smile

I když už nedodali, že u těch firem co chtěli zlikvidovat měli včelaři pohledávky a hlavně neřešili, že pak nebude už výkup.
I tak jsme se k tomuto stavu díky té podivné péči o trh s medem co tu prováděli včelaři dost přiblížili.Cool
1,2 mega pokuta ... Peknej peníz


Citace z článku na netu ohledně pokuty pro VcelpoBig Grin

„Myslela jsem, že to budou spíš statisíce a méně než 500 000 Kč,” řekla Machová. Státní veterinární správa chce podle ní kromě pokuty ještě 35 000 korun za správní řízení a tisíc korun jako paušální poplatek. Po odvolání proti pokutě se může sankce pouze snížit. Předsedkyně ještě čeká na výsledky šetření a výši pokuty od Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

(Myslet znamená h...o vedet)
(25.02.2016 17:26)KaJi napsal(a): [ -> ]Vzhledem k obratu se příště opět vyplatí míchat laciný do českého, ovšem kvalitně. Kdyby tam nebyly ta antibiotika, tak by to mohlo dál jet a sypat.

Neboj Karle žoldáka si tam nechali a určitě vymýšlejí další kulišárnu, to by v tom byl čert , aby nedokázali ten společný majetek spolku rozpustit.Cool

Každopádně naši svéprávní zástupci v RV si odhlasovali, že členové spolku (Včelaře!!!!!!!!!!) to nebude nic státAngry
Pokud mají na mysli, že každý z nás zítra nebude muset sáhnout do kapsy a zaplatit, ano mají pravdu ale co pozítří a za rok.Huh
Ale Včelpo je s.r.o.
Komu tedy patří?
Samozřejmě, že nám členům i když je to účetně v jiném šuplíku.
Členové ČSV májí pouze dvě možnosti:
1. Všechno zaplatit a tím zmenšit společný majetek spolku
2. Nechat Včelpo jít do insolvence, je to s.r.o. ČSV přijde o továrnu a zaplatí pouze jistinu, ale tím taky zmenšíme společný majetek spolku

Pokaždé to zaplatíme a hlavně už platíme od té doby co se ve Včelpu zastavila výroba.
Trochu se taky zapomíná, že Včelpo začalo mít zisky teprve po prodávání ukrajinského medu vydávaný za český.

dehet a peříBig Grin
Vy se máte. Dobře vám tak. Cool
Díky "renovaci vybavení", Včelpo prý v posledních letech generovalo Svazu roční zisk cca 350 tis. korun. Takže ta první pokuta je vlastně kolem 4 let jejich uměle podhodnoceného zisku. Ku***, za to by měly padat hlavy na RV. Za celej ten tunel tam. Nikdo jiný než oni, za to není zodpovědný. Zajímalo by mě jestli mají tihle lidi hmotnou odpovědnost, neví to někdo?
Referenční URL's